Lerch před novou sezonou: Chceme ještě posílit, aby tady byla větší konkurence

17.07., 21:36
Aktuality
Jiří Lerch (© Dynamo České Budějovice)

České Budějovice se v nadcházející sezoně v první lize chtějí vyhnout bojům o záchranu. Klub hodlá získat ještě minimálně čtyři nové hráče, z nichž jeden má být brankář. Novinářům to dnes řekli zástupci českobudějovického Dynama na předsezonní tiskové konferenci.

České Budějovice se zachránily v minulé sezoně v nejvyšší soutěži až v baráži. "Rozhodně nechceme opakovat minulou sezonu, i když na jaře jsme už nepředváděli tak špatný fotbal. Chceme hrát v poklidných vodách a pořád si stavět vyšší cíle. Ale rozhodně tu nebudu tvrdit, že budeme útočit na evropské poháry," řekl českobudějovický trenér Jiří Lerch.

Mužstvo převzal společně s asistentem Jiřím Kladrubským loni v prosinci a původně se mělo jednat o provizorní řešení. Oba trenéři ale zůstali do konce sezony. A Lerch před pár dny podepsal nový dvouletý kontrakt. U mužstva by měl pokračovat i Kladrubský.

"Letní příprava proběhla dobře. Neměli jsme v přípravě lehké soupeře a zápasy jsme zvládli. Povedená byla hlavně generálka s rakouským Riedem," řekl Lerch. Jihočeši postupně porazili Žižkov (7:1) a Jihlavu (4:3), remizovali s Lincem ASK (2:2) a Ried porazili 4:2.

Do Dynama v letní přestávce přišli brankář Marcel Köstenbauer, obránce Nicolas Keckeisen, záložníci Marvis Ogiomade a Michael Martin. Klub opustili brankář David Šípoš, obránci Martin Králik a David Broukal a záložníci Patrik Hellebrand s Patrikem Brandnerem, kterým skončila smlouva. Hostování na jihu Čech pak skončilo defenzivním hráčů Florentu Poulolovi, Mateji Madleňákovi, Uroši Lazičovi a záložníkovi Musovi Allimi. Skončil také obránce Martin Sladký, jenž ukonči kariéru.

Lerch chce kádr ještě doplnit. "Věříme, že někteří hráči přijdou, aby tady byla větší konkurence. Mezi vyhlédnutými posilami by měl být i brankář, aby to byl zkušený gólman na pozici jedničky až dvojky," řekl Lerch. České Budějovice zahájí nejvyšší soutěž v sobotu doma s Olomoucí. Ve druhém kole potom Jihočeši nastoupí na hřiště Slavie.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele