Jubilejní 500. díl LS Daily o jídlu na českých stadionech. Zlepšilo se, chválí kuchař Škoda

Livesport Daily dnes vydává epizodu s pořadovým číslem 500. Už takřka dva roky pro vás chystáme každý všední den podcast ze světa sportu. A protože takhle významná cifra si zaslouží speciální přístup, rozhodli jsme se spojit naše dva milované světy, tedy sport a gastronomii. V uplynulých týdnech jsme navštívili šest fotbalových stadionů a tři hokejové arény, abychom zhodnotili chuť, kvalitu a nabídku tamního sortimentu. Jako posilu jsme pozvali profi kuchaře Martina Škodu, který s námi sdílí nadšení pro streetfood, sport a dobré pivo.
Kritéria byla na všech místech stejná. Ochutnávali jsme klobásu, pivo a dvě speciality, které tamní stánek nabízel. Dnešním povídáním chceme celý projekt symbolicky uzavřít a ještě jednou shrnout, co jsme zažili a ochutnali.
"Často jsme mluvili s těmi zástupci klubů, že mají stadiony omezení. Podle mě to ale jde ruku v ruce, protože když jsou nějaká omezení stadionu, který je nějak postavený, tak je to podle mě o přístupu. Když se chce, tak se vždycky dá najít nějaká cesta, jak to rozšířit a udělat to tak, aby byl divák spokojený. Ve výsledku je to něco, co přináší bonus a zážitek pro diváka a zároveň další příjmy a bonusy i pro ten klub, protože tam prostě lidi udrží déle před zápasem a mnohdy i po zápase. Je to fakt o tom, že když se chce, tak to jde. A ne, že my to máme takhle, že těm lidem to stačí, jsou spokojený," popisuje Škoda v podcastu své vnímání klubových přístupů.
"Podle mě je to ta možnost volby. Stejně jako si někdo dá to jedno pivo a klobásu, tak někdo si daleko radši dá ten hambáč a k tomu limonádu. Ano, ta cena samozřejmě maličko naskočí, ale když ten hambáč bude mít ty parametry toho, že to prostě je dobrej street food, který si dáš, najíš se z toho a nemáš pocit, že jíš nějakou předdělanou věc, polotovar, kterej ti spíš naloží, než aby ti udělal radost, tak to dává logiku. Nehledě na to, že se to tam hezky rozloží mezi těma stánkama a každej si dá něco," říká Škoda.
"Mám pocit spíš, že zájem byl o všechny věci. Určitě to nebylo tak, že bys tam měl hambáč, kterej je dražší a nebyl tam nikdo a vedle na klobáse byla mega fronta. Důkazem byl jak Baník, Slavie a Bohemka, protože i to grilovaný prasátko ve výsledku není levná věc, ale svoje fanoušky si najde," dodává k tématu různé nabídky na stadionech a přimlouvá se, aby fanoušci měli co největší možnost volby.
"Pojďme si říct narovinu. Klobásu, kterou jsme ochutnali v Litvínově, tak to nebyla ta legendární, ta původní. Ten pán, který ji dělal už bohužel nežije. Tu, kterou jsme vybrali, byla z té konkurence za mě nejlepší, protože Litvínov... to je snad místo, kde je nejvíc klobás z celý republiky. Tam bylo asi pět stánků a všude měli jiné klobásy a všude nám chtěli dát ochutnat, takže jsem byl úplně překlobásovanej. (smích) Ale ta, kterou jsme si dali, fakt byla dobrá, domácí měla krásný koření, byla skvěle vychucená," říká k legendárním litvínovským klobásám.
V dnešní epizodě podcastu Livesport Daily jsme také probírali:
Kudy se ubírá trend občerstvení na sportovních stadionech?
Které kluby z gastronomického hlediska propadly a kterým se naopak dařilo?
Jak se najíte na fotbale v Indii, Thajsku, nebo Španělsku?
Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Spotify a Apple Podcasts.
Komentáře (30)
Přidat komentář500x jsem si to nepustil
myslim, že takovejch bude víc
Já si to pustil asi 7x (dokonce vím i čísla dílů)...
#46 Martin Kovařík (Teplice)
#68 Karel Rada
#77 Radka Zítková, Milan Štěrba (Rubiales)
#117 Jitka Klimková
#171 Blanka Pěničková
#388 Václav Sejk
#396 Karel Rada
#388 Václav Sejk
Je to tam!
To bylo před tou úspěšnou baráží proti Belgii.
Taky
S tímhle jděte do píči.
Kdyby radši místo sraní s podcasty se věnovali víc článkům, aby k něčemu byli.
Kvalitním článkům, ne sračkám jako dosud
Kdysi v počátcích mi to přišlo i zajímavý, ale dneska by mohla mít svůj podcast i kdejaká hajzlbába. Nejhorší je, že se toho ujaly i marketingový týmy a snad každá druhá značka má nějakej podcast, kterej pak například na Spotify pravidelně vychází každej tejden a pustí si ho nakonec 10 lidí, z toho 3 jsou ti, co na něm pracovali. Žena takhle jednu dobu musela v práci dělat na podcastu pro jeden farmaceutickej gigant a tam byli hrozně posedlý tím, že nějakej budou mít. Přestože si to na všech těch platformách nikdo nepouštěl.
A kdo pak bude zaměstnávat ty lidi, co pracují na zajímavých projektech.
hele pozastavujes se taky nad tim, kolik je treba na youtube videii, ktere nemaji poradne views?
Tak v případě, že bych do nich nějaký firmy investovaly s naivní představou, že si je lidi budou pouštět, pozastavoval bych se hlavně nad tou finanční stránkou.
Jinak pokud narazím na YT na video bídný kvality a nulový informační či zábavný hodnoty, kriticky ho sestřelím úplně stejně, jasně – od toho jsou tam palce dolu.
A ano, mohli bychom se samozřejmě bavit, že samotná existence těch podcastů mi přece nemůže vadit, což je na jistý úrovni určitě pravda, ale protože nejsem osobnostně zrovna "half-full glass" člověk a sám mám s tvorbou různýho contentu co dočinění, možná to soudím ještě přísněji. A fakt, že dneska napadne dělat podcast skoro každou dvojku týpků nad pivem, prostě tu celkovou kvalitu tohohle formátu stahuje dolu – lidí, kteří mají co říct a ještě se dobře poslouchají, na světě zkrátka není zas tolik. Ale jo, můžeš říct, že jsem šťoural. Asi jsem.
Co to je za teplouškou fotku, zkušenej kuřbuřt. Žrát odpadky a ještě se tím chlubit, špíny
Podcasty mě nezajímají, ale ty videa jsou dobrý, kuchař je slušnej hláškovač
Na Netflixu musím opakovaně čumět v x seriálech na to, jak se oblejzaj chlapy, a i tady gay fotka
Je mi absolutně u prdele nějaká korektnost, teplouše bytostně nesnáším, přestaňte mi cpát do xichtu, že je to normální
Už mě ta hyperkorektnost pěkně sere... ať všichni hovnomrdi zkapou na AIDS
chápavé Aha
No, vzhledem k tomu jak se projevuješ (ať už bereme že tě tvoji incestní rodiče omylem vymrdali ve 4. století, tak vynechání základního vzdělání), měl bys chcípnout sám. Zrůdy jako ty nemají na světě co dělat.
Tak jestli tě vážně vytáčí tahle fotka, tak máš fakt problém… (a okolní svět to nebude)
Sledování komentářů
Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.
Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.
Nový komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.
Registrace nového uživatele