Komentáře a souhrny

Slavia bude v odvetě s Fiorentinou dohánět dvougólové manko

Postup do prestižní Ligy mistrů se fotbalistům pražské Slavie vzdálil. Ve třetím předkole dnes český mistr podlehl ve Florencii domácí Fiorentině 0:2 a za čtrnáct dnů bude muset vstřelit italskému soupeři alespoň tři góly, aby si zajistil právo hrát lukrativní soutěž. Branky vítězů dnes dali kanonýři Mutu a Gilardino.

Skotská Premier League souhrn - 1. kolo

Nováček skotské nejvyšší soutěže Hamilton Academical vstoupil do sezóny skvěle, poradil si s Dundee United a díky skóre dokonce po úvodním kole vede tabulku. Z nejtěsnějších vítězství se radovali také dva nejvážnější kandidáti na titul Celtic a Rangers, po třech bodech získaly i Hearts, Kilmarnock a Inverness.

Gambrinus liga souhrn - 2. kolo

Jablonec v pondělní dohrávce zdolal Baník Ostrava 2:1 a stal se čtvrtým týmem s plným počtem bodů. O víkendu si stoprocentní bilanci uržely Sparta, Olomouc a především Brno, které doma rozstřílelo Liberec a díky skóre vede tabulku. Z výhry se radovaly také Mladá Boleslav, Žižkov a v předehrávce Slavia, první ligový bod získali remízou v Budějovicích Bohemians.

Ligue 1 souhrn - 1. kolo

První kolo francouzské Ligue 1 dnes zkompletoval zápas Lyonu s Toulouse. Obhájce titulu hned od začátku vedl a nakonec vyhrál tři nula. Dvěma brankami ve druhé půli přispěl ke třem bodům Karim Benzema, loňský nejlepší střelec soutěže.

Rubin Kazaň nadělil Zenitu čtyři branky

Vedoucí Rubin Kazaň porazil Zenit Petrohrad 4:1. Rozhodčí Lajuškin hostům vyloučil dva hráče. Pod sprchy šel Tymoščuk a debutant v ruské Premier Lize Sebastian Puygrenier. Na tribunu musel trenér Zenitu Dick Advocaat.

Ruská Premier Liga souhrn - 17. kolo

Kazaň po dlouhé době naplno bodovala, odnesl to debaklem úřadující mistr Zenit. Dařilo se i dalším domácím týmům. Nalčik přehrál Těrek a Dinamo zdolalo Perm 1:0 díky vlastní brance už ze čtvrté minuty. Z hostujících týmů uspělo jen CSKA, které jasně vyhrálo na hřišti Saturnu.

Community Shield získal znovu Manchester United

Přesně před sto lety vyhráli první ročník Community Shieldu hráči Manchesteru United, povedlo se jim to i loni a rok 2008 znamená další úspěch pro hráče tohoto klubu. Rudí ďáblové byli po celý zápas lepší, ale branku nedali. O vítězi tak rozhodly pokutové kopy, které zvládli lépe United.

Itálie jasně přehrála Koreu

Itálie zopakovala výsledek s Hondurasem a znovu vyhrála 3:0, čímž si zajistila postup do čtvrtfinále. Postupně se prosadili Rossi, Rocchi a v samotném závěru Montolivo.

Brazilci rozdrtili Nový Zéland

Brazilci ve svém druhém vystoupení na olympiádě neponechali nic náhodě a hráče Nového Zélandu vyprovodili výpraskem 0:5. Dvakrát se prosadil Ronaldinho, po jedné brance vstřelili Anderson, Pato a v závěru Sobis.

Argentinci mají po výhře nad Austrálií postup jistý

Favorité z Argentiny mají po druhém utkání zajištěn postup ze skupiny. V nedělní poledne totiž vyhráli 1:0, když o osudu zápasu s Austrálií rozhodl třináct minut před koncem Lavezzi střelou do odkryté branky.

Corgoň liga souhrn - 4. kolo

Po páteční výhře Košic v Dunajské Stredě v sobotu zabraly Zlaté Moravce, které doma porazily Slovan. Žilina rozdrtila Nitru 5:0, Prešov a Dubnica doma přehrály Bánskou Bystricy, resp. Ružomberok stejným rozdílem 2:0, střetnutí Artmedie s Trnavou bylo odloženo.

Nizozemsko remizovalo s Nigérií

Nizozemsko se s Nigérií na úvod turnaje rozešlo smírně 0:0. Absenci branek lehce "vynahradil" Evander Sno, který byl v samém závěru vyloučen.

Argentina zahájila obhajobu výhrou

S velkými problémy porazili obhájci olympijského zlata z Argentiny fotbalisty Pobřeží slonoviny 2:1. Výhru favorita zajistili Lionel Messi a Lautaro Acosta. Branku Pobřeží slonoviny, které bylo více než rovnocenným soupeřem, vstřelil Sekou Cisse. Na obou stranách padly také dvě správně neuznané branky z ofsajdu.

Itálie potvrdila roli favorita, přehrála Honduras 3:0

Italové překvapení nepřipustili. Proti jasnému outsiderovi skupiny D z Hondurasu měli od začátku navrch a svojí sílu potvrdili výhrou 3:0.

Brazílie první zápas na OH zvládla, porazila Belgii

Premiéra na letošních Olympijských hrách se Kanárkům vydařila, díky gólu Hernanese se radovali z hubené jednogólové výhry nad Belgií. V utkání byl hodně vidět rozhodčí Al Ghamdi, který od začátku s gustem rozdával žluté karty a nakonec vyloučil dva Belgičany.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele