Je to naše chyba, odpovědnost nesu já, prohlásil Tuchel po vyřazení z poháru

05.04.2023, 10:00
Aktuality

Bayern Mnichov letos na domácí scéně není tak suverénní jako v předcházejících letech a další nezdar přišel včera. Bavorský celek nezvládl čtvrtfinále poháru, doma podlehl Freiburgu a se soutěží se rozloučil, první neúspěch musel vstřebat nový trenér Thomas Tuchel.

Tuchel však nechtěl svalovat vinu na své hráče. "V zápase jsme měli několik velmi dobrých pasáží, ale nedokázali jsme to udržet konzistentně. Nakonec je to naše vlastní chyba," analyzoval důvody neúspěchu nový trenér Bayernu. "Dnes se očekávalo, že vyhrajeme. Společně vyhráváme a společně prohráváme. Ale odpovědnost teď samozřejmě nesu já," dodal Tuchel.

"Je to velmi hořké a není snadné to analyzovat. Neodehráli jsme špatný zápas," zlobil se i Thomas Müller. "Chyběla nám efektivita při vstřelení gólu a finální přihrávky. Vždy nám chyběly 1-2 centimetry, hravost a víra, že akce opravdu vyjdou," prohlásil zkušený útočník Bayernu.

To Lucas Höler byl naopak nadmíru spokojený. "Před penaltou jsem si říkal, že musím využít jen krátkého rozběhu a vystřelit vlevo nahoru. Od začátku jsme byli ve hře, měli jsme dobrou taktiku a dobrý pocit," prohlásil autor vítězného gólu z 95. minuty.

Další důležitá postava zápasu Nicolas Höfler, kterému se podařilo vrátit Freiburg do hry gólem na 1:1, se svým spoluhráčem souhlasil. "Pracovali jsme nesmírně tvrdě. Bylo vidět, že jsme to opravdu chtěli," řekl Höfler. "Takový gól v Mnichově bych dal na první místo," měl jasno o důležitosti vstřelené branky.

"Potřebovali jsme trochu štěstí, ale také jsme srdnatě a dobře bránili," komentoval zápas trenér Christian Streich, jenž působí na lavičce Freiburgu od roku 2012.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
PBLead

Reagovat
ttopi

Tyhle kecy že to trenér bere na sebe to je hrozný.

Reagovat
mesyas

“Kluci do toho dali vsechno”

Reagovat
fabec1222

Kdo místo něj?

Reagovat
sergi

Reagovat
FUnk

conteho

Reagovat
Unique

Reagovat
adman72

Stolička sa rozkývala?

Reagovat
Unai

Reagovat
smazaný uživatel

Teď ještě vyletijou s City a ještě si vzpomenou na Nagelsmanna

Reagovat
db18

Reagovat
Rich

Pohár v Německu je více než Liga, je prestiznejsi…

Reagovat
Csaplárova past

Koho ten pohár zajímá, když udělají ligu + Ligu Mistrů

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Gerd 13

Ano, tím by se to samozřejmě napravilo. Ale Citizens budou fakt tvrdej oříšek.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby aspoň tu ligu dotáhli do konce. Na LM jim nevěřím.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak pokud vyhrají jen blbou ligu tak je to zklamání od bayernu v sezoně

Reagovat
IgorMičinec

Krásnej zmar včera, Tuchelův rukopis už byl znát.

Reagovat
Fendi

Vždyť se hrálo na jednu bránu? Devět z deseti takových utkání by Bayern vyhrál. Je to sport a i tohle se někdy stane. Bohužel fotbal sledují i lidé, kteří mu absolutně nerozumí viz tvoje maličkost

Reagovat
smazaný uživatel

Jo? V lize jim to nevyšlo 10x z 26 zápasů a jinak než na jednu bránu Bayern v bundeslize ani nehraje (s výjimkou zápasů proti Gladbachu ). Takže ti ty počty moc nevycházejí, mistře.

Reagovat
Fendi

Právě proto, že v lize z 26 zápasů jich deset nevyhráli považuji odvolání Juliana za správné rozhodnutí. Tuchel má v lize zatím stoprocentní bilanci

Reagovat
Rich

Reagovat
IgorMičinec

radši mlč, netušíš vůbec, jen se ponižuješ, zbytečně... Běž se vyspat.

Reagovat
Kluivert9

Už to začíná

Reagovat
smazaný uživatel

Bayernu to může být jedno. Bundesliga a LM jsou přednější.

Reagovat
Hachim Mastour

Mysli na to, keď budeš porovnávať počet trofejí Realu a Barcelony

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
db18

Brazzo+Kahn+Tuchel+Neuer out!

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Rich

Nemáš rozum? Neuera se jen tak nepodaří nahradit. Porad je top brankář a jsem zvědavý, kdo se místo nej přivede… Jestli to bude další flop typu Nubel, tak potěš…

Reagovat
Rich

To, co padlo v článku je pravda, Bayern mohl vyhrát, ale ta neefiktivita je připravila o vítězství… Proste smolný den a jede se dal… Je potřeba se oklepal a vyhrát ve Freiburgu… Dortmund je patrně dost nervózní, porážka s Bayernem, porážka s Lipskem… Hlavně vyhrát ve Freiburgu a pak se soustředit na LM…

Poslat nejsilnější sestavu do obou zápasu… Momentálně Mane je nejhorší… Cancelo proti City až a mohlo by to jít… Klíčová věc a základ: Coman, Muller a Sane, na hrotu Choupo… Musila a Gnabry z lavičky…

Reagovat
Gerd 13

Hlavně ať neposílá Tuchel už na hřiště Maného!! Gnabry na základ taky nemá, ala Davies tam být prostě musí. Freiburg mi oživil tu smutnou vzpomínku na Villareal. Tam jsme taky padli v úplném závěru...

Reagovat
Ferragamo7

Tak to bez debaty,keď si predstavím s akým ,,humbugom" prichádzal vlani Mané do Bayernu,tak musím napísať,že to je jedno obrovské sklamanie.Ako nečakal som,že dá za sezónu 35-40 gólov ako Lewa,ale sledovať ho v zápase,tak to je ,,vizuálne trápenie" v priamom prenose.Ten nešťastník tam pobehuje hore- dole ako stratený syn a nedokáže sa dostať(alebo si sám vypracovať) do žiadnej šance.Je pravda,že bol nejaký čas zranený,ale on aj pred ním nehral nič extra,okrem toho, že v kuse stojí v ofsajde a tak aj jeho góly ktoré dal,samozrejme neplatili.No ak vedenie rátalo s tým,že bude nejaký rozdielový hráč,tak tu sa sakramentsky sekli.

Reagovat
Rich

Souhlas, Gnabry se mi sice líbil jak střídal a měl šance, ale to jsou věci, kdy Gnabry musí zabrat nebo půjde…

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele