Larsson má jasno, bude nastupovat za Schalke

05.08.2022, 16:37
Aktuality
Schalke těsně před začátkem nové sezony angažovalo Jordana Larssona. Syn legendárního útočníka Henrika Larssona byl po odchodu ze Spartaku Moskva volným hráčem a se svým novým zaměstnavatelem podepsal smlouvu do roku 2025...

Sedminásobný švédský reprezentant se po hostování v AIK Solna dohodl s ruským klubem na ukončení smlouvy, což z něho dělalo atraktivní posilu pro řadu zájemců.

Larsson si nakonec vybral Schalke, které po návratu mezi německou elitu pomýšlí hlavně na záchranu. Pětadvacetiletý útočník se gelsenkirchenskému klubu zavázal na tři roky.

"Jordan nás během jednání přesvědčil, že má velký zájem pomoct Schalke se záchranou," řekl sportovní ředitel Rouven Schröder. "Dokáže být nebezpečný jako druhý útočník nebo na křídle, díky němu bude naše hra nepředvídatelnější. Kromě zakončení umí také pro spoluhráče šance vytvářet," pochvaloval si novou akvizici funkcionář Schalke.

Pětadvacetiletý útočník měl nejpovedenější sezonu 2020/21, v níž za Spartak vstřelil 15 ligových gólů. V minulosti nastupoval také za Helsingborg, Nijmegen nebo Norrköping.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pohoda Král, Larsson, Schwolow, Yoshida. Zatím docela sympaticky

Reagovat
Slavia10

Gratuluji, pro Schalke je to opravdu hodně dobrá posila. Věřím mu i na těch 15 gólů v lize, skvělý příchod.

Reagovat
Rudnevs

Môže byť, nakoniec ten káder Schalke vyzerá dosť cool

Schwolow - Ouwejan, Yoshida, Thiaw, Brunner - Zalazar, Král, Krauß - Bülter, Terodde, Larsson

To by na záchranu stačiť mohlo

Reagovat
Slavia10

Doufám že ano.

Reagovat
IgorMičinec

: "Jordan nás během jednání přesvědčil, že má velký zájem pomoct Schalke se záchranou," To už v Schalke nejsou žádný ambice, že to takhle řekne sport. ředitel do médii, nebo jen klasický předsezonní alibi?

Reagovat
c_core

A jaké by sis představoval ambice s takovým týmem? Pokud nevíš jaký je současný stav v Schalke, doporučuju odstavec v článku hned vedle - preview Bundesligy, stručně a výstižně shrnuto

Reagovat
IgorMičinec

Jasně, že zhruba vím, ale příjde mi neštastné ještě před sezonou mluvit o záchraně, jasně budou nováček, peněz taky není na rozdávání, ale ten tým není špatný. O historii, skvělém zázemí atd se bavit vůbec nemusíme. Za doporučení, díky. Kouknu na to.

Reagovat
Neyjrayx

tak každý nováček by se měl zprvu soustředit hlavně na záchranu, počítám že ambice mají ale je důležité udržet ligovou příslušnost

Reagovat
Rudnevs

Nejde ani tak o alibi, ale predtým než Schalke spadlo, tak sa na vysokých cieľoch veľmi popálilo. Preto sa teraz na to snažia ísť trochu inak, je to taká obranná reakcia, aby sa to už nestalo.

A ono je to aj logické vzhľadom na finančnú situáciu a bolestivý zostup. Až budú mať viac peňazí a nejaku tú dobrú sezónu za sebou, budú mať aj viacej sebavedomia.

Len taká zaujímavosť, mám pocit, že Schalke sa vždycky najviac darilo, keď to ľudia od nich až tak nečakali. Keď to bol proste taký skromný klub z Ruhrgebiet, ktorý si robí svoju prácu. Je to tak nejak v DNA Schalke, obzvlášť v náveznosti na tie slávne roky na prelome tisícročí, keď sa Schalke prezentovalo ako skromný klub s poctivým futbalom.

A ono to konieckoncov dáva aj logiku, ako náhle niekto vyhlási nejake veľké ciele alebo sa správa arogantne, médiá vám nedajú pokoj. Bild a spol. sú svine.

Reagovat
Seydou Doumbia

12 místo ez

Reagovat
c_core

Myslíš, že bude takové složení? Tahle sestava mi přijde, že by dostala minimálně 3 goly na zápas

Reagovat
Rudnevs

Niekde som čítal, že Kramer chce hrať 4-3-3. Tá obrana je strašiak, ale ani neviem ako to lepšie poskladať, musím sa spoľahnúť na to, že buď to bude Yoshida držať alebo ešte niekto príde.

Reagovat
Hyrax

vypada to super, letos se na schalke hodne tesim

Reagovat
verv

jak jsem byl na začátku přestupáku skeptickej, tak nakonec se postavil solidní tým, kterej by tu záchranu mohl a měl dát. Bude zajímavý sledovat, jestli se Terrode konečně rozstřílí i v nejvyšší soutěži. Do toho po delší době českej hráč v kádru. Už se nemůžu dočkat, až to začne!

Reagovat
srandamač

Královo Schalke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele