Klíčový muž zpět na Anfieldu. Edwards vrátil Liverpoolu zašlý lesk, teď bude šéfem

12.03., 17:23
Aktuality
Anfield Road (© Liverpool FC)

Liverpool se začíná připravovat na éru po Jürgenu Kloppovi. Kdo veleúspěšného německého trenéra nahradí Reds zatím neoznámili. Sportovní úsek klubu ale netvoří jen manažer, veledůležitou roli hrají i méně viditelní lidé ze zákulisí. A právě tam se severoanglický klub rozhodl posílit. Do klubu se vrací jeden z architektů liverpoolského vzestupu Michael Edwards.

Když se Edwards v létě 2022 rozhodl v Liverpoolu rezignovat na pozici sportovního ředitele klubu, psalo se o konci klíčového muže. Byl to on, kdo z Liverpoolu opět udělal jeden z nejlepších klubů Evropy.

V roce 2011 přišel z Tottenhamu jako analytik. Klubovou hierarchií ale rychle stoupal a o pět let později usedl na křeslo pro sportovního ředitele klubu. Do funkce se dostal rok poté, co na lavičku Reds usedl Klopp a téměř okamžitě s německým stratégem vytvořil skvěle fungující dvojici.

"Michael je velmi přemýšlivý člověk. Nemáme vždy na všechno stejný názor, ale dokážeme dojít ke shodě. Myslím, že máme výborný vztah," líčil Klopp v roce 2020.

Sezonu před Edwardsovým nástupem zakončili Reds mezi anglickou elitou na osmém místě a vyrovnali tím nejhorší výsledek v éře Premier League. S příchodem tehdy sedmatřicetiletého sportovního ředitele se však věci začaly pomalu obracet k lepšímu.

V prvním kompletním ročníku pod Kloppem si Liverpool čtvrtým místem zajistil návrat do Ligy mistrů. Edwards tak získal důležitý trumf pro vyjednávání o letních přestupech.

A využil ho náramně.

Ze sezony 2017/2018 bez nadsázky udělal ročník, který výrazně ovlivnil budoucnost uvadlé značky. V červenci přesvědčil Kloppa o tom, že si Mohamed Salah může i přes nevydařené angažmá v Chelsea podmanit Premier League a do Říma za něj poslal z dnešního pohledu směšných 44 milionů liber. Z Hullu přivedl beka Andyho Robertsona a v chytrých nákupech pokračoval i v zimě.

Když za 142 milionů liber prodal do Barcelony Philippeho Coutinha, za většinu z utržených peněz udělal z Virgila van Dijka nejdražšího obránce historie. Leckdo si klepal na čelo, následující roky ale ukázaly, že i v tomto případě trefil jackpot.

Do úplné špičky však Liverpoolu stále něco chybělo. Reds obhájili čtvrté místo v Premier League a v Lize mistrů skončili těsně pod vrcholem, když ve finále podlehli Realu Madrid. Edwards se proto znovu vydal na trh, během léta přivedl gólmana Allisona, záložníky Nabyho Keitu s Fabinhem a z Reds udělal stroj na vítězství.

V roce 2019 Reds ovládli Ligu mistrů a o dvanáct měsíců později po dlouhých třiceti letech zvedli nad hlavu i pohár pro vítěze Premier League.

Klub pod Edwardsovým vedením neměl kam dál stoupat. Po sezoně 2021/2022 tak úspěšný manažer v neprodloužil smlouvu. Předseda LFC Tom Werner tehdy pro The Athletic přiblížil jeho důležitost pro chod klubu. "Jeho role v by se neměla podceňovat, byla naprosto stěžejní. Vždy myslel na dobro klubu. Nešlo mu jen o to najít a koupit nejdražšího fotbalistu na trhu. Vždy se snažil hledat výhodné nabídky, které byly tím nejlepším pro chod organizace. Navíc dbal na to, aby se pracovalo s odchovanci, které postupně zapojoval do prvního týmu."

Po roce bez fotbalu Edwards společně s bývalým liverpoolským datovým analytikem Ianem Grahamem založili poradní firmu Ludonautics. Nyní se mu ale otevírají dveře zpět do LFC.

Čtyřiačtyřicetiletý rodák ze Southamptonu kývl na nabídku společnosti Fenway Sports Group (FSG), která liverpoolský fotbalový klub vlastní a stal se ředitelem celé její fotbalové divize. "Michael je jedním z největších manažerských talentů ve fotbale. Jsme rádi, že jsme ho získali zpět," řekl prezident FSG Mike Gordon.

Edwards po svém odchodu z Liverpoolu odmítl několik prestižních adres v čele s Manchesterem United nebo Chelsea. Podpisem smlouvy s FSG uzavřel kruh a vrátil se do klubu z Anfieldu. "Vrátil se k nám v nové roli. Bude mít větší pravomoce. Bude dohlížet na chod celého klubu," přiblížil Edwardsovu novou roli Gordon.

Jak dopadne Edwardsova druhá kapitola v městě na řece Mersey naznačí již první měsíce, během kterých bude muset najít náhradu za sportovního ředitele Jorga Schmadtkeho. Právě jeho nástupce vybere nového trenéra a určí tím směr, kterým se klub vydá v následujících letech.

Pokud Edwards naváže tam, kde skončil, tak na fanoušky na Anfieldu čekají další velice plodné sezony.

Autor: eFotbal.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (128)

Přidat komentář
papanegra

Tak a teď Alonsa

Reagovat
eder

Nebo Rafa je opět volný.

Reagovat
John Obi Mikel

Marcose?

Reagovat
dantetomas

Fernanda, vraj je potreba aj nove sofera autobusu. A Mou nepresiel v Taliansku testami

Reagovat
John Obi Mikel

Marcos to odšoféruje.

Reagovat
dantetomas

Ako LFC ma tych zranenych malo, tak by k tomu Marco pridal par mrtvych?

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
Salfovic

FSG vlastní i jinej fotbalovej klub ?

Reagovat
eder

Boston Red Socks a Pittsburgh Penguins, o fotbalovém nevím...

Reagovat
Bukaj LFC

Vypadá to, že plánují nějaký další kluby koupit.

Reagovat
SunFells

Spekuluje se o tom, že si pořídí.

Reagovat
81Tomas

no z rozhovoru jsem to tak pochopil, ze koupi dalsi klub na rozvoj talentu atd pro Live

Reagovat
frezi

Zaniknutý FK Senica sa hlási do služby top 10 štadión na Slovensku a hraje sa tam predposledná liga

Reagovat
oli9

skvělá zpráva

Reagovat
avicii

Keď Klopp ohlásil ze konci, hneď som vravel ze byť v klube Edwards tak som o dosť kľudnejší ako a kam sa budeme uberať, a on je späť.. nič lepšie sa nemohlo stať Hughes bude jeho človek ktorého chce za športového riaditeľa, ten sa ma veľmi dobre poznať s agentom Xabiho Alonsa, uvidíme ci to bude nakoniec on kto nás bude trénovať. Z rôznych dôvodov je z môjho pohľadu najlepšia voľba, zaujímavý by mohl byť aj Amorim. A tiež som zvedavý na letné prestupy veľa hráčov nepotrebujeme, budeme znovu v LM, takže by mohli byt peniažky na 2-3 veľké posily..

Reagovat
fenixLFC

nam hrozne pomohlo ze sa z nicoho nic zjavili bradley a quansah na pozicie ktore by sme museli v lete riesit tak ako tak a ohromne tym usetrime. jasne, furt bude musiet dojst minimalne jeden stoper (dvaja ked budeme mat trenera co bude chciet hrat na troch) ale peniaze sa budu moct pripadne pouzit na klucove posty noveho trenera

Reagovat
Maresma

Nebal bych se rict, ze ty letosni zraneni nam v konecnym dusledku usetri na prestupech vyssi desitky milionu, Quansah i Bradley fakt zatim vypadaji jako top talenti. K tomu se kvuli zraneni Alissona rozchytal do fantasticky formy Kelleher, kterej dost mozna bude chtit v lete pryc…

Reagovat
O.Giroud

Tak u Kellehera sa očakával odchod už toto leto, bolo zaujímavé že nikto o neho nemal záujem. Ešte bude zaujímavé ako to dopadne so Salahom

Reagovat
avicii

Jo ty dvaja nám vyriešili presne to co potrebujeme, hlavne sme dlho volali po niekom za Trenta a Bradley zatiaľ ukazuje veľký potenciál... kúpil by som nejakého stopéra co ma max 24-25 rokov alebo mladšieho co je top talent na tejto pozícii a rovnakého hráča na CDM.. ostatne podľa odchodov

Reagovat
Mato178178

Reagovat
Benzema

Nestraš s hrou na troch stoperov

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Leverkusen a Inter hrají atraktivní, přímočarý a rychlý fotbal, s rozestavením se třemi stopery nemusíš hrát jenom nudného zaďoura.

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Reagovat
Bowie

Peniaze za coutinha su zase v spravnych rukach

Reagovat
Chittak_LFC

My fanousci LFC vime, ze penize za Coutse jsou v bance a uroci se, a utraci se pouze vynos

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Greaber

Reagovat
Edgar Davids

...a pak vsechno narvete do prestupu Mbappeho, my vime

Reagovat
772jozef

Teraz strelia Salaha za 150 do arabie a kúpia ďalšie hviezdy , keďže Kelleher ukazuje že je top gólman ,možno strelia aj Allisona ..

Reagovat
eder

Strelia aj Kloppa a všetkých vás jebne...

Reagovat
Bandita_Harry

Predal by som Kellehera určite s Buy backom...

Reagovat
r.mrazik

Seriálové Ot.

Po super Shogunovi je na netflixu skvělý The Gentleman. Seriál od Guye...

Reagovat
Hlahart

Reagovat
misinho7

Reagovat
SunFells

O víkendu jsem si říkal, že Danny Ingsovi to zase střílí

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
bayern987

Reagovat
Mastný Chobot

ako fanusik jeho tvorby som po troch dieloch velmi spokojny

Reagovat
r.mrazik

Jo je to takový Ritchieho seriálovy "kmotr".

Reagovat
Largo

Reagovat
Talker

Já teď nedávno (2023) sjel jeden kanál o Sengoku Jidai a trošku mě irituje, že to brutálně překopali. Jako seriál super, ale jako člověk, co hrál Shogun2 TW a pak si projel tu historii, tak to není prostě ideální.

Musím si to dávat do souvislostí a mate mě to - ten hlavní představitel je Tokugawa Ieatsu s tím ale, že mi nedává smysl to, že mu předchozí Shogun (Toyotomi) věřil a byl to jeho nejbližší kámo a vytvořil radu pěti, aby všichni nebyli okamžitě proti němu.

Přitom v realitě Ieatsu a Toyotomi byli dost velcí rivalové, kteří se tolerovali.

Kdyby měl někdo zájem o tu historickou část (před i po té době, která je teď v rámci Shoguna) - jsou to playlisty "Sengoku Jidai", rozdělené na 4 části. Velmi doporučuji.

https://www.youtube.com/@TheShogunate

Reagovat
r.mrazik

tak ono to neni podle historie, ale podle historickeho romanu ze jo

tam je asi nejvetsi uskali tveho pristupu

jinak diky za odkaz...kouknu...japonsko je bozi

stejne jako youtube kanaly ohledne napoleonskeho obdobi

Reagovat
Talker

Já vím a chápu to, spíš je to podivné pro mě, protože to mám v čerstvé paměti, takže mě to trošku sere. Kdybych ten kanál neviděl/neznal tu historii celkem slušně, tak bych měl možná jiný názor.

Asi jako kdyby vyšla nějaká adaptace o Caesarovi s tím, že by všechny charaktery přejmenovali, prohodili motivace a role.

Reagovat
r.mrazik

jasny, chapu

je akorat cetl knizku...ale na videa kouknu

Reagovat
TopinB

Hele, přítelkyně o Sengoku éře neví nic, jí se to strašně líbí. Já mám přečteného Eiji Yoshikawu a několik desítek hodin na wikipedii, takže to musím brát jako fantasy, které s historií nemá společného nic

Reagovat
ian.rush

Jedeme bomby

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
smazaný uživatel

On je bohužel strašně zakomplexovaný...

Reagovat
r.mrazik

jj, on je v tomhle extra srandovni...nejvetsi prdel je, ze to je takova rivalita,ze behem poslednich sesti let, MU skoncilo trikrat nad liverpoolem

Reagovat
Bandita_Harry

Jj, vtedy ako ste bojovali o titul, oh wait...

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Busby babes

tak jako rivalita mezi City a Poolem proste neni. Ty zapasy nebyvaji nejak extra vyhrocene. To uz je to vetsi mezi nama a Poolem i v dobe, kdy je jeden z tech dvou tymu vzdycky v pici...

Nejvetsi kontroverze byla asi ted, jak TAA rekl, ze ty tituly City se tak uplne nepocitaj

Jinak je to takova rivalita asi jako mezi Bayernem a BVB no, kdy Bayern vyhraje vsechno.

Reagovat
r.mrazik

Si stačí pustit zápasy MU X Arsenal z té doby a všichni tihle bláznivý fanoušci Liverpoolu ae můžou jít klouzat.

Však je to stejně směšný jako derby Chelsea X Barcelona

Reagovat
martin.b

on tam ale zmiňuje "in terms of quality", ne rivalitu se vším všudy, takže tyhle argumenty jsou trochu mimo

Reagovat
r.mrazik

opet...in terms of quality jsou bozi,kdyz je to takova rivalita,ze MU skoncilo v poslednich sesti sezonach trikrat lepe jak Liverpool...

vsak se jednalo o pouhe tri sezony v tech sesti letech,kdy spolu nejak mohli souperit...

Carra je klasicky mimozne zaslepeny

Reagovat
martin.b

tak to téma vyšlo na povrch protože letos to bude možná po 4., kdy tyhle týmy skončí na prvních dvou místech, po 3. oba s +90b, tehdy to bylo 5x za 7 let, ani jednou oba +90b. Přidej k tomu výkonnost v CL a vyjde ti, že kvalitativně jsou ty týmy opravdu výjimečný a stojí to za vyzdvihnutí, ale viz níže, já s tím srovnáním s mnoha důvodů nesouhlasím :)

Reagovat
vladis271

Reagovat
vladis271

Ale ako vasa rivalita s Arsenalom, ci ?

Reagovat
Busby babes

my meli rivalitu s Arsenalem v dobe, kdy behem 7 let my vyhrali 4x a oni 3x.

Reagovat
r.mrazik

Asi jako by z šestého místa

Reagovat
r.mrazik

*vy

Reagovat
Bandita_Harry

Nie, zo strany Liverpoolu tam boj o titul bol niekoľko krát, raz uspesne bohužiaľ sme úspešne roky nedokázali korunovať titulom viac krát. Boli tam rekordy v počte bodov , víťazné šnúry, boje do posledného kola ale tak každý vidí čo sa mu hodí, zbytočne sa v tom pytvať donekonečna. Chýbali tomu asi nejaké červené karty, bitky a nenávisť ktorá sa už z futbalu vytráca celkovo a viac titulov Liverpoolu. Rivalita 1 vs 5 titulov nevyzerá tak dramaticky ako v skutočnosti bola

Reagovat
fenixLFC

hlavne ked oni argumentuju rivalitou s arsenalom kde to je na tituly kolko, 12:3?

Reagovat
Busby babes

96 - 2004 United 5, Arsenal 3. nebo 97- 2004 je to 4:3, pricemz ten druhej tym skoncil az na jeden pripad vzdycky druhej

Reagovat
Bandita_Harry

Konkurencia je momentálne v PL niekde inde ako bola v tých časoch

Reagovat
Busby babes

tak rec byla o rivalite...

Reagovat
martin.b

Jedna věc je celková rivalita, další počet titulů obou rivalů, v obou jasně vede dvojice Utd,Ars, ale je taky dobrý říct to C v kontextu rivality "in terms of quality", o které tu má být řeč, jen 2x je na konci dělil bod a to při bodech 79,78,77, v ostatních případech jeden tým nasbíral od 80 -91 bodů a ten druhej byl 8-10 bodů za ním (jednou 5b) + výkony v CL, za posledních 6 let byl až na jednu výjimku aspoň jeden z dvojice vždycky ve finále... na tohle Carra narážel

Reagovat
Busby babes

ok, tohle mame pak o par let pozdeji s Chelsea, ty LM. na to zas narazel Neville.

slo mi spis o to, ze to nebylo 12:3 v tech letech, o kterych mluvil. Arsenal pak odpadl a prisel nastup chelsea no. Pak zas nastup City. takze jsme o titul pak bojovali s temahle.

Obecne moc rivalit uz neni, ti hraci se predhani v tom, kdo koho vic respektuje... nuda...

Reagovat
martin.b

proto nesnáším jakýkoli srovnávání s minulostí starší desítky let, dneska si všichni musí dávat pozor na svoje chování, povzbuzují se na instagramech a vyjadřují si respekt, rivalita jako v 90's a na začátku 2000's prostě bejt nemůže, stejně jako v minulosti nebylo možný získávat +90b rok co rok.

Reagovat
r.mrazik

viz nize Busby...trikrat boj o titul a vyhrat ho jednou neni zadna rivalita

pocty bodu nikoho nezajimaji a je jedno o kolik vyhrajes

chybelo tomu to, aby to byla rivalita no

.

.

"hlavne ked oni argumentuju rivalitou s arsenalom kde to je na tituly kolko" ...hlavne kez oni berou rivalitu liver x city, kdy to je 1:7...

Reagovat
Giwdul

Proč počty bodů nikoho nezajímají? Já si myslím, že právě ano. Byly to extrémně raritní ročníky. Rekordní počty bodů nestačící na výhru. Rozdíl o jediný bod. Tzn. že ty týmy už nemohly být kvalitativně vyrovnanější. Navíc byly úspěšné i v LM. A též jejich vzájemné zápasy byly vždy vyhlíženy s očekáváním skvělého fotbalu. Jak se pak tedy definuje rivalita? Že skončí dva týmy 4x v řadě v tabulce za sebou o 10 bodů?

Reagovat
r.mrazik

a koho zajimaji? a ted bez ironie...zajima to nekoho jineho nez toho druheho,kdy si rika,ze mu chybel "jen bod"? ostatnim je to uplne jedno

v rocniku 11/12 vyhralo City pred MU o skore a vsem je to naprosto jedno

dal se opakovat uz nebudu

rivalita se asi nedefinuje poblaznenym Carragerem

Reagovat
pingla

Reagovat
Giwdul

Tak pak ji definujme, jinak je jakákoli diskuze veskrze zbytečná. Co je tedy rivalita? Co ten pojem znamená?

Ty tady píšeš o rivalitě MU a Ars někdy z pravěku. Vážně předpokládáš, že komukoli jinému, než fanouškům těch dvou týmů, to není úplně putna? Že si dnes fanoušek třeba Chelsea řekne - Wow, na přelomu tisíciletí, MU a Ars, to byla panečku rivalita!

A jinak ta sezóna 11/12, není to to slavné "Agueroooo!"? Pokud ano, tak to vážně všem jedno není a dodnes se na to vzpomíná jako na jeden z nejdramatičtějších závěrů ligy.

Reagovat
r.mrazik

pravek to samozrejme je

kazdopadne tohle se s tim neda vubec srovnavat a je to stejne smesny jako reci o class 2020 nebo jak to bylo

point je takovy,ze druhe misto si nikdo nepamatuje a je jedno,jestli to skonci o dva body,o bod nebo o skore

hele...uz ted si tu rivalitu vymysleli akorat fanousci liverpoolu

Reagovat
Giwdul

Takže pojem rivality jsi mi samozřejmě nevysvětlil...

Ne to není právěže point. Řeč je o rivalitě, nikoli o tom, jestli si někdo pamatuje druhé místo. Rivalita neznamená, že ty týmy musí být zákonitě výsledkově vyrovnané (tzn že jeden vyhrál za určité období třeba tři tituly a druhý dva). Podstatné je, jestli jsou vyrovnaní herně, jestli mají jejich zápasy náboj kvality a táhnou. Třeba Chelsea - Tottenham může mít náboj městské rivality jaký chce, ale nikoho to nezajímá. City - United jakbysmet. City - Liverpool v poslední době sledoval celý svět (s nadsázkou řečeno). Byla to zaručená reklama na fotbal. Konfrontace dvou momentálně nejvýraznějších manažerů PL. Plus jejich několikeré vyrovnané soupeření v lize vyšponované do posledního kola.

Mně se zdá, že fanoušci United vnímají tahle prohlášení o rivalitě (viz i to, co řekl Carra) jako nějakou deklamaci kvality Liverpoolu - že se tím zkrátka říká, že byli pro City vyrovnanými soupeři. A vysmívají se tomu, protože Live vlastně ve výsledku nic moc nevyhrál. Jenže to je za mě něco jiného.

Dám příklad, jak vnímám rivalitu já. O tom, že Nadal - Federer je jedna z nejúžasnějších rivalit v dějinách sportu, by asi nikdo nepochybovaln. Přitom jejich H2He až směšně nakloněna ve prospěch Nadala. Řeklo by se, vždyť to přece nebyla žádá rivalita, když Nadal všechno vyhrával a vzal Federerovi všechny trumfy. Opak byl pravdou. Zápas Federer Nadal byl toho času pokaždé událost. Dívali se na to i lidé, kteří tenis běžně nesledují. Zápasy extrémně vyrovnané, které často rozhodoval jeden dva míče. Jasně, ty můžeš říct, jeden dva míče nikoho nezajímají, důležité je, kdo vyhrál. Já to takhle nevnímám. Za mě, když ten sport sleduješ, je to všechno trošku víc a o něčem jiném, než kdo skončí v tabulce první a kdo druhý. Prostě se zasekáváme na tom pojmu "rivalita". Celé.

Reagovat
Neutron

Podla mna rivalita jednotlivcov v jednom sporte je nieco ine ako rivalita medzi klubmi, kde je mnohokrat historicke alebo zemepisne pozadie. Taku rivalitu zvacsa prezivaju miestni obyvatelia pripadne ludia z inej casti sveta iba kvoli tomu, zeby “mali” ten druhy klub neznasat. Samozrejme, ze sa aj tu velakrat riesila existencia nejakej rivality z hladiska casovo ohraniceneho obdobia, ktore suvisi s vykonmi danych timov. Toto je uz podla mna velmi subjektivne, tak ako ja som sledoval suboje s Wengerovym Arsenalom tak kludne mozes ty brat tieto suboje City vs Liverpool, kazdopadne ako pise mrazik ostatni asi nejaky ten naboj rivality mozu postradat.

Reagovat
r.mrazik

takze city x liverpool sledoval cely svet? akorat jenom na stadionu city nebylo snad vyprodano...ale pekna nadsazka

srovnani nadal x federer je taky sranda,uz jen z duvodu, kolik toho oba vyhrali a jak dlouho to trvalo

liverpool byl souperem jen tri sezony...to je legendarni rivalita

ale budiz...carragher prisel opet s kravinou,tak se ji klidne drzte

dal to nema smysl resit, protoze to je podobne jako tehdejsi dohadova s modrakama o derby chelsea x barcelona :))

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou rivality na úrovni "rivalit" z amerických soutěží. Prostě odehráli jsme spolu dvě playoff série, tak jsou z nás teď rivalové.

Reagovat
Giwdul

Sranda je to možná pro tebe, protože tomu nerozumíš a vaříš tradičně z vody. Nadal byl prakticky hned od začátku, co začal Federera porážet (2004/2005), vnímán jako jeho rival. Už v první sezóně, v níž se potkali opakovaně, se tak o něm začínalo mluvit. Jako o někom, kdo má potenciál sesadit krále a být jeho dlouhodobým rivalem. Nikdo to tak nevnímá až po letech, co spolu odehráli 40 zápasů. Bylo to tak bráno (minimálně mediálně) už v prvních letech jejich soupeření, kdy to bylo nějakých 8:3 pro Nadala. Dle tvé logiky - Federer žádný rival pro Nadala nebyl. Přesto, když jsem začínal sledovat v roce 2007 tenis a Nadal totálně dominoval v H2H Federerovi, o ničem jiném se v tenisovém světě nemluvilo než o těch dvou. A každý jejich zápas se vyhlížel jako tenisový svátek. O kom se mluvilo v posledních šesti letech v rámci PL více než o Man City a Liverpoolu? Než o Guardiolovi a Kloppovi?

Hunta coby rivala Laudy by též nikdo nezpochybňoval, přestože udělal jeden titul a vys.ral se na to. Takže z dlouhodobějšího hlediska a v celkovém součtu úspěchů to vlastně žádný rival nebyl, přesně dle tvé logiky. Co to bylo za rivala, když dokázal reálně ohrozit Laudu jen jednou? Lauda by ale s takovým tvrzením zřejmě nesouhlasil. A hlavně mi, prosím tě, netvrď, že je to individuální sport, tím pádem jde o něco jiného. Nejde. Bavíme se o rivalitě. To je zkrátka pojem, který lze obecně ve sportu nějak vnímat a je totálně lhostejné, jestli se bavíme o individuálním nebo kolektivním sportu. Já ho vnímám úplně jinak než ty. Ty vidíš jen statistiku, já ne.

Nepřišel s kravinou, akorát ty naprosto nechápeš, co se snažil říct a překrucuješ si to tak, aby ses mu mohl vysmát coby bývalému hráči Live. Nebýt v posledních 6 letech Liverpoolu, nebyla by ani jediná sezóna vyrovnaná a City by naprosto dominantním způsobem 6x v řadě opanovalo ligu. To se nestalo pouze díky Liverpoolu, který se vzepřel daleko bohatšímu a kvalitními hráči nebušenějšímu týmu. Oba týmu se šponovaly k totálním výkonům a výsledkům, dávali různé rekordy, vítězné série, jejich zápasy byly často skvělé. Více kvality bylo samozřejmě pořád na straně City a Liverpool neměl zdaleka takovou konzistenci a hráčskou základnu, aby i navzdory zraněním dokázal být konkurenceschopným hráčem o titul rok co rok. Pokud už jím ale byl, City měli obrovský problém. Je třeba to brát i v tom kontextu, že takto nabušený tým jako City posledních let v PL už dlouho nebyl, jestli vůbec někdy. V podstatě zdvojená síla na všech postech, světový manažer a neomezený budget.

Jinak nevím, co tady bylo za diskuzi o Chelsea - Barcelona. Ale ačkoli oba týmy dá se říct bytostně nesnáším, v LM měli skvělé zápasy a třeba "this is Disgrace", to je zkrátka jeden z těch momentů, které si člověk pamatuje, i když fandí úplně jinému týmu.

Reagovat
r.mrazik

tak jo...jste nejvetsi rivalove historie PL

pekny zbytek dne

Reagovat
Front hell

Reagovat
vladis271

ty si zacal brat drogy?

Reagovat
eder

Reagovat
vladis271

Reagovat
Neutron

Class 2020 alebo Last Dance

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
vladis271

rivalitu s City si vymysleli fanusikovia LFC? A nie je ti zo seba trapne?

Reagovat
r.mrazik

vem si prasky

Reagovat
vladis271

Dobre, vsetci v Anglicku tu rivalitu uznavaju a nespochybnuju. Dokonca ani u anglickych mufanov som sa nikde nestretol s tym, ze by tu rivalitu spochybnovali, ale dnes prvykrat Mr. mrazik.

A to do Liverpoolu kopu pri kazdej moznej prilezitosti, ale toto je extrem.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
vladis271

Reagovat
Hlahart
Reagovat
r.mrazik

Reagovat
SunFells

get down the tunnel

Reagovat
SunFells

Reagovat
Bandita_Harry

Som vážne zvedavý koho kúpia či to bude nejaký Kortrijk alebo Kilmarnock alebo nebodaj nejaký spiaci gigant v 2 . Bundeslige

Reagovat
jk

Sérgio Conceição:

“Mikel Arteta turned to the bench during the game and insulted my family in Spanish. At the end, I told him that the person he insulted is no longer among us.

Let him worry about training his team, which has more than enough quality to play a lot better."

Děti gdě?

Reagovat
Mastný Chobot

Bojuj

Reagovat
jk

Bráníš?

Reagovat
Mastný Chobot

Nepochybujem, že si rovnako udatne bojoval aj vtedy, keď sa ten týpek na to isté sťažoval u Guardiolu a Tuchela.

Reagovat
jk

To je nějaký nový druh whataboutismu co teď předvádíš? Zvládej trochu.

Reagovat
Mastný Chobot

Rob, čo chceš, len by ma zaujímalo, či si neprídeš smiešny občas.

Reagovat
J0EL

To by chcelo mat v sebe stipku sebareflexie a to u neho naozaj nehrozi

Reagovat
bbbauch

*spider-men meme*

Reagovat
J0EL

*spider-men meme*

Reagovat
Front hell

Občas?

Reagovat
jk

Oh, díky!

Zajímavý, že vás to moje směšný okopávání kotníků vždycky vytrigruje k hysterický reakci, aby ste se o dva posty dál tvářili jak nejvíc ste nad věcí a házeli ty dětský vtípky, který stojí úplně za hovno.

Reagovat
Golasso

Sérgia furt někdo uráží . Jestli se s nimi někdy potkáte v Evropě a porazíte je, tak je možný, že ho "urazí" i Ange.

Reagovat
Golasso

Už to byla urážka národnosti v případě Guardioly, jeho osobně v případě Tuchela a teď rodiny v případě Artety.

Zajímalo by mě, na co se dá vztáhnout "mate" ...

Reagovat
fenixLFC

na mate? mozno ma radsej caj v pytliku nez z listkov

Reagovat
Golasso

taky možnost, jak někoho urazit

Reagovat
SunFells

U mikrofonu

Reagovat
Hlahart

Fulham on the verge of having to pay full £4million loan fee for Broja if he does not start against Spurs at weekend

Weird situation opened up here...

Chelsea sent him on loan to prove he's a £50million striker. Instead, Fulham's Rodrigo Muniz now looks like a £50m striker

Tak uvidíme, jestli Fulham považuje za větší ztrátu 4m, nebo hrát v základu s Brojou do konce sezóny

Reagovat
SunFells

To si Chelsea slušně vyjednala o_O

Reagovat
Mato178178

nemozu tam dat oboch ? muniz by nezahral na kridle alebo podhrot?

Reagovat
Hlahart

To asi jo, tak ale je to jejich aktuálně zdaleka nejlepší hráč, který by se musel přizpůsobovat aktuálně mnohem horšímu hráči no

Reagovat
SunFells

Arsenal earned just €25m in the Europa League last season. There is a huge gap between the Europa League and the Champions League. Arsenal will receive over €91m this season.

Reagovat
Gunner14

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

To už je skoro stejná částka jako z vysílacích práv PL.

Reagovat
J0EL

Tak vidis, Superliga je pre tieto timy absolutna zbytocnost.

Reagovat
PanAu

OT : dostal jsem 4 lístky na slavku s AC, pokud nikoho nesezenu, kdo by jel se mnou, tak budu mít 2-3 na prodej, osobně bych předal v Praze, byl by zájem? Je to Tribuna Fr. Veseleho.

Reagovat
Džeko55

Já bych kdyžtak o 1 zájem měl. Víc info kdyžtak do mailu prosím: hulik12345@gmail.com

Reagovat
JohnnyBravo

Pošli svojí fotku. Tyhle rande naslepo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele