Kane láme rekordy Bundesligy. Miluju tady každou sekundu, řekl střelec Bayernu

12.11.2023, 15:30
Aktuality
Harry Kane (© AFP)

Od anglického reprezentačního kapitána Harryho Kanea se po letním příchodu do Bayernu Mnichov góly čekaly, ale svou střeleckou formou v novém působišti třicetiletý útočník očekávání výrazně předčil. V 15 zápasech za německý velkoklub vstřelil Kane 21 gólů, stal se miláčkem fanoušků a slovy chvály nešetří ani z počátku skeptičtí experti.

Kane přišel do Bayernu s cílem zaplnit díru na pozici středního útočníka, jež v týmu vznikla po loňském odchodu Roberta Lewandowského do Barcelony. I proto za něj mnichovský klub zaplatil Tottenhamu 100 milionů eur (2,4 miliardy korun) a udělal z něj nejdražšího hráče bundesligy. Obě strany si po několika měsících spojení pochvalují.

"Miluju tady každou sekundu," prohlásil Kane po sobotním vítězství 4:2 nad nováčkem Heidenheimem, k němuž přispěl dvěma góly. Na kontě tak má po 11 ligových zápasech už 17 branek, což v šedesátileté historii bundesligy tak rychle nikdo nedokázal. "Šlo to rychleji, než jsem čekal. Takhle dobře jsem ještě nikdy sezony nezačal, jsem na to pyšný," řekl Kane.

Navíc jeho sedmnáct gólů je už v polovině listopadu víc, než zvládli králové střelců minulé sezony Niclas Füllkrug a Christopher Nkunku v celém ročníku. "Je to obdivuhodné. Hraje poprvé mimo Britské ostrovy a střílí tolik gólů. Tým mu také pomáhá. Je to fenomén," uvedl po sobotním utkání sportovní ředitel Bayernu Christoph Freund. "Těžko k tomu říct něco jiného. Výkony mluví samy za sebe, slova nejsou potřeba," poznamenal trenér Thomas Tuchel.

Nejlepší střelec anglické reprezentace a druhý nejlepší střelec historie Premier League se také trefil čtyřikrát ve čtyřech zápasech Ligy mistrů a pomohl Bayernu s předstihem k postupu do další fáze.

Jedním z dosavadních vrcholů Kaneova německého působení byl šedesátimetrový lob z vlastní poloviny hřiště, kterým přispěl k drtivému vítězství 8:0 nad Darmstadtem. Také minulý víkend při výhře v Dortmundu nastřílel hattrick, což se dosud nikomu při debutu v této německé klasice nepovedlo.

"Myslím, že dokáže cokoli. Naším úkolem je pouze pomoci mu do té pozice. Když se dostane poblíž pokutového území nebo v něm ke střele, je velká šance, že to skončí gólem," chválil svého spoluhráče zkušený Thomas Müller.

Svůj názor na Kaneovo působení musel poupravit bývalý německý reprezentant Dietmar Hamann, jenž měl v létě pochybnosti ohledně toho, jak bude anglický útočník v bundeslize efektivní. "Nikdy by mě nenapadlo, že mu to bude takhle střílet. I když samozřejmě podepsal smlouvu na čtyři roky, ne na tři měsíce, a také dostává skvělé míče od spoluhráčů. Ale stejně je to působivé, protože je to jeden z mála útočníků, který není moc rychlý. Na druhou stranu však ukazuje, jak chytrý je to hráč. Bayern to udělal správně. Je to fenomén," řekl vicemistr světa z roku 2002, jenž působí jako televizní expert.

Pokud Kane příliš nepoleví ze střeleckého tempa, mohl by se začít otřásat i Lewandowského střelecký rekord 41 gólů z bundesligové sezony 2020/21. "K tomu mi ještě trochu chybí. Ale když k tomu budu blízko v dubnu na konci sezony, tak to rozhodně bude něco, o co se budu snažit," řekl anglický kanonýr.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
Müllered

Velká škoda, že hnil tak dlouho u slepic, ten už měl být dávno ve velkoklubu. jo a Kane>Lewa

Reagovat
Jardman

Spíš =

Reagovat
Gazdo

Jednoznacne. V Bayerne dava goly kazdy nadpriemerne a ked sa tam nahodou ocitne top utocnik ako Kane tak je to neskutocne mnozstvo golov. Tym nechcem povedat ze by bol Lewa vylozene zly utocnik ale ze keby nestravil taku cast kariery v Bayerne tie statistiky jeho by zrejme vyzerali dost odlisne

Reagovat
Mass

V Bayernu dává góly i Čupomotink, když je potřeba

Reagovat
vladino10

Ale ako on bol minulú sezónu fakt že dobrý - góly hlavou, nohami, obišiel hráča, nahrával...škoda, že sa v druhej polovici sezóny zranil, inak by mal čísla oveľa lepšie.

Reagovat
Ferragamo7

Reagovat
Jardman

Loni byl neskutečnej, pěkně to obkoukal od Lewi z lávky.

Reagovat
bayern987

Statistiky by možná vypadaly odlišně a možná ne, na druhou angažmá v Bayernu si musíš zasloužit a Lewa se k němu prostřílel až ze 3. polský ligy. Navíc na sobě neskutečně makal a prakticky celou kariéru se vyhýbá zraněním. Uvidíme jestli Kane udrží tempo, Lewa si svůj standart 40+ gólů udržel 7 sezón v řadě.

Proč je podle tebe Kane jednoznačně lepší?

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Beznick

Zase jeden kdybysta. Lewa dal za posledních 14 let dal pod 20 ligových gólů jen jednou a to právě v Bayernu. Kdyby ty jsi byl tak dlouho v Bayernu a měl jeho minutáž, pravděpodobně by vypadaly dost odlišně statistiky Bayernu.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
vceradnesazitra

Slepice mu zničili kariéru

Reagovat
Salfovic

Tak Levy mu určitě nedržel pistoli u hlavy, aby tam podepisoval nové smlouvy.

Reagovat
Salfovic

100 milionů eur, jenom ?

Reagovat
robbik

Tech 16 golu na nej strelce bylo vcelku malo.. Vzdyt kdyby se Guirassy nezranil, tak uz to nejspis taky prekonal :)

Reagovat
dominios

kdyby, kdyby... a Kane? V takom veku hrat tolko, davat goly a (zatial) sa vyhybat tym zraneniam je tiez uspech :) Vo velkej miere je to niekedy genetika, inokedy naozaj inteligencia hraca a obrovska sebaobeta v zivotnom style aby tie zranenia neprichadzali. Nie je nahoda ze taky Haaland s nimi bojuje od zaciatku zatial co taky Lewa sa im vyhyba oblukom...

Reagovat
Neutron

Prosim vysvetli.

Reagovat
Mönchengladbach

Nechci ani domýšlet, kolik gólů by dal v Bayernu za sezónu Haaland.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele