Kewell: Příchod Rijkaarda je pro nás jednoznačným přínosem

12.06.2009, 12:47
Aktuality
Hvězda tureckého Galatasaraye a australské reprezentace Harry Kewell je z příchodu trenéra Rijkaarda do klubu nadšený. Podle jeho slov je přítomnost bývalého kouče Barcelony prospěšná jak pro jeho hru, tak i pro celý tým.

Rijkaard, který na pozici hlavního trenéra nahradil Bulenta Kurkmaze, minulý týden podepsal smlouvu s klubem na dva roky. Nizozemec by chtěl s Galatasarayem hrát pohledný a uvolněný fotbal, který produkoval se svými svěřenci také na Nou Campu.

A právě tato strategie by mohl vyhovovat technicky laděnému Kewellovi. "Samozřejmě, trenér působil na nejvyšší možné úrovni a pracoval s jedním z nejlepších týmu světa. Takže jeho příchod je pro mě i pro mé spoluhráče jasným přínosem," řekl Kewell.

Kewell přišel do tureckého klubu po ne zcela vydařeném angažmá v Liverpoolu, kde se během svého pětiletého působení často potýkal se zraněními. V Turecku se mu ale začalo dařit a ve spolupráci se svým bývalým parťákem z Anglie Milanem Barošem nasázel do soupeřových sítí v lize a Poháru UEFA 12 branek.

Přesto tým skončil v lize až na pátém místě. "Myslím, že je krásně vidět, jak jsme zklamaní. Galatasaray je klub s vysokým standardem, ani s druhým místem bychom se nespokojili," dodal Kewell.

Autor: Pavel Mašlaň / goal.com

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no myslel som si ze pojde do nejakeho velkoklubu ale drzim mu palce

Reagovat
smazaný uživatel

ale pre barcu urobil vela ma vela skusenosti na medzinarodnej scene, takze urcite bude prinos aj pre galatasaray

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o tom není pochyb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byl jeden z mála sympaťáků u Reds.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehrál kdysi v Leedsu? každopádně takový trenér týmu jen prospěje.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně že joo..

Reagovat
smazaný uživatel

leeds byl tenkrat tak sympatickej tym, skoda, ze dopadli tak, jak dopadli

Reagovat
smazaný uživatel

No jasný, to byla parta, Viduka, Kewell, Smith :) Leeds United zpět do PL

Reagovat
smazaný uživatel

No jasný, to byla parta, Viduka, Kewell, Smith :) Leeds United zpět do PL

Reagovat
smazaný uživatel

uz jsou na ceste

Reagovat
smazaný uživatel

táák.. a Baroš dotřílel..

Reagovat
smazaný uživatel

:Rajkjárd: Baroše kdysi chtěl do Barči. Proč by měl dostřílet? Hůůůů !

Reagovat
smazaný uživatel

hele dobrej nick, jaks na něj přišel? Jednoho co si tak říká znám

Reagovat
fantomas

Obvyklí podezřelí, no...

Reagovat
smazaný uživatel

a kdy prosimtě?? já si stejně myslím že Baroš by dostřílel aj bez Rijkaarda..

Reagovat
smazaný uživatel

a jakej mas duvod ? :)

Reagovat
smazaný uživatel

protože si myslím,že Baroš je vyloženě hráč na jednu sezonu.. Sám musíš uznat,že to fotbalista nikdy nebyl a nebude! Nevím co se s ním teďka stalo,jako proč tak ožil,ale počítám,že tolik gólů už nikdy nedá.. V životě sem ho neviděl,že by obešel hráče(nemyslím to,když si pohodí balon podél hráče a uteče-to není otázka fotbalovosti a navíc to většin )

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi ochotný se vsadit? Pokud na něm bude Rijkaard stavět jako na 1. útočníkovi, tak těch 20 dá i příští sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

kua klidně bych se vsadil.. no zaprvé si myslím,že Rijkaard si někoho určitě přivede,za druhé podle mě nebude Baroš za Rijkaarda útočník číslo 1 i kdyby nikdo nepřišel.. No a navíc pokud si teda takový expert jak píšeš,tak bys mohl vědět že málokterý ŠPIČKOVÝ útočník dokáže zopakovat 2 střelecky výborné sezony za sebou.. a to nemluvím o Barošovi,který navíc dal tak 5 gólů z penalt! a mohl bys mě říct,kolik branek ze hry dal už teď na jaro?

Reagovat
smazaný uživatel

1)Jak jsi přišel na to, že Rijkaard bude mít jako jedničku v útoku někoho jiného než nejlepšího střelce ligy?

2)Proč mě nazýváš "expertem"? Protože jsem napsal jiný názor než ty?

3)Goly z penalt jsou pořád goly, zvlášť, když jich byla část vyfaulovaná na něm. A pokud se na něm bude stavět, tak těch 20(dohromady) nastřílí zase. Samozřejmě pokud se na něm bude stavět. Navíc jeho goly rozhodly nějakých 8 utkání, kdy by jinak tým ztrácel body.

4)Na jaře dal nějakých 6 golů. Penalty měl za celou sezonu 4. 8 asistencí. A i s těmi 12ti goly, které by měl při stejné potenci za jaro i podzim by byl v top7 střelců.

Reagovat
smazaný uživatel

1) podle mě se tuto sezonu začínat uplně od nuly.. myslíš že Rijkaard(který je mimochodem zvyklý na jinší kvalitu-Etoo,Messi atd,atd...) bude hledět na to,že nějaký Baroš dal 20 gólů?? možná začne jako jednička v útoku,ale 2,3 špatné zápasy a hotovo!!

2)tak expertem nazvals ty mě a wobra z londýna,pokud vím! a s tím jiným názorem bych teda pomlčel-já se tu rozhodně s nikým nemíním hádat,ale jen říkám svůj názor..

3)samozřejmě že góly z penalt sou pořád góly,ale kdyby neměl Baroš náběh na krále střelců,tak nevím,jestli by se k nim dostal..a o tom,že byla většina něho ani nemluv,protože to vůbec není pravda..

..no a vůbec,já neříkám že Galatasaray nepomohl letos,já říkám že mu nepomůže teďka a to je čistě můj osobní názor,který mě nevyvrátíš,tak jak já nevyvrátím tobě tvůj o tom se můžeme bavit po sezoně!!

Reagovat
smazaný uživatel

..bude začínat

Reagovat
smazaný uživatel

1) galatasaray je jiny klub nez barcelona, ekonomicky i kvalitativne nekde uplne jinde, proto se rijkaard bude muset spokojit s tim, na co mu vedeni poskytne prostredky. je uplne jedno na jake hrace je rijkaard zvykly, myslis si, ze si tam privede treba eto'oa?

3) a kdo ty penalty vykoledoval? samozrejme ze z 90 % baros svoji chytrou hrou, tlacenim se do vapna a ochotnym padanim...

dale, myslis si, ze v turecku si on dovoli nestavet nejlepsiho strelce minule sezony a milacka tamejsich temperamentnich fanousku?

nevim, kde jsi prisel na to, ze baros je hrac na jednu sezonu, co to jako je? kdes to vzal? baros je velmi dobry hrac v zakonceni co se tlaci do vapna (a casto i ochotne pada), z cehoz jsou casto penalty. on mel hodne smulu na to, ze kdyz uz nekam prisel, tak se hned zmenili treneri a ti pak sazeli na jine kone. doufam, ze situace se nebude opakovat v gala

Reagovat
smazaný uživatel

ten dostřílel už tenkrát na Euru, od tý doby jenom běhá a mává rukama

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Vy dva experti jste se hledali...

Reagovat
smazaný uživatel

a ty si prosimtě co za experta?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ou stejně končí přišlápnutím balonu nebo tak podobně) Podle mě kdyby to nebyl Baroš rozhodovala pouze výkonost,tak by už nějaký ten rok byl rád,si može zahrát s klukama v Baníku toť můj názor!!

Reagovat
smazaný uživatel

mám pokaženou klávesnicu,tak sry za ty překlepy

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba bude asi jinde...

Reagovat
j_mrazik

I myš má špatnou. Nedovolí mu reagovat.

Reagovat
smazaný uživatel

vklidu dětíííí..

Reagovat
fantomas

Supr nick.

Reagovat
Kapřík

Reagovat
fantomas

Koukám, že si po deseti dnech zase hodnotil.

Reagovat
smazaný uživatel

bože bože.. kde sem napsal že si přivede Etoa?? já enom říkám že Rijkaard se rozhodně neposere z nějakého Baroša! nedávno bylo na sport cz. video se všema jeho gólama v sezoně! pohledej si to a podiv se na koho byly penalty hráč na jednu sezonu je hráč,kterému se povede jedna sezona a pak hotovo možu ti jmenovat několik takových hráčů jen z naší ligy(matušivič,heinz,kowalík..) ale tak jestli je pro tebe baroš velmi dobrý hráč..

Reagovat
smazaný uživatel

jééé.. to měla být reakce na Sebyka.. doufám že se z toho neposerete že sem zapomněl reagovat..

Reagovat
smazaný uživatel

v pohode, to s tim eto'em bylo spise takove zaryti, rikal jsi ze je z barcelony zvykly na jiny kalibr hracu. i tak si myslim, ze rijkaard se z nej trochu posrat bude muset, je to nejlepsi strelec, velikej oblibenec tureckejch fandu a kdyby si ho nahodou dovolil nestavet, tak mu to daj pekne sezrat. naopak zas nevim kde tys prisel na to, ze baros je podle me velmi dobry hrac

ty penalty jsem tedka videl, my bad, sorry, spletl jsem se. ale pokud jsi videl jeho goly, tak jsi mohl videt, kolik z nich bylo dano jeho perfektnim nabehem do vapna presne do prostoru, kam mu servirovali mice hlavne lincoln, arda a kewell a tohle je u utocnika vlastnost k nezaplaceni. navic baros ma i dobre zakonceni, jenom se k nemu musi nejak dostat. on neni typ hrace, co si obejde tri obrance, da klicku brankari a pak zavesi do prazdny (nekde nahore jsi myslim psal, ze ani neni schopen obejit hrace, on toho schopen je, ale nevynika v tom), on je hrac, co musi dostat pas do behu, on si umi skvele nabehnout a pak zakoncit. jenze treba v repre mu tam nikdo takovej pas neda a on se musi probijet sam nekde odriznutej na hrotu nebo na nej litaj nakopavany mice.

s temi hraci na jednu sezonu, matusovic hral zpocatku ve sparte dobre (mozna si pamatujes jeho gol proti ajaxu), ale tam je to dano hlavne tim, ze on na sobe nemakal, spokojil se s tim kde je a svuj talent totalne promrhal. kowalik ted vubec nevim kde je, takze ti o nem nic moc nepovim. ale srovnavat jeho s barosem je myslim pekna blbost. navic ti mohu dokazat, ze bros hracem jedne sezony neni. v liverpoolu v sezone 2004/05 byl prvnim utocnikem liverpoolu a i on ma zasluhu na vyhrane LM. dale hostovani v portsmouthu, kde se sice golove neprosadil, ale jermaine defoe dal drtivou vetsinu golu z jeho prihravek nebo diky jeho praci, navic pomohl tymu vyhrat FA cup.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak uznávám,že baroš(pokud teda chce) má dobrý pohyb po hřišti,čímž znamená pro soupeře velké nebezpečí,ale to je podle mě bohužel jediné v čem vyniká.. zmínils že mu to tam výborně servírují lincoln,kewel a arda..já si myslím že nehrát za galatasaray zrovna lincoln,tak baroš dal o polovinu gólů míň!! to je právě ono,špičkový útočník by si podle mě měl dokázat vytvořit šance i sám,nebo dávat góly z pološancí..jestli třeba sledovals letos bundesligu,tak mohls vidět parádní výkony džeka!! oni vlastně s grafitem nepotřebovali kvalitní podporu zálohy.. branky si buď vytvořili sami,nebo dávali goly tzv. z ničeho.. jo já šak nesrovnávám baroša s kowalíkem (ten co vím,tak strávil letní přípravu v týmu TJ Břestek,který hraje okresní přebor..ale kde je teď to nevím,to bych kecal),to zase nee,to byl jen příklad co je to hráč na jednu sezonu no ale jak píšeš,že byl baroš v liverpoolu útočníkem č.1,tak to bylo jenom kvůli zranění všech útočníků(tuším cissé,crouch?? a ještě někdo-už si to nepamatuju)..baroš byl v tu dobu právěže totálně z formy,ale neměl kdo hrát! no ale tak vykládej to v portsmouthu že připravil defoovi hodně gólů,on přišel ty góly dávat a kdyby tam s ním byli spokojeni,tak by se určitě trochu snažili ho udržet! a fanouškům pokud vím taky nějak k srdci nepřirostl ale tak baroše řeší všichni všude,je to věc názoru,tak já už bych tuto debatu zabalil,co?

Reagovat
smazaný uživatel

jeste bych doplnil par veci

nekteri utocnici nemusi vynikat tim, ze se do sance sami dostanou, staci mit vyborny nabeh, vyber mista nebo zakonceni (nejlepsi priklad asi rvn)

ano, lincoln je bezpochyby klicovy hrac a bez nej by baros tolik golu nedal. ale on se taky lincolnovi vyborne nabizi a vzajemne si sedi

jak pises s tim barym v liverpoolu, cisse byl zraneny pulku sezony, crouch tam myslim jeste nebyl, rozhodne ale baros zas tak nezklamal

portsmouth by na barose nemel penize i kdyby chtel. a sam redknapp se nechal myslim slyset, ze barosova prace na hristi je prikladova a ze vytvari svym pohybem spoustu prostoru pro defoa (na nej taky v tu dobu portsmouth hral, on byl ten koncovy hrac, ne baros), nemluve o tom, ze na nekolik golu prihral

Reagovat
smazaný uživatel

ale joo,beru. akorát že ruud dává vždycky když hraje hromadu gólů,narozdíl od baroša

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jasne

Reagovat
smazaný uživatel

Harry má na tý fotce výraz jak něco mezi Barankem a Kuličem ale jinak je to borec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele