Květ zamířil z Plzně na roční hostování do tureckého Sivassporu

14.08.2023, 14:24
Aktuality

Roman Květ opouští Plzeň. Pětadvacetiletý ofenzivní záložník neměl na začátku sezony ve Viktorii pevné místo a zamířil proto na roční hostování do tureckého Sivassporu. Západočeský prvoligový klub o tom informoval na svém webu. Zda je, nebo není součástí dohody i opce na případný přestup, Viktoria neoznámila.

Květ přestoupil do Plzně před jarní částí minulé sezony z Bohemians Praha 1905, za které dal na podzim devět gólů. Velká očekávání však ve Viktorii nenaplnil. V dresu Západočechů si připsal 18 startů a vstřelil dvě branky. V této sezoně naskočil jen do úvodního kola v Teplicích a poté si už nepřipsal ani minutu. Při nedělním ligovém vítězství Viktorie 5:2 v Českých Budějovicích už nebyl ani na lavičce.

"Romanovo herní vytížení není v tuto chvíli takové, jaké by si on sám přál. Navíc přišla velmi zajímavá nabídka a on projevil zájem vyzkoušet si působení v zahraničí. Jde o velmi kvalitního hráče, kterého budeme samozřejmě pečlivě sledovat. Držíme mu palce, aby se mu v Turecku dařilo," uvedl sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.

V Sivassporu si Květ, který má v české lize na kontě 149 startů a 21 branek, vyzkouší první zahraniční angažmá. Tamní klub obsadil v uplynulé sezoně turecké ligy 14. místo. V Evropské konferenční lize se utkal se pražskou Slavií, s níž ve skupině dvakrát remizoval 1:1 a postoupil do vyřazovací fáze.

Autor: ČTK

Komentáře (45)

Přidat komentář
mrtvej ofsajd

Kolik za hostovacku?

Reagovat
smazaný uživatel

Na starém EF by to bylo 5-7, ale teď vůbec nevím.

Reagovat
milan78

at se daří

Reagovat
Moshe Dajan

Uvidíme, podle názvu klubu tam o spory nebude nouze, tak třeba tam Roman naklíčí a možná i rozkvete.

Reagovat
db18

Reagovat
Pablos

*ze z Plzně

Reagovat
Neon

Reagovat
Pablos

To měli radši střelit Kalvacha a Květa konečně zapracovat.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
rabbitweed

Tak Kalvacha držíme už moc dlouho a za chvilku za něj nic nebude, ale že Květ má být náhrada si nemyslím.

Reagovat
Pablos

za něj určitě né... Květa zapracovat na podhrot tak jsem to myslel... ale že když už chtěli dávat někoho pryč ze zálohy, tak bych střelil Kalvacha no.

Reagovat
Blasphemer

Tak holt nebude, vůbec mi to nebude vadit. Je tady x let klíčovým hráčem a budu rád, když bude i nadále.

Reagovat
Sosi

Druhý Hořava...

Reagovat
db18

A kam, když se na jeho postu konečně prosazuje Šulc? Květ na DM je nesmysl.

Reagovat
Pablos

No jako backup za Šulce.

Reagovat
stajnko

to je Vlkanova

Reagovat
Pablos

toho bych dával na křídlo

Reagovat
Blasphemer

Čekal jsem od něj rozhodně víc. Loni měl docela šanci se ukázat, protože celý tým nehrál nic, ale místo toho aby individuálně vynikl, tak spíš zapadl mezi ostatní. Šancí dostal podle mě dost, nevyužil je.

Reagovat
Martin9719

Do kombinačního způsobu hry se stejně nehodí.

Reagovat
St. Pauli

No nevim, tady to vidim jinak. S tim klukem se proste musi pracovat lehce specialne. #buzerantbuzerantskej Kdyz se mu najde jeho pozice, on uciti duveru trenera i kolektivu a nadchne se pro hru, tak se nadechne ke kvalitnim vykonum, viz u nas. Koukam na nej uz dlouho a neverim, ze ten podzim byla nahoda.

Reagovat
St. Pauli

Ale zaroven to neni kluk do nepohody. A ta u vas na jare na hristi i v kabine byla, no.

Reagovat
dontcallmeandre

To je dobrý hráč do týmu, kterému to docela jde, ale zase nesmí tam být moc tlak. Němu by se podle mě docela dařilo v týmu jako je Bolka, nebo poslední roky Slovácko. Bez starostí o zaáchranu, ale zase bez nějakého super talku na výsledky. Sivasspor je pro něj výhra, když mu Turecko sedne. Ale bude v Istanbulu, tam se Evropanům Turecko snáší nejlépe.

Reagovat
Blasphemer

Jo, já souhlasím s tím, že tu pozici mu tady moc nenašli. Hrál střídavě na podhrotu, pak místo Buchy na šestce a párkrát snad i za Kalvacha na DM. Na druhou stranu, to je prostě fotbal a někdy se musí hráč adaptovat na systém a ne naopak.

I Koubek mu šanci dal na začátku, ale taky to nebylo úplně ono. Klidně bych věřil tomu, že si řekl sám, že chce odejít, když ho posadil, protože mi to celé přijde takové hodně podivné a dost narychlo.

Reagovat
Taarabt_QPR

Asi jsem hloupý, ale jaký je rozdíl mezi 6 a DM?

Reagovat
rabbitweed

Žádný. Spletl si 6 a 8 to je vše

Reagovat
Blasphemer

Jo, jsem dement.

Reagovat
Taarabt_QPR

Ok diky :-) myslel jsem, ze mi neco uniklo :D....Spis by me zajimalo co plzenaci a Bucha .... ma na to, jit do zahranici? A co Koubek? Spokojenost?

Reagovat
rabbitweed

Pod Gulometem byl úplně skvělý, náš nejlepší záložník. Dopředu skvělý dával hodně gólů a tvořil a vše. Dozadu spolehlivý a byl všude. Pod Žloutkem se totálně zabil. Vše co ho dělalo dobrým hráčem Míšánek potlačil. Kreativita myšlenka hra na pár doteků kombinační fotbal hlavně s míčem na zemi. To vše bylo tabu a udělal z něho jen běžce co bojoval. Pod Koubkem kdy se opět hraje fotbal strašně ožil. Kdyby nepřišel Žloutek je dávno pryč si myslím. On z naši zálohy je asi nejvíc technicky vybavený a má skvělé herní myšlení. Takový spodní tým tabulky někde v Holandsku nebo Francii bych mu přál. Jinak Koubek paráda, klidně se ještě méně bát nasadit mladý. Konečně hrajeme fotbal a má to nějakou myšlenku. Konečně už to není jen beton a centr na Chorého. I když to ještě občas Žloutkovo hru připomíná, tak bych řekl že se to konečně lepší.

Reagovat
db18

On už pod Guľou pak mlel z posledního... tam byla velkým průserem neexistující rotace, aby si Bucha s Kalvachem odpočinuli... přitom jsme tam měli Janoška, Hlavatého, Šulce...

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
rabbitweed

Janoška a Hlavatého bude škoda ještě. Kdyby dostali šanci místo Květa a dalších radši.

Reagovat
db18

Janošek byl líný... ale Hlavatého určitě.

Reagovat
Taarabt_QPR

Ja jsem si prave rikal ze to pro vas muze byt dobry krok. On tam Koubek bude jeden dva roky za sebou vychova Trousila a ten se jen pak posune. Jestli to je takhle mysleno tak super. Navic to co udelal v Hradci se neda prehlizet. Tam naopak nechapu angazovani nejhorsiho trenera v lize Webera... No jsem na vas zvedavy protoze start trosku laxni ale uz si to zacina sedat. Buchu mam moc rad a chtel jsem ho k nam ale ani nevim jestli o nej historicky byl zajem.

Reagovat
Martin9719

Weber přišel protože má licenci pro 1. ligu a zároveň mu mohli nabídnout "nižší" plat. To u např. Lavičky nešlo, proto je poslal hned do pryč.

Reagovat
Blasphemer

Na českou ligu je to nadstandardní hráč. Ale samozřejmě už není tak mladej. Ven by podle mě jít mohl a nebál bych se, že by se prosadil. Nicméně by měl jít co nejdřív, protože už to taky není zrovna mladej talent a nakonec tady dopadne jak Kalvach.

Koubekball teď poslední tři zápasy dobrý, ale taky jsme měli tragické soupeře. Ten začátek byl příšerný a dost možná už jsme se tím vyšachovali ze hry o titul, protože Slavia a Sparta zatím neztrácejí. Teď hrají mladí a dá se na to dívat, když to takhle půjde dál, tak budu spokojený. Ale to teprve uvidíme.

Reagovat
db18

Za dva roky do Belgie výměnou za Paťa.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Taarabt_QPR

nemyslim si ze byste letosni rok meli byt hlavni aspirant na titul. vy potrebujeme okyslicit kadr a nebat se vetsich zmen kterych se Koubek neboji. Jestli to je nastaveno a planovano s Trousil jak pisu vyse dava mi vse hlavu a patu a s dobrym majitelem za zady se muzete do dvou let herne stabilizovat a pravidelne hrat o titul a zaroven se posouvat z hlediska prodeje hracu atd atd

Reagovat
Blasphemer

Tak my nikdy nejsme hlavní aspirant na titul. Slavie je na papíře před sezonou vždy lepší. A teď už i ta Sparta, které byla roky mimo.

Reagovat
db18

Tak pořád máme nejlepšího brankáře (jedničku i dvojku), a teoreticky nejlepší střední obránce, pokud by Koubek konečně posadil i Hejdu.

Reagovat
Blasphemer

Bucha-Kalvach jsou taky super středová dvojka a Duro v útoku má velkej potenciál.

Hodně slabé máme kraje, jak beky, tak křídla, tak proto asi hrajeme jen na dva krajní hráče.

Reagovat
db18

Reagovat
rabbitweed

Nevím proč když už musí strkat tam toho Hejdu ho nedá aspoň na střed ale na kraj, kde totálně horší hlavně díky rychlosti jinak je čas ho pomalu odstavit

Reagovat
db18

Reagovat
Martin9719

Právě proto je v té stoperské trojici na kraji kde to vždycky může hasit ještě střední stoper. Samozřejmě rychlost je problém na všech postech v obraně, ale lepší projet souboj na kraji než ve středu kde jde hráč sám na bránu a jakože takové situace byly už loni.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele