Klose prý po sezóně odejde z Kaiserslauternu

07.12.2002, 21:59
Aktuality
1. FC Kaiserslautern, ještě loni leden z nejlepších klubů v Německu, je letos úplně na dně. Navíc zřejmě přijde o svůj největší klenot - útočníka Miroslava Kloseho, který pěti góly zazářil na letošním světovém šampionátu. Hráčův osobní manažer Michael Becker v pátek oznámil, že Klose po této sezóně s Kaiserslauternu odejde...

24-letý fotbalista je prý doslova zahlcen nabídkami od jiných klubů. "Má nabídky snad ze všech velkých klubů. Vzhledem k vývoji situace v Kaiserslauternu si myslím, že na konci sezóny odejde jinam," řekl Becker pro deník Rheinpfalz. O Kloseho, který při 24 startech za německou reprezentaci nastřílel 14 gólů, už vážný zájem projevili Bayern Mnichov, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen i Hertha Berlín. Smlouva mu v Kaiserslauternu platí do roku 2005, klub už jej ale vlastně prodal, od října jeho přestupová práva vlastní společnost Rhenanie-Palatinat, která je odkoupila za pět miliónů eur.

Kaiserslautern je v krizi, a to jak výkonnostní, tak i finanční. V Bundeslize se potácí u dna tabulky, na kontě má dluh ve výši téměř 18 miliónů eur. Navíc se v posledních dnech objevilo podezření, že jej jeho bývalý prezident Jürgen Friedrich připravil o velké peníze - na zahraniční konta některých bývalých hvězd klubu, mezi nimiž jsou i francouzský reprezentant Yourri Djorkaeff a Nigerijec Taribo West, prý tajně odešlo zhruba 20 miliónů eur.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele