Hradec Králové má 5 až 10 zájemců o vstup do fotbalu, stadion má provozovat klub

Dnes, 11:55
Aktuality
Stadion Hradce Králové (© FC Hradec Králové)

Město Hradec Králové má pět až deset zájemců o vstup do prvoligového klubu FC Hradec Králové. Většina je ze zahraničí nebo zastupují zahraniční subjekty. Nyní město se zájemci povede rozhovory. Malšovický stadion, který město loni nákladem téměř 800 milionů korun dokončilo, by měl nadále provozovat klub. ČTK to dnes řekla primátorka Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub). Přesný počet zájemců o klub vzhledem k běžícímu procesu výběru neuvedla.

Primátorka potvrdila, že jedním ze zájemců o vstup do klubu je podnikatel a bývalý reprezentant Ivo Ulich, který zájem o vstup do klubu dříve sám oznámil. Ke jménům ostatních se nevyjádřila. Přihlašování uchazečů trvalo do konce září.

"Nyní jsme na začátku další fáze, ve které nás čekají jednání s konkrétními zájemci. Uchazeči by nám měli představit své vize rozvoje hradeckého fotbalu a přijít s konkrétním modelem provozu," uvedla Springerová. Vedle zajímavé finanční nabídky město podle ní od strategického partnera očekává stabilitu, nápady pro rozvoj klubu a také podporu mládeži a ženskému fotbalu.

Radnice předpokládá, že finanční nabídky by zájemci mohli předložit v zimě. Na jaře by měl nový akcionář klub převzít a začít ho připravovat na sezonu 2025/26.

Klub patří ze 100 procent městu a město dává na prodej většinu akcií. Zda na prodej bude například 66, 75 nebo 90 procent akcií, se podle primátorky bude ještě řešit. Nevyloučila, že zájemci budou podávat nabídky na všechny varianty. Do smluv si město dá pojistky proti tomu, aby fotbalový klub nemohl ztratit licenci či se odstěhovat z města.

Pro zprostředkování prodeje si radnice najala poradenské sdružení právnické firmy Havel & Partners a České spořitelny. Prodejem se bude zabývat i pracovní komise primátorky, v níž budou zástupci jednotlivých politických klubů v zastupitelstvu. Rozhodování o samotném prodeji akcií bude plně v rukou zastupitelů.

Provoz stadionu by měl i nadále zůstat v rukou klubu, a to na základě pachtovní smlouvy po dobu 25 let s možností prodloužení na dalších deset let. Záměr pachtu, jehož předmětem budou i hradecké fotbalové areály Bavlna, Háječek a Dukla, v úterý schválili radní města. Samotný stadion zůstane dál v majetku města.

Variantu pachtovní smlouvy podle Springerové doporučil poradce a zájem o to, aby arénu provozoval klub, vyjádřili i uchazeči o kapitálový vstup. Roční náklady na provoz arény se podle primátorky odhadují téměř na 25 milionů korun. Upozornila, že do budoucna by měly aréně růst výnosy, protože z provozních důvodů například dosud nebylo možné pronajmout všechny prostory.

Zatím poslední vážné jednání o prodeji klubu se odehrálo v roce 2017. O majetkový vstup se tehdy ucházeli Ulich a na něj napojená skupina tří podnikatelů, dále investiční skupina kolem italského podnikatele Alessandra Barilliho a hradecká společnost Koncedo. Nejdál se dostala jednání s Ulichovou skupinou, zastupitelé ale Ulichův vstup do klubu nakonec v červnu 2017 odmítli.

Autor: ČTK

Komentáře (43)

Přidat komentář
Berbatov9

Reálně jich je 5-7

Reagovat
srbic13

Reagovat
Grupma

Reagovat
soukup

Reagovat
Aldeano

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
naheCZ

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Salfovic

Teoreticky 4.

Reagovat
Imos

Reagovat
ratusek

psát na EF 5 až 10 kde jsou nějaké jistoty?

Reagovat
srbic13

Reagovat
Grupma

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
naheCZ

Reagovat
inferno08

"Klub patří ze 100 procent městu"

Přiznám na rovinu, moc těmhle věcem nerozumím, ale kdo je teda vlastně nejvyšší vedení toho klubu? Nějací zastupitelé na radnici? Kdo vybírá sportovní ředitele a podobně?

Reagovat
Lemond Laws
Reagovat
kilobyte

Je to jako v každé firmě vlastněné státem, krajem, městem. Zastupitelstvo vybere nějaké svoje zástupce (správní radu a někdy i kontrolní radu).

Reagovat
Lemond Laws

Ulich

Aspon by tam byla trochu transparentnost.. Ty zástupci zahraničních subjektů, to vždycky smrdí

Reagovat
Spalovač šancí

Prodal bych to Pardubicím

Reagovat
SpartaOvenka

Těch 5-7 byl Benes nebo kdo to byl? 5-7 je zapamatovatelnější než hráč

Reagovat
Pablos

Jj Laszlo

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
ACSeRw!n

ten stadion je proste pruser.. mel bejt aspon 2x tak vetsi

Reagovat
Salfovic

Při většině zápasů budou rádi, když bud zaplněn ze dvou třetin.

Reagovat
Kiss Me Polka!

pro koho?

Reagovat
Mass

Zase bych se uklidnil, tohle asi není poprvé, co na noviny podal někdo trestní oznámení a prokuratura to musí prověřit. Seznamzprávy udělaly obrannou hysterickou reakci, tak jak je u nich zvykem, divím se třeba, že nenapsaly něco o ohrožení demokracie nebo tak, a když se podívám na ty vyloženě dementní komentáře, tak se ani nedívím, pro koho oni píšou.

Reagovat
kilobyte

Ano. Ale většinou je to kvůli pomluvě. Nebo jsem ještě neviděl, že by na novináře někdo podal jiné TO. Prošetřit neznamená hned někoho označit za podezřelou osobu.

Četl jsi to obvinění? Vždyť to je úplná komedie.

Reagovat
Mass

Patrik Kořenář dělal o Allatře video na youtube, někdo ho zkopíroval a na to jeho video dal copyright strike. Kořenářovo video bylo zablokováno. Kořenář se odvolal, ale trvalo dlouho, než bylo odblokováno. Řikal pak Kořenář něco o nátlaku a zastrašování ze strany youtube? Ne.

Na Cirokovou patrně někdo z Allatry podal trestní oznámení za potlačení práv a svobod, ke všemu ten termín "antikultové" ten přesně používají členové Allatry. Když koukám na to oznámení, spíš by se to dalo kvalifikovat jako pomluva, tam ta kvalifikace od prokuratury je docela zavádějící a i obhájce Cirokové řiká, že je podezření dost obecné.

A ne vždycky podobné trestní oznámení musí vyjít nazmar, nedávno se ČT musela omlouvat za to, že Zdravé fórum v reportáži nazývala dezoláty a anitivaxery.

https://www.epochtimes.cz/2024/07/05/ceska-televize-se-musi-omluvit-za-nalepkovani-antivaxerstvim-a-dezinformatorstvim-informoval-advokat/

Reagovat
kilobyte

Srovnáváš zablokování videa s obviněním z trestného činu?

To, že na tebe někdo podá trestní oznámení, ještě neznamená, že tě musí prokurátor označit za podezřelou osobu. O to horší to je, že používají termíny Allatry.

Jenže tohle není podobné.

Reagovat
Mass

Nesrovnávám, jen sem dal příklad, jak se Allatra braní podobných reportážím o nich. Seznam je největší server v ČR, myslím že se s tím jejich právní oddělení poradí, seznamzpravy si dělají jen další PR o tom jak jsou mučedníky ve spiknutí slovenské prokuratury, Putina a kultististů proti českým novinářům. Jestli Ciroková vytrvale o někom píše, že je Putinovská trolí farma nemůže se divit, že na ní podá trestní oznámení a ona je pak podezřelá.

Reagovat
kilobyte

Jenže tady není problém, jak se brání Allarta, ale jak to řeší prokuratura. To je na tom to zvláštní. Budou takhle postupovat v každém případě?

Takže je to v pořádku, protože mají právní oddělení, které si s tím poradí? Podle mě by teda měla být podezřelá, když spáchá nějaký trestný čin. To, že píše něco, co se někomu nelíbí, má být ten trestný čin?

Reagovat
Mass

Jestli je pravda to, co všechno o nich měla Ciroková napsat, tak se prokuratuře nedivím. Podle mě je podezřelá oprávněně, tohle by se o nikom psát nemělo, pokud to není dostatečně doloženo, což si nejspíš myslí i prokuratura.

Reagovat
kilobyte

Jestli je pravda, co? To by mě zajímalo, co podle tebe napsala tak hrozného a nemá to doložené.

Reagovat
Mass

Máš to v tom protokolu: manipulační sekta, nejnebezpečnější sekta, zhoubný kult, hybridní hrozba (asi mutanti ) , hnutí představující bezpečnostní hrozbu, chce ovládnout Slovensko, Putinova trollí farma, sexuální praktiky, revoluce atd.

Já to fakt načtený nemám, ale z toho mála co Allatře vim, tak jim zavřeli v Rusku několik desítek členů a celkově jsou tam považovaný za nežadoucí, nevim proč by teď začali dělat Putinovi trollí farmu. Allatra je spíš taková trotlí farma srovnatelná s plochozemci, nejsou žádní Aum Shinrikyo, a myslim si, že o nich policie moc dobře ví.

Reagovat
pobody's nerfect

Už? Ono jim nekd jebat přestalo?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

Ano, jebe nám. Je to ostuda. Tohle se v ČR řeší už docela dlouho. Bohužel některé strany se bojí, že by přišli o voliče z řad macho manželů. Bohužel to nevypadá, že by mohlo přijít nějaké zlepšení.

Reagovat
Mass

Právě že se to neřešilo, priority byly jinde, řešily se počty pirátských politických náměstků a podobné věci. Nedávno byla přijata novela trestního zákoníku, která tresty dělá tvrdší a upravuje definice, mmch ve sněmovně jednomyslně, takže nevím, které strany máš na mysli.

Reagovat
kilobyte

Neřešilo se to, protože to blokují některé strany. Myslíš tu novelu, která umožňuje "vykoupit" se z trestu? I třeba v případě znásilnění. Jo ta byla fakt dobrá. Takže ta novela vyřešila jen část problému a ještě navíc vytvořila další problém. To že je něco nové, ještě neznamená, že je to dobré. Ale to asi víš, Mirku.

Myslím třeba KDU, SPD, ANO, ODS.

Reagovat
Salfovic

To je ještě horší, než jsem si myslel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele