JAKOU CESTOU SE VYDÁ ARSENAL?

23.06.2007, 20:10
Aktuality
Zaujalo nás
Když Thierry Henry minulé léto podepisoval s Arsenalem dlouhodobý kontrakt jen málokoho v Arsenalu by napadlo, že to bude jeho poslední sezona v klubu. Arsenal prodejem svého klenotu započal novou éru. Éru bez své největší hvězdy, kapitána, střelce a tahouna. Jak bude vypadat?

Henryho kariéra v Arsenalu odstartovala v roce 1999. Po nepovedeném angažmá v Juventusu pookřál o čemž svědčí obdivuhodná statistika vstřelených branek. Posuďte sami - v 364 zápasech vsítil 226 branek. Arsenal se však od nové sezony bude muset bez těchto branek obejít. Za své působení získal 'Titi' celkem dva tituly a čtyři triumfy v anglickém poháru Toto období se dá v nadsázce nazvat jako Henryho éra, ale sám útočník měl na úspěších částečný podíl. V době, kdy Arsenal byl absolutním králem Premier League, měl vedle sebe formáty typu Vieira, Pirés, Ljungberg, Campbell a ti všichni hrající v životní formě.

Arsenal v současnosti? Tým sázející na nezkušené mladíky jimž do osudového dne, kdy zamířil do FC Barcelony velel jeho kapitán Thierry Henry. Je logické, že v takovém složení gunners nemůžou útočit v náročné sezoně na Manchester či Chelsea a jestliže hráč vycítil, že se nic velkého nezmění, rozhodl se k té, pro fanoušky, těžkou uvěřitelné variantě – k odchodu. V Barceloně má jistě větší šanci posunout svou kariéru o kus dál a opět si vychutnat radost ze získaných trofejí.

Už teď je nad slunce jasné, že jeho odchod Arsenalu ublíží. Jak hodně, záleží jen na vedení klubu. Pro kompetentní osoby musí být velkým varováním uplynulá sezona, kde Arsenal herně nezaostával, ve finální koncovce však přímo hořel. Ani Henry svou poslední sezonu v klubu neměl svoje dny, trápily ho vleklá zranění, nicméně i v těch málo zápasech, ve kterých nastoupil, byla jeho gólová produktivita více než slušná.

To se rozhodně nedá říct o Emmanuelu Adebayorovi, a Julio Baptistovi. Theo Walcott je ještě stále mladý a žezlo na něj možná čeká v budoucnu. První jmenovaný na hrotu dřel a určitý přínos pro tým měl, góly se ale nedostavují v hojném počtu, což celkový pohled na útočníka hodně sráží. Střelecké otěže tak převzal Robin van Persie, jenže zranění ho stejně, jako Henryho, vyřadilo ze hry v důležité části sezony. V konečném součtu tak kanonýři ztratili na Manchester United propastných dvacet jedna bodů.

Ideální scénář pro fanoušky londýnského velkoklubu měl být takový. TH14 zůstane, v létě přijdou hvězdné posily a vyhlásí se útok na čelo tabulky. Samozřejmě se tomu tak nestalo. Arsenal, přesněji řečeno Arsené Wenger, dává šanci mladým a vyhlášení Henryho na tom nic nezměnily. Důvodem může být nový stadion Emirates Stadium, kde není tajemstvím, že se nad očekávání prodražil. A není také tajemstvím, že ambice hráče kalibru Henryho jsou zákonitě vyšší, než jaké má připraven Arsenal pro nový ročník.

Henry už totiž nemá 25let, aby čekal, až tato generace mladíků nabere potřebné zkušenosti. Nachází se totiž v závěrečné etapě své kariéry a samozřejmě nechce do jejího konce vyjít s prázdnou.

Je tu ještě jeden možný důvod odchodu francouzského mušketýra. Je jím Arsené Wenger. Muž, který se hodně zapříčinil o jeho fotbalový růst je předmětem horlivých spekulací na téma jeho možném odchodu z lavičky.

O to více bude pro Arsenal tato sezona náročná. Náročnější než kdykoliv jindy. Zodpovědnost, kterou na sebe bral tahoun a kapitán Henry teď budou muset zčásti převzít ti nezkušení mladíci, kterým k tomu všemu bude možná chybět jejich velký učitel Wenger. Nechme se překvapit, jak se s tím v náročné Premier League poperou. Do dvou let můžou započíst novou, úspěšnou éru klubu nebo naopak, Arsenal může těmito kroky i hodně ztratit. Může se i stát, že se vedení osmělí a vydá potřebný rozpočet na kvalitní posily. Arsenal každopádně čeká tuto sezonu strastiplná cesta. A Wengera samozřejmě také, pokud tedy u týmu zůstane...

Dvě těžké rány v rozmezí jednoho měsíce by totiž klub ze Severu Londýna rozdýchával horko těžko...

Autor: David Kubáň / eurofotbal.cz

Komentáře (74)

Přidat komentář
HOST*

Jsem opravdu zdrcen.Věřím že kdyby TH zůstal a týmu se vyhýbala zranění tak Arsenal určitě zaútočí na titul.Pokud ARS neposílí tak zase bude hrát "jenom" o ligu msitrů.Každopádně přeju TH14 aŤ se mu daří a doufám i v Barceloně mu to bude střílet tak jak mu to střílelo v Arsenalu

Reagovat
HOST*

eto'o pude do ac milan a bude to jako pred tim. myslim si ze jsou vba stejne dobry...

Reagovat
HOST*Mich

Ja bych nedal zadnou velkou vedu z odchodu TH14, protoze nejvic se arsenalu darilo kdyz thierry byl zraneny a v carling cupu henry nehral a byli ve finale,a zkuseni hraci v tymu sou, podivejte na toureho,gilberta,hleba,rosu,freddieho,lehmanna atd.

Reagovat
HOST*Mich

A myslim ze podle kadru je novy velky favorit na titul v podobe newcastleu

Reagovat
HOST*riong

No titul asi ne.... ale boj o příčky zaručující Ligu můstrů určitě!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Například Rozehnal.

Reagovat
HOST*Mich

Nevim co mate furt na Rozehnala,neoved se meu jeden zapas a hned ho odsuzujete,treba s walesem byl suverenne nejlepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Walesu mohla být na hřišti z českýho týmu nejlepší klidně moje babička...

Reagovat
HOST*Mich

tj tvoj babicka by uhrala zapas s takovejma borcema jako sou Giggs,Bellamy nebo Koumas?

Reagovat
HOST*riong

Kdyby hrála jeho babička s mojím dědou tak jo byli by lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to by musel hrát děda na babičku ne?

Reagovat
HOST*riong

jj děda by musel hrát na jistotu ze zadu na babičku!

Reagovat
HOST*¨kanec

cislo dresu bych dal 69

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo řečeno obrazně. Ono hlavně že to "uhráli" naši reprezentanti, opravdu velmi sofistikovaný výkon plný bojovnosti a nápaditosti.

Reagovat
HOST*

to je picovina to uz muzete vyjmenovat nejmin 10 tymu, ktery muzou hrat o LM

Reagovat
HOST*mysman

to byl podle jejich vedeni i tudle sezonu a kde skoncili

Reagovat
HOST*riong

No tak před minulou sezonou bych tohle neřekl! Na ligu mistrů byli jasní kandidáti ManU,CFC,Live,Arsenal!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to sou kazdou sezonu ale newcastle ma dost dobry hrace ale ty vykony....

Reagovat
HOST*mysman

Diky nejlepsimu utocnikovi na svete vladl Arsenal premier league.Odchazi a ja mu preju vse nej.A my se ted musime rozmyslet jak to bude dal.Btw hezky clanek.

Reagovat
HOST*

Výýbornej článek....

Reagovat
HOST*

Kuknete na casy tech clanku!!! je to dooost yety...

Reagovat
HOST*

Nevie niekto kolko krat vyhral henry golden boot?

Reagovat
HOST*

jednou 01/02 (myslim)

Reagovat
HOST*Kamča

Henry se dá nahradit, nevím sice, jakou cestou se tým Arsenalu Londýn vydá, ale měli by koupit nějakého zkušeného hráče, například Petra Macka, který je sice starší než Henry, ale zase má zkušenosti atd., a do mládežnického výběru by měli angažovat Dušana (Sj Petřvald), nebo Renka (pouliční fotbalista)

Reagovat
smazaný uživatel

Potom napis, kedy sa mame zacat smiat.

Reagovat
HOST*Freestyle Fotballer

Tak nahradit se urcite dá za takovych 8 sezon prijde adekvátní náhrada v podobě Tomáše Pekharta...ale já mam ted jiné starosti než se zajímat o Henryho..

Reagovat
smazaný uživatel

a co prosimte?ze se ti rozbili kopacky?je to nejvetsi pruser leta ale stejne ho mam rad preju mu vse nej a mozna udelal i dobre.letos sme hrali prakticky bez nej....

Reagovat
HOST*Freestyle Fotballer

Tak nahradit se urcite dá za takovych 8 sezon prijde adekvátní náhrada v podobě Tomáše Pekharta...ale já mam ted jiné starosti než se zajímat o Henryho..

Reagovat
HOST*Freestyle Fotballer

Prostě z Arsenalu odešlo srdce týmu a tohle pujde jen těžko aby některý hráč dokázal to jak se Henry v Arsenalu vypracoval..je to vynikající hráč co se týče týmového pojetí není jako C.Ronaldo..ktery mě osobně svým pojetím hry nesedí

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Largo

Pokud se Ars opravdu dohodne na tansakci s Barcou,je na tuto sezonu ztracen.

Ideální by bylo,kdyby přišel Fernando Torres.

I když by mu trvala aklimatizace.

Těžko říct,co chce vedení dělat.Na obzoru žádný útočník....

Reagovat
smazaný uživatel

Ryan Babel ten musi prijit,pak Florant Malouda.tihle dva urcite.Pak muj sen-Quaresma.Mozna este stopera-Naldo(bremy) by se mi libil nebo Alex z PSV.Pak je dal spousta hracu kery bych chtel v AFC mit ale to max ve Fife.

Reagovat
HOST*Dj. Molatta

Ale prosimtě, ty, to už není možné, jaké nákupy, když Arsenal plave v dluzích, Arsenal si nemůže dovolit nějaké drahé nákupy, když postavili nový stadion a dá se říci, že se koupou v dluzích, ale zato mají dostatek mladých hráčů a Theo Wallcott, to už je otrkaný beránek

Reagovat
smazaný uživatel

nekoupou se v dluzich pokud bude vse ok tak to maj naplanovany ty splatky.A z penize jsou z prodeje hracu a vedeni urcite neco prida.

Reagovat
HOST*petris

v dluzich jo! to byh teda nerek arsenal je tym budounosti ten bude casem vyhravat vsechno co pude!

Reagovat
HOST*

Arsenal forever

Reagovat
HOST*Jožka

Lidi, co to tu písáte za kokotiny

Reagovat
HOST*

Arsenal by potřeboval, aby za ně hrál zase Pirés

Reagovat
HOST*Arruabarena

to máš pravdu!!!Robert je u nás čím dál tím nespokojený a tak sem se rozhodl i já pro odchod do AEK Atheny protože už mi něchtěl dat do prcky

Reagovat
HOST*

.

Reagovat
HOST*John Terry

Až bude Arsenal definitivně v prdeli tak my ze Stamford Bridge se budeme jen tiše pousmívat nad tím kdo je králem Londýna..ale to už celkem jasné delší dobu...jinak Franco Zola jmenovaný novým asistentem J.Mourinha

Reagovat
HOST*VaVaVoom

ty a na stamtford bridge sa hra aky sport, ked vravis ze sa budete smiat nad tym kto je kralom londyna???

Reagovat
HOST*spurs

to je jasne kto bude kralom londyna...kohuti predsa, myslim ze v dalsej sezone konecne skoncime pre arsenalom

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Arsenal nekoupí alespoň 3-4 hráče, tak před ním skončí mnohem víc klubů, než jen Spurs.

Reagovat
HOST*

Na Stamford Bridge se nahraje fotbal

Reagovat
HOST*

Nebo by taky Arsenalu pomohlo, kdyby nebyl Rosický zraněnej 3krát do měsíce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*españa

Henry nebude hrát v Barce tak dobře jako v Arsenalu.. to byl klub stvořen přímo pro něj. Ani za Francii nehraje moc přesvědčivě, neni třeba mluvit o Juventusu a ani v Monacu to žádná sláva zrovna nebyla

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyby hral polovicne tak je porad nejlepsi

Reagovat
HOST*Mich

Prostě si nedokážu představit jak Titi střílí v dresu Barcy góly.

Reagovat
HOST*CeceFCB

Co je na tom, tak strasne nepredstavitelne??

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
HOST*

, peknej gol...

Reagovat
HOST*Pjenkava

prioritou ted je udrzeni Fabregase. mam hruzu z toho, co se mu po odchodu Titiho honi hlavou

Reagovat
HOST*

WWW.LFP.BLOG.CZ

Reagovat
HOST*R9
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
HOST*R9

Dobré, ale popravdě nesnesl bych, aby mi otvíral pivo kůň...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych zase nepil Real pivo

Reagovat
HOST*R9

Reagovat
HOST*VaVaVoom

prist by mal kanoute, ten chlapik vie strielat goly.... zostat by mali vsetci okrem senderosa, flaminiho, aliadiereho a reyesa, ktoru ak chcu mozu odist lebo drzat hracov na silu nema zmysel, fabregas musi ostat lebo inac adios a tak isto Van Persie, teraz sa od nich bude vela ocakavat a tak isto aj od Gilberta ktory asi dostane kapitansku pasku a dufajm ze sa prebere ljungberg..... v brane bude silna konkurencia co je len dobre, obrana je spolahliva ale este by mala potrenovat na vzajomnej spolupraci, zaloha by bez necakaneho odchodu niekoho ako je fabregas, diaby, rosa mala byt prvotriedna tiez.....utok Van Persie, Ade, Bendtner, theo a mozno s prichodom kanouteho, babela ci owena by mal byt tiez slusny, ak do utoku nepride nik tak nevadi, ale asi sa budu strikery zo zaciatku trapit..... hra nezavisi na jednom hracovi, kanonieri to len tuto sezonu potvrdili a henry chybal uz len v koncovke a v tej mal tiez uplynulu sezonu smolu, arsenal uz nepotrebuje henryho, chybaju uz len jeho skusenosti ktore hraci ziskaju nastavajucu sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

chci aby sme koupili Babela-ten je k mani za 6 mega a ktomu este chce hrat za nas a od mala nam fandi.Pak Maloudu.A pak este nejakyho obrance-Naldo,Abidal.A muj sen je quaresma,ale ten asi nepride .Jinak je tu spousta skvelejch hracu-Gilberto,Freddie,Cesc,Rosicky,Theo,Van Persie,Kolo Toure,Eboue to sou vsechno skvely hraci i kdyz treba nemaj tak velky jmena,nestali tolik prachu a nemaj 3 ferrari jako jejich kolegove z Chelsea.Myslim ze mame na to aby sme zase hrali krasny fotbal jako tento rok a pak staci mit trosku stesti a mame to v kapse,pac kdyby sme meli stejnou uspesnost strelby jako chelsea tak vyhravame 8:2,6:1 normalne,oni daj z 4 strel gol a pak to ubrani,takze prosim at mame konecne stesti pak uz to pujde samo!WE'ARSENE WENGER ARMY!!!§

Reagovat
HOST*

ja neviem co sem stale seru henryho, ved poslednu sezonu hrali gunners bez neho vela vela zapasov a skoncili stvrty, zo zapasov manU, chelski, liverpool, prehrali len jeden, a ked hrav van persie henry bol len do poctu...arsenal bude dobry mozno este lepsi bez neho, henry je minulost, bol super ale casy sa menia, prichadzaju mlady lepsi...

Reagovat
HOST*bearson

O mesiac budem v Barcelone, navštívim i Nou Camp. Možno že natrafím na Thierryho /pravdepodobnost 1:500 000 000/, a potom mu poviem že s tým prestupom urobil dobre.

Reagovat
Pharrell

Merci Thiery !

Reagovat
HOST*ital

Třeba se Henry prosadí jak u nás.Nosit hvězdám kopačky za 6 mega ročně není špatnej job.

Reagovat
smazaný uživatel

Teďka by se vám hodil i na to.

Reagovat
HOST*villager

TH toho udělal pro Arsenal hodně, je to podle mě nejlepší útočník na světě a nahradit ho nepude.....ale věřim, že Arsenal koupí aspoň někoho, jinak to s nima bude špatný....nejdřív odešel Viera, teď Thiery a chce i Wenger....to neni moc dobrý! Barca teď bude mít asi nejsilnější možnej útok-Eto-Ronaldihno-Henry, tak z toho de fakt strach....snad se s tim Arsenal nějak vypořádá.....díky Thiery a hodně štěstí!!!!

Reagovat
Pharrell

pokud neodejde Etoo s konstatovanim mohu rict ze je Barca velkym favoritem na zisk LM,La Ligy i Copa De La Rey!

Reagovat
smazaný uživatel

neviete niekto na akej stanici by sa dali pozerať prenosy z Copa America a MS 20 ročných?????

Reagovat
HOST*

DOKAZETE SI PRESTAVIT UTOK BARCELONY?

Reagovat
smazaný uživatel

Já si ho dokázu i PŘEDSTAVIT.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele