Je to můj nejdůležitější gól, řekl Jurásek po postupové trefě

01.09.2023, 09:28
Aktuality

Slávista Matěj Jurásek označil gól, jímž v 83. minutě snížil ve venkovní odvetě závěrečného 4. předkola Evropské ligy proti Luhansku na 1:2 a zajistil tím Pražanům postup do skupiny, za dosud nejdůležitější v kariéře. Čerstvě dvacetiletý křídelník by si v hlavní fázi soutěže přál soupeře z Anglie.

Dvojzápas po úvodní domácí výhře Slavie 2:0 mířil do prodloužení, než Jurásek v 83. minutě razantní hlavičkou snížil dvougólový náskok Luhansku. "Lukáš Masopust centroval z pravé strany. Trenér mi pořád říká, ať chodím před hráče, tak jsem tam naslepo šel a spadlo mi to na hlavu. Trefil jsem to dobře a byl z toho gól," citoval klubový web Juráska.

Talentovaný křídelník si první soutěžní branku v sezoně schoval na pravý čas a klíčovou trefou dodatečně oslavil středeční 20. narozeniny. "Stoprocentně je to nejdůležitější gól v mém životě. Zatím. Doufám, že jich bude víc," poznamenal Jurásek.

Na trávník naskočil na druhý poločas. "Měl jsem to oživit. Doudise (Davida Douděru) tahala noha, takže jsem se to snažil vzít za něj. Věděl jsem, jaké pokyny má on, chystal jsem se na to. Chtěl jsem hlavně pomoci týmu, nabíhat si za obranu, neztrácet balony, ale podržet je," nastínil Jurásek.

"Od začátku druhé půle jsme na ně tlačili, sypali jsme to do vápna, drželi jsme balon. Bylo to lepší než v prvním poločase. Hráli jsme až do konce, nevzdávali jsme se a povedlo se to," doplnil Jurásek.

Ve skupině by si chtěl zahrát s anglickým soupeřem. "O půli padla od trenéra slova o tom, že musíme zabojovat, abychom si zahráli třeba s West Hamem nebo s Liverpoolem. Zdůrazňoval, že o to hrajeme a musíme se o to rvát až do konce. Takže by bylo fajn chytit West Ham nebo Liverpool, to by bylo skvělé," dodal Jurásek.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele