Kodaň slaví po 13 letech postup do osmifinále LM, překvapeni byli i sami hráči

13.12.2023, 12:48
Aktuality
Radost hráčů Kodaně (© AFP)

Kodaň v úterý zdolala doma 1:0 Galatasaray a po 13 letech postoupila do osmifinále Ligy mistrů. Přemožitelé pražské Sparty z předkola prošli dál z nabité skupiny A v konkurenci Galatasaraye, Bayernu Mnichov a Manchesteru United. Překvapení po posledním zápase neskrývali ani samotní hráči dánského klubu.

Kodaň poslal do osmifinále v 59. minutě Lukas Lerager, jenž si našel ve vápně zpětnou přihrávku a z prvního dotyku zakončil. Stejný hráč byl v závěru po druhé žluté kartě vyloučen, domácí ale náskok uhájili. "Té červené karty je škoda, další zápas mě nejspíš čeká trest. Jinak jsem ale nadšený. Postoupili jsme do osmifinále, šílené!" radoval se Lerager v rozhovoru pro streamovací službu Viaplay.

Dánští šampioni byli outsidery skupiny A. Do soutěže navíc prošli s obtížemi, ve 3. předkole zdolali Spartu až po penaltovém rozstřelu. "V takové skupině nikdo neočekával, že bychom mohli postoupit. Na tým jsem neskutečný hrdý," řekl záložník Rasmus Falk. "Podali jsme neuvěřitelný výkon.Pro dánský klub je to výjimečný úspěch," přidal.

Kodaň získala osm bodů a skončila druhá za suverénním Bayernem. Galatasaray, který potřeboval kvůli horšímu skóre v Dánsku zvítězit, obsadil ve skupině s pěti body třetí místo a čeká ho play off Evropské ligy.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
kilobyte

Jen 2 týmy s nimi letos v pohárech dokázali neprohrát v základní hrací době. Bayern a Sparta.

Reagovat
Seydou Doumbia

musíš umět

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Rudnevs

Paráda Skvelý tím, akonáhle vypadnú, určite budú poriadne dominovať aj v lige.

Reagovat
Salfovic

Hráli osmifinále LM a za půl roku je vyřachla Plzeň, to byly časy

Reagovat
Selänne

Taky jim tenkrát odešla půlka sestavy + trenér. Ale nikterak to výkon Plzně nesnižuje. Ten dvojzápas mám rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Krejčího neproměněná penalta stála Spartu postup do osmifinále LM. Ten si to teď asi chudák hodí.

Reagovat
oli9

O to víc škoda, že to Sparta měla tak blízko

Reagovat
Ctenar

13 let, v té skupině tehdy hrála Barcelona s kazani. 13 let. Stresovat se je zbytečný, život je krátký.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele