Je potřeba vyhrávat takové špinavé zápasy, na Slovácku není lehké hrát, hodnotil Sadílek

26.02., 08:51
Aktuality

Velkou radost ze zisku tří bodů na hřišti klubu, který jej vychoval, měl sparťan Lukáš Sadílek. Obhájci titulu ve 22. ligovém kole vyhráli nad Slováckem 3:1 a před pražským derby udrželi v čele tabulky čtyřbodový náskok na městského rivala Slavii. Podle sedmadvacetiletého záložníka Sparta potřebuje zvládal takové "špinavé" zápasy k dosažení svých cílů.

Letenští to před vyprodaným hledištěm v Uherském Hradišti jako obvykle neměli snadné a v prvním poločase, který skončil 1:1 po brankách Martina Vitíka a domácího Pavla Jurošky, rozhodně nebyli lepším týmem. Po změně stran ale hosté přidali a rozhodli o deváté ligové výhře po sobě díky gólům Veljka Birmančeviče a střídajícího Lukáše Haraslína.

"Není lehké tady hrát. Říkám to v kabině vždy, když sem jedeme. Slovácko zjednodušilo hru, víc to nakopávají na (Rigina) Ciciliu, což nám nesedí, protože chceme hrát větší presink," řekl Sadílek novinářům.

Hlavně byl rád, že Sparta nakonec zvítězila, což se jí v Uherském Hradišti předtím v lize naposledy povedlo v prosinci 2020. "Poprali jsme se s tím a tyto špinavé zápasy jsou hrozně důležité v cestě za za našimi cíli," naznačil důležitost tří bodů před nadcházejícími náročnými duely se Slavií ve čtvrtfinále poháru a v lize, s Liverpoolem v osmifinále Evropské ligy či s Plzní v nejvyšší soutěži.

Odmítl, že by sparťané měli ještě v hlavách čtvrteční postupový triumf 4:1 nad Galatasarayem Istanbul v Evropské lize. "Upřímně moc těžké to nebylo dostat z hlavy. Věděli jsme, že kdybychom to tady nezvládli, tak zhatíme veškerou práci, kterou jsme dosud udělali včetně postupu přes Turky," uvedl Sadílek.

Mužstvo Slovácka velmi dobře zná ze svého dlouholetého působení, ale i tak byl dnes překvapen, že trenér Martin Svědík nominoval při nouzi o stopery do středu obrany krajního beka či záložníka Jana Kalabišku. "Netrefil jsem to, já tam čekal mladého (Daniela) Holáska," ukázal trojnásobný reprezentant na teenagera, který ale dosud neodehrál ani jednu ligovou minutu.

Autor: ČTK

Komentáře (59)

Přidat komentář
ACSMan

Takhle mělo znít vyjádření po posledním zápase v Liberci minulou sezónu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sosi

Co je s Kadlecem?

Reagovat
kulych

prej achillovka a možná konec

Reagovat
Sosi

prave jsem cetl, ze asi bude na delsi dobu out, ale jestli uplny konec...?

Reagovat
Alan

Ano spinavé to vskutku bylo především od rozhodčího až hanba..

Reagovat
Pablos

Hele taky se mi to nelíbilo a říkal jsem si to je dobrej debílek. Ale jako většina byla normálně dávatelná no... nechci se ho zastávat, ale hodně ti hráči jsou taky dost na vině... vidím, že to tam takhle tahá a tak zajíždím do hráčů občas jak blázen... a nebo viz. Ryneš odkopávám nasraně balon... to moc chytré taky není. Nepochopil jsem absolutně toho Vindahla... jak je to vůbec možný, když střídali ? To přece muselo bejt za něco jiného... jinak to snad nejde né... za zdržování (jak říkali na O2)

Reagovat
kilobyte

Ryneš neodkopával nasraně balón. To byl normální obraný odkop, asi vteřinu po odpískání. Hodně přísná žlutá.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nikdo tady z fanoušků ani rozhodčích by zápas neodpískal úplně stejně jako daný rozhodčí. Cokoli co si myslíme je jen náš názor a náš uhel pohledu, žádná pravda. Proto nikdo nikdy nebude spokojený s rozhodčím.

Reagovat
kilobyte

To je jen tvůj názor a úhel pohledu, žádná pravda. Rozhodčí nedokázal udržet vlastní metr a zápas se mu vůbec nepovedl.

Reagovat
Seydou Doumbia

tohle se dá říct na 9z10 zápasů no, nevděčná robota

Reagovat
kilobyte

To si nemyslím. To že rozhodčí dělá chyby je logické a stává se to furt, ale že nedrží metr logické není a zase tak často se to nestává.

Reagovat
Seydou Doumbia

nejlepší je rozhodčí neřešit vůbec a máš klid a mír

Reagovat
Pablos

O to se většinou snažím já... ale občas máš rozhodčího, který proti tomu klidu a míru prostě jde, ať chceš nebo né... zatáhne tě klidně taky do toho, někdy se stane, že je až moc výrazná postava a znepříjemní ti sledování. Ale jak začínám na začátku... mně se to stane občas, někdo to řeší zápas co zápas a jakýkoliv verdikt skoro je tu probírán mnohdy, to zase ano.

Reagovat
Pablos

Aha, tak to jsem ani nepostřehl... jsem u toho jedl a vím, že jsem viděl jen opakovačku... a tom to vypadalo, že to prostě nasraně napral pryč

Reagovat
Pablos

A ten Vindahl ?

Reagovat
kilobyte

To vůbec netuším. Jediné, co mě napadá, že třeba odkopnul míč. Ale je to fakt divné.

Reagovat
kilobyte

Tak prý byl problém, že neuposlechl rozhodčí, aby si připravil míč. Což je docela vtipné, když na to měl ještě potom dost času. Kdyby mu dal žlutou po střídání, že nemá připravený míč, tak bych to pochopil. Ale takhle?

Reagovat
Pablos

ten blb měl fakt asi vsazeno něják... jak za tohle může tahat kartu

Reagovat
kilobyte

Kdyby to aspoň řekl. Bych si taky vsadil.

Reagovat
Pablos

Měli jsme bejt důvtipnější... je to jasný, tím svým vyjádřením (to Skotsko) chtěl jen nahnat větší kurzy ...a pak to tam naložil no... to jsme mohli předvídat

Reagovat
kilobyte

Tak nakonec to bylo prý kvůli "gestikuloval rukama směrem k asistentovi rozhodčího č. 2."

Reagovat
Pablos

jsem myslel, že tam jsou kamery všude možně na takovej přenos... a oni ani nemají pak záběr ...slabota, bych to rád viděl

Reagovat
kilobyte

Taky bych to rád viděl.

Ale je docela vtipné, že tohle se dostalo do hodnocení kola. Přitom, jestli nemají záběr, tak ani nebylo, co hodnotit. A jestli záběr mají, tak proč ho nezveřejnili.

Reagovat
Skleepy

Přesně. Ta druhá žlutá byla jasná, ale ta první byl solidní nesmysl.

Reagovat
doshcz

Reagovat
GrimeBaller98
Reagovat
ratusek

Měl prostě jen vsazeno na počet karet, víc bych v tom nehledal

Reagovat
Pablos

Jj to jsem tu včera taky psal

Reagovat
kilobyte

Hlavně on ten metr "nechci pískat každý dotek" držel jen pár minut na začátku. Pak začal pískat snad úplně všechno, co šlo. Ten mariáš byla už jen třešnička na dortu.

Reagovat
Pablos

Jinak, když jsem viděl jak včera řešil Olatunji tu velmi dobrou situaci zase šíleně pomalu... jak proti Gala ten únik na brankáře a on zpomalí a začne přemýšlet co vůbec... on je fakt špatnej a nebo vyloženě totál z formy (ať mu nekřivdím hned).

Reagovat
kilobyte

Ale když nemusí přemýšlet, tak je dělo. Kdyby proti Gala nešel sám, ale obránce byl na něm nalepený od začátku, tak si myslím, že to dá.

Reagovat
GrimeBaller98

Je vylozene spatnej. Lakaka vol. 2 a jeste je to bezpaterni krysa

Reagovat
John Obi Mikel

Proč bezpáteřní krysa?

Reagovat
Frank Lampard 8

Asi že slavil gól proti Liberci

Reagovat
Pablos

Jste klub, kterej jenom prodává hráče dál... ale každej je u tebe vždycky krysa co odejde

Reagovat
kilobyte

Reagovat
PBLead

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
smazaný uživatel

deluded

Reagovat
Puskas

Ne, nepůjdu do Sparty, chci zůstat ve Slovácku.

Reagovat
kilobyte

*Liberci?

Reagovat
Puskas

Jo, pravda, ono to není o Sadílkovi:).

Reagovat
doshcz

Reagovat
Bucky

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Bucky

Takže jeden z nejlepších útočníků poslední dekády? To jsi asi velkej fanoušek Olatunjiho.

Reagovat
GrimeBaller98

ne, bude z nej stejnej meme jako je z Lukaka ted

Reagovat
kilobyte

Možná pro 2 fanoušky Liberce.

Reagovat
GrimeBaller98

Vzdyt i fanousci Sparty ho neceni a delaj si z nej prdel . On i Tijani jsou proste meme utocnici a bez svoji vysky by obraceli hamburgery v mekaci

Reagovat
Pablos

Oba fakt bída na takový tým co jsou... to souhlasím. Ono i u svých týmů (Libe a Baník) to nebylo pořád hitparáda, spíš jeden čas trochu forma (góly větším týmům)... a už asi někdo cejtil, že z nich bude dělat dalšího Simu, co se na něm za půl roku napakujou

Reagovat
GrimeBaller98

Presne, do nejakych zapasu se tyhle hraci hodi, Olatunji je urcite platnejsi jak Tijani, ale na zaklad to proste neni. A sam jsem ho v Liberci tolik nemusel, nesedel mi jeho divnej styl a mam rad jine typy utocniku

Ale na nasi ligu to asi staci, viz. Ikugar, co nehral poradne ani na Slovensku

Reagovat
Pablos

Ikugar ? Tvl vůbec nemám tušení kdo to je

Reagovat
GrimeBaller98

Nový hrotak Zlína,taky vysoký nemotorný nekopa

Reagovat
Pablos

Aha... Zlín jsem neviděl dlouho, jen sestřih v dohránu... a tam asi prostor neměl, takže jsem ho něják nezaznamenal

Reagovat
Bucky

Ale to je vizitka naší ligy, že silnej, vysokej a rychlej hráč je v pohodě silný nadprůměr ligy, i když neumí pořádně kopnout do balonu. Kdyby Olatunjiho naučili hrát fotbal (což tým kolem Priskeho klidně může zvládnout, aspoň trochu), tak by z něj mohl být elitní útočník. To, jak vyčnívá fyzicky, znamená, že bude mít vždycky startovní čáru úplně někde jinde, než 99% útočníků kolem.

Reagovat
polmat

Oranžoví budoucí sponzor ligy a sparty, dává zdarma bonusy pokud jste v mínusu. Pokud se, ale dostanete do plusu. Tak příjde blokace a milion ověření pro vyplacení.

Reagovat
Tobias

Slovácko bohužel dostihuje několik zásadních problémů. Ty největší jsou teď asi absence koncepce, silné střední a kvalitnější mladé generace. Věřím tomu, že je Svědík schopný vytipovat nové hráče, kteří jsou i pro tento klub dostupní. Pokud ale odejde třeba Srubek, nikdo nedojde a zbytek defenzívy zůstane na veteránech o něčem to svědčí. Z mladších borců to drží Juroška, částečně Vecheta a po delším zdravotním výpadku začíná Kohut. Na podzim to tým uhrál zkušenostmi, nadstandartní formou Havlíka s dobrou podporou Valenty. Teď se to už sype na víc postech, přesunem z jiných se to nevyřeší a spoléhat na veterány určitě není chytré. Už o velmi blízkou budoucnost se silně obávám...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele