Hradec Králové hlásí velkou posilu, z Plzně se vrací Vlkanova

19.06., 10:33
Aktuality
Adam Vlkanova (© FC Hradec Králové)

Adam Vlkanova se po dvou letech vrací do Hradce Králové. 29letý ofenzivně laděný záložník nehrál důležitou roli v dalších plánech Plzně, která ho na východ Čech uvolnila na přestup.

Vlkanova by se v Hradci Králové měl usadit dlouhodoběji, podepsal totiž kontrakt na čtyři sezony.

"Jsem velice rád, že je Adam zpátky v Hradci. Dnes je to již zkušený hráč, který si zahrál Ligu mistrů a má na svém kontě také reprezentační starty. O tom, že má ke klubu vztah, ani nemusím mluvit. Nepochybuji o tom, že nám hodně pomůže," věří sportovní ředitel Jiří Sabou.

Vlkanova v Hradci působil dlouhodobě a Viktoria ho koupila v létě 2022. Ofenzivní fotbalista nastřádal přes padesát startů a podíval se i do české reprezentace, už v zimě se s ním ovšem přestávalo počítat a nakonec zamířil na hostování do Ruchu Chorzów. V Polsku se mu nedařilo, naskočil jenom ke dvanácti duelům a jeho dočasný zaměstnavatel opustil nejvyšší soutěž.

Kádr Hradce Králové posílil už brankář Matyáš Vágner, v přestup bylo změněno hostování obránce Filipa Čiháka a ze Slovácka by měl dorazit i Ondřej Mihálik. Do Plzně naopak zamířil Daniel Vašulín a v týmu nepokračuje ani zkušený záložník Jakub Rada.

Autor: Tomáš Pavlík / fchk.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Moshe Dajan

Tohoto hráče jsem vůbec nepochopil. Plzeňáci měli nějakou dobu dokonce řeči o nejlepším hráči ligy, velkolepé góly Brnu a Zlínu mu dokonce stačily na základní sestavu repre v soutežním zápase (!!!)...aby následně odehrál 222 minut za sezonu a odešel pár měsíců Rušit do Chorzowa jenom proto, aby se vrátil do Hradce.

Reagovat
Moshe Dajan

*Brnu, Zlínu a Bayernu

Reagovat
el-petito

Co je na tom k nepochopení. V Hradci byl dlouho a hlavně v posledním roce před přestupem to byl tahoun a nejen technicky kvalitní hráč z pohledu kvality celé ligy. Takže v tu chvíli byl pro něj Hradec malej, pro ostatní byl zajímavým zbožím, takže se jen čekalo, kdo z velké trojky jej přetáhne a jak to chlapec ustojí. Dále to již známe. Moc se jeho další kroky nepovedly, nicméně Hradec jako klub začal přeřazovat z klubu na chvostu na nepříjemný klub pro všechny, pak návrat dává smysl všem. Myslím, že jsou mnohem komičtější či tragičtější příklady hráčských pohybů (viz třeba "anti"talent Droppa ). Nemusíte chápat konkrétní osoby, stačí pochopit jen nuance s tím spojené.... anebo raději v takových případech nepoužívat mozek a bude oproštěn od "nepochopení"

Reagovat
Moshe Dajan

Nikdo neříká, že je to komické nebo tragické. Pouze upozorňuju na tohoto fotbalového "Palacha", protože Hradec-LM-repre-Hradec během dvou let a 10 gólů, jenom tak někdo nezvládne. ale pokud tě to urazilo, tak se omlouvám, Adame.

Reagovat
Bakary3

Vidím to úplně stejně, a přitom pozor, on v tý repre vypadal úplně skvěle

Hlava mi tohle vůbec nebere

Reagovat
Salfovic

Zajímalo by mě finanční pozadí této ,,výměny´´ Šulína za Čiháka s Vlkem.

Reagovat
Martin9719

V tuhle chvíli se děsím hlavně toho jak bude vypadat složení stoperů na příští sezonu, protože se může reálně stát že Hranáč už tu po letní přípravě nebude. Potom máš 4 stopery na 3 posty vč. už důchodce Hejdy který anglické týdny nezvládne a Palusky kde to ještě na základ nemusí být. Takže pouštět Čiháka je za mě abolutní nonsense ještě ke všemu za takového hráče jako je Vašulín.

Reagovat
el-petito

Souhlas, i když člověk nikdy neví. Třeba Vašulín ještě více vystřelí a pro obě strany to bude win-win situace. Teda pokud nedojde na příklad Kubaly na Bazalech. Tam šel tenkrát s tím, že je lepší než Vašulín a zatím minimálně golově toho moc nedokázal. Uvidíme, každopádně teď ta výměna za mě vypadá jako vítězství pro Hradec ruku v ruce s dalšími příchody do ofenzívy (Vlkanova a Náprstek). Ale zajíce počítejme po honu

Reagovat
Martin9719

To je pravda, ale já se pořád dívám na to komu těch "pár gólů" Vašulín vlastně dával. Vychází mi z toho, že největší úspěchem jsou 2 góly Slavii a zároveň je to hráč kterého chtěl kvůli výkonům odstavit v téhle sezoně i sám Hradec.

Reagovat
Salfovic

Pokud by šlo o čistou výměnu těch tří hráčů, tak na tom Hradec určitě vydělal. A pokud Šádek ještě něco přisolil, tak je to naprosté WTF.

Reagovat
Bex5

Vlkanovu pochopim. Ale Cihaka teda ne. Uz kvuli tomu vsemu, co se pise jako reakce na tenhle prispevek.

Reagovat
Kucka

Reagovat
dontcallmeandre

Hradec je pro mě černý kůn ligy na příští rok

Reagovat
Sosi

A je to teda nacek nebo ne?

Reagovat
Bex5

Jo. Je to nacek

Reagovat
delfin

Proč ho nevzal Liberec?

Reagovat
Imos

Protože Vlk chtěl, aby ho poslali domů

Reagovat
raduinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele