Ignaševič přiznal, že mohl přestoupit do Petrohradu

16.05.2009, 10:51
Aktuality
Opora zadních řad CSKA Moskva se pro deník Sport-Express rozpovídal o svém napjatém vztahu k bývalému trenérovi Armějců Valeriji Gazzajevovi.

"Zklamal mě jako člověk, ne však jako trenér. Gazzajevovi za mnohé vděčím. S ním jsme vyhráli Poháru UEFA, byl kapitánem úžasné posádky. U nás byly vztahy, o jakých mohli trenéři a fotbalisti jenom snít. A potom se všechno změnilo. Práce s Gazzajevem se přeměnila v muka," vzpomínal Ignaševič v rozhovoru pro Sport-Express.

Zkušený zadák měl s Gazzajevem několik vážných konfliktů. Po prohře v posledním utkání základní skupiny Ligy mistrů na hřišti Fenerbahce, kdy už CSKA Moskva o nic nešlo, nařkl trenéra, že úplně ztratil kontrolu nad Brazilci, kteří se z různých prapodivných důvodů na utkání nedostavili.

"Giněr mi krátce po utkání zavolal, že mám nabídku z Petrohradu, pokud chci, můžou mě pustit," přiznal Ignaševič, ale odmítl, protože nechtěl přestupovat v rámci Ruska. "Byl jsem ale připraven příjmout šílené nabídky, jen abych nemusel zůstat v CSKA," dodal.

Následující sezónu napětí mezi těmito dvěma muži vyvrcholilo. Gazzajev po neúspěších v minulém roce zavedl opět diktátorský režim, včetně časného vážení, které fotbalistům narušovalo denní harmonogram. Když Gazzajev ignoroval následné stížnosti hráčů, zakročil sám Ignaševič, jemuž došla trpělivost a odmítl otevřít dveře svého pokoje i na výzvu samotného Gazzajeva.

Prohřešek nakonec stál Ignaševiče jen kapitánskou pásku. "Byl jsem mu užitečný a nechtěl se pouštět do otevřené války, kde bylo nutné vytahovat nože."

Autor: David Kubáň / Sport-Express

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

co by tam dělal by se zahrabal v takový pr

Reagovat
smazaný uživatel

z CSKA do Zenitu radsi bych ho videl v evrope(nechytejte za slovo jako a kde je Rusko a tak ? vite jak to myslim)

Reagovat
georgeo

stačilo napsat na západě a měl bys klid

Reagovat
smazaný uživatel

gazzajev je dobrej ras

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně je to fenomenální trenér...

Reagovat
smazaný uživatel

to taky

Reagovat
Tsigi

Na západě by s tím nepochodil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele