Kaiserslautern získal úvěr

23.10.2002, 19:26
Aktuality
Německý bundesligový klub 1. FC Kaiserslautern se už dlouho topí v dluzích a vypadalo to s ním opravdu špatně. Dnes se ale blýsklo na lepší časy, konsorcium bank se totiž dohodlo, že téměř zkrachovalému klubu půjčí 20 miliónů Euro.

Touto půjčkou Kaiserslautern vyrovná svůj dluh, který má výši 17.8 miliónů, peníze by měly posloužit také na rekonstrukci stadiónu, který musí být připraven se v roce 2006 podílet na pořádání Mistrovství světa. Už minulý týden sáhli do svých kapes samotní hráči a do klubové pokladny přispěli jedním a půl miliónem Euro. Další injekcí, která by měla Kaiserslauternu zvýšit šance na bezproblémovou budoucnost, by mělo být okolo pěti miliónů Euro za přestupová práva na největší hvězdu týmu, reprezentačního útočníka Miroslava Kloseho.

Kaiserslautern v letošní sezóně jen vzpomíná na dávnou slávu z minulých let a na poslední zisk titulu v sezóně 1997/1998. Před letošní sezónou se týmu ujal nový trenér, Belgičan Eric Gerets, ale Kaiserslauternu se nedaří. V devíti zápasech jen jednou vyhrál, získal pouhých šest bodů a v tabulce je předposlední.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele