Klopp se po sezóně oficiálně rozloučí s Dortmundem

15.04.2015, 13:40
Aktuality
Spekulace médií se potvrdily. Jürgen Klopp se po letošní sezóně rozloučí s Dortmundem, kde působil uplynulých sedm let a stále měl smlouvu platnou do roku 2018. Symbol úspěchů BVB z posledních let požádal o předčasné ukončení kontraktu, načež mu vestfálský celek vyhověl...

Klopp přišel do Dortmundu před sedmi lety z Mainzu a postupně z chřadnoucího klubu vybudoval celek, který opětovně dokáže usilovat o příčky nejvyšší. Oblíbený kouč se Schwarzgelb dvakrát opanoval mistrovský titul, vyhrál DFB-Pokal a také se probojoval do finále Ligy mistrů.

Letos se však Borussen nepodařilo navázat na předchozí úspěšné sezóny, Dortmund se dlouho pohyboval dokonce v sestupovém pásmu a nyní zatím marně usiluje o posun k pohárovým příčkám. BVB tak reálně hrozí, že po pěti letech bude další ročník bez evropských pohárů.

Nyní přišla pro dortmundské fanoušky další špatná zpráva: Jürgen Klopp dospěl k názoru, že už nemá po sedmi letech klubu co nabídnout a dohodl se s Borussií na předčasném ukončení smlouvy, která platila do roku 2018. "Pořád jsem opakoval, když dostanu pocit, že už nemám tomuto skvělému klubu co nabídnout, odejdu. Nyní k tomu nastal čas," řekl Klopp, jenž odmítá, že by měl dohodu s jiným klubem. "Nejednal jsem a ani nejednám s jiným klubem," dodal.

"Vedli jsme během uplynulých dnů s Jürgenem debaty a nakonec jsme společně dospěli k závěru, že se naše cesta po sedmi letech velmi úspěšné spolupráce blíží ke konci," řekl předseda Hans-Joachim Watzke. "Máme s Jürgenem zvláštní vztah, je to pro nás hodně těžké. Jediné, co mě těší, je fakt, že naše přátelství nekončí," doplnil Watzke, jenž vzápětí Kloppa objal.

Média okamžitě začala spekulovat o tom, že na lavičku Dortmundu usedne Thomas Tuchel, jenž podobně jako Klopp začal trenérské řemeslo v Mainzu a nyní jednal s Hamburkem, kam ale nakonec zamířil Bruno Labbadia. Vedení BVB však jmenování Tuchela odmítlo komentovat.

Ve zbytku sezóny se chce Dortmund pokusit probojovat do evropských pohárů, na které z desáté příčky ztrácí šest bodů. "Stále sníme o tom, že se dokážeme probojovat do evropských pohárů. To by byl od nás skvělý počin," prohlásil sportovní ředitel Michael Zorc.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (374)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele