Koubek po postupu v Konferenční lize: Jsme rádi, že je Plzeň v Evropě vidět

09.11.2023, 23:59
Aktuality

Plzeňského trenéra Miroslava Koubka potěšilo, že si Viktoria s předstihem zajistila účast v osmifinále Konferenční ligy a ukázala, že je v Evropě vidět. Vítězství 1:0 nad Dinamem Záhřeb ve čtvrtém kole skupiny podle vyjádření dvaasedmdesátiletého kouče na tiskové konferenci bylo vydřené a domácím se po závěrečném hvizdu ulevilo.

"Určitě máme radost, že v tuto chvíli jsme v Evropě zakotveni. I s ohledem na minulý ročník, kdy tady byla Champions League (Liga mistrů). Plzeňská značka je prostě vidět," řekl Koubek.

Jeho svěřenci při premiéře v hlavní fázi Konferenční ligy vyhráli všechna čtyři úvodní utkání a dvě kola před koncem skupiny C mají jisté první místo. Západočeši se kvalifikovali do vyřazovací fáze pohárů poprvé po pěti letech.

"Je to určitě emociální a speciální chvíle. Jak jsem se dozvěděl, udělali jsme zase nějaký rekord, že už po čtyřech kolech je české mužstvo postupující," uvedl Koubek.

Zápas v Doosan Areně rozhodl ve 35. minutě Tomáš Chorý z pokutového kopu. Plzeňský útočník proměnil penaltu i před dvěma týdny při výhře 1:0 v Záhřebu. Po změně stran řecký sudí Tasos Sidiropulos po zásahu videorozhodčího odvolal penaltu pro Dinamo a v nastavení i vyrovnávací gól.

"Museli jsme utkání vydřít, vybojovat. Druhou půli už nám docházely síly. Závěr byl opravdu hektický a všichni jsme si oddychli a zaradovali se, když rozhodčí písknul konec," přiznal Koubek.

Při závěrečné děkovačce s domácími fanoušky předvedl i speciální oslavné gesto. "Nebudu dělat přemety, to už by se mi asi poškodilo zdraví. Ale takovou piruetku ještě zvládnu. Na levou, pravou nohu. To není problém," podotkl plzeňský trenér s úsměvem.

Jistota postupu v Konferenční lize podle něj Viktorii pomůže ve zbytku podzimní části sezony. "Je to důležité. Teď nechci předjímat, jaké uděláme kádrové opatření do dalších zápasů. Ještě nás čeká skutečně náročný program. Nepochybně budeme muset využít celou šířku kádru. Zamyslíme se nad tím, kde budeme hledat aktuálně větší priority," řekl Koubek, jehož mužstvo je v české lize třetí.

"Vím, že v dalších dvou zápasech (Konferenční ligy) hrajeme i o český koeficient. Víme, že se to nehraje každý den a jsou tam benefity i pro klub. Ale po nějaké zralé úvaze dostanou v ligových a pohárových zápasech prostor další hráči, kteří teď trpělivě a velmi ukázněně čekali na šanci," přidal někdejší brankář.

Proti Dinamu stejně jako při nedělní ligové výhře 2:1 na Slavii chyběl v základní sestavě Viktorie kapitán Lukáš Hejda, jenž se znovu dostal na hřiště až v nastaveném čase. Od začátku ho ve stoperské trojce nahradil Václav Jemelka.

"Není potřeba v tom hledat nějaké senzace. Zvažujeme sestavu podle typologie soupeřů, rychlostních, silových typů. Lukáš má skvělé taktické dovednosti, poziční hru. Na některé zápasy, kdy soupeř hraje více rychlostními typy, dostaly vzadu přednost i naše rychlostní typy," dodal Koubek.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
delfin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele