Howe byl po konci Newcastlu v LM zničený, Pioli měl po výhře smíšené pocity

14.12.2023, 10:32
Aktuality
Eddie Howe (© AFP)

Po utkání závěrečného 6. kola Ligy mistrů mezi Newcastlem a AC Milán (1:2) byli zklamaní oba trenéři. Domácí Eddie Howe litoval promarněného vedení, jakákoliv výhra by totiž "Strakám" vzhledem k remíze PSG v Dortmundu (1:1) nakonec stačila k postupu do osmifinále. Rovněž kouče AC Stefana Pioliho mrzelo, že jeho tým v milionářské soutěži končí, díky středečnímu vítězství si ale zahraje alespoň play off Evropské ligy.

Newcastle potřeboval k postupu vyhrát a zároveň jakoukoliv bodovou ztrátu PSG. AC Milán musel kromě svého triumfu spoléhat i na vítězství Dortmundu. Ani jeden z týmů se nakonec souhry výsledků nedočkal a do osmifinále ze skupiny F postoupila z prvního místa Borussia a ze druhého Pařížané.

"Jsme naprosto zničení, že se nám nepodařilo projít dál," neskrýval Howe zklamání v rozhovoru pro televizi TNT. "Nemůžu být pyšnější na to, co moji hráči na hřišti odevzdali, fyzicky i mentálně. Nemusíme si vůbec nic vyčítat," přidal.

Newcastle vedl od 33. minuty po gólu Joelintona a nahrával mu i výsledek z Dortmundu. V 59. minutě ale srovnal Christian Pulisic a obrat dokonal v hektickém závěru Samuel Chukwueze. "Strakám" by přitom remíza stačila alespoň ke třetímu místu a účasti ve vyřazovací části Evropské ligy.

"Oba týmy potřebovaly vyhrát, útok střídal útok. Bohužel to pro nás dopadlo špatně," litoval šestačtyřicetiletý anglický kouč. "Zápasy v Lize mistrů nám ale hodně ukázaly, získali jsme zkušenosti. Zklamání musíme využít jako motivaci k další práci a pokusit se dostat do Ligy mistrů znovu," dodal Howe.

Newcastle se vrátil do LM po 21 letech, na jaře ale v pohárech pokračovat nebude. Na rozdíl od AC Milán, který si zahraje Evropskou ligu. "Jsme zklamaní, že v Lize mistrů končíme. Věděli jsme, že skupina je těžká, ale zasloužili jsme si lepší výsledek. Bohužel jsme v některých utkáních nevyužili své šance," uvedl na tiskové konferenci Pioli, jehož tým ve středu zvítězil na anglické půdě poprvé od roku 2005 a po 22 zápasech.

"Odehráli jsme skvělý druhý poločas a dostali se v tabulce před Newcastle, mám ale smíšené pocity. Teď musíme udělat všechno pro to, abychom vyhráli Evropskou ligu," podotkl osmapadesátiletý italský kouč.

"Rossoneri" jsou sedminásobnými vítězi Ligy mistrů, trofej z druhé nejprestižnější evropské soutěže jim ale zatím chybí. Evropskou ligu si ze třetího místa ve skupině LM zahrají vůbec poprvé.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele