Huf natrvalo opouští Pardubice, kariéru jde nastartovat do Ružomberoku

04.09., 16:45
Aktuality
David Huf přestoupil do Ružomberoku. (© MFK Ružomberok)

David Huf opouští Pardubice a bude hrát za Ružomberok. Slovenský klub na svém webu oznámil, že pětadvacetiletý útočník podepsal smlouvu do června 2026. Zájem mělo také druholigové Brno, hráč zvolil odchod na Slovensko.

Pardubický odchovanec Huf v české lize nastřílel dohromady 14 branek, hostoval také v Dukle, Chrudimi a Bohemians 1905. "Davidovi v létě končí smlouva. Přišly mu dvě nabídky, ze Zbrojovky Brno a z Ružomberoku. Společně s agentem se rozhodl pro slovenskou ligu, která je méně soubojová. Myslím si, že mu bude vyhovovat," vysvětlil pardubickém webu sportovní ředitel klubu Vít Zavřel.

Huf v české nejvyšší soutěže odehrál celkem 84 utkání. Teď si poprvé v kariéře vyzkouší zahraniční konfrontaci. "V Ružomberoku působí český trenér, pan Smetana, který měl o Davida velký zájem," doplnil Zavřel.

MFK Ružomberok je aktuálně na šestém místě neúplné tabulky slovenské ligy. Mužstvo v závěrečném 4. předkole Konferenční ligy vypadlo s arménským Noahem. Kouč Ondřej Smetana již má v kádru další české hráče. Na soupisce jsou obránci Daniel Köstl a Šimon Gabriel, spolu s nimi také útočník Jan Hladík.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
kilobyte

Měl by se radši vrátit k aerobiku.

Reagovat
Kily

nebo se nechat zaměstnat jako zeď pro začínající tenisty, míče se od něho odrážejí parádně

Reagovat
Emmett Brown

Tak to do Ružomberka zapadne skvele

Reagovat
ratusek

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
doshcz

Reagovat
Rothbard

Nebo k modernímu pětiboji.

Reagovat
Axelrose

To se ještě někde provozuje?

Jsem myslel, že to nahradili všechny ty zumby a pod.

Jako né, že by ch se do toho chtěl někdy pustit

Reagovat
kilobyte

To nevím. Já to naposled viděl ve Snídani s Novou před hodně lety. David Huf a Hanka Kynychová.

Reagovat
Axelrose

Tý to docela slušelo

Reagovat
Moshe Dajan

whoo let this dooog out, HUF HUF HUFHUFHUF HUF

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele