Je to neobvyklá situace, musíme být opatrní, řekl před debutem Brännström

28.08., 20:39
Aktuality
Andreas Brännström (© Mladá Boleslav)

Trenér Andreas Brännström si uvědomuje, že ho nečeká snadný debut na lavičce Mladé Boleslavi. Osmačtyřicetiletý Švéd teprve v sobotu nahradil na lavičce Davida Holoubka a angažmá zahájí odvetou závěrečného 4. předkola Konferenční ligy na hřišti Paksu. Středočeši jdou do čtvrtečního duelu za stavu 2:2 z domácího utkání a Brännström věří, že dokáže mužstvo za krátkou dobu naladit na důležité utkání. Uvedl to v klubové nahrávce pro média.

Úvodní duel v Mladé Boleslavi nabídl divoký závěr. Český tým vedl od 65. minuty po vlastním gólu Ákose Kinyika, v 80. a 85. minutě ale skóre otočili Dániel Böde a Kristóf Papp. V závěru byl vyloučen Bence Lenzsér a z následného přímého kopu vyrovnal v sedmé minutě nastavení Tomáš Ladra.

"Odveta bude velmi těžká, soupeř je o hodně silnější doma než venku. Na druhou stranu máme velkou šanci postoupit, všichni si to uvědomujeme. To nás může motivovat," uvedl Brännström.

Švédský kouč je prvním cizincem na lavičce mladoboleslavského klubu. Středočeši hráli hlavní fázi evropského poháru pouze v letech 2006 a 2007 a v Paksu je čeká jeden z největších zápasů posledních let.

"Je to neobvyklá situace, takže musíme být opatrní. Nemůžeme mužstvo zahltit novými myšlenkami a měnit toho příliš," podotkl bývalý kouč Mjällby a AIK Stockholm.

Brännström se s týmem stále seznamuje. Přesto věří, že je mužstvo dobře připravené. "Mám za sebou spoustu bezesných nocí, musel jsem za krátkou dobu poznat hráče. Spoléhám na sílu týmu, který se v průběhu kvalifikace Konferenční ligy dokázal dostat ze složitých situací. Morálka je dobrá, i střídající hráči dokážou pomoct, to je důležité," dodal Brännström.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele