Hart ukončí po sezóně kariéru. Jeho morálka je příkladem pro všechny, chválil ho Rodgers

22.02., 15:42
Aktuality
Joe Hart (© AFP)

Šestatřicetiletý brankář Joe Hart po skončení tohoto ročníku završí kariéru. Bývalý anglický reprezentant, jenž nejdéle působil v Manchesteru City, to nedávno sdělil vedení Celticu, jehož dres aktuálně obléká. O tomto rozhodnutí už ví také Brendan Rodgers, kouč skotského celku, který z odchodu rodáka z Shrewsbury neměl radost. Hart u The Celts podstupuje třetí sezónu.

Od roku 2008 do roku 2017 si Hart připsal za The Three Lions celkem 75 reprezentačních startů, v dresu The Sky Blues odehrál ve všech soutěžích 348 utkání. Na svém kontě má dva tituly z Premier League, jeden z FA Cupu a dva z Ligového poháru, pět cenných trofejí pak posbíral ve Skotsku. Dříve pobýval také v Shrewsbury Town, Tranmere Rovers, Blackpoolu, Birminghamu City, Turíně FC, West Hamu, Burnley a Tottenhamu.

Pokud se v následujících měsících Hart vážně nezraní či nedojde k jiné překážce, měl by zaznamenat přes 700 soutěžních zápasů na klubové úrovni. K dosažení téhle hranice mu chybí nastoupit ještě desetkrát. "Za všechno, co dokázal, si Joe zaslouží obrovskou pochvalu. Pro náš tým byl samozřejmě velkým přínosem, stejně jako u kohokoli po celou dobu, co působil na nejvyšší úrovni. Jak na klubové, tak na té mezinárodní," uvedl Rodgers.

Tomu se bude po Hartovi stýskat. Glasgowský výběr přijde především o bohaté zkušenosti mezi třemi tyčemi. "Je to ohromný člověk, se kterým se prostě suprově pracuje. Je to někdo, o kom vím, že byl vždy skvělým spoluhráčem, a také hráč, který ze sebe nikdy nevydává nic jiného než absolutní maximum,” vzkazoval pochvaly. "Jeho morálka je příkladem pro všechny.”

Autor: Patrik Sandev / bbc.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já četl chválili ho Rangers...

Reagovat
eder

Jako Plavci?

Reagovat
FC Porto FC

To je škoda, mohl čapat jako Gordon

Reagovat
Eros Ramazzotti

Give him the fu..ing ball!!!

Reagovat
Unai
Reagovat
mayday

Věděl jsem to

Reagovat
Seydou Doumbia

no já čekal že tam bude jak sbírat hajzlpapír v ostravě

Reagovat
MoonKnight

Celtic je druhý já myslel že vede ligu o 20 bodů aspoň

Reagovat
kattos

Reagovat
milan78

Reagovat
Nadržený šimpanz

Mohli by ho vzít na EURO jako trojku za Pickfordem a Ramsdalem

Reagovat
Seydou Doumbia

3 Pope ne? Angláni jen tak někoho z nostalgie asi brát nebudou nebo?

Reagovat
kattos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele