Karviná řeší krizi další trenérskou rošádou, u kormidla končí Jarábek

12.03., 19:18
Aktuality
Juraj Jarábek (© MFK Karviná)

Karviná je v krizi, klubu vážně hrozí sestup z české nejvyšší soutěže a vedení se rozhodlo dodat kabině nový impuls. Ten má přinést další trenér, dnes byl propuštěn Juraj Jarábek.

61letý Jarábek na lavičce Karviné seděl už v letech 2019 - 2021 a loni v září se vrátil, když nahradil Tomáše Hejduška. S týmem vyhrál tři z prvních čtyřech zápasů, od konce října ovšem Karviná nezvítězila a propadla se na poslední místo tabulky s dvoubodovým mankem na předposlední České Budějovice.

Poslední kapkou byl víkendový nezdar v Liberci. Nejedná se o jedinou personální změnu, vedle Jarábka se klub rozloučil i s jeho asistentem Branislavem Mrázem.

"Po necelém půlroce skončila druhá trenérská mise Juraje Jarábka na lavičce MFK Karviná. V úterý odpoledne byl spolu se svým asistentem Branislavem Mrázem vedením klubu odvolán," oznámilo vedení v oficiálním prohlášení.

"Zkušený slovenský trenér opouští fotbalovou Karvinou po jedenáctizápasové šňůře bez vítězství ve FORTUNA:LIZE. S ním končí i Branislav Mráz, ostatní členové realizačního týmu zůstávají. Tréninkovým procesem byli pověřeni trenéři úspěšného B-týmu, který je lídrem MSFL - Marek Bielan s Radimem Grussmannem. Oba už vedli úterní odpolední trénink a budou tým koučovat i v sobotním domácím nesmírně důležitém utkání proti Českým Budějovicím," doplnila Karviná.

Autor: Tomáš Pavlík / mfkkarvina.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
Kang & Kodos

Karviná je takovej ten tým, kterýmu přeju postup z FNL, protože jako jeden z mála týmu má na ligu peníze a zázemí. Abych jim pak přál sestup, protože ten kádr je plnej random hráčů, jak kdyby ho skládali v FM, a hlavně tam evidentně nemaj žádnou koncepci

Jenom prostě zkusí 3x za sezónu jinýho trenéra, protože to zrovna nejde, a třeba se zachrání

Reagovat
Figi

Kadr zase neni uplne spatny, ale nejak si to pod Jarabkem nesedlo. Co zapas to jine rozestaveni a jina sestava. Jak by nevedel co ma hrat a koho postavit. Navic vecne nejaci duleziti hraci zraneni. A navic do te Karvine nechce nikdo jit a to dostavaji i lepsi nabidky.

Reagovat
Imos

jako s Jarábkem je to takový deja vu, minule ho taky vyhodili i když hráli slušný fotbal ale nula výsledků

Reagovat
Kang & Kodos

To je mi jasný, že dostat Čecha do Karviný nebude prdel. Vzpomínám si, jak říkal Krob, že přece nepůjde někam do Polska

Reagovat
Imos

Já zas mnohem víc cením tu směs co sežene Karviná než tým zkrachovalých žoldáku (českých) a průměrnáků jako měl dřív zlín a zas on je roztomilý ten bizár dvou černohorců a dalších randomáků v první lize s neustálými kecami že do Karviný nikdo nechce

Reagovat
Figi

Budes se divit, ale opravdu k nam nikdo nechce. Podepsat kvalitniho ceskeho hrace je pomalu nerealne i kdyz dostane treba lepsi nabidku nez jinde. A ze tech hracu bylo. Proto sem chodi dost cizincu.

Reagovat
Ladas321

Tak kdo by taky chtěl žít dobrovolně v Karviné? Asi nikdo.

Reagovat
thewall

Na Karviné je nejhorší to kolem ní (až na Darkov). Pracoval jsem tam skoro 3 roky a ten průjezd bezprostředním okolím byl depresivní. Samotná Karviná žádná hitparáda, ale taky nic tak hrozného, jako např. Orlová.

Ale je to už 15 let zpět, co jsem se tam vyskytoval a tak možná je to dnes jinak ...

Reagovat
Figi

Od te doby se toho hodne zmenilo a hodne lidi by se asi divilo co tady vsechno je. Nestaci jen posouchat ty kecy v televizi a nejake hodnoceni v zebrickach.

Reagovat
Ladas321

No já z Karviné odešel před třemi lety a v Orlové jsem studoval na obchodce, takže poznám dost dobře obě tato města. Já mám třeba pocit, že se to tam měnilo víc a víc k horšímu a ne k lepšímu. Pro mladého člověka to není dobré místo pro život.

Reagovat
Chamezjunior

A kam jsi odešel? Já nevím, ale když srovnám Karvinou ted' a 15 let zpět, tak se úroveň života strašně posunula k lepšímu. A když ji srovnám s ostatními městy, tak mi Karviná nepřijde jako až tak strašné místo pro život. Bohužel to nic nemění na tom, že v Karviné je stále spoustu nepřizpůsobivých a má i spoustu dalších mínusů, ale které město má pouze pozitiva.

Reagovat
Ladas321

Teď už žiju v Praze a nedá se to srovnat. Samozřejmě i ta má své nevýhody, ale jsem spokojen, je to úplně jiný svět a mužů říct, že se mi tady změnil život.

Reagovat
Imos

já vím, furt vidím Kroba jak zůstal v Teplicích za horší prachy

Reagovat
didosh

Reagovat
Ladas321

V takovém týmu snad ani nejde mít žádnou koncepci. To není lehké dělat manažera v takovém týmu, tobě se muže stát, že máš vytipované hráče a všichni tě odmítnou a pak musíš zas najít rychle nové a ti tě taky odmítnou.

Reagovat
Imos

a pak ti přijde Random Randomirovič

Reagovat
Bozek

Reagovat
Kucka

Reagovat
Chamezjunior

Bohužel nějak z toho nemám dobrý pocit.

Reagovat
Bozek

Jožka Weber do hry! A od léta pojedou nový kolečko…

Reagovat
ratusek

Reagovat
fabec1222

Budějovice nového desetiletí

Reagovat
Moshe Dajan

Je to nejlepší nedoceněný trenér v lize. Ale co má uhrát s týmem, kde je nejlepší hráč Martin Regály.

Reagovat
Imos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele