LaLiga - preview 12. kola: Getafe i Cádiz pomýšlí na výhru

03.11.2023, 08:37, aktualizováno 06.11.2023, 08:51
Previews
José Bordalás (© AFP)

Ukončit čekání na tříbodový zisk potřebují Getafe a Cádiz. Celek z předměstí Madridu má na soupeře, jenž se pohybuje těsně nad sestupovým pásmem, dvoubodový náskok...

Getafe CF - Cádiz CF

pondělí 21:00

Do Getafe, předměstí Madridu, zavítá v dohrávce 12. kola nejvyšší španělské soutěže Cádiz. Ani jednomu z celků se v současné době příliš nedaří, například Azulones natáhli sérii remíz v lize již na pět utkání. Cádiz je na tom ještě hůře, zvítězil naposledy 1. září a v tabulce se propadl až na šestnácté místo.

Oba celky mají za sebou úspěšné zahájení cesty v domácím poháru. Zatímco celek z madridského předměstí si ale s celkem Tardienta poradil naprosto s přehledem a vyprovodil jej výsledkem 12:0, Cádiz se na postup nečekaně nadřel. Tým Badalona Futur, hrající čtvrtou nejvyšší ligu, dokázal favoritovi vzdorovat celých 120 minut. Penalty se mu už ale nevyvedly, a tak dál postoupili "Piráti".

Prozatím poslední utkání mezi oběma celky se odehrálo v březnu tohoto roku. Tehdy domácí Cádiz ztratil vyhraný zápas až v šestnácté minutě nastavení, kdy na konečných 2:2 vyrovnal z penalty Ünal. A nebyla to jediná penalta, která byla ten večer k vidění. Hned tři ze čtyř branek padly právě z pokutových kopů!

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Iglesias, Mitrović, Alderete, Rico - Carmona, Dakonam, Maksimović, Rodríguez - Greenwood, Mayoral

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Mere, J Hernández, Pires - Alex, Kouame, Alcaraz, Machís - Roger, Ramos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.20 - 5.06

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - UD Almería

neděle 14:00

Nejhorší útok na straně jedné, nejhorší obrana na straně druhé, i tak by se dalo hovořit o záchranářském utkání dvanáctého kola, kdy se proti sobě na Estádio Mendizorrotza ve Vitorii-Gasteiz postaví sedmnáctý Alavés a poslední Almería. Ta na svém kontě stále nemá ani jednu výhru, dokáže nepříznivou sérii prolomit na dvanáctý pokus?

Minulý týden se pro níže postavené celky nesl ve znamení prvních pohárových kol. A Alavés roli favorita potvrdil opravdu s přehledem. Murcii, celek hrající až šestou ligu, vyprovodil deseti góly.

Almería si se svým soupeřem rovněž poradila. Čtvrtoligovou Talaveru porazila poměrem 2:0, jedinou kaňku na výsledku udělal v nastaveném čase Motes, který se po druhé žluté nechal vyloučit.

V lize naopak "Rojiblancos” čekají na první výhru marně, minule například padli na domácí půdě s nováčkem Las Palmas. Na El Haddadiho branku z prvního poločasu sice dokázal dvacet minut před koncem reagovat Ramazani, v samotném závěru nastavení ale ranou k pravé tyči rozhodl Kaba. Almería se tak musí proti dalšímu hratelnému soupeři pokusit o premiérový triumf znova.

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Gorosabel, Aqbar, Sedlar, R Duarte - Blanco, Guevara - Rebbach, Guridi, Rioja - Karrikaburu

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martínez - Pozo, Montes, Chumi, Centelles - Lopy, Baba - Ramazani, Arribas, Embarba - Baptistão

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.78 - 5.35

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Valencia CF - Granada CF

neděle 16:15

Ze středu tabulky blíže k evropským pohárům, to bude cíl Valencie v domácím zápase s Granadou. Los Che jsou posilněni postupem do dalšího kola španělského poháru a v neděli pevně doufají v další tři body.

Valencia může zároveň prodloužit sérii neporazitelnosti napříč všemi soutěžemi na pět zápasů. Přesto není situace v LaLize zas tak růžová. Los Che jsou až desátí, když od začátku září vyhráli pouhé dva zápasy, a s tím nemůže být trenér Rubén Baraja spokojen.

V neděli se mohou Los Che spolehnout na domácí prostředí stadionu Mestalla, a i když je Granada v sestupovém pásmu, podcenit svého soupeře nehodlají. "V každém ohledu se setkáme s nebezpečným soupeřem. Je pravda, že dávají hodně gólů, ale také často inkasují. Dávají góly v každém zápase a my musíme vědět, jak hrát proti tomuto ofenzivnímu typu hry," upozorňoval kouč Rubén Baraja.

Granada hraje vskutku ofenzivní fotbal a jen šestice týmů měla v úvodních jedenácti kolech větší počet vstřelených branek. "Mají individuality na vysoké úrovni. Kdokoliv, kdo hraje vepředu má velkou individuální kvalitu. Musíme být pozorní, obzvlášť, když budeme mít balón my," dodal Baraja.

Navzdory skvělé ofenzívě to Granadě skřípe vzadu. Osmadvacet inkasovaných branek je pro změnu druhá nejhorší statistika v soutěži. Z výhry se Granada radovala pouze jednou, ale na druhou stranu obrala o body Barcelonu (3:3). Každopádně na výhru se v Granadě čeká od konce srpna.

Valencii budou v neděli chybět Andre Almeida, Mouctar Diakhaby, Jesus Vazquez, Alberto Mari a Cenk Ozkacar. K dispozici nebude ani Hugo Duro. Pokud jde o hosty, těm nepomohou Jesus Vallejo, Miguel Angel Rubio a Raul Fernandez.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Mosquera, Paulista, Gayá -Perez, Pepelu, Guerra, Amallah - D. Lopez, Yaremchuk

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ferreira - R Sanchez, Miquel, Torrente, Neva - Villar, Gumbau - Puertas, Zaragoza, Uzuni - Boye

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.06 - 5.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Athletic Bilbao

neděle 18:30

V neděli večer se na Estádio de la Ceramica odehraje jeden z nejzajímavějších zápasů dvanáctého kola, Villarreal přivítá Athletic Bilbao. Oba tyto týmy se v týdnu odehrály utkání v rámci Copa del Rey; Villarreal v prvním kole soutěže porazil Chiclanu 5:0 a Athletic rovněž postoupil do druhého kola díky výhře 2:1 nad Rubi.

Villarreal nezačal své ligové působení tak, jak by si přál, a momentálně se nachází v dolní polovině tabulky LaLigy. Žlutá ponorka, která v minulém ročníku španělské nejvyšší soutěže skončila na pátém místě, má zatím v této sezóně bilancí tří výher, tří remíz a pěti porážek z jedenácti ligových zápasů, přičemž okupuje dvanácté místo se stejným počtem bodů.

Zdá se však, že Pachetovi svěřenci se v posledním měsíci zlepšili a z posledních pěti zápasů ve všech soutěžích prohráli pouze jeden, včetně úspěchů v Evropské lize a zmiňovaném Copa del Rey

Villarreal je ve skupině Evropské ligy třetí, o bod za druhým Panathinaikosem, ale na první dva celky má zápas k dobru, protože jeho nedávný zápas s Maccabi Haifa byl z pochopitelných důvodů odložen. Ve čtvrtek také postoupil v Copa del Rey díky vítězství 5:0 nad outsiderem Chiclanou, hrající až pátou nejvyšší ligu, minulý víkend zase zvítězil 3:2 nad Granadou, což byl jeho první triumf v nejvyšší španělské soutěži od poloviny září.

Athletic, jak již bylo zmíněno, si ve středu večer rovněž zajistil účast ve druhém kole Copa del Rey díky těsné výhře 2:1 nad Rubi, když se dvakrát trefil Malcom Adu. Svěřenci Ernesta Valverdeho však minulý víkend v lize remizovali 2:2 s Valencií. Alespoň jednobodový příděl jim zajistil až v 97. minutě Alex Berenguer.

Lvům se navíc podařilo vyhrát pouze jeden z posledních pěti ligových zápasů, což ukazuje důležitost následujících dvou duelů před listopadovou mezinárodní přestávkou proti Villarrealu a Celtě Vigo.

Vzájemné zápasy z minulých sezón hovoří lépe pro Baskický celek, v posledním střetnutí mezi oběma celky se ale z vysokého vítězství radoval Villarreal. Bilbao si dokonce z Estádio de la Ceramica odvezlo, po dvou trefách Baeny a Jacksona a jedné vlastní brance, pověstného "búra”. Jak se popasuje s další návštěvou provincie Castellón, na to odpoví až nedělní odpoledne.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Alti, Albiol, Gabbia, A Moreno - Trigueros, Capoue, Parejo, Baena - G Moreno, Sørloth

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Paredes, García de Albéniz - Ruiz de Galarreta, D García - I Williams, Sancet, N Williams - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.78 - 3.95 - 1.96

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Madrid - Rayo Vallecano

neděle 21:00

Real Madrid přivítá na Santiago Bernabéu Rayo Vallecano a neočekává se nic jiného, než jeho vítězství. Rayo na půdě slavného celku nevyhrálo od roku 1996!

Nedělní střetnutí na Santiago Bernabéu má jasného favorita v podobě Realu Madrid. Ten se bude chtít vrátit na první příčku a zareagovat tak na vítězství Girony. Madridský kolos má před sebou tři domácí zápasy. Vedle Raya se v týdnu potká s Bragou a vše zakončí v dalším ligovém zápase s Valencií. "Na Bernabéu se nám dařilo. Tohle prostředí nám vždy pomáhalo a pomůže, protože jsme doma. Doufám, že odehrajeme dobrý zápas a udržíme si vedení," nechal se slyšet na tiskové konferenci Carlo Ancelotti.

Italský stratég se aktuálně soustředí jen na zápas s Rayem, teprve potom budou v řešení i další zápasy. "Prioritou je zítřejší zápas. Tým, kterému budeme čelit, si vede velmi dobře, je silný a velmi organizovaný," varoval Ancelotti.

Real Madrid má za sebou slavné El Clásico, které v Katalánsku rozhodl dvěma brankami stále teprve dvacetiletý Jude Bellingham. Anglický záložník má po příchodu do Madridu vynikající formu a stává se hlavní postavou Bílého baletu. Ancelotti na něj bude spoléhat i v neděli a samozřejmě i v týdnu v Lize mistrů. Podle Ancelottiho je důležité, aby Real ligový zápas zvládl a udržel průběžné vedení v tabulce. "Letos bude liga velmi konkurenční. Až do konce budeme bojovat proti Barceloně, Atléticu a uvidíme, jestli i Gironě, která si vede velmi dobře. Tyto týmy, včetně Realu Madrid, budou bojovat o vítězství v této soutěži."

Rayo nevyhrálo na půdě Realu od památného roku 1996. Ne že by královský celek neporazilo nikdy, ale na Santiago Bernabéu mu zkrátka pšenka nekvete. Na druhou stranu loni Rayo ovládlo domácí zápas 3:2 a pozice, ve které nemá vůbec co ztratit, mu může vyhovovat. Hosté jsou aktuálně v tabulce osmí s minimální ztrátou na pohárové pozice.

Vallecano má v LaLize celkem slušnou formu a moc zápasů neprohrává. V týdnu si navíc s chutí zastřílelo proti Lugones a postoupilo do druhého kola Copa del Rey.

Absence hlásí jen jedna strana. Real Madrid bude kvůli zranění kolene bez Courtoise a taky Militaa, Ceballose a Tchopuaméniho. Naopak k dispozici bude Arda Guler, jenž by mohl proti Rayu debutovat.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Kepa - Carvajal, Rüdiger, Alaba, F. Garcia - Valverde, Camavinga, Kroos - Bellingham - Vinicius, Rodrygo

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Mumin, Lejeune, Espino - Palazon, U.Lopez, Trejo, Ciss, A. Garcia - De Tomas

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 6.93 - 16.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Girona FC

sobota 14:00

Senzace z Girony se pokusí prodloužit svou nečekaně úspěšnou sérii v Osasuně, na jejíž půdu se podívá v sobotu odpoledne. Celek z Pamplony má naopak co napravovat, protože ztráty bodů začaly v jeho podání přibývat.

Minulý ročník se Osasuně nadmíru povedl, protože nenápadný celek dokráčel až do finále Copa del Rey. A v lize se mu dařilo snad ještě líp, neboť Osasuna skončila sedmá. Jenže v nové sezoně má problémy navázat na tyhle úspěchy a Osasuna trochu tápe. Tým trenéra Jagoby Arrasateho z jedenácti odehraných duelů vyhrál jen čtyřikrát a už šest zápasů prohrál.

Teď se mu naskýtá dobrá šance alespoň z toho pohledu, že následující dva duely odehraje doma před vlastním publikem, než si ligové scény dají pauzu kvůli reprezentační přestávce. Nicméně je pravda, že právě domácí prostředí Osasuně tento rok nesvědčí. Na stadionu El Sadar vyhrála jen jedno utkání ze šesti.

Dalším problémem, se kterým musí trenér Arrasate něco dělat, je útok. Osasuna totiž zaznamenala jen dvanáct branek za jedenáct kol! Kromě Juana Cruze ale Arrasatemu nikdo další nechybí. V případě hostí je ta situace s absencemi mnohem horší. Minule se mu zranil David López, který rozšířil už tak početné řady zraněných. Girona se totiž připravuje bez hráčů jako Eric García, Valery Fernandez, Borja Garcia, Juan Carlos, Joel Roca, Ricard Artero nebo Toni Villa.

Jinak se ale v Gironě slaví prakticky každé kolo, protože právě Girona je to největší pozitivní překvapení v celé lize. Kouč Michel sleduje, jak jeho hráči vyhrávají jeden duelů za druhým a momentálně okupují skvělou druhou příčku! Jen horší skóre je dělí od Realu Madrid, přičemž spolu s Atléticem se jedná o nejlépe střílející mužstvo sezony. V rámci všech soutěží dohromady teď Girona usiluje o pátou výhru v řadě.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, Catena, D. Garcia, Peña - Moncayola, Torro - Ruben García, Oroz, Gómez - Budimir

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - A. Martinez, Juanpe, Blind - Couto, Herrera, A. García, Gutiérrez - Portu, Dovbyk, Savio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 3.36 - 2.60

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Betis - RCD Mallorca

sobota 16:15

Výhra v Evropské lize, La Lize i Copa del Rey. Betis v týdnu zkompletoval výhry na všech frontách a pokračovat v tom hodlá i v sobotu na Estadio Benito Villamarín. Verdiblancos čeká v domácím prostředí RCD Mallorca, která byla v ligovém poháru rovněž úspěšná.

Betis má za sebou velice povedené období, které završil dvanáctigólovou výhrou v Copa del Rey nad celkem Hernán Cortés. Soupeř z nižších španělských soutěží sice nebyl výraznou konkurencí, nicméně výkony Betisu to nijak neznehodnocuje. Svěřenci Manuela Pellegriniho už slepili devět zápasů bez porážky a před zápasem s Mallorcou i Arisem Limassol jsou ve výtečné formě.

Kádr navíc posiluje a obrané řady rozšířil zkušený obránce Sokratis Papastathopoulos. Proti Hernánu Cortés ještě scházel v nominaci, ale na Mallorcu by mohl být připraven.

Gólovou kanonádu v rámci Copa del Rey zažila i Mallorca, která z cesty odklidila CD Boiro. Ostrované se prosadili čtyřikrát, aniž by inkasovali a zaslouženě postoupili do dalšího kola. V lize ale příliš důvodů k radosti není, protože Mallorca už šest kol v řadě nevyhrála. Šest remíz sice dělá z Mallorky remízového krále, ale jejímu pádu v tabulce to nezabránilo.

Betis má s Mallorcou výbornou bilanci a vzájemný zápas prohrál naposledy v roce 2013. Loni přinesly oba zápasy vyrovnanou partii, ale vždy o gól vyhrál tým z Andalusie.

Marodka Betisu se pomalu redukuje a pro Manuela Pellegriniho to jsou dobré zprávy. V sobotu však budou pořád chybět Borja Iglesias, Marc Bartra a Youssouf Sabaly. V dobré kondici je i Mallorca, která nehlásí žádné nové absence.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Bellerin, Pezzella, Riad, Miranda - Rodriguez, Roca - Diao, Isco, Rodri - Willian Jose

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Gonzalez, Valjent, Nastašić, Costa - A Sanchez, Mascarell, Samu, D Rodriguez - Prats, Muriqi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.40 - 4.87

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Sevilla FC

sobota 18:30

V sobotu navečer se proti sobě na stadionu Balaídos postaví dva týmy, které dohromady zaznamenaly jen tři ligové výhry. Negativní bilanci si pokusí vylepšit Sevilla a domácí Celta, která se nachází v přímém ohrožení sestupu.

Celta má za sebou turbulentní léto s jednou manažerskou změnou, která ihned plnila plátky nejednoho sportovního deníku. Na lavičku galicijského mužstva totiž usedl slavný Španěl Rafael Benítez a fanoušci si od tohoto kroku hodně slibovali. Jenže úvodní týdny ukázaly, že třiašedesátiletého kouče čeká hodně náročné působení.

První týdny se Celtě totiž vůbec nepovedly. Mužstvo z Viga má za sebou odehraných jedenáct duelů, ale dokázalo v nich získat jen pouhých šest bodů! To mu nyní stačí až na 18. a tedy sestupovou příčku. Není se moc čemu divit, když v jedenácti prvních utkáních vyhrajete jen jednou. Je pravda, že si Celta trochu vylepšila náladu drtivou výhrou v Copa del Rey nad Tureganem, kdy se postarala o čtyři branky. Ale je taky pravda, že výhra v LaLize se Celtě vyhýbá už od úvodu září.

Svěřenci trenéra Beníteze prohráli už pět z posledních sedmi ligových utkání. Navíc je příští pátek čeká další nepříjemný soupeř v podobě Atleticu Bilbao. Se Sevillou nemá Celta zrovna ideální historii, neboť nad ní nedokázala vyhrát už tři a půl roku. Ve třech posledních duelech se vždy zrodila remíza.

Zdravotní stav nepustí do hry zraněnou dvojici Aidoo - Ristić, ale vrací se uzdravený Carles Pérez, autor dvou branek z poslední výhry v poháru. Sevilla není ve zrovna ideální pozici, protože stále není jasné, zda se do utkání stihnout včas připravit Jesus Navas, Suso, Sergio Ramos a Alfonso Pastor.

Sevilla zůstává taky hodně za očekáváním, protože s její formou by to na účast v pohárech příští rok rozhodně nebylo. A to se fanoušci museli smířit s vyhazovem trenéra Mendilibara, kterého nahradil Diego Alonso. Moc úspěšně ale nezačal, protože má za sebou čtyři duely v roli hlavního kouče a vyhrál jen jeden z nich, dvakrát remizoval. Naposledy v Copa del Rey porazil rozdílem třídy Quintanar.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Vazquez, Starfelt, U. Núñez, M. Sánchez - De la Torre, Tapia, Dotor, Perez - Aspas, Larsen

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Juanlu, Gudelj, Nianzou, Acuña - Rakitić, Soumare, Jordán - Ocampos, En-Nesyri, Lukebakio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.40 - 3.11

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Sociedad - FC Barcelona

sobota 21:00

Barcelona musí velmi rychle hodit za hlavu zpackané El Clásico, protože už v sobotu v devět večer se představí na hřišti dalšího velmi kvalitního mužstva, Realu Sociedad. Ten se po výsledcích z minulého kola zařadil v tabulce na páté místo, hned za "Blaugranas". Poradí si Xaviho svěřenci s nevyzpytatelným Sociedadem, nebo stejně jako v minulém vzájemném utkání zvednou ruce nad hlavu Baskové?

Alguacilovi svěřenci mají zatím v lize pozitivní bilanci pěti výher, čtyř remíz a dvou porážek. Drží se tak na pátém místě, pět bodů právě za Barcelonou. Zatím je však trápí nekonzistentnost výsledků, což potvrdili například v týdnu, kdy se velmi natrápili proti outsiderovi.

Do pohárového utkání naskočil Sociedad s jednoznačně béčkovou sestavou, i tak ale byl proti celku CD Bunol z páté nejvyšší ligy jasným favoritem. Jenže o výsledek se musel bát až do poslední minuty, jediný gól utkání totiž vstřelil v sedmašedesáté minutě Fernández. K napodobení Saarbrückenu tak sice nedošlo, Bunol však musel odcházet z utkání se vztyčenou hlavou.

Výsledkově se už ale Baskům tolik nevedlo v utkání jedenáctého kola proti Rayu. Na vedoucí gól Mumina dokázal ještě do poločasu odpovědět Oyarzabal. Stejný hráč se dokázal prosadit i o pauze, jenže když už to vypadalo, že si hosté utkání pohlídají, tak se v nastavení, po šesti minutách na hřišti prosadil utaženou střelou Bebé a bylo jasné, že oba soupeři vyválčí pouze bod. "Los - Txuri - Urdin” navíc museli počítat ztráty. Zranil se jim totiž Andrea Barrentxea, jehož start v sobotním zápase je tedy nejistý.

Ještě o poznání větší smutek si zažila minulý víkend v sobotu celá Barcelona. K utkání podzimu zde zavítal Real Madrid a s domácími to dlouhou dobu vypadalo skvěle. Skóre otevřel již v šesté minutě Gündoğan, nutno ale říct, že s velkou pomocí obrany "Los Blancos”. Katalánci pak neproměnili některé další šance, přesto šli do kabin spokojenější. Jenže po přestávce začal úřadovat fenomén Bellingham. Nejprve nádherně vymetl šibenici a v nastaveném čase definitivně zhasnul veškeré naděje domácích na bodový zisk, když se nikým nehlídaný zjevil po centru Carvajala ve vápně a přesným zakončením mezi nohy ter Stegena utkání rozhodl.

Vody pak po utkání rozvířil právě německý střelec jediného gólu domácích, který po utkání nebyl spokojen s velmi apatickým přístupem některých mladých spoluhráčů a v kabině pořádně zvýšil hlas. Také trenér Xavi nezůstal po utkání potichu. Nechal se slyšet, že jeho tým si zasloužil vítězství více a že mimo osudných dvacet minut na hřišti dominoval. Na to se ale historie neptá a jeho tým se bude muset co nejrychleji zvednout. Podaří se mu to už na hřišti Sociedadu?

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Traoré, Zubeldía, Le Normand, Muñoz - Méndez, Zubimendi, Merino - Kubo, Oyarzabal, Barrenetxea

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Cancelo, Araújo, Koundé, Baldé - Gavi, Romeu, Gündoğan - Raphinha, Lewandowski, Felix

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.37 - 3.37 - 2.31

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Atlético Madrid

pátek 21:00

LaLiga rozehraje své dvanácté kolo v pátek večer a jako první se do boje o body přihlásí Las Palmas spolu s Atléticem. Madridský celek se nachází ve skvělé formě, ale ani Las Palmas rozhodně není bez šance na dobrý výsledek.

Domácí měli na začátku sezony velké potíže se svou formou, vždyť z úvodních sedmi duelů se mu povedlo vyhrát jen jediné klání. Poslední týdny ale tento klub zažívá jasné zlepšení, v minulých pěti soutěžních duelůpřípadech se mu povedlo vyhrát čtyřikrát! Což jeho situaci v tabulce razantně zlepšilo, Las Palmas se nyní nachází na skvělém desátém místě a jeho forma ukazuje Atléticu, že ho nečeká snadné utkání.

Po vítězstvích v LaLize nad Celtou Vigo, Villarrealem a Almeríou se mimochodem celek z Kanárských ostrovů radoval i z postupu v rámci Copa del Rey. Domácí Manacour pro něj nebylo nepřekonatelným soupeřem a dostalo od něj tři branky. Tahle série výher musela trenéra Garcíu Pimientu moc potěšit. Tentokrát ho nicméně čeká mnohonásobně těžší oponent.

Domácí Las Palmas nad Atléticem vyhrálo naposledy v roce 2017, jinak od něj často schytává debakly i s rozdílem čtyř nebo dokonce pěti branek. Domácí lodivod se nyní připravuje na střet s Atléticem bez tří důležitých hráčů, konkrétně Fabia Gonzáleze, Sandra Ramíreze a také bez Jonathana Viery.

Colchoneros taky nebudou kompletní, neboť jim schází Samuel Lino, Memphis Depay, Thomas Lemar, Vitolo a Reinildo Mandava. Šanci by tak opět měl dostat záložník Rodrigo Riquelme, kterému trenér Diego Simeone důvěřoval už v minulém kole a který se prezentoval velmi dobrým výkonem.

Ve zmíněném zápase se domácí Atlético postavilo proti Alavésu a nakonec ho udolalo, k čemuž přispěl jednou brankou právě Riquelme. Alavés se zmohl jen na závěrečnou korekci díky trefě Andera Guevary. Díky tomuto výsledku si Atlético trochu napravilo chuť po pohárové remíze se Celticem.

V LaLize je situace růžovější. Madridský výběr je sice až na třetím místě se ztrátou tří bodů na první dva týmy, ale má oproti nim k dobru jedno utkání.

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Suarez, Coco, Marmol, S. Cardona - Park, Muñoz, Perrone, Rodriguez, El Haddadi - M. Cardona

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Witsel, Hermoso - Molina, De Paul, Koke, Saúl, Riquelme - Griezmann, Morata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.55 - 3.72 - 1.72

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
11
9
1
1
23 : 8
28
2
Girona FC
11
9
1
1
25 : 13
28
3
Atlético Madrid
10
8
1
1
25 : 9
25
4
FC Barcelona
11
7
3
1
23 : 12
24
5
Real Sociedad
11
5
4
2
20 : 14
19
6
Athletic Bilbao
11
5
3
3
18 : 12
18
7
Rayo Vallecano
11
4
5
2
14 : 15
17
Real Betis
11
4
5
2
14 : 15
17
9
Valencia CF
11
4
3
4
14 : 13
15
10
UD Las Palmas
11
4
2
5
8 : 10
14
11
CA Osasuna
11
4
1
6
12 : 16
13
12
Villarreal CF
11
3
3
5
15 : 18
12
13
Getafe CF
11
2
6
3
13 : 16
12
14
Sevilla FC
10
2
4
4
16 : 15
10
15
Cádiz CF
11
2
4
5
10 : 16
10
16
RCD Mallorca
11
1
6
4
12 : 16
9
17
Deportivo Alavés
11
2
3
6
9 : 16
9
18
Celta Vigo
11
1
3
7
10 : 19
6
19
Granada CF
11
1
3
7
17 : 28
6
20
UD Almería
11
0
3
8
14 : 31
3

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (53)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnes to musíme urvať

Reagovat
LAM

Jeden z nejtěžších zápasů, ale smůlu jsme si snad vybrali minulý týden.

Reagovat
vilp

Tohle bez karty.

Reagovat
Well

On má imunitu jak míval Case.

Reagovat
LAM

Hrůza. Od doby co se k Pedrimu zranil i FDJ, tak ta hra zálohy je na bodu mrazu a pokuď nebudou oba v základu, tak se to asi ani nezlepší.

Reagovat
2miguel1

Vždy 433, vždy vždy. Žiadne 352, 532 a podobne nezmysly. Fermin uplne strateny. O polcase dole Inigo Fermin, hore Pedri Raphinha a 433.

Reagovat
MystycMac

Barca zatiaľ napohodu kontroluje hru , Araujo Kounde to su skaly cez nich len tak hocičo neprejde aj keď Araujo mal mať už žltu...Socky v druhom polčase odpadnú, Felix ešte par krat hodi rybičku a niečo tam padne.

Reagovat
Jordi Alba

Suchý triko.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
patas92

Reagovat
drussbarb

Reagovat
alcantara

To stastie nemohli mat cely zapas, Araujo kral, zasluzene

Reagovat
MystycMac

To bola jasne predsa Barca jednoznačne... Socky predviedli malo aby prekonali skalopevnú Defenzivu Barci, Araujo to je monštrum najlepší Def pod slnkom kde su oproti nemu polena jak Militao či Rudiger...

Reagovat
imp.

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
imp.

Arda v nominaci. Kolik cekame dneska minut? 3 na konci?

Reagovat
Kenneth

Tutovka, hlavne kdyz clovek vidi kolik dostava minut B. Diaz oproti tragickemu Rodrygovi.

Reagovat
Mateo16

0. Musi najprv absolvovat tajmny priatelsky zapas v RM City.

Ty vole kto taku kktinu navrhol

Reagovat
Mateo16

Bellingham uz bude mat 1200 minut celkom masaker , na druhej strane pri tej sracke kto by mu tam uz strielal goly ?

Brahim RIP

Reagovat
Well

Ach. :/

Reagovat
Mateo16

Nadhera a vytahuje Rodryga , hodte na Ancelottiho vreco

Reagovat
Well

Co to zase píská za esa?

Reagovat
Ed_Hazard

Ok Viniho už stačilo na dnes na place. Daj ho dole ty vole - Brahim in

Reagovat
Well

Je tak skvělý výkon, že jsem u toho usnul.

Reagovat
vilp

To je fakt antifotbal.

Reagovat
Mateo16

Pozeraj na Vinicia , ako riesi situacie , uplna katastrofa to nie je systemom

Reagovat
vilp

Jednu šanci tam stejně pro Joselua udělal. Jinak ale nesouhlasím, ten systém je tragický, celý je to jen o individualitách a hlavně se na to nedá vůbec dívat.

Reagovat
Ed_Hazard

To urobil. On prakticky každý zápas vytvorí x šancí pre spoluhráčov. A to je ten problém. Keby sa Vini zameral na to, čo mu ide najlepšie (1 na 1, rýchle prieniky, viazanie súperov na seba, ...) a hral v prvom rade tak aby z toho ťažil tým a nesnažil sa 9 z 10 pokusov riešiť individuálne štýlom že sa prebije až brankárovi na malé vápno, tak by to vyzeralo celé inak. Potom by sme mohli riešiť aj tie systémové veci

Reagovat
misinho7

sak on tam jediny cosi vytvori aj ked hrame sracku..

Reagovat
vilp

A Ancelottiho reakce je jedno posraný střídání za 80 minut.

Reagovat
vilp

* do ofenzivy

Reagovat
Well

Nechápu proč nezkusi Brahima, případně Paze, který má formu.

Reagovat
Ed_Hazard

Ale to mávali skoro všetci naši tréneri nie? Zizou býval rovnaký. Ja to proste nepochopím.

Reagovat
vilp

Nejvíc se mi v tom líbil Mourinho, od té doby velký špatný.

Reagovat
Mateo16

Podane na Bellingham rozhodujuci gol . Tutovka

Reagovat
Rizek

sázkovka děkuje

Reagovat
Well

Ty centry na nikoho to je strašná zoufalost.

Reagovat
Raul=Real

To je čo za striedanie ty kkt

Reagovat
Well

Nechápu prodrbe všechna střídání, Kroose s Rodrygem mohl dát zároveň a pak to zabije Nachem...

Reagovat
Kluivert9

Vyhoď už toho labila.

Reagovat
alcantara

Rudiger& Vini, ti maju urobenu zakladku?

Reagovat
Visca el barca

Vini sotva prvních pět tříd.

Reagovat
CHONG

To máte společné.

Reagovat
Visca el barca

Ty si stejný jako on. Taky ti to příznivci Realu žerou a pro ostatní si naprostý arogantní blb

Reagovat
misinho7

lebo ty si tu pre ostatnych totalny genius ze

Reagovat
Visca el barca

Misinho vodpal. Ty si hajpuj, ty svoje Brazilské děti k ničemu a buď radši ticho

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
patas92

Ramos nebo Suarez se na hřišti rádi chovají jako zmrdi, ale Rudiger je fakt next level mentál

Reagovat
LAM

Otázka zní- co by jsi zrovna po nich dvou chtěl

Reagovat
Well

Nejhorší výkon tuto sezónu, tam nebylo nic...

Reagovat
Mateo16

Je ti uplne k ničomu vyhrat El Classico ked potom remizujes s Rayom doma

Barcelona vyhrala v Sociedade to je tazky super

Reagovat
CHONG

Vyhrát EC není nikdy k ničemu...

Reagovat
Mateo16
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele