Komentáře a souhrny

Barca za asistence Raphinhy došla po čtyřech letech do čtvrtfinále Ligy mistrů

Barcelona porazila v odvetě osmifinále Ligy mistrů Neapol 3:1 a díky nerozhodnému výsledku z prvního zápasu postoupila poprvé od roku 2020 do čtvrtfinále. Katalánci zasadili soupeři dvojitý úder v rozmezí 15. a 17. minuty, kdy přetavili dvě asistence Raphinhy v rozhodující náskok. Na straně hostů, vedených koučem slovenské reprezentace Francescem Calzonou, i přes následné snížení zavládl smutek, protože Partenopei nezopakovali loňskou jízdu mezi nejlepších osm mužstev soutěže.

Liga Portugal - souhrn 25. kola: Sporting zůstává na čele

Na prvním místě bude i nadále Sporting, jistotu mu dal triumf proti Arouce, kontakt s ním ale stále drží Benfica. Porto mělo na půdě Portimonense skvělý start, rychle se dostalo do vedení a nakonec si dokráčelo pro tři body, Draci díky tomu zůstávají ve hře o titul.

LaLiga - souhrn 28. kola: Real Madrid přehrál Celtu

Real Madrid si doma poradil s Celtou a udržuje si náskok před Gironou, která zdolala Osasunu. Tři body mají i Barcelona a Athletic. Almería v dohrávce plném zvratů remizovala 2:2 se Sevillou, nadále však zůstává beznadějně poslední.

Premier League - souhrn 28. kola: Arsenal jde do čela

Dlouho očekávaný souboj Liverpoolu s Manchesterem City vítěze nepoznal, na Anfield Road se zrodila remíza 1:1. Toho využil Arsenal, který se posunul do čela tabulky. V pondělní dohrávce uspěla Chelsea, která si poradila s Newcastlem United.

Serie A - souhrn 28. kola: Inter znovu blíže k titulu

Inter zvládl těžký duel na půdě Bologny a udělal další výrazný krok na cestě ke Scudettu, tabulku vede už o šestnáct bodů. AC Milán se trápil s Empoli, Juventus se rozešel smírně s Atalantou. Lazio v pondělní dohrávce nestačilo na Udinese a potřetí v řadě vyšlo naprázdno.

Ligue 1 - souhrn 25. kola: Lens ve šlágru skolilo Brest

PSG doma jenom remizovalo s Remeší, přesto se mu povedlo navýšit náskok na čele, jelikož druhý Brest padl na půdě RC Lens.

Eredivisie - souhrn 25. kola: PSV drží náskok

PSV Eindhoven odklidil další překážku na cestě za titulem. Lídr tabulky těsně porazil Go Ahead Eagles a drží desetibodový náskok na Feyenoord. Další ztrátu zaznamenal Ajax, suverénní naopak byl Alkmaar.

Bundesliga - souhrn 25. kola: Leverkusen si udržuje náskok

Bayern Mnichov osmi góly roznesl Mainz a přiblížil se k vedoucímu Leverkusenu na rozdíl sedmi bodů. To platilo jen do nedělního večera, lídr zvládl souboj s Wolfsburgem.

FORTUNA:LIGA - souhrn 24. kola: Plzeň přejela Spartu

Sparta selhala v Plzni, prohrála 0:4 a přišla o část ze svého náskoku, stejným výsledkem totiž Slavii zdolala Teplice. Východočeské derby vyznělo vítězně pro Hradec, Olomouc vyloupila Vítkovice.

Niké liga - souhrn 1. kola nadstavby: Slovan drží náskok

Slovan Bratislava porazil i Ružomberok a na čele tabulky si drží šestnáctibodový náskok na Žilinu, která ukončila čekání na triumf. Trnava si poradila s Dunajskou Stredou.

Evropská liga - souhrn prvních zápasů osmifinále

AS Řím doma rozdrtil Brighton a je více než jednou nohou ve čtvrtfinále. Dobře nakonec první zápas dopadl i pro Leverkusen, proti Karabachu dohnal dvoubrankové manko.

Konferenční liga - souhrn prvních zápasů osmifinále

Olympiakos pokračuje v rozporuplné sezoně a vstřebává domácí výbuch s Maccabi Tel Aviv, vedle izraelského klubu venku o tři branky vyhrálo i Lille.

Servette potvrdilo nárůst formy, Viktoria si z Ženevy odvezla bezgólovou remízu

Viktoria Plzeň remizovala v úvodním duelu osmifinále Evropské konferenční ligy na hřišti švýcarského Servette 0:0. Západočeši z Ženevy dokonce mohli odjet s prázdnou, v největší příležitosti zápasu v 53. minutě však těsně minul branku Miroslav Stevanovič. V odvetě, která proběhne příští čtvrtek, viktoriáni budou mít možnost přepsat klubovou historii, jelikož stále mohou poprvé postoupit do čtvrtfinále některé z evropských pohárových soutěží.

Srdnatě vzdorující Slavii mrzely koncovky poločasů, náskok AC do odvety vylepšil Pulišič

Historicky první soutěžní střetnutí mezi AC Milán a Slavií Praha ovládli v úvodním osmifinále Evropské ligy domácí Italové v poměru 4:2. Jeden z klíčových momentů zápasu přišel už ve 26. minutě, kdy za tvrdý šlapák na kotník soupeře uviděl červenou kartu El Hadji Malick Diouf. Rossoneri využili přesilovou hru ještě v první půli, v níž vstřelili hned tři branky. Rozhodující trefu si nakonec připsal Ruben Loftus-Cheek. I proto, že oslabení slávisté dokázali hned dvakrát gólově udeřit po parádních projektilech Davida Douděry a Ivana Schranze.

Sparťané proti Liverpoolu doplatili na zahazování šancí, lekci z koncovky vedl Núňez

Liverpool zvládl první osmifinálový duel Evropské ligy na beznadějně vyprodané Letné, kde porazil Spartu 5:1. Klíčovým pro celkový výsledek se stal už první poločas, ve kterém hosté vstřelili hned tři branky. Hlavním hrdinou tohoto dějství se stal dvougólový Darwin Núňez.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele