Gündogan může vzít Schweinsteigerovi místo v reprezentaci, míní Netzer

10.02.2013, 16:40
Aktuality
Bývalý výborný německý fotbalista Günter Netzer přišel s varováním pro Bastiana Schweinsteigera. Podle Netzera se totiž může stát, že záložník Bayernu Mnichov ztratí své místo v základní sestavě německé reprezentace. Prohlásil to na základě posledních výkonů Ilkaye Gündogana...

Dvaadvacetiletý záložník Borussie Dortmund totiž odehrál v dresu Nationalelf 90 minut v přátelském zápase s Francií, podílel se na brance Thomas Müllera a po celý zápas diktoval tempo hry.

"Gündogan byl zodpovědný za tempo hry a rozpoznal, když bylo třeba jít rychle dopředu," uvedl Netzer a přiznal, že ho Gündoganův výkon velice zaujal. "S jeho schopnosti a vyrovnanými výkony může být Schweinstegerova pozice v ohrožení, i přes jeho velký přínos pro národní tým," přemítá 68letý mistr světa z roku 1974.

"Bohužel pro Schweinsteigera, jeho hra je často založena na tvorbě hry z vlastní poloviny hřiště se spoustou, často zbytečných, přihrávek do šířky, přičemž chybí více kolmic a vlastní iniciativy, což je nejrychlejší cesta, jak zahájit útok," vysvětluje Netzer, který dvakrát vyhrál s Gladbachem Bundesligu a dvakrát s Realem Madrid La Ligu.

Netzer se vyjádřil také k taktickému tahu Joachima Löwa, kouče Němců, jenž ve druhém poločase proti Francouzům vysunul Mesuta Özila na pozici falešné devítky, a to se Netzerovi líbilo. "Smyslem je být flexibilnějším a pro soupeře hůře předvídatelný díky rychlým a agilním hráčům. Jelikož je tu nyní jen málo kvalitních německých útočníků, Löw by měl tento systém zkoušet. Pokud nebude žádný forvard k dispozici, můžete použít právě systém bez útočníka," dodal Netzer.

Autor: Ondřej Holzman / soccerway.com

Komentáře (319)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele