Španělský tisk chválí Haraslína, prohru Betisu na Spartě považuje za komplikaci

01.12.2023, 08:53
Aktuality
Fanoušci Sparty (© AC Sparta Praha)

Španělská média po čtvrtečním utkání předposledního 5. kola skupiny C Evropské ligy mezi Spartou a Betisem Sevilla ocenila domácího křídelníka Lukáše Haraslína. Slovenský reprezentant rozhodl o výhře Pražanů 1:0. Podle španělského tisku působila Sparta ve druhé půli energičtěji. Prohru "Zelenobílých" považují v boji o postup do další fáze soutěže za komplikaci.

Haraslín vystřelil obhájcům českého titulu vítězství gólem v 54. minutě, kdy se prosadil ranou z hranice vápna k tyči. "Český tým měl v útoku pouze jedinou zbraň, kterou mohl zelenobílé obraně ublížit: Haraslínův talent. To on si připsal první dvě střely Sparty na branku, které chytil Rui Silva," uvedl deník Marca. "Haraslín překonal Silvu po skvělé střele z hranice velkého vápna," doplnilo internetové vydání Sportu.

El País si myslí, že andaluský celek měl vytěžit více z úvodního dějství. "Betisu chyběl pouze gól v prvním poločase, v němž nad nesmělou Spartou absolutně dominoval. Betis po přijatelné první půli poctivě padl proti energičtější Spartě, která uměla výborně využít Haraslínovy branky a následný andaluský útok spořádaně ubránila."

Podle jiného deníku AS Betis v české metropoli "zamrzl". "Tým trenéra Pellegriniho uzavřel sérii 13 soutěžních zápasů bez porážky. Stalo se tak po velmi předvídatelném výkonu, v němž nenašel žádný náznak údernosti. Sparta se držela své efektivity, kterou srazila 'Zelenobílé', a kvůli ní se budoucnost Pellegriniho mužstva ve vyřazovací fázi Evropské ligy vznáší ve vzduchu."

Betis nyní vede skupinu C o bod před Glasgow Rangers, s nimiž se utká 14. prosince, a o dva před Spartou. Zbývajícím účastníkem "céčka" je kyperský Aris Limassol. "Betis v Praze padl a život v Evropské lize si zkomplikoval," napsala Marca. "Kvůli této porážce je Betis nucen proti Rangers zvítězit," doplnil El País. Andaluský celek může v nejhorším případě skončit třetí, což by znamenalo start v nižší Evropské konferenční lize.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele