Komentáře a souhrny

Manchester City zkřížil plány Chelsea na pomstu a po roce si znovu zahraje finále FA Cupu

Fotbalisté Manchesteru City porazili v semifinále FA Cupu Chelsea 1:0, a nakročili tak k obhajobě triumfu. Diváci vyrovnaného střetnutí ve Wembley si museli i vinou řady zahozených šancí Londýňanů počkat na rozhodující moment až do 84. minuty, kdy procedil balon do sítě Bernardo Silva. Citizens tak při své cestě nejstarší klubovou soutěží zdolali The Blues ve druhém ročníku v řadě a počkají si na nedělní druhé semifinále. Jejich soupeřem by se přitom mohli stejně jako loni stát Rudí ďáblové.

Konferenční liga - souhrn odvetných zápasů čtvrtfinále

Plzeň navzdory početnímu oslabení dovedla odvetný zápas čtvrtfinále Konferenční ligy s Fiorentinou do prodloužení, v něm ale stupňujícímu se náporu neodolala a po porážce 0:2 se s evropskými poháry loučí. Lille neudrželo náskok nad Aston Villou a nakonec s anglickým klubem vypadlo v penaltovém rozstřelu. Bruggy i venku zdolaly PAOK a mohou se těšit na semifinále. To si po zvládnutých penaltách zahraje také Olympiakos Pireus.

Evropská liga - souhrn odvetných zápasů čtvrtfinále

AS Řím vyhrál i odvetu s AC Milán a podruhé za sebou postoupil do semifinále Evropské ligy. To si nezahraje Liverpool, jemuž nestačila výhra 1:0 v Bergamu. Leverkusen v závěru vyrovnal na 1:1 proti West Hamu, čímž udržel v sezoně neporazitelnost a díky domácí výhře postupuje. Čtvrtým semifinalistou je Marseille, která po penaltách vyřadila Benficu.

Plzeň v odvetě neměla na růžích ustláno, postup Fiorentiny se zrodil v prodloužení

V pohárové Evropě skončil i poslední český zástupce poté, co Plzeň nezvládla odvetu čtvrtfinále Konferenční ligy na hřišti Fiorentiny a padla výsledkem 0:2 po prodloužení. Kromě výrazné herní převahy Italů byla na vině i červená karta, kterou v 66. minutě viděl za hrubý došlap na nohu soupeře Cadu. Západočeši přesto dokázali v základní hrací době udržet čisté konto, v přidané půlhodině však Fialky překonaly do té doby fenomenálního Martina Jedličku hned dvakrát. Na vítězství domácích se podílel také Antonín Barák, který se na trávník dostal v 75. minutě.

Citizens trofej v Lize mistrů neobhájí. Real doplnil kompaktní výkon úspěšnými penaltami

Real Madrid porazil v odvetném čtvrtfinále Ligy mistrů Manchester City 2:1 po penaltovém rozstřelu a doplnil čtveřici nejlepších celků soutěže. Bílý balet využil vlažného vstupu Sky Blues do utkání, když už ve 12. minutě oslavil vedoucí trefu Rodrygo. Brazilec se do sítě Citizens trefil v kariéře již čtyřikrát, přičemž žádnému jinému klubu tolik branek ještě nedal. Hosté poté zformovali pevný defenzivní blok, a tak se domácí dostali k vyrovnání až v závěru po dorážce Kevina De Bruyneho. Následovalo bezgólové prodloužení a posléze penalty, které k radosti Španělů vychytal fenomenální Andrij Lunin.

Bayern si vynahradil konec ligové dominance vyřazením Arsenalu z Ligy mistrů

Hráči Bayernu Mnichov zvládli odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů a po domácí výhře 1:0 nad Arsenalem postoupili mezi nejlepší čtyři týmy ročníku. V první půli sice ještě anglický zástupce navázal na výkon z prvního duelu a svého soupeře několikrát zatlačil před jeho branku, jenže se mu nepodařilo gólově prosadit. To se naopak po změně stran povedlo německému gigantovi, kterému vystřelil první semifinále po čtyřech letech Joshua Kimmich.

Mbappé v odvetě naprázdno nevyšel, přesilovková kanonáda poslala PSG do semifinále

Barcelona neudržela těsný náskok z prvního čtvrtfinále Ligy mistrů, když v odvetném utkání podlehla PSG vysoko 1:4. Začátek duelu přitom Blaugranas vyšel na výbornou, neboť se už ve 12. minutě prosadil Raphinha, jemuž nahrával nejmladší asistent v historii vyřazovací fáze Lamine Yamal.

Dortmund se ve frenetické atmosféře Signal Iduna Parku prostřílel k postupu přes Atlético

Fotbalisté Dortmundu otočili vývoj čtvrtfinále Ligy mistrů ve svůj prospěch, když v odvetném utkání porazili na vlastní půdě Atlético Madrid 4:2. Obrovská euforie zavládla v Signal Iduna Parku už ve 39. minutě, kdy domácí po dvou rychlých gólech zvrátili nepříznivý výsledek z prvního klání.

Liga Portugal - souhrn 29. kola: Sporting si smlsnul na Gil Vicente

Gil Vicente nedokázalo vzdorovat tlaku lisabonského Sportingu a podlehlo mu 0:4. V dresu vítězů dal dva góly Francisco Trincão. Benfica v neděli uměla reagovat svou výhrou, pořád ale ztrácí na první příčku čtyři body. Vitória v sobotu pouze remizovala s Farense a další ztrátu zaznamenalo Porto, naopak zabrala Braga.

LaLiga - souhrn 31. kola: Valencia nevzdává boj o poháry

Valencia zvládla pondělní dohrávku v Pamploně a drží se tři body od pohárových příček. Real Madrid je znovu o něco blíže k zisku titulu, na Mallorce si vystačil s jedinou brankou, stejně si v Cádizu vedla Barcelona. Atlético Madrid zdolalo Gironu, které se přiblížilo na rozdíl sedmi bodů.

Premier League - souhrn 33. kola: Chelsea doma opět vítězně

Chelsea v dohrávce potvrdila domácí formu výhrou 6:0 nad Evertonem. Manchester City si poradil s Lutonem, posunul se do čela tabulky a v neděli dostal dva příjemné dárky. Liverpool doma nestačil na Crystal Palace, výsledkem 0:2 skončil i souboj Arsenalu s Aston Villou.

Serie A - souhrn 32. kola: Pondělní ztráty Atalanty a Fiorentiny

Atalanta opět zaváhala, tentokrát remizovala 2:2 s Hellasem. Fiorentina v dohrávce pro změnu dělila body s Janovem. Turínské derby skončilo bez branek, Juventus tak na druhý AC Milán, který hrál nerozhodně se Sassuolem, nadále ztrácí šest bodů. Inter v neděli večer pouze remizoval doma s Cagliari, na jeho vedoucí pozici se však nic nezměnilo.

Ligue 1 - souhrn 29. kola: Lyon vyhrál v šestnácté minutě nastavení

Lyon dokonal obrat proti druhému Brestu, výhru si zařídil z penalty v šestnácté minutě nastavení druhé půle. Štrasburk porazil Remeš, která tak odmítla posun k pohárovým příčkám. Předposlední celek tabulky Méty překvapivě zdolaly v 29. kole Ligue 1 aspiranta na evropské poháry Lens 2:1. Klíčovým mužem Les Grenats se stal dvougólový Georges Mikautadze.

Eredivisie - souhrn 30. kola: PSV Eindhoven opět blíže k titulu

PSV Eindhoven rozstřílel Vitesse a udělal další krok směrem k titulu, Feyenoord zareagoval těsným triumfem v Sittardu. Své fanoušky si alespoň částečně udobřil Ajax.

FORTUNA:LIGA - souhrn 28. kola: Sparta se vrátila na první místo

Sparta otočila derby s Bohemians 1905 a vrátila na čelo tabulky, Slavia totiž ve šlágru kola podruhé v sezoně nestačila na Plzeň.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele