Kuchta míří do Dánska, přestup útočníka dojednává Midtjylland

30.08., 11:55
Aktuality
Jan Kuchta (© AFP)

Se Spartou vyhrál dva mistrovské tituly, ale Ligu mistrů si v jejím dresu pravděpodobně Jan Kuchta (27) nezahraje. Podle informací dánského webu Bold by se měl stát novou posilou Midtjyllandu, kde působí obránce Adam Gabriel.

Zdroje ze severu hovoří o tom, že Jan Kuchta už je na cestě do Dánska, kde by se měl dotáhnout jeho přestup. Na Letné už si měl sbalit věci a jeho etapa ve Spartě má být ukončena. Po Ladislavu Krejčím se jedná o druhého klíčového hráče, který Spartě v minulé sezoně pomohl k zisku double, a v létě opustil tým.

Informaci potvrzuje i český web inFotbal.cz, který uvádí, že Midtjylland měl o Kuchtu zájem už v předchozí sezoně. Sparta navíc měla mít s hráčem dohodu, že mu v případě zajímavé nabídky, nebude stát v cestě a dopřeje mu odchod.

Pražané se na jeho případný odchod připravovali. Před téměř dvěma týdny dotáhli příchod Albiona Rrahmaniho z Rapidu Bukurešť. V základní sestavě navíc v posledních zápasech nastupoval Victor Olatunji a český reprezentant byl odsunut mezi náhradníky.

O Kuchtu však měla mít podle Boldu zájem i Kodaň. Jeho interes byl však vázaný na možný odchod Orriho Oskarssona, který se zatím neuskutečnil. Přestupového okno se v Dánsku uzavírá v pondělí.

Kuchtu přivedla Sparta v létě 2022 z Lokomotivu Moskva na hostování, které během jara 2023 změnila na trvalý přestup. Ve sparťanském dresu naskočil do 92 zápasů, vstřelil 37 branek. Dvakrát slavil triumf v lize i jednou v MOL Cupu.

Autor: Livesport.cz / Jakub Dvořák

Komentáře (130)

Přidat komentář
Taarabt_QPR

Rozumný krok pro obě strany. Ve Spartě uvadal a neměl by vytížení. Při jeho povaze by začal dělat zle v kabině. Nicméně Spartě rozhodně pomohl a zaslouží velké díky.

Reagovat
kvido17

Co je na té nabídce tak zajímavého? Polepší si finančně/je to finančně zajímavé pro Spartu? Chápal bych, kdyby šel do USA, jak se o tom mluvilo... ale tohle mi moc smysl nedává. Být Kuchtou, raději si zahraju LM se Spartou, když si ji vykopali.

Reagovat
Thelvin

Ztratil jistou pozici v základu a vybojovat jí zpět asi nechce, tak půjde jinam

Reagovat
kilobyte

Tak on říkal, že chce do zahraničí. Nikde víc jak 2 roky nevydržel, takže asi ty změny potřebuje.

Reagovat
Thelvin

To taky, já jsem s tím v pohodě a dává mi to smysl z pohledu všech tří stran

Reagovat
ACSeRw!n

hral venku jen v Rusku a je mu 27, nevim co bych chtel slyset vic.. ve Sparte momentalne az utocnik cislo 3, takze o nicem pro nej

Reagovat
Gelu28

Kuchta at jde....nehraje...jsou tam na jeho pozici lepší hráči...a jak bylo psáno....jeho debilní povaha by akorát škodila....Bohužel může škodit i v tom Dánsku, až ho poprvé trenér vyndá ze sestavy tak může mít nějaký výlev a půjde se rozehrávat do Slovácka jako Krmelec

Reagovat
Petr325

Díky za všechno, jen mě mrzí, že tu LM si s námi nezahraje, ale ať se daří!

A trochu rýpnutí: čas ukázal

Reagovat
ladyboy arsenal

to jim datová analýza vyhodila, že zrovna Kuchta je chybějící díl do skládačky

Reagovat
Engerau15

Vsak tak aj dopadli so Slovanom

Reagovat
PP

evidentně mají tento týden poruchu..

Reagovat
Tlustej Pedro

Reagovat
Aldeano

Reagovat
jany kozak

Reagovat
PrebihatResslovku

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Selänne

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Moshe Dajan

Priskeho pomsta

Reagovat
Luka3enko

ho chtěli už loni

Reagovat
Design23

Pro něj dobrý, potřeboval impuls. Kdyby to bylo aspoň za 4M € tak ideální

Reagovat
JackBlack

Já si myslím že to budou tak 2mega...

Reagovat
John Obi Mikel

Udělá to stylově a ze zahraničí půjde do Plzně?

Reagovat
ACSeRw!n

jasnej Banicek

Reagovat
GabrielBatistuta

Olomouc, ať to má blízko domů

Reagovat
Bex5

Nechci bejt vas sejcek, ale jsem presvedceny, ze vam bude jednou tenhle buldog chybet

Reagovat
Luka3enko

ale on chtěl odejít a měl to slíbeno, že ho pustí…proto taky přišel rrahmani

Reagovat
Bex5

Jasne, vzdyt ja netvrdim, ze ho nekdo vyhnal

Reagovat
MoonKnight

Ještě se musí prodat ten Vitik, Panák a Sadílek. Zbytečně kazí ten projekt žoldáckého klubu.

Reagovat
kilobyte

Jakože Češi hrají zadarmo a peníze dostávají jenom cizinci?

Reagovat
Lemond Laws

Přesně, ať hrajou za spartu jenom pražáci! Oss

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Profesor Ikebara

Vtipné, ale moc ne.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
KingMaster13

Výborný krok pane Kuchta, vytrucovaný přestup do horšího klubu než je Sparta. Pro Spartu dobře, protože tam by musel sedět buď on nebo ten Kosovan a to by nedělalo dobrotu. Z jeho pohledu ptákovina (chápu, že nemusel mít nabídky ale potom bych teda zamordoval agenta, že mu s jeho statusem nebyl schopen sehnat něco lepšího). A Midtjyland? Pokud jejich číselnej matrix jim přivádí hráče jako Kuchta, tak se nedivím, že stagnujou a poráží je Slovan Bratislava.

Reagovat
kilobyte

Sportovně to nedává smysl, ale peníze horší mít nebude a pokud chtěl zahraničí, tak zase moc možností asi neměl. Na top ligy to není, tam by hrál maximálně spodek ligy. Takže Dánsko není zase tak špatné. Jestli potřebuje změnu, tak je to pro něj dobrá volba.

Reagovat
KingMaster13

Myslíš, že tam bude mít dobré peníze? Jako upřímně bych se hodně divil kdyby tam měl víc než ve Spartě, Midtjyland není nic bohatého. To je skromný klub co léta dělal dobrý fotbal (dobrý výběr hráčů, přeprodej dál a měl skvělou koncepci).

Nemyslím si, že by Kuchta neměl na top 5 lig, dokážu si ho představit někde v nějakém průměrném týmu, nejvíc co ho limituje je ta jeho náladovost a negativní přístup. Na to by asi dojel.

Reagovat
kilobyte

V Dánsku je průměrný plat 3x větší než v Česku. Takže hráči tam nebudou brát žádný almužny. Na příchody dává Midtjylland zhruba podobné peníze jako Sparta, takže platy by tam měli mít taky na podobné úrovni. Podle mě tam prostě dostane minimálně stejně.

Tak kuchtův styl se hodí spíše do předních klubů. Otázka je jestli by on chtěl hrát maximálně střed ligy. Nebo jestli měl teď nějaké nabídky.

Reagovat
veikko

Myslím, že v rozhovoru tady pro LS říkal Adam Gabriel, že v Dánsku z toho platu ale strašně moc sežerou daně a je tam draho, takže si finančně spíš pohoršil.

Reagovat
king23

Daně za takový rozdíl nejsou.

A dražší to tam samořejmě je, ale jestli z milionu měsíčně dáš za nájem 30k nebo 60k, to už je skoro jedno A ty zbytné věci jako drahé oblečení a auta tam stojí stejně.

Reagovat
H. Ch. Andersen

V době, kdy jsem tam žil, byla nejnižší daň 38% + 8% unemployment fond, tzn. 46% minimum co stát strhne.

K tomu progresivní daně. Dánové mají nejvyšší daně na světě, čili s názorem, že daně nejsou takový rozdíl bych byl opatrnej.

Reagovat
Grupma

Jen jestli nám tu nevyprávíš pohádky.

Reagovat
Pablos

Já mu věřím, vždyť jsou tím vyhlášený.

Reagovat
Uwe háže buly

On asi naráží na jeho nick

Reagovat
Pablos

jo já ho ani nečetl ...teď je to jasný

Reagovat
Grupma

Reagovat
Pablos

No u nového auta tam mají daň 180% z hodnoty auta... jinak stojí stejně no, až na tu daň ale k tomu právě A když si tam dovezeš auto odsud, tak tu daň budeš muset doplatit Ale určo tam budou mít úlevy na eletrický auto kdyžtak no

Reagovat
H. Ch. Andersen

Přesně tak

Reagovat
Moshe Dajan

v pořádku, auta musí postupně mířit ke svému zániku

Reagovat
Grupma

?

Reagovat
icefish

Auta tam stojí mnohem víc kvůli daním a eko poplatkům. Klidně i 2x tolik co tady

Reagovat
El Cid z City

Však kupovat si ho tam nemusí.

Reagovat
icefish

Svoje si tam dlouhodobě přivézt nemůžeš

Reagovat
Uwe háže buly

Přitom se odtamtud za levno tahají, to se pak asi ta daň neplatí.

Reagovat
Selänne

Reagovat
KnoxXx

s jeho statusom? jeho status je prave tim na urovni Midtjyllandu

Reagovat
KingMaster13

Jeho status je hráč co někdy zářil v repre, několikrát mezi nejlepšími střelci ligy, několikrát mistr ligy. To by měl být minimálně krok do průměru top 5 lig.

Reagovat
KingMaster13

Rozbor situace: Krok Sparty naprosto ok, krok Midtjylandu trochu wtf ale ještě se to dá uchopit, krok Kuchty dvojitý wtf

Reagovat
mayday

Čekal jsem nějaké Turecko/Řecko. Lepší liga, hodně cizinců, plné stadiony, řev. Tady upřímně nevím, jak tam vypadají ty zápasy mimo Kodaň, Brondby, Miťulen a Nordsjaelland, jestli to tam má nějakou úroveň jak sportovní, tak kolem fotbalu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Do Turecka by ten Kuchta mentálně zapadl

Reagovat
mayday

Tak to taky no

Reagovat
kubys

Plné stadiony v Řecku... Mají průměrnou návštěvnost asi jak my, v % naplněnosti daleko horší.

Reagovat
mayday

Máš nějakou stránku, kde jsou návštěvnosti po celé Evropě?

Reagovat
kubys

Najdeš to i na transfermarktu.

Reagovat
KingMaster13

Tak jako Olympiakos/Galatasaray/Fenerbahce by dávalo mnohem větší smysl. Takhle jde troufám si říci i do horší ligy než je česká. Midtjyland není lepší klub než Sparta a s těma penězma to taky není nijak žhavý. Na to že odchází jako vícenásobný šampion, několikrát sahal po koruně krále střelců, válel v repre....to je šíleně málo

Reagovat
mayday

Říkám si to také právě. Neříkám jít do nějakého Alanyasporu, ale těch prvních pět šest mančaftů v Turecku/Řecku by smysl dávalo.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
dave30

Jak asi tak hodnotí cizinci ze západu naši ligu? S+S+Plzeň. To ostatní nějací nýmandi. Největší stadion 19 tisíc diváků. Většinou poloprázdné stadiony. Navíc ekonomicky chudí příbuzní...

Reagovat
mayday

Nevím právě, jak se dělá fotbal/zájem diváků/ekonomické možnosti někde v Odense, Randers, Vejle atd. oproti Baníku, Olomouci, Hradci.

Ale i tak jsem nemluvil o kvalitě naší ligy, ale o odchodu Kuchty, že jsem čekal asi něco jiného než Dánsko.

Reagovat
dave30

A co očekáváš, když nemá místo ve Spartě? Že půjde do něčeho lepšího? Ano, jsou výjimky, kterým se to podařilo. Ale obecně to takto nefunguje.

Reagovat
Rudy

Kdyz sleduji Spartu v poharech, pokazde doufam, ze bude sedet a nekazit mi zapas Timhle to ulehcili a v klidu muzu sledovat bez sledovani sestavy. Olatunjiho na hristi vidim mnohem radsi.

Reagovat
kilobyte

Zase u Kuchty jsi vždycky věděl, že to bude dobrý (tuhle sezónu teda ne). U Olatunjiho to bylo buď výborný a nebo špatný. Ale tuhle sezónu ukazuje, že by mohl mít vyrovnanější výkony. Ale chtělo by to, aby se naučil udávat tempo zápasu. Občas by se hodilo, aby dokázal udržet míč vepředu a nechal obranu odpočinout. Protože nejde hrát celý zápas jen na náběhy.

Reagovat
Grupma

Pokud tam bude v základu a rozehraje se, tak je to dobrá zpráva i pro českou reprezentaci.

Jinak jeho přínos pro hru Sparty spíš uvadal. Věřím, že Rrahmani nebo někdo takový by stejně přišel a Kuchta by byl nejdražší náhradník.

Mně se to tedy jeví jako win Kuchta, win Sparta, win Midťáci a win repre.

Reagovat
Profesor Ikebara

Reagovat
r.mrazik

pekny prestup

vetsi plat, krasny mesto

Reagovat
r.mrazik

to mesto je ironicky, je to jak kdyby sel hrat do Varů

Reagovat
Lemond Laws

a ten plat?

Reagovat
r.mrazik

plat bude mit urcite pekny

ale kvuli mestu tehdy utekl Kadlec...

Reagovat
Firkraag

Já bych u Vašíka Kadleců tipoval spíš něco jinýho

Reagovat
Sosi

Bylo tam moc škol?

Reagovat
Transfermarkt

Mě ten Herning moc nechytl,byl sem tam pár dní u kamaráda. Ale na pěstování slepic asi ok

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Rudnevs

Mesto fakt nie Kebyze ide do Kodane, tak hej. Midtjylland je sice pomenovany podla celeho kraja, ale sidlia v Herningu a to je taka nuda a sed.

Reagovat
PtákOhnívák

Potvrzuji. Je to strašná prdel. Klasický 50k město... Všude jen obytná zástavba a v centru doslova tak 5-10 hospod, kadeřnictví, pekárna, sámoška a to je všechno. Pokud rád trávíš čas doma u Playstationu tak dobrý, ale jinak společenské vyžití nula. Maximálně tak se projet na kole. To se po celém Dánsku dá hodně dobře.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Puskas

A kdo se bude start o slípky?

Reagovat
Grupma

Lišky. Budou jim dávat dobrou noc.

A nebooo má ve smlouvě, že slípky s sebou.

Reagovat
delfin

Žádný hejt někde v diskuzi.

Reagovat
schuby

ty přijdou až po první červený

Reagovat
Grupma

Tak proti Midtjyllandu tady nikdo nic nemá.

Reagovat
Pablos

Reagovat
h8_sfatto

mezi dánskými farmáři a ožraly bude jako doma

Reagovat
Martin2626

Reagovat
oli9

Tak ztratil místo.... Asi preferoval zahraničí.. Přestupuje do druhého klubu dánské ligy... Zahraje si Evropskou ligu. Jen jestli v té konkurenci bude mít vůbec lepší pozici než ve Spartě...

Reagovat
ACSeRw!n

100 mega, Rosa

Reagovat
Design23

Jsem říkal 4M

Reagovat
Svářeč

Ty kráso, to jsem fakt nečekal . 3 mil jsem bral jako naprosté maximum. Tohle je teda majstrštyk, v podstatě z něj skoro zaplatili Rrahmaniho.

A škoda, že ta Slavia nevyfasovala Mydtjylland

Reagovat
delfin

Je to 3M, aspon podle expresky.

Reagovat
Mass

To píšou na sparťanskym Xku, reál bude tak polovina.

Reagovat
KingMaster13

2,5 ať nejsme krutí

Reagovat
guzman

Svoje si odehrál, budu vzpomínat jen dobře, správný čas na odchod

Reagovat
Profesor Ikebara

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pablos

OT: Louis Lurvink nová posila Pardubic... první Švýcar v lize ?

Reagovat
monty25

Lustrinelli?

Reagovat
Pablos

Reagovat
Kucka

Reagovat
John Obi Mikel

Potom u nás Guy Roger Eschmann

Reagovat
monty25

Tak na toho bych si nevzpomněl...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Guy_Roger_Eschmann

Reagovat
Pablos

to mi vůbec nic neříká

Reagovat
John Obi Mikel

Já bych byl rád, kdyby mi to taky nic neříkalo. To byla doba temna.

Reagovat
Pablos

Jarolím natahal ?

Reagovat
John Obi Mikel

Nn, to byla myslim sezóna Petrouš+ Koubek+Pastoor

Reagovat
Bakary3

Ale byly tam dobrý věci...

Kenia... Boudjemaa

Reagovat
Chlupatá máma

Diego Lattmann

Reagovat
MarcoBanco

Vavro do Wolfsburgu snáď nedopodane ako Černý

Reagovat
ACSeRw!n

snad dopadne hur

Reagovat
O.Giroud

to ani nejde

Reagovat
ACSeRw!n

ale jde, nekdo na nej muze zacit hrat tak, jako hraje on na soupere a ukoncit mu karieru

Reagovat
Greny

to bych se spíš na jeho místě bál že mu někdo přebrousi Pekovou

Reagovat
Grupma

Peková je produkt AI Teď jsou toho plný internety.

Reagovat
Sosi

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Rudnevs

Zacina sa prejavovat, ze Wolfsburg ma sportoveho riaditela z Kodane.

Reagovat
MarcoBanco

Aha, mne sa vybaví jediný Wind že došiel z Kodane

Reagovat
Rudnevs

Wind dosiel este davno predtým, potom došiel Grabara a až potom došiel ten športový riaditeľ z Kodane a ten v tom očividne pokračuje, kedže prichádza už aj Vavro z Kodane

Reagovat
Design23

Tak už je to jen 2,7M

Reagovat
Sigma Olomouc

Pro Spartu super, pro Midtjylland zvláštní a pro Kuchtu podle mě nic moc. Čekal bych něco lepšího a bude mít konkurenci

Reagovat
O.Giroud

tiež mi príde zvláštne od Midtjyllandu, majú tam zraneného Choa, kúpili toto leto Buksu a teraz Kuchtu. Ale zas ten Buksa zatiaľ tragéd

Reagovat
jsemdement

Holt kdyby na to klučík tak trochu neprcal a hrál podobně jako za repre proti Hodinkám, tak šel do tý Borussie místo Čvančáry, ale do tý Dortmund že jo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele