Hoeness: Bayern se pokusí získat Alonsa, trenér Stuttgartu má znevýhodňující příjmení

25.03., 18:33
Aktuality
Xabi Alonso (© AFP)

Čestný prezident klubu Uli Hoeness potvrdil, že Bayern Mnichov má zájem získat Xabiho Alonsa, trenéra fotbalistů Leverkusenu. Bavorský gigant si zároveň uvědomuje, že o španělského kouče bude muset svést bitvu s konkurenty kalibru Realu Madrid či Liverpoolu. Aktuálně druhý tým německé ligy již s předstihem avizoval, že po sezoně na jeho lavičce skončí Thomas Tuchel.

Alonso má smlouvu s Leverkusenem až do roku 2026 a odmítá komentovat svoji budoucnost. Výsledky Bayeru ale poutá velkou pozornost. Jeho tým drží sérii 38 zápasů bez porážky ve všech soutěžích a zůstává v sezoně ve hře o mistrovské treble. Bundesligu vede o deset bodů před Bayernem, postoupil do čtvrtfinále Evropské ligy a semifinále Německého poháru.

"Neexistují téměř žádní vhodní trenéři, kteří jsou momentálně volní. Máme zájem o kouče, který má platnou smlouvu a daří se mu. Xabi Alonso dokázal, že je absolutní trenérskou špičkou. Nebude lehké přilákat ho do Bayernu, protože se o něj zajímají také kluby jako Liverpool, Real Madrid a samotný Leverkusen," uvedl Hoeness pro německý sportovní web Run.

Bývalý prezident klubu vyloučil, že by Bayern mohl angažovat Sebastiana Hoenesse. Jeho synovec nedávno prodloužil ve Stuttgartu smlouvu do konce sezony 2026/27.

"Jeho nevýhodou je, že nosí příjmení Hoeness. Kdyby se tak nejmenoval a dosahoval stejných výsledků, pravděpodobně bychom po něm šli naplno," řekl dvaasedmdesátiletý Hoeness, který ve finále mistrovství Evropy 1976 proti Československu neproměnil v rozstřelu osudovou penaltu.

Alonso hrával jak za Bayern, tak Real Madrid i Liverpool, na jehož lavičce po sezoně z vlastního rozhodnutí skončí úspěšný Jürgen Klopp.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
Rudnevs

Velmi divny rozhovor. Co tym akoze Uli chce povedat? Ze ho teda neberu, lebo je jeho synovec? To nech sa nam nesnazi nahovorit.

Reagovat
thewall

Velmi těžká pozice pro Bayern i samotného Sebastiana. Neustále by čelili řečem o protekci a nepotismu. Neúspěch by odnesli mnohem více, než u jakéhokoliv jiného jména a na Sebastiana by to byl enormní tlak. Za pár let, pokud si udrží vysokou laťku, to bude jiná situace.

Naprosto jim rozumím.

Reagovat
godwood

Reagovat
Jason_

to by bol smutný den pre futbal keby bayern získal Alonsa

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
mil1

Plně souhlasím.

Reagovat
kattos

Reagovat
Dody10

Reagovat
Kucka

Reagovat
Werkrider

Další z Uliho žbleptů a mindgames.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Heresy

nepomuze .. letos je to vase .. ale ze by sel hned po sezone k nam je dost realne

Reagovat
Rich

Alonso do Liverpoolu. De Zerbi do Bayernu.

Reagovat
Witcher

Přestup v rámci NDR nedává smysl

Reagovat
masly008

To dle mě nikdo nečekal. Jako blesk z čistého nebe

Reagovat
los_blancos

Xabi pekne do Realu. ktorý mu dal jak prvý šancu trénovať mládež. O 2 roky, keď skončí Carletto, úplne ideálne.

Reagovat
Front hell

Třeba nebude chtít čekat a vezme Liverpool

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele