základní skupiny - skupina A, 6. kolo
12.12.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Lukas Lerager střílí jedinou branku utkání (© AFP)

V Kodani se po 13 letech bude hrát osmifinále Ligy mistrů, Turky podržela ztráta Manchesteru

Hráči Kodaně uspěli v závěrečném utkání skupiny A Ligy mistrů a po výhře 1:0 nad Galatasarayem si zajistili postup do osmifinále. První účast mezi nejlepšími 16 celky milionářské soutěže od sezony 2010/2011 zařídil domácím Lukas Lerager, jenž zhruba po hodině hry vsítil rozhodující branku. Částečná radost se konala i v táboře hostů, Manchester United totiž na svém stadionu nedokázal porazit Bayern, a tak se turecký celek představí alespoň v jarní fázi Evropské ligy.

Vývoj skupiny sledovali fanoušci po celém světě zejména kvůli nevídanému výsledkovému trápení Manchesteru United, a tak lehce zapadly výborné výkony Kodaně a Galatasaraye. Právě výhry nad Rudými ďábly posunuly tyto zdánlivé outsidery do pozice, v níž se utkali o druhou postupovou příčku. Zároveň se však museli mít na pozoru, poraženému týmu totiž hrozil propad na chvost tabulky a s ním spojený konec v pohárové Evropě.

Ofenzivní esa istanbulského celku hned od začátku ukazovala, že si s míčem na noze náramně rozumí a po pohledných kombinacích na jeden dotek mohla vytvořit zajímavé akce, nicméně jim chyběla kvalita ve finální přihrávce. Otevřít skóre mohl Peter Ankersen, ale jeho střela prosvištěla těsně vedle levé tyče. Další větší šance sice před přestávkou nepřišla, leč větší hlad po vítězství měli rozhodně žlutočervení.

Ve druhé půli se ovšem ramena vah překlopila na stranu Byens Hold. Elias Achouri si napřed skvěle naběhl, načež přesně mezi nohama obránce poslal přihrávku před odkrytou bránu Leragerovi, jenž jednoduchou úlohu splnil na výbornou. Turci mohli krátce po hodině hry vyrovnat, avšak přízemní centr z pravé strany nenašel žádného adresáta v hostujícím dresu. V závěru zápasu sice obdržel červenou kartu domácí hrdina Lerager, leč tým z Bosporu krátké přesilovky využít nedokázal.

Výbornou atmosférou proslulý Parken Stadium tak propukl v radost, Kodaň totiž teprve podruhé v historii postoupila do vyřazovací fáze Ligy mistrů. Tažení Galatasaraye bude pokračovat v Evropské lize, jelikož Manchester United nedokázal v souběžně hraném zápase porazit Bayern.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (17)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
Mass

Reagovat
Pablos

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
forrest

2:2

Reagovat
dominios

a v subezne hranom zapase Onana kiks v 96" a prehra MU :D

Reagovat
Shevchenko

Tak to by ten kiks byl úplně jedno.

Reagovat
Elliasson

Tomuto Galatasarayi jsem TOP16 přál. Fakt škoda, že to nezvládli.

Reagovat
Mass

Jménama to tam maj celkem nabušený.

Reagovat
Shevchenko

Galatasaray

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Rudnevs

Tak im treba. Pýche predchádza pád

Reagovat
TheTopFootbaler

Lmao Galatasaray solidně prosrali, nepostoupit do play-off ze skupiny s náma a Kodaní je teda solidní ostuda

Reagovat
oli9

Kdoví jak by dopadla Sparta v této skupině

Reagovat
forrest

S Bayernem by hrali o prvni flek…

Reagovat
DidusIneptus

FC Kodaň Jejich hra dává smysl. Je to hra nenápadná, ale má hlavu a patu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele