Inzaghi vydržel jen čtyři měsíce, Salernitana vsadila na Liveraniho

11.02., 12:23, aktualizováno 11.02., 14:44
Aktuality
Filippo Inzaghi (© AFP)

Letošní ročník italské nejvyšší soutěže zná jméno sedmého odvolaného trenéra. Podruhé se k rošádě na lavičce odhodlala Salernitana, kterou k lepším výsledkům nedokázal nasměrovat ani Filippo Inzaghi, jehož místo zaujal Fabio Liverani.

Někdejší útočník před čtyřmi měsíci vystřídal Paula Sousu a s týmem dokázal vyhrát pouhopouhé dva zápasy. V tabulce je Salernitana na posledním místě a na příčky znamenající záchranu ztrácí šest bodů, poslední kapkou se stal páteční domácí nezdar proti Empoli (1:3).

Italský tisk už od sobotního dopoledne přinášel informace o chystaném Inzaghiho odvolání. Včera se sešlo vedení a dospělo ke stejnému závěru, dnes vše oficiálně potvrdilo.

"Salernitana oznamuje propuštění pana Filippa Inzaghiho z funkce trenéra prvního týmu. Rádi bychom mu poděkovali za oddanost i odvedenou práci a popřáli mu hodně štěstí do dalšího průběhu jeho profesionální kariéry," rozloučila se Salernitana s koučem.

Salernitana nebyla bez trenéra dlouho, Inzaghiho povinnosti převzal někdejší záložník Fabio Liverani. 47letý trenér dříve vedl Ternanu, Lecce, Parmu a Cagliari, bez práce je od prosince 2022.

Autor: Tomáš Pavlík / salernitana.it, transfermarkt.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
snuff24

Měl by hodit řeč s brašulou ať mu dá nějaký tipy

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Neutron

Zjavne ako hrac mu Pippo ziadnu nedal, tak ako trener sa na neho moze Simone vybodnut.

Reagovat
Mönchengladbach

Pěkné se s koncem aktivních hráčských kariér pozice bratrů Ynzágyových prohodily.

Reagovat
Largo

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pozor skluz!!!

Bohužel projebali Nicolu, letos to bude konečně padák.

Reagovat
Largo

Pritom tam byly takovy ambice pred sezonou…

Reagovat
10

za mě škoda, jeden z mála týmů na jihu, co má solidního majitele, super tifosi...třeba to ještě otočí, kádr neodpovídá poslednímu místu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele