Krejčí se chce nadále zlepšovat, o případné zahraniční nabídce by přemýšlel

18.06.2023, 11:14
Aktuality
Ladislav Krejčí II (© AFP)

Ladislav Krejčí navázal na Faerských ostrovech ve třetím kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2024 na formu ze Sparty a gólem přispěl k vítězství 3:0. Čtyřiadvacetiletý stoper či záložník označil uplynulou sezonu za snovou a chce být ještě lepší. Každý den na sobě pracuje i proto, aby si jednou zahrál anglickou nebo německou ligu. Novinářům řekl, že by přemýšlel o případné zahraniční nabídce, pokud by mu dávala smysl.

Krejčí dovedl Spartu k titulu a v březnu zaznamenal premiérovou trefu v národním týmu při výhře 3:1 nad Poláky. "Sezona byla skvělá. Na spoustu momentů budu vzpomínat do konce života, ať to byl reprezentační zápas s Polskem, o sparťanské sezoně se ani nemusíme bavit. Jsem rád, že byla ukončena vítězně," řekl sparťanský kapitán.

Touží se zlepšovat. "Ještě na to nemám recept, tak daleko nejsem. Pořád se cítím mladě, plno věcí ještě neumím, třeba co se týče taktiky na postu stopera. Furt se mám co učit. Mám plno věcí, které chci dál posouvat, chci se učit. Doufám, že budu trpělivý a pořád budu na sobě makat," uvedl Krejčí.

O případné zahraniční nabídce by přemýšlel. "Mám smlouvu ve Spartě, o žádné nabídce nevím, takže o ní nemůžu ani uvažovat. Až by přišla, tak bych o ní přemýšlel. V poslední době jsem přišel na to, že co má být, přijde ve správný čas. Na nejlepší momenty se musí počkat. Na titul jsem čekal čtyři roky a vyplatilo se to. Až bude ta správná chvíle, tak se to pozná," prohlásil Krejčí.

O vysněném angažmá má jasno. "Tím se netajím, Německo nebo Anglie jsou soutěže, které mám jako top ligy. Chtěl bych si je zkusit. I proto pracuju každý den naplno, abych se jednou do těchto lig mohl dostat," podotkl Krejčí.

Proti Faerským ostrovům navázal na střeleckou formu ze Sparty, v jejímž dresu nastřílel 13 ligových branek, přestože podzimní část téměř celou promarodil. "Každý gól je skvělý, natož v reprezentaci a ještě v takovém zápase, v němž se hraje o Euro. Je to skvělé a jsem rád za sebe i za celý tým, že jsme to zvládli," poznamenal Krejčí, vyhlášený nejlepším hráčem ligového ročníku.

V národním týmu skóroval ve druhém utkání po sobě, do něhož nastoupil, když po čtvrthodině hry hlavou zužitkoval tečovaný centr Adama Hložka na zadní tyč. "Rozehrávka byla nacvičená, Hložan to dal stříleně na zadní. Byl jsem tam připravený, ale trochu se štěstím," uvedl Krejčí. Stále si nezvykl na to, že branky střílí pravidelně. "Snažím se pracovat tak, abych měl co nejvíc příležitostí a pomáhal týmu. Jsem rád, že to vychází," dodal Krejčí.

Utkání v Tórshavnu se odehrálo na umělé trávě. "Obavy jsem měl spíš ze zdravotního hlediska. Je to jiné, horší tady byly změny směru. Hodně to klouzalo, odskoky jsou jiné než na klasické trávě. Jsme ale profesionálové a musíme si poradit," konstatoval Krejčí.

Reprezentace napravila dojem po nečekaném bezbrankovém utkání v Moldavsku, do něhož Krejčí nezasáhl. "Osobně jsem neměl vůbec nervy, jsem si vědom naší síly. Minule to bohužel nevyšlo, ale to se může stát každému. Jenom jsme ukázali sílu, že na to dokážeme úplně v klidu zareagovat," prohlásil brněnský odchovanec.

Od národního týmu se před přípravným duelem v Černé Hoře odpojí a odcestuje na dovolenou. "Vychutnám si ji tak, že si konečně odpočinu a vypnu od všeho, protože na vypnutí ještě nebyl čas. Trochu si protřídím myšlenky a připravím se na novou sezonu, i když pauza je krátká, nějakých deset jedenáct dní. Doufám, že si odpočinu co nejvíc," řekl Krejčí.

Autor: ČTK

Komentáře (38)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Bude téměř nemožné ho udržet, ale pro Křetínského to musí být naprostá priorita.

Reagovat
Pablos

Však už si zahraničí zaslouží... pro Spartu toho udělal dost. Ještě tak max. podmínku na předkola.

Reagovat
Salfovic

Jako do West Hamu ?

Reagovat
Pablos

vždyť tam nemá žádná práva jako menšinový vlastník... má v tom jen uložený love

Reagovat
Beči

Určitě bych si ho nechal ještě na předkola pohárů, ale jinak si myslím, že si přestup už opravdu zaslouží. Roky pro nás odvádí neskutečnou práci a navíc českou ligu už dávno kvalitativně přerostl. To Německo, nebo nějaký lehce nadprůměrný klub z Anglie bych mu přál.

Myslím, že o něj bude i velký zájem, jelikož je to univerzál, který nemá problém nastupovat na více postech v záloze či na stoperu a navíc je i velice produktivní a nebezpečný směrem dopředu a takto komplexní hráči jsou cenění.

Reagovat
bartes

Bude hodně těžké za něho najít náhradu. Je to klíčový hráč obrany......

Reagovat
oli9

Ten musí jít. Prostě Spartu přerostl. Fyzicky skvělý, přehled, timing na míč, souboje... Přehled. Ideální věk..

Přál bych mu BL nebo PL... V BL určitě tým hrající o titul.. Když ne on tak z Čechů už nikdo jiný

Reagovat
Pablos

No asi s mezikrokem ale... to že by ho koupil Bayern nebo Dortmund přímo, tomu moc nevěřím. Ono uvidíme jací zájemci vůbec vyplavou napovrh... zatím jsem třeba ani nic spekulativního neslyšel.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak Bayern těžko, ten zas koupi další vyhypovaný negry a na jaře se budou divit až je někdo vymete předčasně z LM.

Dortmund má taky docela ty jeho posty obsazeny, tam asi jediné do zálohy a na to nemá rychlost na takovéhle urovni.

Redbull by se jediný nabízel, tam odejde pravděpodobně Gvardiol a už skončil Diallo.

Ale spíš ho vidím o stupeň níž.

Reagovat
Pablos

však ani já to nečekám...spíš reaguji na to oliho ,,týmu o titul"

Reagovat
formic81

me by realne zajimalo proc mas tendenci pouzit to slovo... spatnej obed dneska?

Reagovat
Salfovic

A proč by ho neměl používat? Ti zmínění ho používají častěji, než Češi vole.

Reagovat
formic81

rika to urcita socialni skupina v USA, ver mi ze cernoch reprezentujici middle class o sobe nebude rikat nigga

me jenom zajima ten myslenkovej pochod

Reagovat
Salfovic

Tak třeba to říká o členech té určité sociální skupiny.

Reagovat
Pablos

Proč to takhle blbě omlouvat ? Nebo resp. proč to vůbec jakkoliv omlouvat ? Ale nadruhou stranu ať si píše a používá co chce... je to jeho vizitka.

Reagovat
formic81

neni dokud se tady budou takovyhle kokoti nadale vyjadrovat, tak intelektualne slabsi jedinci si budou myslet, ze to je vlastne v poradku.

Reagovat
LeonardoUžoa

Tak díky bohu jsi tady ty a držíš to tu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pablos

* na povrch

Reagovat
deiw

Jasnej West Ham

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládám, že si bude chtít se Spartou zahrát LM, takže jestli odejde, tak nejdřív v zimě. A věřím, že vedení má rozum a nebude se ho snažit nahradit nějakým jelitem z české ligy, ale přivede někoho kolem 5 milionů € ze zahraničí, aby to nebyl až tak velký kvalitativní sešup.

Reagovat
Pablos

jako, že by Sparta nepostoupila ze skupiny v LM jo ?

Reagovat
Salfovic

Taky bych ho prodal po tom, až vyhrají LM.

Reagovat
Pablos

právě no

Reagovat
Bechy1893

Reagovat
PBLead

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Zase trochu soudnosti. Dokud Křetínský víc nezainvestuje, tak je pro Spartu v LM strop semifinále.

Reagovat
Mass

Strop bude předkolo EL

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
LeonardoUžoa

Do Bologny.

Reagovat
Rothbard

Krejčí přemýšlí

Reagovat
smazaný uživatel

Jako klidne do Leverkusenu za Hlozanem, v te jejich ultra derave obrane by klidne hrat mohl a jeste by byl prinosem.

Reagovat
Pablos

a už je to jen Hložkův Leverkusen jo ?

Reagovat
romeo351

Dal by 2x tolik gólů co Adam

Reagovat
7kaka7

Slávisti a ostatní.. prosím vás nemohli by jste rozjet o něco víc zase to jak byl titul nezasloužený, že to je nejslabší mistr historie atp? Ať maj kluci zase hlad.... Nelíbí se mi ty prohlášení, že opory Sparty ligu přerostli a pokračování ve Spartě je nikam neposune. Za mě toho mají ještě hodně co dokazovat a pod Prisem to nejlepší teprve přijde...např. Krejčí přerostl ligu ve vůdcovství a odolnosti..ale herně bylo spousta zápasů kdy na stoperu vyloženě hořel. Navíc to byla první půl sezóna v kariéře kterou odehrál celou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele