Imploze v Marseille? Možné jsou odchody Marcelina i Longorii

19.09.2023, 15:28
Aktuality

Vypadnutí ve třetím předkole Ligy mistrů s Panathinaikosem a pouhé dvě výhry z prvních šesti kol stačí k tomu, aby se leccos v Marseille začalo sypat jako domeček z karet. Po včerejším setkáním fanoušků s vedením měl již dnes kouč Marcelino kabině oznámit, že v klubu končí, a následovat by měla také rezignace prezidenta Pabla Longorii.

Právě od pondělního setkání, které se podle všeho neodehrávalo v mírumilovné atmosféře a měly na něm zaznít i významné výhružky, se vše odvíjí. Ani víkendová remíza 0:0 s Toulouse totiž Marcelinovi neměla zlomit vaz - a on sám končit nehodlal. Toxické události včerejšího dne však situaci změnily a španělský kouč podal výpověď.

Podle L’Équipe se už přitom Marcelino, jenž byl do funkce dosazen teprve letos v červnu, rozloučil s hráčskou kabinou; RMC Sport naproti tomu tvrdí, že rezignace nebyla akceptována, a víceméně se čeká, zda demisi podá také Pablo Longoria. O tom přitom píšou mimo jiné španělská média v čele s Eurosportem, neboť 37letého šéfa fanoušci v pondělí dostali pod obrovský tlak. Longoria tradičnímu klubu velí od února 2022.

Pokud Marcelino skutečně skončí, na l’OM čeká už čtvrtý plnohodnotný kormidelník od května 2022. Čtvrteční utkání s Ajaxem by potom mohl odřídit Jean-Pierre Papin, který fotbal na podobné úrovni trénoval jen v jedné sezoně (2007/08 s Lens v Ligue 1). Držitel Zlatého míče z roku 1991 je ovšem od listopadu 2022 poradcem Longorii, takže v případě jeho konce by patrně odcházel také on a narychlo by se případně hledal plán C.

Autor: Tomáš Daníček / rmcsport.bfmtv.com, lequipe.fr, eurosport.es

Komentáře (23)

Přidat komentář
juninho8

Čo by dal druhý Olympique za taký štart do sezóny

Reagovat
Moshe Dajan

V Marseille jsou troch magoři, ne? Konečně mají dobrého trenéra, 2 body od prvního místa a můžou se posrat.

Reagovat
Salfovic

,,troch ´´ tam máš navíc.

Reagovat
Mass

Reagovat
Kejza

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kloppo

Pojem "žádný komentář", pri počte komentárov bol myslím pri situácií tohto klubu veľmi výstižný...

Tie prestupy cez leto neboli až tak od veci a Marcelino vie pracovať s kádrom, či?

Reagovat
Israha

Za trest, fandit klubu, jehož domácí fanoušci jsou takhle vyhoukané sovy. Nevděčná banda kreténů, která by se měla podívat do Lyonu a Lens, jak vypadá neúspěšný začátek sezony. Však Marcelino neudělal žádný přehmat, z LM vypadl víceméně smolně a i v Ligue 1 mu kromě poněkud pomalejšího sehrávání základní sestavy není moc co vytknout. A kde seženem náhradu za Longoriu, díky kterému chodí do Marseille hráči jako Alexis, Auba, Kondogbia, Lodi, Clauss, Mbemba, a spol., a nemusíme pak mít v základní sestavě všechny ty Cuisance, Liroly, Radonjiće či Benedetta, to už nevím vůbec. Se nedivím, že Marcelino s tím chce seknout, když ta švihlá atmosféra evidentně byla moc i na magory jako Sampaoli a Tudor. Zajímalo by mě, kdo to tam po zveřejnění těchto zpráv půjde trénovat, a co bude dělat s kádrem, který se připravil na míru právě Marcelinovi.

Reagovat
Mandanda_30

Třeba zápas s Toulouse jsem neviděl, na sociálních sítích byl od OM fans povyk totální, že Marcelino nechce míč, Marcelino out, že jsme neměli šance, že nuda, etc.. Tak jsem se aspoň kouknul na záznam a 60% držení míče, přes 20 střel, 2x trefená branková konstrukce, podržení Toulouse jejich gólmanem, tak jsem moc nechápal??? Toto už je ale totálně vzhůru nohama, jak říkáš, tak Pana bylo čistě unlucky jako prase, 5 zápasů v lize jsme bez porážky, jsme na tom líp jak P$G a takovej problém někde ultras vidí?? Jako nehráli jsme zatím moc přesvědčivě, ale je to 5 zápasů (7 s Panath.). Jestli chcou bratři a sestry zpátky Zubizarretu s Eyraudem, aby dotahovali na tajňačku random hráče, aniž by o tom informovali trenéra (jak to udělali AV-Boasovi ), tak to potom dává smysl, jinak ne. Bez Longorii jsme v p*deli, za celou dobu se mi od něj nelíbily jen 3 věci a to neudržení Sampi (pokud to teda nebylo rozhodnutí Sampaoliho, že chce a odejít a Longoria s tím nemohl nic udělat), a pak samozřejmě zbavení se Payeta a Mandandy, ale tam je problém spíš můj favoritismus (Mandandu ale mohl nechat, ještě mu to v Rennes docela šlape)

Reagovat
Israha

Sampaoli je otázka, to je natolik rtuťovitý člověk, že mu mohlo "přeskočit" ze dne na den. U Payeta už bylo na čase, za mě, takže souhlasím jen s Mandandou, oproti kterému je Pau López jen marginální změna k lepšímu, pokud vůbec. Takže za mě dělá Longoria takřka dokonalou práci a zrovna Marcelina znám z La Ligy natolik, že vím, že ty úspěchy mívá a jen potřebuje čas na zapracování na sehrání týmu. Z toho pohledu je ta odezva ultras jen přehlídka tuposti a ignorantství.

Co spíš nechápu, jsou ty zprávy okolo Ounahiho. Prý chtěl odejít, fláká to, ale nepřišla žádná "dost dobrá" nabídka. A hostovačka s opcí za 13 mega za Guendouziho jako dobrá nabídka je, když ten chtěl zůstat a je oblíbencem tribun??? Nechápu, proč se při domnělém přetlaku v záloze nepustil na nějakou hostovačku právě Ounahi.

Reagovat
Mandanda_30

Guendouziho jsem úplně zapomněl zmínit, to je rozhodně horší než Mandanda nebo Payet ho nechat jít.... Začínám chápat přístupy ostatních velkých klubů, že se od fanoušků distancují, protože udělat jakýsi setkání, kde ti pak akorát vyhrožují násilím nebo co se to tam vůbec dělo, po tom co odvedeš skvělou práci, je totální ztráta času a akorát pak z toho může být tohle peklo....

Reagovat
Israha

Přesně tak. Fanoušci, pokud to nejsou socios, co spoluvlastní klub, jsou tam od toho, aby fandili, a ne aby výhrůžkami nutili dělat klub personální rošády v realizačním týmu.

Reagovat
FC-RUBRIKA

Rozpad Marseille je jedina sance pro Ajax na postup ze skupiny.

Reagovat
Gedofrey

Vždycky jsem měl na OM rád ten fanatismus. Tohle už je ale extrémně toxic

Reagovat
Mass

Fanoušci Marseille zřejmě touží dpadnout jako Valencia po tom, co majitel vyhodil tuto dvojici.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Mandanda_30

ah shit here we go again

Reagovat
inferno08

Neměla by to spíš být exploze, když všichni vyletí? Nebo jak je to myšleno s tou implozí?

Reagovat
Moshe Dajan

Hoří venek, vybuchne vnitřek

Reagovat
Godwinson

Jen ať oba skončí, podle mě by to byla dobrá volba.

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč myslíš?

Reagovat
JackDaniels.

Aaa, dakto v redakcii sa po nehode ponorky pri Titanicu naučil nove slovo

Reagovat
mistr129

Karma za to, že takový setkání vůbec pořádají. Co do toho mají takovéhle lopaty co kecat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele