Joselu bojuje o budoucnost, příští rok chce zůstat v Realu Madrid

11.10.2023, 15:42
Aktuality
Joselu (© AFP)

I ve třiatřiceti letech se fotbalista může prosadit do prvního týmu Realu Madrid a důkazem toho je Joselu. Španělskému útočníkovi se povedla minulá sezona, Bílý balet si ho z Espanyolu vypůjčil na hostování a zajistil si i opci na přestup.

Joselu v sezoně 2022/2023 nastřílel sedmnáct soutěžních branek a už šestkrát oblékl národní dres, hned čtyřikrát se navíc zapsal do listiny střelců. Formu si přenesl i do Realu Madrid, který za hostování zaplatil 500 tisíc eur, případný přestup by vyšel na 1,5 milionu.

"Jsem v klubu svého života. Mým cílem je odehrát dobrou sezonu, abych do Realu Madrid příští rok mohl přestoupit," říká jasně španělský reprezentant.

Joselu se začlenil do základní sestavy španělského velkoklubu, odehrál všech jedenáct utkání a dal pět branek. Spoustu prostoru dostává i díky odchodu Karima Benzemy, francouzský útočník dal před několika měsíci Bílému baletu sbohem a kývl na nabídku Al Ittihadu.

"Na začátku jsem si myslel, že Karim zůstane. Já sám bych byl moc rád, kdybychom společně seděli v jedné šatně. On se nakonec rozhodl odejít, ale pro mě bylo nejdůležitější, že jsem tady a mám možnost ukázat Realu Madrid vše, co jsem se za poslední roky naučil," vzpomíná.

Trenér Carlo Ancelotti v útoku nemá mnoho variant a v dohledné době se dá očekávat příchod minimálně jednoho útočníka. Už hodně dlouho je přitom v této souvislosti skloňován Kylian Mbappé z PSG, především média spekulace chrlila po většinu uplynulého léta.

"Během léta byly chvíle, kdy už to vypadalo, že jeho příchod je hodně blízko, pak se zase transfer jevil jako nerealizovatelná záležitost. V kabině se vždycky bavíte o všem a celou pravdu přitom neznáte nikdy. Ale několikrát to skutečně vypadalo na jeho příchod," vrací se k několik týdnů starým spekulacím.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (21)

Přidat komentář
Damis

Ještě aby ne. Od začátku jsem věděl, že bude platný.

Reagovat
Moshe Dajan

Od začátku? Tedy od roku 2009?

Reagovat
Damis

Od začátku přestupu, a spíše tušil abych to uvedl na pravou míru. Omlouvám se.

Reagovat
PitchingWedge

Santi Gimenez bude proti

Reagovat
ACSeRw!n

do velkejch zapasu lavicka, ale proti slabsim tymum (hlavne doma) v lize je platnej

Reagovat
Mateo16

Kedze Endrick je fail tak nevidim problem nech zostane

Reagovat
Gazdo

Co to? Ved za Real este ani nenastupil

Reagovat
Laliga

A veľmi pravdepodobne okrem nejakej predsezónnej prípravy ani nenastúpi. Niekto by mohol povedať že je ešte mladý atď. Beriem, ale keďže ho ako tak po očku sledujem keď sa dá, môžem povedať že na seniorskej úrovni jednoducho neukazuje nič na viac. Medzi juniormi ho odlišovala fyzická zdatnosť. Momentálne na ňom nie je nič prečo by po ňom mal skočiť niektorý s klubov La Ligy, nie to ešte Real. Taký Reiner podával o dve triedy lepšie výkony v Brazílii, a dnes si pomaly nezahrá za Frosinone. Ak Endrick v súťažnom zápase oblečie dres Realu, bude to pre mňa šok

Reagovat
romeo351

Čerstvě 17 let . Z Viniciuse jste měli prdel ještě v jeho 20 - určitá část fanoušků Realu vnímá ten fotbal fakt jen jako hru na konzoli (vlastně ani to ne)

Reagovat
Well

Měl období, kdy se mu nedařilo a úplně vypadl z týmu, teď pomalu začíná zase hrávat, ne každý zvládne ten skok mezi dospělé hned plus samozrejme ten tlak s přestupem. Pořád má potencial obrovský, ale nesmi prestat makat.

https://twitter.com/RMadridistaReal/status/1711102415842263423?t=pylg44m5md4Cydy2Mv8gqg&s=19

Reagovat
misinho7

sak to...je to este chlapec casu ma dost, Vini mal tu cestu tiez dlhsie, ked sme mysleli ze bude flop a nakoniec je jeden z naj na svete vsetko chce cas

Reagovat
Laliga

Mne hlavne príde že robí priam amatérske rozhodnutia častokrát. Vini vylepšil strelbu tak že by so ani neveril že je to možné, pretože keď prišiel mal najhoršiu strelu v dejinách Realu . Takže možno aj Endrick sa zázračne posunie v istých aspektoch. No naozaj budem veľmi prekvapený ak sa mu to podarí, pretože keď vidím čo pokazí a postráca a najmä ako ľahko, tak sa nečudujem že nedostáva veľa času na ihrisku.

Reagovat
Laliga

Toto samozrejme dobre poznám, rovnako som v brazílii sledoval i Rodryga a Viniho. A je pravda že by som skôr tipoval úspech u Rodryga ako u Viniho. No tu sa v oboch prípadoch dalo povedať že na nich vidno niečo navyše. Ty mi tu hovoríš ako by som táral do vetra, a koľkokrát si reálne videl Endricka hrať. Je nie som veštec, ani tak dobrý scout akými disponujú veľkokluby, takže logicky nemusí byť môj predpoklad správny, o to viac že aj títo odborníci sa viackrát zmýlia než trafia do černého. Ja len hovorím to, že ak by tí skauti začali chodiť na zápasy až od seniorskej úrovne, tak Endricka by nikto neriešil. Nemá aktuálne nič navyše, nič čim by zaujal. Jednoducho v ňom nevidno ani taký potenciál aký mali títo dvaja či Reiner za čias vo Flamengu.

Takže ak s mojím tipom nesúhlasíš, nemám s tým problém, no tie reči o konzolách

Reagovat
Jordi Alba

Reinier. To byl hroznej marňák.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kucka

Reagovat
misinho7

ach jezis

Reagovat
Bakary3

Tyjo, tak za 0,5 + 1,5 m eur od realu dost chytrý posílení

Reagovat
kvido17

33 let

Reagovat
Bakary3

Ano, ale tohle je totálně zadarmo, přičemž je to kvalitní hráč, jako backup super a i jako pojistka "co když odejde Benzema a my nebudeme mít čas nebo prostor někoho sehnat, ať máme jakous takous kvalitu aspoň", na což došlo, bych řek výborný řešení

Reagovat
Salfovic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele