Leverkusen měl v superpohárovém penaltovém rozstřelu výhodu kvůli rozbité kameře

18.08., 12:02
Aktuality
Sebastian Hoeness (© AFP)

Leverkusenu kopal v sobotním Superpoháru rozhodující penalty před svým fanouškovským kotlem, aniž by o tom rozhodl obvyklý los. Psychickou výhodu mu přihrála porouchaná branková kamera na druhé straně hřiště, kvůli níž rozhodčí jednoduše místo konání určil.

Poruchu zařízení s brankovou technologií potvrdilo prostřednictvím mluvčího vedení Německé fotbalové ligy (DFL). Mistrovský Bayer i díky úspěšnému pokusu Patrika Schicka, který předtím těsně před koncem normální hrací doby vyrovnávacím gólem na 2:2 rozstřel zařídil, vyhrál penaltovou loterii 4:3.

"Prostě se rozhodlo, že se bude kopat na leverkusenské straně, protože kamera na druhé straně byla rozbitá. To je z našeho pohledu samozřejmě kruté," citovala agentura SID stuttgartského trenéra Sebastiana Hoenesse. "Něco se tím mění, ale už s tím nejde nic udělat," konstatoval.

Před rozstřelem přitom v leverkusenské BayAreně podle kapitána VfB Denize Undava na losování došlo. A vyhrál ho kapitán Stuttgartu Atakan Karazor. "Ale stala se, myslím, kuriózní věc. Vyhrál volbu stran a chtěl kopat na branku (před fanoušky Stuttgartu), ale sudí rozhodl jinak: 'Tam ne, protože je tam rozbitá kamera, jdeme na druhou stranu'," líčil Undav v televizi Sky. "Pak ale nebylo třeba strany losovat, pokud to tak bylo," dodal. Nakonec se na to ale nevymlouval. "Proto jsme ale neprohráli. Prohráli jsme proto, že oni byli lepší. Nicméně stávat by se tohle nemělo," řekl.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Rudnevs

Leverkusen mal najmä vyhodu kvoli Hradeckemu. Vychytal to skvelo, on vedel co robi a hracom to pekne zneprijemnoval. Uz po prvej som vedel, ze aspon jednu chyti a vôbec ma neprekvapuje, ze obetou bol zrovna mladucky neskuseny Krätzig, ktory bol tak trochu smutnym hrdinom, kedze ta jeho prihravka na 2:1 bola skvela.

Reagovat
vladino10

Ako inak hral? Prečo vfb nezvládol predlhu presilovku pls?

Reagovat
Rudnevs

V podstate pokiaľ si videl nejaky zápas Leverkusenu v minulej sezóne, tak vlastne nejak podobne to prebiehalo včera. VfB malo prevahu. Myslim, ze najprv dva alebo trikrat nastrelili konstrukciu brány, mali celkom smolu. Potom Krätzig nahral na Undava a bol z toho gól. Alonso sa to pokúsil zachrániť a dal tam trio Schick Wirtz Frimpong, čo trošku zmenilo obraz hry - Leverkusen bol zrazu aktívny a VfB naopak zatiahnuté. V závere znova scenár ako z minulej sezóny, Schick dal gól a v rozstrele im to vychytal Hradecky.

Reagovat
dantetomas

Dokaz, ze Nemecko uz nie je, co byvalo. 30 rokov dozadu by sa im brankova kamera urcite nepokazila.

Reagovat
Pablos

přesně dokud si tam nenatahali běžence, tak nemuseli kamerově střežit bránu

Reagovat
Nieuwendyk

Přesně, wir schaffen das nicht

Reagovat
Sosi

Reagovat
KubaM

Reagovat
GabrielBatistuta

Atakan Karazor by měl být útočník

Reagovat
Sigma Olomouc

Kdo se ptal

Reagovat
Martin2626

Jim chyta v brane nejakej Kamera?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele