Hradečtí zastupitelé souhlasí, že stavba stadionu bude dražší o 59 milionů

21.06.2022, 20:39
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (47)

Přidat komentář
Cotton

Reagovat
Pablos

,,a zvýší počet míst pro diváky k sezení na maximální projektovanou kapacitu 9300 z dosud předpokládaných 8000. “

,,Kapacita arény by měla být 8000 diváků s možností zvýšení na 9300 míst.”

ČTK nezklamalo

Reagovat
fsada

Reagovat
Marv

Jj vzhledem k počtu článků už některé věty jen kopírují.. ještě tam bývala ta o lízátkách, ale byla už asi v 50 článcích o HK stadionu, tak ji museli nahradit novou

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
didosh

Reagovat
ondrasch77

OT - DUML převezme na Kypru nováčka místní 1. ligy - Karmiotissu. Přivádí si Hušbauera, tragéda Knoblocha a Čelůstku z Pardubic...

Reagovat
lampas

Reagovat
pospech11

Tak aspoň se ve Slovanu konečně jedničkou stane Vliegen

Reagovat
ondrasch77

Tak to už se stal na jaře...

Reagovat
Lemond Laws

Ach jo, to jsou snový angažmá pro takový kopáče

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Imos

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
erudovanyodbornik

S novým stadionem a pokud by získal solidního majitele, tak klidně může Hradec do budoucna tvořit společně s pražskými S, Plzní, Baníkem a Slováckem něco jako velkou šestku ligy, která bude odskočená od zbytku.

Reagovat
ondrasch77

Tak to lze říct asi o každém týmu v lize, ne?...

Reagovat
erudovanyodbornik

Tak nový stadák+ tradice+ plus solidní sportovní výsledky už teď. Nikdo se teď takovou kombinací pochlubit nemůže. Liberec škrtí Karl, a Olomouc potřebuje nového majitele.

Reagovat
ondrasch77

Tak psal si "....a pokud by získal solidního majitele...", s novým "solidním" majitelem a novým staďákem by tu tvoji prognozu splňoval i Zlín nebo Opava...

To, že letos měli dobrý výsledek, je nesporné, ale nijak překvapivé u nováčka. Po té, co odejdou Mejdr, Vlkanova a Král (a to ještě nebude konec odchodů), tak budou rádi za prostřední skupinu.

Reagovat
erudovanyodbornik

A staví Opava nebo Zlín nový stadion? Se navíc zapomíná že Hradec je fakt tradiční klub s bohatší historií, než má třeba Plzeň. Před pár dny tu navíc byla expreska, že město chce klub prodat, což se ale samozřejmě podařit nemusí.

Reagovat
ondrasch77

Nestaví..., proč by měli? Podle současných regulí splňují podmínky pro první ligu, tak stavět nic nemusí oproti Hradci, který má stadion spoustu let v havarijním stavu....

Znova opakuju, psal si "S novým stadionem a pokud by získal solidního majitele, tak klidně může...", když do téhle věty dosadíš název kteréhokoliv týmu v ČR, tak to nebude špatně...., co na tom není jasné?

Jinak souhlasím, že HK je tradiční klub..., ale s tou bohatší historií než Plzeň, si trochu vedle To i Teplice mají bohatší historii než Hradec.

https://www.csfotbal.cz/prvni-liga/kluby

Reagovat
erudovanyodbornik

Hradec je jediný mimopražský klub z Čech, který vyhrál v CS lize titul. Navíc měli silnou fanouškovskou základnu. Mají i silnou mládež, i teď asi lepší než má Plzeň.

K té rovnici, samozřejmě s novým stadionem a majitelem by každý klub v lize poskočil. Hlavní je to, že ten Hradec stadion opravdu STAVÍ a budou se na něm moci hrát POHÁRY nebo REPRE, což se o stadionech Opavy nebo Zlína říct nedá. Moderní stadion navíc přitáhne diváky na tribuny.

Reagovat
ondrasch77

Já to všechno beru..., ale tvůj první příspěvek byla blbost a tím dalším to u mě neobhájíš... Dále se snažil s bohatší historií, ale to je další blbost navzdory jednomu upachtěnýmu titulu z 60. let. Hradec byl vždy podprůměr a ligu zažal hrát v roce 1956. Plzeň nebo Teplice ji hráli už za 1. republiky, takže ta bohatší historie se moc nekoná.

Jestli se hradecký klub prodá je hodně ve hvězdách..., kdysi ho chtěl koupit Ivo Ulich, hradecký odchovanec a mecenáš, radnice cukla. Teď není úplně nejlepší doba na prodej, navíc to asi nebude hned. Šádek shání kupce na "daleko lepší" klub už dva roky a nějak nemůže uspět..., tak vážně nevidím důvod, proč by zrovna Hradec měl zařadit do top6.

Reagovat
erudovanyodbornik

Ok, takže všechno bereš ale to co jsem napsal je blbost? Jako sry, s tou tradicí jsem to možná trošku přehnal, ale jinak Hradec to má fakt dobře rozjeté na to dostat se do top 6, určitě nejlépe z jiných klubů v lize.

Reagovat
ondrasch77

Ano, první příspěvek je blbost, ta tradice taky.... Mládež apod. beru, nezajímám se úplně o mládežnický fotbal, tak ti budu věřit. Ale aby se dostali "natrvalo" do top6, tak by si to všechno muselo sednout ideálně a ještě by to bylo v horizontu minimálně tak 10 let. Letos se budou motat kolem 10. - 12. místa.

Reagovat
vanGomm

Když bychom tedy brali období 1956-1992/93 což je 37 ročníků fotbalové ligy tehdejšího Československa (ČSR a ČSSR),tak zde je na tom Hradec Králové přece jen lépe než Plzeň.V tomto období byl účastníkem ligy 16x zatímco Plzeň 13x.Navíc Hradec se stal jako náváček v sezóně 1959/60 mistrem ligy.To stejné se mohlo v sezóně 1965/66 povést tehdejšímu nováčkovi Slavii,ale zákulisní machninace byly proti

Reagovat
ondrasch77

Vůbec nechápu, proč bychom se měli vymezovat na období 56-93, když erudovanyodbornik poukazoval na "bohatší historii", a tu má Plzeň nebo i Teplice daleko bohatší... (a to píšu jako antifanoušek Plzně)

Reagovat
Salfovic

Taky by mě zajímalo, proč zrovna od roku 1956 ?

Reagovat
ondrasch77

Protože Hradec hraje ligu od roku 1956, ale proč to vymezuje, když Plzeň ji hraje od roku 1931 a je historicky 4. nejúspěšnější klub..., tak to nevím.

Reagovat
vanGomm

Tak jak jsem přece napsal tam to slovo KDYŽ. Dá se to počítat npř. od roku 1925 až do 2021/22.Nebo jen samostatná liga ČR tedy od sezony 1993/94.Nejlepší by bylo to vzít asi od toho roku 1925,ale ani to by moc nevypovídalo,protože některé týmy za těch bezmála 100 let zanikly,nebo se přejmenovaly.

Reagovat
ondrasch77

O.K., ale proč KDYŽ? Historie je snad jasně daná. Vznikem klubu, vstupem do nejvyšší soutěže atd..., tak nechápu proč alibisticky vyzdvihuješ jedno období jednoho klubu. Není to primárně o úspěších, nýbrž o "bohatství historie", která je v Plzni nepochybně pestřejší, protože má v lize odehráno bezmála 60 sezón, kdežto Hradec půlku. O tom je řeč!

Reagovat
vanGomm

Ano Plzeň je od roku 1925 celkově lepší neř Hradec Král.Bude to takto stačit?

Reagovat
ondrasch77

Ty evidentně nechápeš psaný text...

Mě je v celku jedno kdo je lepší! Píšu o tom, kdo má BOHATŠÍ (delší) HISTORII.

Reagovat
vanGomm

Od roku 1925 až do teď je na tom v historice tabulce co se získaných bodů týká nejlépe Sparta

1.Sparta Praha (33x mistr)

2.Slavia Praha (17x)

3.Ostrava (4x)

4.Bohemians (1x)

5.Dukla Praha (11x)

7.Plzeň (6x)

Hradec Králové (1x) je až kolem 20.místa.

Reagovat
Salfovic

V té nahoře odkázané tabulce je Plzeň čtvrtá, ty jsi čerpal odkud ?

Reagovat
vanGomm

Wikipedie 1925- 2021 v Té tabulce je Plzeň na 8.místě s 5 tituly a po přičtení sezony postopila na 7.flek s 6 tituly.

Reagovat
ondrasch77

Wiki není úplně relevantní zdroj informací..., naproti tomu csfotbal je sbor informací na základě historických pramenů, z kterých čerpá i oficiální server Fortuna ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampas

Reagovat
dtaire

Vlhký sny... V samostatný lize se Hradci povedlo kolik? Dvě, tři sezony? Nikomu nechyběl

Reagovat
Zaschrona

Velkou šestku asi zrovna ne, ale prát se o čelo zbytku ligy asi můžou dlouhodobě klidně, pokud to tam někdo bude šikovně dělat. Potenciálem je ale čtyřka Sparta, Slavia, Baník a Zbrojovka úplně někde jinde. Pak za tím někde Olomouc, Plzeň a klub typu Teplice, pokud by pod sebe dokázal nalákat celý kraj, teoreticky i Bohemka. Pak asi skupina Hradec, Liberec, Budějovice, Pardubice, ale poslední dvě oblasti jsou spíš hokejové.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Metropolitn%C3%AD_oblasti_v_%C4%8Cesku#%C4%8Clen%C4%9Bn%C3%AD

Každý klub můžeš trochu vyhnat penězi od majitele, dočasnou injekcí díky výsledkům v Evropě, šikovnou prací pár lidí, ale dlouhodobě to stejně nejvíc ovlivní počet lidí, které ten klub zajímá, s tím související spádová oblast mládeže a ekonomika oblasti, které ti ovlivní možné příjmy od sponzorů. Zvlášť u nás, kde se to nedožene penězi z TV.

Reagovat
smazaný uživatel

jako to že to je blbost kvůli hradci už ti tu vysvětlili jiní, ale ještě větší blbost je to s tím Slováckem. Slovácko má dobrý 3 sezony díky Svědíkovi a tomu, že se sešel velmi zkušenej kádr. Ale jinak Slovácko je z docela malýho města, o region se dělí ještě se Zlínem, takže už tak malá spádová oblast se vlastně půlí (zázrak, že oba kluby maj solidní mládež), maj sice majitele co zaručí stabilitu ale žádnej šejk to není, stadion je pěknej ale furt průměr, historie taky nic extra.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ondrasch77

Další OT - Tonda Vaníček z Bohemky na přestup do Bolky...

Reagovat
Kuba94

Dobrý kšeft.

Reagovat
Kocour Klapuška

i am loving it

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě

Reagovat
Znalec

Všechny související články

87 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradecti-zastupitele-souhlasi-ze-stavba-stadionu-bude-drazsi-o-59-milionu-561073/

86 https://www.eurofotbal.cz/clanky/stadion-v-hradci-ma-byt-drazsi-o-59-mil-strabag-udela-i-prace-navic-560121/

85 https://www.eurofotbal.cz/clanky/arena-v-hradci-kralove-bude-drazsi-556469/

84 https://www.eurofotbal.cz/clanky/o-zdrazeni-stadionu-bude-za-hradec-jednat-tym-neschvaleny-zastupiteli-550785/

83 https://www.eurofotbal.cz/clanky/narodni-sportovni-agentura-zastavila-dotaci-na-hradecky-stadion-548275/

82 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-bude-se-strabagem-jednat-o-zvyseni-ceny-areny-545582/

81 https://www.eurofotbal.cz/clanky/strabag-bude-jednat-s-hk-o-zvyseni-ceny-stadionu-545416/

80 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-zacal-stavet-stadion-hotovo-bude-v-dubnu-2023-538410/

79 https://www.eurofotbal.cz/clanky/na-stadionu-v-hradci-kralove-bude-moci-hrat-i-reprezentace-535982/

78 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-zada-zruseni-dotacni-vyzvy-nsa-na-stavbu-stadionu-532134

77 https://www.eurofotbal.cz/clanky/na-stadionu-v-hradci-by-po-jeho-dokonceni-mohla-hrat-i-reprezentace-530942

76 https://www.eurofotbal.cz/clanky/stavba-areny-v-h-kralove-jde-podle-planu-resi-se-naklady-na-provoz-515003

75 https://www.eurofotbal.cz/clanky/v-hradci-kralove-demontovali-posledni-stozar-osvetleni-stadionu-512983/

74 https://www.eurofotbal.cz/clanky/v-hradci-kralove-sundali-prvni-stozar-stadionu-512782/

73 https://www.eurofotbal.cz/clanky/dodavatel-stavby-stadionu-v-hradci-se-potyka-se-zdrazenim-stavebnich-materialu-509789

72 https://www.eurofotbal.cz/clanky/v-predstavenstvu-fc-h-kralove-je-poslanec-masek-ma-pomoci-s-dotaci-na-stadion-501956

71 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-ma-smlouvu-na-stadion-strabag-zacne-stavet-na-podzim-498329

70 https://www.eurofotbal.cz/clanky/stadion-v-hradci-kralove-postavi-strabag-geosan-a-d-d-496790/

69 https://www.eurofotbal.cz/clanky/stadion-v-hradci-kralove-by-mely-postavit-strabag-geosan-a-d-d-496220/

68 https://www.eurofotbal.cz/clanky/komise-vybrala-viteze-tendru-na-stavbu-stadionu-v-h-kralove-494410/

67 https://www.eurofotbal.cz/clanky/termin-tendru-na-stadion-v-h-kralove-odlozen-na-19-unora-491549/

66 https://www.eurofotbal.cz/clanky/o-stavbu-stadionu-v-hradci-kralove-maji-zajem-ctyri-subjekty-489462/

65 https://www.eurofotbal.cz/clanky/tendr-na-stadion-v-h-kralove-jde-do-2-kola-vsichni-postoupili-486834/

64 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-chyboval-v-tendru-na-stadion-spatne-resil-namitky-486421/

63 https://www.eurofotbal.cz/clanky/do-tendru-na-stadion-v-h-kralove-se-prihlasilo-nekolik-zajemcu-481346/

62 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-posunul-podani-prihlasek-do-tendru-na-stadion-478370/

61 https://www.eurofotbal.cz/clanky/h-kralove-vypsal-tendr-na-stadion-firmy-se-mohou-hlasit-do-5-10-475714/

60 https://www.eurofotbal.cz/clanky/tendr-na-stadion-chce-hradec-kralove-vypsat-do-poloviny-zari-475398/

59 https://www.eurofotbal.cz/clanky/h-kralove-vypise-ctvrty-tendr-na-stadion-475340/

58 https://www.eurofotbal.cz/clanky/mesto-h-kralove-podepsalo-smlouvu-se-spravcem-stavby-stadionu-471958/

57 https://www.eurofotbal.cz/clanky/spravcem-stavby-stadionu-v-hradci-kralove-bude-arcadis-469585/

56 https://www.eurofotbal.cz/clanky/stavbu-stadionu-v-hradci-kralove-zdrzuje-vyber-spravce-stavby-467683/

55 https://www.eurofotbal.cz/clanky/iko-nebude-spravovat-stadion-v-hradci-464121/

54 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-ma-administratora-pro-ctvrty-tendr-na-stadion-456020/

53 https://www.eurofotbal.cz/clanky/o-stavbu-stadionu-v-hradci-kralove-se-zajima-12-firem-451705/

52 https://www.eurofotbal.cz/clanky/o-zadani-tendru-na-stadion-v-hradci-kralove-chce-jednat-12-firem-450804/

51 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-bude-s-firmami-jednat-o-stavbe-stadionu-449647/

50 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-zrusil-treti-tendr-na-stadion-jasno-o-nem-ma-byt-v-breznu-448745/

49 https://www.eurofotbal.cz/clanky/o-postupu-vystavby-stadionu-v-h-kralove-ma-byt-jasno-v-unoru-447344/

48 https://www.eurofotbal.cz/clanky/tendr-na-stadion-v-h-kralove-bude-kvuli-vysoke-cene-zrusen-445418/

47 https://www.eurofotbal.cz/clanky/h-kralove-posedme-posunul-tendr-na-stadion-nove-plati-24-zari-444032/

46 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-popate-posunul-tendr-na-stadion-zpozdeni-je-pres-mesic-442657/

45 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-posunul-podani-nabidek-do-tendru-na-stadion-na-konec-srpna-441028/

44 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-vypsal-treti-tendr-na-stadion-uzaverka-je-15-8-438678/

43 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-vypise-treti-tendr-na-stadion-za-740-milionu-436721/

42 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-chce-pristi-rok-zacit-stavet-arenu-za-740-milionu-436203/

41 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-zacal-chystat-novy-tendr-na-stadion-za-nejvyse-605-milionu-426855/

40 https://www.eurofotbal.cz/clanky/stavba-stadionu-v-h-kralove-bude-drazsi-a-nabere-dalsi-zpozdeni-426249/

39 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-si-necha-proverit-projekt-stadionu-za-tri-ctvrte-milionu-419246/

38 https://www.eurofotbal.cz/clanky/jukl-odlozeni-stavby-stadionu-v-hradci-je-pro-klub-citelny-zasah-416768/

37 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-stadion-mit-zatim-nebude-zastupitelstvo-zrusilo-tendr-416700/

36 https://www.eurofotbal.cz/clanky/nove-vedeni-hradce-chce-zrusit-tendr-na-stadion-416330/

35 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-vybral-firmu-pro-organizaci-tendru-na-stadion-413404/

34 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradecti-zastupitele-schvalili-novy-tendr-na-stavbu-stadionu-410659/

33 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-zrusi-tendr-na-stavbu-noveho-stadionu-409536/

32 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-vypise-tendr-na-stadion-zahajeni-stavby-v-lednu-404060/

31 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-odlozil-tendr-na-stadion-stale-resi-projekt-398739/

30 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-ma-projekt-stadionu-tendr-by-mohl-vypsat-v-kvetnu-395942/

29 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-ma-vsechna-stavebni-povoleni-na-stadion-382231/

28 https://www.eurofotbal.cz/clanky/v-hradci-kralove-zacala-demolice-stadionu-mesto-chysta-novy-377379/

27 https://www.eurofotbal.cz/clanky/v-hradci-symbolicky-zacala-demolice-stadionu-mesto-chysta-novy-375922/

26 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-ma-stavebni-povoleni-na-novy-stadion-373282/

25 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-pozadal-o-stavebni-povoleni-na-stadion-367359/

24 https://www.eurofotbal.cz/clanky/stavba-stadionu-v-hradci-kralove-by-mohla-zacit-v-unoru-357299/

23 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-chysta-novy-fotbalovy-stadion-lizatka-zustanou-328767/

22 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradeckou-arenu-bude-projektovat-centroprojekt-zlin-312523/

21 https://www.eurofotbal.cz/clanky/stadion-v-hradci-kralove-chce-projektovat-osm-subjektu-303221/

20 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-si-na-stavbu-stadionu-zjedna-supervizora-299142/

19 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-vypise-tendr-na-projekt-noveho-stadionu-295933/

18 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-ukoncil-smlouvy-s-ece-a-zacal-chystat-vlastni-stadion-288830/

17 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-se-dohodl-s-ece-na-rozvazani-smluv-na-stavbu-stadionu-288312/

16 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-ma-studii-na-stadion-pocita-se-zachovanim-tzv-lizatek-285278/

15 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-by-mohl-mit-novy-stadion-v-roce-2018-280746/

14 https://www.eurofotbal.cz/clanky/ece-potvrdila-odchod-z-projektu-v-hradci-kralove-278069/

13 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hradec-kralove-chce-studii-proveditelnosti-na-stadion-270828/

12 https://www.eurofotbal.cz/clanky/obchodni-centrum-arkady-v-h-kralove-chce-postavit-crestyl-263810/

11 https://www.eurofotbal.cz/clanky/ece-obchodni-centrum-v-h-kralove-nepostavi-mesto-resi-stadion-262224/

10 https://www.eurofotbal.cz/clanky/hb-reavis-neprevezme-projekt-hradci-kralove-261516/

9 https://www.eurofotbal.cz/clanky/odpurci-obchodu-a-stadionu-v-hradci-napadli-projekt-u-soudu-246272/

8 https://www.eurofotbal.cz/clanky/projekt-stadionu-a-obchodu-v-h-kralove-zrejme-skonci-u-soudu-245262/

7 https://www.eurofotbal.cz/clanky/projekt-malsovice-v-hradci-ma-prevzit-hb-reavis-242488/

6 https://www.eurofotbal.cz/clanky/stavba-areny-v-hradci-kralove-nabere-dalsi-zpozdeni-239861/

5 https://www.eurofotbal.cz/clanky/stavba-stadionu-a-obchodu-v-hradci-by-mohla-zacit-v-roce-2015-215904/

4 https://www.eurofotbal.cz/clanky/rizeni-na-stavbu-stadionu-a-obchodu-v-hradci-napadlo-14-odvolani-212434/

3 https://www.eurofotbal.cz/clanky/mfd-stadion-a-nakupni-centrum-v-hradci-maji-uzemni-rozhodnuti-205799/

2 https://www.eurofotbal.cz/clanky/stadion-v-hradci-bude-bez-strechy-149891/

1 https://www.eurofotbal.cz/clanky/smlouvy-hradce-o-novem-stadionu-jsou-pred-schvalenim-75707/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele