Kania o Kozlově konci v Liberci: Budujeme nový klub, změna byla nutná

07.05., 09:30
Aktuality
Ondřej Kania (© Slovan Liberec)

Fakt, že trenér Luboš Kozel po sezoně skončí na lavičce Liberce, byl dlouhou dobu veřejným tajemstvím. Po prvním ze dvou zápasů semifinále play off o Evropskou konferenční ligu proti Teplicím je ale jeho konec na severu Čech potvrzenou záležitostí. K celé situaci se na sociální síti X vyjádřil i majitel Slovanu Ondřej Kania.

"Došli jsme k závěru, že pokud budujeme de facto úplně nový klub, který bude fungovat velice odlišně od toho, jak fungoval doteď, existuje velké riziko, že hlavní trenér (ať by to byl kdokoliv), který byl zvyklý tři roky fungovat úplně jinak, by nemusel takovou změnu zvládnout akceptovat a zásadně by to mohlo zkomplikovat transformaci klubu,” přiblížil důvody trenérské změny Kania.

"Měli jsme mnoho měsíců pro zvážení všech pro a proti a rozhodli jsme se, že takové riziko podstupovat nechceme. Z našeho pohledu, pokud klub po desítkách let v tento moment transformujeme a modernizujeme, je nejčistší varianta začít nanovo i na pozici hlavního trenéra,” dodal Kania.

Rozhodnutí o Kozlově konci padlo ihned poté, co třicetiletý podnikatel formálně převzal většinový podíl v tradičním severočeském celku.

"Potvrzuji, že hned první den, kdy jsme klub převzali, jsme já a generální ředitel Jan Nezmar oznámili trenéru Kozlovi, že od další sezóny se chceme vydat jinou cestou. Měsíce jsme to rozhodnutí zvažovali, protože pan Kozel je bezesporu výborný trenér, nakonec jsme ale z mnoha důvodů rozhodli takto,” uvedl jednatřicetiletý majitel Slovanu.

Klub byl podle Kaniova prohlášení domluvený s trenérem, že celá situace zůstane až do konce ročníku pod pokličkou. Kozel ale po utkání s Teplicemi otočil a o své budoucnosti otevřeně promluvil. Celý případ tak z pohledu nového libereckého vedení dopadl komunikačním výbuchem.

"Měli jsme si všichni uvědomit, že je o náš klub obrovský mediální zájem a že není možné tak zásadní skutečnost utajit více než pár dní. Je to zcela logické, protože klub musí pracovat na zajištění nového realizačního týmu a končící trenéři musí pracovat na tom, aby měli od další sezóny angažmá,” napsal Kania ve svém příspěvku na X.

Pro mladého majitele libereckého celku z celé situace plyne jednoduché ponaučení. Ve fotbalovém prostředí se neutají téměř nic.

Autor: eFotbal.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (101)

Přidat komentář
Gimme

Liberec potopí majitelovo nebetyčný ego

Reagovat
7kaka7

vždyť ten klub roky jenom stagnoval, nikoho nezajímal... není co potápět. I kdyby dělal sebevěčí chujoviny, tak s tím rozpočtem a Nezmarem o záchranu hrát nebudou.

Reagovat
ratusek

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
lampas

Pokud udrží financování na úrovni co měl Karl, tak opravdu není kam klesnout. Tam kromě toho, že hráčům chodili od Karla pravidelně výplaty a občas dohodla nějaká hostovačka se Slavií na kvalitní doplnění kádru, nefungovalo absolutně nic.

Reagovat
srandamač

Jablonec má větší rozpočet a kde je.

Reagovat
lampas

Dokud tomu tak bylo, tak hráli poháry.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Gimme

Jen aby nechal toho Nezmara pracovat a nemluvit mu do toho Rád se budu mýlit

Reagovat
Pepe1911

Sebevěčí Hnus

Reagovat
7kaka7

vinen

Reagovat
didosh

Reagovat
Raffaello

Reagovat
icka

týpek tam je měsíc i s cestou, ale ty už máš jasno. Jak typicky české

Reagovat
Kaspar

Ta otocka proti nemu a Kovaci co se rozjela najednou

Reagovat
Greny

Tak mě úplně nevadí majitel, jen jsem zvědav na Kováče... Furt si prostě myslím že je to trenér pro FNL a nebo spodek tabulky kde budou mladí na hostování

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Nadržený šimpanz

Proto ho tak milujou ti kokoti v Zajíci v čele s Novotným, nejnafoukanějším troubou, co kdy svět spatřil

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
kilobyte

Zrovna v Zajíci ho dost kritizují.

Reagovat
Uwe háže buly

Ten jeho rozhovor tam byl vrchol nevkusu, jak tam dvě hodiny nahlas mlaskal a gestikuloval rukama jak Al Pacino v dobách největší slávy o tom dementovi z Ostravy, co by na všechno napálil brutálně uletěný ceny ani nemluvím.. ale zbytek je fajn.

Reagovat
STR

Reagovat
Uwe háže buly

Co se ti nelíbí

Reagovat
Greny

Jsem zvědav na Kováče no, první sezóna ale bude hodně těžká, pokud tam bude víc změn, sehrát to stabilizovat výkony, navíc tam bude tlak od médií když se nebude dařit jsem zvedav

Reagovat
zorz767

Kania je podle mě žvanil, obchodník s teplou vodou a jeho působení bude průser. Rád se budu mýlit, ale spíš nebudu

Reagovat
Luka3enko

Pokud nechá dělat Nezmara jeho práci, tak to podle mě propadák nebude, ale upřímně si nemyslím že to dotáhnou na lepší pozici než stabilní bitvy s Baníkem o 4. místo. Ty první 3 kluby jsou prostě úplně jinde co se týká zázemí, peněz organizace.

Reagovat
zurix_new
Reagovat
zeroberto

kdyby si jen věděl, tak to v tomhle kontextu fakt nepostneš.

Reagovat
oddy

Tak povídej...

Reagovat
Messiáš

Jestli k tomu mas neco, tak by me to asi zajimalo

Ve Forbesu o něm jen pějí ody pochopitelně

Reagovat
zeroberto

Já jsem jenom random Pepa z internetu

Jsem nikdo a nic nevím

Reagovat
Luka3enko

Já třeba měl Karla fakt rád. Typický businessman, žádné žvanění a kecy, ale podle mě na tom pořád vydělával. žádné megalomanství, hráli na co měli a byli poměrně úspěšní.

Reagovat
ghjghj3

Ale pointa sportu je vyhrat a ne se jen zucastnit. Jen to udrzovat, aniz by tam byla nejaka predstava jak to posunout vys, je malo.

Reagovat
didosh

Reagovat
zurix_new

Politickým vězňům se měli omluvit a odškodnit je. Musel o tom vědět. Tohle vrhá na jeho odkaz hodně negativní světlo.

https://www.pametnaroda.cz/cs/magazin/pribehy/pred-30-lety-byl-zrusen-kruty-lagr-minkovice-vezni-v-nem-vyrabeli-bizuterii-na

https://www.respekt.cz/tydenik/2015/46/za-zasluhy-o-peklo

Reagovat
Kiss Me Polka!

paradni otrokář

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
thewall

Reagovat
Losinho

Reagovat
doshcz

Reagovat
wwwx

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Salfovic

To mě u Lukašenka ani nepřekvapuje.

Reagovat
Losinho

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
lampas

Mohl to každopádně nechat až na konec sezony a Kozlovi říct, že se uvidí podle úspěchu v této sezoně (ačkoliv by to bylo zmrdský, pokud by už věděl, že ho stejně vyhodí). Takhle bohužel nemá současný trenérský štáb žádnou motivaci a zájem sezonu zakončit úspěchem, což je velká škoda, protože na poháry v současné ligové situace kvalita kádru i výkonnost byla.

Reagovat
Luka3enko

Tak jako Kozel není zase úplně blbej a není v českém fotbale 14 dnů. Hele já moc nechápu jakou motivaci by Kozel potřeboval, když skončí na místech zajišťující poháry, tak bude na trhu mnohem zajímavější a budou mu chodit lepší nabídky přece. Určitě to nebude úmyslně sabotovat, protože ho odvolali. Respektive mohl přijít Kanya a říct mu zajisti nám boj o Evropu a my ti dáme bonus 3 miliony... vždycky to jde "namotivovat". Jasně otázkou je jak to vnímá kabina, když ví že za měsíc tam Kozel už nebude, ale i oni by měli hrát o svou budoucnost atd.

Reagovat
Pablos

*Kania

Reagovat
Luka3enko

ok omlouvám se :D

Reagovat
Pablos

podle slova Scania ...pomůcka

Reagovat
Mass

*Kanye

Reagovat
lampas

Kabina je druhý problém, za což nemůže Kania ani Kozel, protože polovina z nich ví, že půjde po sezoně doprdele, tudíž je fakt, že případná motivace Kozla je k ničemu, když jí nemají hráči (a nemají až na výjimky).

Reagovat
Uwe háže buly

Tak hráči zas vědí, že se bude dělat přestavba týmu, tak když se na to jo vyseru, může je Nezmar s Gebrem a případně Kováčem poslat o dům dál nebo na jejich pozici přivést posilu.

Reagovat
Marisic

kdo půjde po sezoně pryč? Vždyť zatím naopak spíš Liberec míří na to, aby udělal napevno kluky, který hostujou ne?

Reagovat
Kryptos_

Přesně. Podle mě je to jednou profesionální trenér a motivaci jen tak neztratí. Kdyby zakončil sezonu fakt dobře, tak kdo ví, kdo ho sleduje a kde by se mohl usadit příště...

Reagovat
Luka3enko

Já jsem zrovna včera přemýšlel, že pokud jsi profi trenér a živíš se tím na full time. Nemyslím, že to děláš na fakturu za 30.000 mesicne, jako nějaký přivýdělek (nerikam ze je to malo penez, ale oni z toho musi odvest odvody apod) . Tak kolik takových slušných trenérských pozic vůbec v českém fotbale jako je? Počítám 1. a 2. liga, což je 32 trenérů. Pár jich bude ve 3. ligach. Pak jsou repre výběry, kde jich je třeba 4…Takže jako třeba do 50? Jasný spoustu trenérů bude v akademiích, ale to nebude finančně asi žádná sláva. Do zahraničí jdeš max na slovensko a do polska…. jako ono sehnat tu práci není žádná sranda

Reagovat
Luka3enko

ještě jsem zapomněl dodat, že pravděpodobně každý z těch hlavních bude mít ještě 1-2 asistenty.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak jako druhá liga už je cenově někde zase jinde. Sice se tam trénování uživíš, ale už v tý chudší polovině fakt nebude nic extra. To už je spíš pro lokály nebo nadšence, ne se za angažmá stěhovat přes celou republiku. Ve třetí lize to bude podobný, tam asi dobrý angažmá počítáš na prstech jedné ruky, myšleno ve všech divizích. Pak ještě můžeš počítat Slovensko.

Reagovat
wyqinac

tak jako predpokladam, ze pokud to zakonci uspechem, bude se mu lip hledat prace + tam rozhodne budou nejaky pekny finacni premie, takze motivace by za me chybet nemela

Reagovat
Raffaello

To je blbost. Aspoň si mohl začít hned hledat angažmá. Takhle v červnu dostal padáka a co dál? Motivací ti má být to, že máš platnou smlouvu a tak by se hodilo, abys do konce její platnosti podával 100% výkony. Pokud by tomu tak nebylo, nebyl bys profesionál.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Uwe háže buly

Kozel má dostatečnou motivaci, čím lepší udělá výsledek, tím lepší anebo ambicióznější tým po něm může sáhnout.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Cely to Kozlovo odchazeni se Kaniovi moc nepovedlo. At uz to byla schuzka s Kovacem, vytrubovani do medii nejakych ultimat, aniz by se vubec potkal s Kozlem a ted strasny diveni se, ze media maji odchod Kozla za hotovou vec, kdyz sam svymi medialnimi vystoupenimi presne podobne uvahy zivil.

Reagovat
doshcz

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
C-M@ster

Na druhou stranu... o klubu se psalo. A píše pořád. A každej ví, kdo je majitel Liberce a to ho převzal až teď. Vem si, kolik článků se od počátků vstupu Kanii objevilo... a to nepůsobilo to tak, že by se tam sám cpal.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
$dolar$

Reagovat
r.mrazik

podle toho,co posledni dny predvadi na twitteru,tak to potes koste s libercem

takovy druhy Zmrdik...a to si jeste k sobe vezme oranzoveho Nezmara

Reagovat
Luka3enko

Tak údajně se s Tvrdíkem přátelí a je to jeho mentor….

Reagovat
r.mrazik

ani bych se nedivil po tech jeho vykonech

Reagovat
Bex5

Reagovat
Whitemedia

Ale zase je potřeba uznat, že já, jako člověk, co vůbec nemá tušení o české lize, o ní slyším jen, když se vylije Jarda a něco hodí na twitter a v poslední době právě ještě Kania, takže "solidní" reklama pro tu českou kopanou.

Reagovat
r.mrazik

na jednu stranu jo...na druhou nevim,jestli je tahle reklama zadouci

Reagovat
Pablos

,,Slavia doma proti Baníku Ostrava jednoznačně dominovala a připsala si drtivou výhru, navíc okořeněnou i několika hokejovými prvky...

...jsou pro mě jednoznačně větším adeptem na titul než Sparta. Ta v prvním kole naprosto nepřesvědčila."

Ty píčo, dobrá analýza po jednom zápase

Reagovat
ratusek

ono i spojení "naprosto nepřesvědčila" je zajimavé

Reagovat
Pablos

proto to cituji ...jako samozřejmě stát se pořád může cokoliv a ta Slavia to klidně urvat může, ale takovou sračku jako tenhle blog článek jsem dlouho nečetl

Reagovat
Pablos

Jinak nikde ani náznak, že třeba Baník hrál s červenou a bez např. rozdílového hráče Ewertona nebo, že první poločas byl oboustraně vyrovnaný a nepřesvědčivý

Reagovat
veikko

Nezapomínal bych ani na to, že k posledním šíleným výkonům stoperů se navíc Hapal rozhodl z praktických důvodů nasadit dvoučlenný střed zálohy s věkovým průměrem 19 let, přičemž Grygar hrál první zápas v lize v základní sestavě. Ale jako hokejové prvky jsou TOP.

Reagovat
Greny

O co jde ? Tak tam pisou normální lidi? Že si tam můžou vyvěsit článek?

Reagovat
naheCZ

Jo, to jsou úplný sračky, co si tam člověk může přečíst. Někdy ze srandy si něco takového otevřu, abych se mohl zasmát nad tím, co tam kdo zase zesmolil za nesmysl

Reagovat
ratusek

Reagovat
Pablos

No můžeš tam začít psát o Brně

Reagovat
zelda

Kozlíku pojď zpátky, příští rok hrajeme ligu

Reagovat
ratusek

To zůstane Rada ne?

Reagovat
zelda

Určitě ano, ale nerealisticky bych si přál spíš zpátky Kozla.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
mayday

S tím Kaniou bude ještě sranda Chytrej jak rádio.

Reagovat
ladyboy arsenal

už od pohledu namyšlenej debil

Reagovat
FruFru

Tam odemykat nejde ne?

Reagovat
3M

At si mele co chce, kazdopadne ta jeho babovka je jedno hodne velky spatny. Spatnej vkus uz podle ty novy 7er

Reagovat
eleven11

Reagovat
icemike

Ano

Reagovat
GabrielBatistuta

To vůbec

Reagovat
icemike

Vždyť má pravdu

Reagovat
ratusek

Reagovat
VeraVarga

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
cr7sux

Dírky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele