Je to velký skalp, řekl kapitán Krejčí o výhře Sparty nad Betisem

30.11.2023, 22:14
Aktuality

Sparťanský kapitán Ladislav Krejčí si velmi cenil vítězství 1:0 nad Betisem v předposledním 5. kole skupiny C Evropské ligy. Podle něj hrají obhájci českého titulu v pohárech právě kvůli podobným zápasům. V rozhovoru s novináři si Krejčí pochvaloval, že se Letenští udrželi ve hře o postup do jarní vyřazovací fáze soutěže.

O triumfu Pražanů nad aktuálně sedmým týmem španělské ligy rozhodl v 54. minutě Lukáš Haraslín. "Je to velký skalp. Jak jsem říkal na včerejší tiskovce, Evropskou ligu hrajeme pro tyto zápasy, abychom se porovnávali s většími týmy, než jsme, a dokázali je porazit, což se povedlo," řekl Krejčí.

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho zůstali v "céčku" třetí, nadále jsou však ve hře o postup do vyřazovací části Evropské ligy. Skupinovou fázi zakončí 14. prosince na hřišti kyperského Arisu Limassol. Z třetího místa by přešli do nižší Evropské konferenční ligy, čtvrtá pozice znamená konec účinkování v pohárech.

"Mám radost, že až do konce budeme hrát o Evropskou ligu. To jsme chtěli, nad ničím jiným nepřemýšlíme. Jestli chceme hrát Evropskou ligu, musíme v Limassolu vyhrát. Musíme se soustředit na to, co ovlivníme," uvedl čtyřiadvacetiletý Krejčí.

Sparta oplatila Betisu říjnovou prohru 1:2 z Andalusie. "Pokud to srovnám s prvním zápasem, za mě zase slušný první poločas. Měli jsme dobré věci na balonu s naší rozehrávkou, vytvořili jsme si šance. Druhý poločas byl od nás pasivnější, ale oproti venkovnímu zápasu jsme se poučili tak, že jsme drželi kompletní blok, aby se do nás nedostavili a nevytvořili si takovou šanci, kterou by proměnili," prohlásil český reprezentant.

Poprvé od 15. října odehrál celý zápas, kvůli zranění chyběl Spartě sedm soutěžních duelů. Do hry se vrátil v neděli proti Zlínu, kdy naskočil do hry od 62. minuty. "Měsíc jsem byl mimo, takže jsem rád, že jsem to zvládl. Nebylo to nic jednoduchého. Jsem strašně rád za tým a že jsme to zvládli jak výsledkově, tak herně," konstatoval odchovanec brněnské Zbrojovky.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
eder

Jebat Krejčí...

Reagovat
xjert02

Reagovat
dondinho

Zdá se ti o tom často?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele