Haalandův gólový zápis i drama do poslední minuty. Gündogan si bodu z ligového šlágru váží

Dnes, 11:21
Aktuality
Hráči Manchesteru City oslavující gól (© AFP)

Za horskou dráhu emocí označil záložník Manchesteru City Ilkay Gündogan nedělní remízu 2:2 s Arsenalem ve šlágru 5. kola anglické fotbalové ligy. Hosté na Etihad Stadium otočili v úvodním dějství skóre, celý druhý poločas se však v oslabení bránili drtivému tlaku domácích, kteří nakonec v osmé minutě nastavení vyrovnali. Trenér londýnského celku Mikel Arteta považoval udržení vedení za "nesplnitelnou misi".

Úřadující angličtí mistři, kteří v říjnu v Lize mistrů přivítají pražskou Spartu, vyrovnali až z osmadvacáté střely ve druhém poločase. Postaral se o to stoper John Stones.

"Je to cenný bod, tím jsem si jistý. O víc, když vezmete v úvahu ty emoce v průběhu celého zápasu. Byla to tak trochu horská dráha. Frustrace a vztek šly v ruku ruce s radostí z konce. Oba týmy musí bod brát vzhledem k tomu, jak se to nakonec vyvrbilo. Remíza je dobrá," citoval klubový web Gündogana.

Statistiky utkání. (©Opta by Stats Perform)

Střelecký účet zápasu otevřel v deváté minutě Erling Haaland. Pro norského kanonýra šlo od příchodu na Etihad Stadium v létě 2022 o 100. soutěžní gól v dresu Manchesteru, na nějž mu stačilo jen 105 utkání.

Poté mohl zvýšit Gündogan, jenže z přímého kopu trefil tyč. Místo toho udeřili dvakrát Kanonýři. Nejprve se prosadil Riccardo Calafiori a po něm Gabriel. V nastavení první půle uviděl druhou žlutou kartu Leandro Trossard a domácí si po změně stran vytvořili velký tlak.

"Pořád máme v sobě ten zápal bojovat se soupeřem, který nám chce vzít titul. Arsenalu patří uznání za jeho mentální sílu, že bránil tak dlouho. Nebylo to snadné, ale zůstali jsme trpěliví. Bod je pro nás dobrý," uvedl trenér City Pep Guardiola, jehož svěřenci ovládli Premier League čtyřikrát po sobě a v šesti z minulých sedmi sezon.

Manchester poprvé v ligové sezoně nevyhrál a zůstal v čele tabulky o bod před Liverpoolem a Aston Villou. Arsenal ztrácí na čelo tabulky dva body.

"Je neuvěřitelné, co hráči předvedli. I za normálních okolností je to tu mimořádně těžké, proto doma neprohráli přes 40 zápasů, natož když hrajete v deseti nějakých 55 minut. To vypovídá o charakteru hráčů. Jsem na ně mimořádně hrdý," prohlásil Arteta v rozhovoru pro Sky Sports.

Přesilovce domácích podle něj nešlo odolat. "Byla to nesplnitelná mise. Už tak je to těžké v jedenácti hráčích, v deseti je to pak nemožné," uvedl španělský kouč, jenž před současným angažmá dělal Guardiolovi v Manchesteru asistenta.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
5
4
1
0
13 : 5
13
2
Liverpool FC
5
4
0
1
10 : 1
12
3
Aston Villa
5
4
0
1
10 : 7
12
4
Arsenal FC
5
3
2
0
8 : 3
11
5
Chelsea FC
5
3
1
1
11 : 5
10
6
Newcastle United
5
3
1
1
7 : 6
10
7
Brighton & Hove Albion
5
2
3
0
8 : 4
9
8
Nottingham Forest
5
2
3
0
6 : 4
9
9
Fulham FC
5
2
2
1
7 : 5
8
10
Tottenham Hotspur
5
2
1
2
8 : 5
7
11
Manchester United
5
2
1
2
5 : 5
7
12
Brentford FC
5
2
0
3
7 : 8
6
13
AFC Bournemouth
5
1
2
2
5 : 8
5
14
West Ham United
5
1
1
3
5 : 9
4
15
Leicester City
5
0
3
2
6 : 8
3
16
Crystal Palace
5
0
3
2
4 : 7
3
17
Ipswich Town
5
0
3
2
3 : 8
3
18
Southampton FC
5
0
1
4
2 : 9
1
19
Wolverhampton Wanderers
5
0
1
4
5 : 14
1
Everton FC
5
0
1
4
5 : 14
1

Autor: ČTK

Komentáře (78)

Přidat komentář
bbbauch

Přesilovce domácích podle něj nešlo odolat. "Byla to nesplnitelná mise. Už tak je to těžké proti jedenácti hráčům, proti deseti je to pak nemožné," uvedl španělský kouč, jenž před současným angažmá dělal Guardiolovi v Manchesteru asistenta.

To dává smysl

Reagovat
Front hell

Reagovat
Zaschrona

Bloomberg: A deal is ‘very close’ that would see The Friedkin Group takeover Everton and involve an equity investment of £400M/£500M into Everton.

Tak snad už konečně... Friedkinové jsou jediný zájemce, o kterých se mluví, kde z toho mám i nějaké pozitivní pocity, takže po tom všem, čím už si klub a fandové prošli, tohle by byla skoro pohádka.

Reagovat
Seydou Doumbia

čili textor nedojde?

Reagovat
Zaschrona

“Textor’s agreement was never exclusive, just an understanding with Moshiri, they agreed a certain time to get things done, nothing to do with anything else, just a personal agreement between the two.”

Snad jo.

Reagovat
Seydou Doumbia

no jestli tam bude posílat ty lepší hráče lyonu tak to se má everton na co těšit

Reagovat
SunFells

Reagovat
SunFells

Gundo je klasa mezi frustráty. A to jsme tentokrát přišli o Rodriho vyjádření, jak je vůbec na tom?

Reagovat
PP

Může se FA vrátit k tomu Haalandovu hození balonu našemu do hlavy a potrestat jej zpětně? Nebo by se to muselo řešit v průběhu zápasu?

Reagovat
Vopi11

To by mě taky zajímalo Když pak porovnáš vyloučení Trossarda s tímhle hozením míče do hlavy

Reagovat
Gunner14

Bez šance

Reagovat
hilarious

ještě tam nalítnul jak blázen tuším do Thomase, ale nčekám, že by to FA nějak řešila....

Reagovat
Nizzie

To už bylo horší, ale zase, nic hrozného. Kaiovi to prošlo na začátku, Haalandovi na konci. Spíš mě sere ta jeho povýšenost nad MLS. A to mám Haalanda celkem rád, toto si mohl odpustit. Vždy jsem ho měl spíš za salámistu, ale že se nechá strhnout juniorem.

Reagovat
fff

Tak zas ked sa uprostred roztrzky, kde su obe strany zjavne celkom rozohnene, rozhodne mlady chalan zapojit, tak akoze co caka ? Ma 17 ci kolko, nie 12, hra s dospelymi a to patri k tomu.

Reagovat
Nizzie

Promiň, ale říkat mu "kdo ty si" nebo něco takového je za mě dost smutné. Za mě k tomu fakt nepatří někoho urážet kvůli výšce nebo tomu, že je mladej. Mladej ukázal koule a šel bránit spoluhráče, do kterých Haaland nesmyslně startoval a za to zaslouží kredit. A zrovna Haaland by toto chápat mohl, jelikož v Salzburgu a Dortmundu býval v podobné pozici (ofc až na výšku ).

Reagovat
fff

Tu sa nezhodneme. Robit zrovna z tohto nejake halo, to mi pride vtipne no .

Reagovat
Nizzie

Tak já z toho nějak haló nedělám, jen mi to nepřijde až tak ok. Spíš mě zaráží, že se tu posílá na šibenici z toho, že hodil balón na Gabriela. Ještě v kontextu toho, že my máme v týmu Bennyho.

Reagovat
Nizzie

* ten první smajlík měl být biggrin

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nizzie

Neřešit, nic to nebylo proboha.

Reagovat
Maximm9

Jasne, ze by se to mohlo resit. Ale muselo by se jim chtit. Kazdopadne bych to videl max na nejakou pokutu pro Haalanda.

Reagovat
Seydou Doumbia

není se k čemu vracet, hodil mu míč do hlavičky, takové pičoviny přece nebudeme řešit, pokud z toho nechceme udělat ještě více buzerantský sport

Reagovat
PP

No ale co je víc nesportovní chování než toto? Řeší se každé pojebané slovo či gesto, pokopnutí balonu o půl metru, ale hodit protihráči míč do ksichtu je v pohodě? A sere mě to o to víc, že kdyby se tam Gabriel či koho to trefil válel, kutálel sudy a držel se za hlavu, tak se to řešit na 100% bude.

Reagovat
Seydou Doumbia

je to celé špatně nastavený no...jak píšeš, hráči musí udělat teatrální pády a válet sudy aby zveličili faul, ale zase někdy toho až příliš zneuživají...když zůstaneš stát a projevíš se jako chlap a ne močka, tak si toho zase nikdo nevšimne...trochu patová situace, ale co s hollanderem? toto na stopku snad není, v zápase bych dal žlutou, ale po zápase kdybych to řešil tak to podle mě na stopku není (stejně jako není na stopku když bentancur řekne že son a bratranci vypadaji stejně)

Reagovat
PP

asi jo.. Spíš ten kontext, za co City trestáno není a co stačí nám či Chelsea na žluté/červené.. Vlastně, vybaví si někdo, kdy City naposledy dostalo červenou kartu?

Reagovat
Kinky7

Loni jsem dostali 2 pokud vím. Stejně jako Arsenal. Akanji proti Brightonu a Rodri proti wolves

Reagovat
Vopi11

To máš pravdu, ale jak píše PP. Trossard šel za nesportovní chování ven a to jen zakopnul balon, Rice to samé. A pak projde hozenej míč do hlavy, to je za mě špatně.

Reagovat
Seydou Doumbia

určitě chápu jeho pohled, ale takhle zpětně je to už takové meh...v zápase žlutá

Reagovat
Kinky7

Jasná žlutá. Problém je ten že Oliver to v té vřavě nezahlédl a Var řeší jen přímou červenou

Reagovat
hilarious

s tím bych byl ok, kdyby se za nesportovní chování držel stejný metr

Reagovat
Seydou Doumbia

rovnost posuzování věci ve sportu? s tím bych nepočítal dokud to bude mít na starost vždy jiný člověk

Reagovat
Front hell

Tak ono kdo ví co si tam mezi sebou řekli v průběhu zápasu. Gabriel taky není zrovna někdo kdo by na sebe nechal srat. A upřímně jsem rád že se neválel. Lepší bude když je u nás porazíme a on se mu půjde pěkně vysmát do toho hnusného ksichtu

Reagovat
Vopi11

V to pevně doufám, nejlepší satisfakce

Reagovat
Nizzie

Reagovat
PP

značka ideál..

Reagovat
bbbauch

FA se k tomu vrati a odecte 6 bodu Evertonu

Reagovat
Vopi11

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Front hell

Reagovat
xjert02

Reagovat
r.mrazik

https://x.com/nocontextfooty/status/1838163754187395243?s=46

Sympaťák. Ten se tam u podvodníků našel.

Reagovat
SunFells

https://x.com/Wangui971/status/1837936676766674984

Smraďoch ještě pár minut před tím štěkal na dítě, kdo kurva je.

Reagovat
r.mrazik

kaspar

Reagovat
martin.b

já ti nevím, tohle je ve fotbale naprosto běžný, že se mladý ucha posílaj dopiče při první příležitosti, nic zvláštního... ale chápu že jde o kontext

Reagovat
SunFells

Tak co potom nevíš?

Reagovat
martin.b

fair enough

Reagovat
fff

Reagovat
lofin9

včera sa vyfarbil ako pekný primitív počas celého zápasu, asi bude mať v hlave tiež dobre povymetané

Reagovat
Nizzie

Spíš jsme se jim pěkně dostali pod kůži. Začínají se projevovat jak místní.

Reagovat
EZ

wau

Reagovat
Vopi11

To je fakt idiot...

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Oni slaví remízu doma proti 10 jako výhru v LM a ten škaredej kripl řekne Artetovi stay humble jo?

Reagovat
Vopi11

Mně přišlo, jak kdyby sarkasticky opakoval slova, která řekl Arteta jemu.

Reagovat
EZ

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Jo to máš asi pravdu. Stejně hroznej klaun.

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
Front hell

Místo mozku z hovna kostku

Reagovat
LFCreds

Po zápase proti Borunemouthu :

⭕️ Novinár: Chceš zostať?

????️ TAA: "Chcem byť hráčom Liverpoolu (minimálne) v tejto sezóne."

Hm, začínam mať pocit, že nepredĺži.

Reagovat
martin.b

jde o prachy, prostě chce kontrakt na úrovni těch nejlepších, tzn. 250-300k

Reagovat
LFCreds

No ak ide len o prachy, tak Real mu ich ponúkne viac

Reagovat
martin.b

neříkám, že jen o prachy, samozřejmě že ten hráč může mít v hlavě, zda zůstat a stát se legendou nebo odejít do Realu (pokud je tam fakt zájem z jejich strany), ale pro rozhodování prostě chceš mít od obou stran ty nejlepší možný nabídky že jo...

Reagovat
fff

A uplne si to zasluzi.

Celkovo dufam, ze nebude vedenie vymyslat kktiny a Salah, VVD aj TAA dostanu primerany plat aky budu pozadovat a zostanu.

Reagovat
martin.b

Souhlas, že Trent si zaslouží základ na úrovni +250k/w. U těch dvou je to prostě o tom dohodnout se na délce, týdenní sazba nebude problém. Salahovi nahrává fakt, že typologicky teď není na trhu alternativa, mohl ní být Olise, další levák, co by šel rovnou do základu k dispo spíš není. Virgila snad prodloužíme, Ibou zatím není lídr.

Reagovat
EZ

Mbeumo

Reagovat
fff

Radsej este 2 ci 3 roka Salah a mozno v tom case bude na trhu niekto zaujimavy.

Reagovat
Pony Slaystation

Jestli si to zaslouží či ne, je debata jiná. Chovat se jako opice z pralesa k týmu, kterej ho vychoval jen ukáže skutečnej charakter...

Reagovat
fff

Chovat se jako opice z pralesa

Na co narazas?

Reagovat
EZ

No podla mna, je teraz vo vybornej pozicii. Predsa len novy kouc, pocka si, ako sa popasuje klub s odchodom Kloppa, ci ho bude bavit novy herny prejav (zatial vyzera ze hej) a nadiktuje si podmienky.

Tiez, Madrid je stale obrovske lakadlo. Aj ked ja teda dufam, ze ostane v PL.

Reagovat
O.Giroud

Akože aspoň by nemusel byť taký sráč aby odišiel zadarmo

Reagovat
iamek

Erling Haaland not expected to face any retrospective punishment for throwing the ball at the back of Gabriel Magalhaes' head.

VAR reviewed the incident at the time, and deemed no action was necessary, @Jack_Gaughan reports.

Reagovat
EZ

a Bentancur dostane tu stopku za ten nestastny koment?

Reagovat
jk

Hned po Whitovi za napálení soupeře balónem…

Reagovat
Gunner14

Ty si pěkně převzal žezlo po ownym, máš víc komentářů k nám než k slepičkám

Reagovat
hilarious

jaké překvapení

Reagovat
PP

fakt by mě zajímal výsledek, kdyby to byl hráč z kteréhokoliv jiného týmu..

Reagovat
krisa

v odvetě to hodit zase po Haalandovi. Ale raději až po zápase a nějaký dorostenec

Reagovat
Kinky7

Myslíš že za to měl dostat rovnou červenou?

Reagovat
Janča4

a ne snad?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele