Komentáře a souhrny

Jednadvacítka podlehla Ukrajině a na ME se nepodívá

Českým reprezentantům do 21 let se rozplynul sen o tom, že si příští rok zahrají na mistrovství Evropy ve Švédsku. V posledním kvalifikačním duelu dnes v Uherském Hradišti podlehli Ukrajině 0:1 a nedostanou se ani do říjnové baráže. Je to vůbec poprvé od roku 2000, kdy se turnaj hraje s osmi účastníky.

Souhrn kvalifikace MS - 6.9.

Portugalsko, Chorvatsko a Německo si jako favorité snadno poradili s outsidery, hůř už na tom byla Anglie, ta Andorru přemohla až ve druhé půli, Španělsko, které Bosnu zdolalo jen o gól a Itálie, jejíž výhra na Kypru se zrodila až v poslední minutě. Ještě hůř ale dopadli Francouzi, kyž prohráli v Rakousku, nebo Rumuni, ti doma jasně podlehli Litvě. Slovensko zahájilo výhrou nad Severním Irskem, Polsko jen remizovalo se Slovinskem.

Lvíčata prohrála v Turecku a zkomplikovala si postup do baráže

Česká reprezentace do 21 let nevyužila první šanci k postupu do baráže o účast na mistrovství Evropy, které za rok hostí Švédsko. V dnešním kvalifikačním duelu totiž prohrála v Turecku 0:2, když se o obě branky ve druhém poločase postaral Aydin Karabulut.

Česko v generálce porazilo Budějovice

Čeští reprezentanti zvítězili v generálce na středeční vstup do kvalifikace o postup na světový šampionát na půdě Severního Irska nad Českými Budějovicemi 1:0. Přípravné modelové utkání na pražském Strahově hrané na třikrát třicet minut rozhodl po necelé hodině Miroslav Slepička, který tak oslavil premiérovou pozvánku do národního týmu.

Gambrinus liga souhrn - 5. kolo

Slavia v dramatické dohrávce na ostravských Bazalech dokázala přehrát domácí Baník a po vítězství 3:2, na kterém se dvěma góly podílel Tijani Belaid, se vyhoupla na druhé místo. Tříbodový náskok v čele si udržela Sparta, když zdolala Žižkov, za Slavií jsou jen o skóre seřazeny Brno, Mladá Boleslav a Liberec.

Primera División souhrn - 1. kolo

Hned první kolo španělské nejvyšší soutěže přineslo velké překvapení, nováček z Numancie si vyšlápl na Barcelonu a porazil ji 1:0. Nebodoval ani Real, ten prohrál v La Coruni. Dařilo se Atlétiku, rozstřílelo 4:0 Málagu, Almería veze body z Bilbaa, Betis podlehl Huelvě, Sevilla a Villarreal mají bod z venku. Včera se z vítězství radovaly Valencia a Espanyol.

Ligue 1 souhrn - 4. kolo

Na čele Ligue 1 se nic nemění, první místo udržela Marseille díky tříbodovému zisku proti Sochaux a v závěsu je stále Lyon, jenž dnes na závěr kola vyhrál v St.Etienne. Lille si poradilo s Bordeaux, Nantes doma vysoko podlehlo Le Mans, třetí vítězství ze čtyř zápasů slaví Grenoble, tentokrát získalo skalp Monaka.

Serie A souhrn - 1. kolo

Po prvním kole Serie A není v popředí tabulky žádný z favoritů. Fiorentina v největším taháku remizovala s Juventusem 1:1, když se za hosty trefil Pavel Nedvěd, jen bod bral i Inter za remízu na půdě Sampdorie a AS Řím doma s Neapolí. O největší šok kola se postaralo AC Milán, z jehož hřiště si všechny body odvezl nováček Bologna.

Ruská Premier liga souhrn - 20. kolo

Jan Koller zaznamenal první gól v ruské lize a pomohl Samaře k vysokému vítězství 4:0 v Tomsku. Kazaň vyhrála v Permu a na čele má náskok šesti bodů, druhé Dinamo totiž ztratilo domácí remízou v derby s FK Moskva. Spartak zdolal Nalčik a je třetí, ve včerejším derby Lokomotiv - CSKA se z vítězství radovali hosté.

Corgoň liga souhrn - 7. kolo

Šlágr sedmého kola slovenské nejvyšší soutěže mezi Košicemi a Žilinou skončil bez branek, domácí tak sice přišli o stoprocentní bilanci, ale udrželi se o dva body před svým dnešním soupeřem. Mizernou formu potvrdila Artmedia, když prohrála v Ružomberoku a propadla se na předposlední místo, naopak Slovan počtvrté vyhrál a je třetí.

Anglická Premier league souhrn - 3. kolo

Překvapením začal nedělní program Premier League, Chelsea v derby s Tottenhamem uhrála jen bod za remízu 1:1. Výsledek druhého zápasu už byl jasnější, Manchester City vyhrál 3:0 v Sunderlandu, když dvě branky vstřelil navrátilec z Chelsea Shaun Wright-Phillips. Na závěr programu třetího kola pak Aston Villa hrála bez branek s Liverpoolem.

Bundesliga souhrn - 3. kolo

V nedělních dohrávkách se radovali oba domácí týmy. Probudil se Bayern, který doma vyprovodil Herthu výsledkem 4:1, ve druhém utkání si Stuttgart poradil s Hannoverem 2:0...

Nizozemská Eredivisie souhrn - 1. kolo

Čtyři zápasy a devatenáct branek, to je bilance neděle v Eredivisie. Heracles porazil 3:1 Feyenoord, jinak vyhrávali hosté - Heerenveen 3:2 ve Volendamu, Den Haag vysoko 5:2 na hřišti Sparty Rotterdam a Breda 2:1 v Alkmaaru. Včera zahájili sezónu největší kandidáti na titul, zatímco Eindhoven deklasoval Utrecht na jeho hřišti 5:1, Ajax prohrál v Tillbugu.

Skotská Premier League souhrn - 4. kolo

Šlágr čtvrtého kola, jímž nebylo nic jiného, než glasgowské derby mezi Celticem a Rangers, opanovali hosté, kteří vyloupili Celtic Park po výsledku 2:4. Dvěma góly se o to přičinil Miller...

Zenit Petrohrad vyhrál superpohár

Vítěz Poháru UEFA Zenit Petrohrad může po právu v krátkém časovém sledu slavit zisk další trofeje. V bitvě o evropský Superpohár totiž porazil po dobrém výkonu Manchester United 2:1. Branky stříleli Pavel Pogrebňak, debutant Danny a za United snižoval v závěru Vidič. Na konci utkání navíc obdržel červenou kartu po hraní rukou Paul Scholes.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele