Laporta: Daniel Alves je nejlepší pravý bek světa

29.06.2009, 21:07
Aktuality
S dalším obrovským uznáním ke hráčům Barcelony dnes přispěchal prezident klubu Joan Laporta. Po úspěšném tažení Brazílie za vítězstvím na Konfederačním poháru označil Daniho Alvese za nejlepšího pravého beka současnosti.

Navzdory působení na opačné straně obrany si díky svému fyzickému fondu, rychlým nohám i tvrdé střele Daniel Alves mnohými pozorovateli vysloužil nálepku následovníka Roberta Carlose.

"Je nezpochybnitelné, že jsme vítězstvím ve třech soutěžích v jedné sezoně přepsali historii a vždycky bude o tomto zmínka v historii klubu," rozpomenul se Laporta na veleúspěšný poslední ročník.

Nezapomněl ale vyzdvihnout ani jednotlivce, které má trenér Guardiola v kádru k dispozici. "Dani Alves je nejlepším hráčem na své pozici. Je pro nás klíčový, je všude a díky němu to vypadá, že je nás na hřišti dvanáct," řekl klubový prezident.

Podle Laporty zaslouží vyznamenání také jeho kolega v obraně Gerard Piqué. "Piqué je neuvěřitelný, je to opravdový lídr kabiny,"dodal na adresu mladého stopera.

Laporta se jednou větou vyjádřil také k chystaným odchodům z katalánského klubu. "Uvidíme, jak se to vyvine s Jose Martinem Caceressem, Alexandrem Hlebem a také Gudjohnsenem, protože na trhu je spousta týmů, které o ně mají zájem," uzavřel Laporta.

Autor: Pavel Mašlaň / sports.yahoo.com

Komentáře (460)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele