Leverkusen tvrdě prodělá na Demirbayovi, Galatasaray finanční rány nezahojí

01.08.2023, 23:54
Aktuality
Kerem Demirbay (© AFP)

Za rekordních 32 miliónů eur se v roce 2019 stěhoval německý záložník Kerem Demirbay z Hoffenheimu do Leverkusenu. Během čtyř sezón v dresu Die Werkself se ovšem nekonala tak velká sláva, za jaké do klubu odcházel. I proto se všechny zúčastněné strany rozhodly, že je prostě potřeba změnit prostředí. A třicetiletý středopolař si nakonec vybral Galatasaray.

Z finančního hlediska na tenhle transfer nebude vzpomínat Bayer v dobrém. Podle interních zdrojů německého magazínu Kicker istanbulská strana zaplatí kolem 4 miliónů eur, další 2 milióny pak můžou putovat k bundesligovéhmu celku na základě bonusů. Tak jako tak se Leverkusenu ani náhodou nevrátí investice, jakou v případě Demirbaye podnikl před čtyřmi lety, inkasuje maximálně zhruba pětinu.

Na druhou stranu v současné chvílí neexistovalo jiné východisko. Kontrakt měl totiž rodák z Hertenu platný jen do roku 2024, byla tedy ve hře možnost, že by po konci sezóny mohl odejít zadarmo. Zároveň se výrazně uleví klubové pokladně. Demirbay byl prý jedním z nejlépe placených hráčů, neboť ve smlouvě měl fixní mzdu ve výši 5,5 miliónů eur na jeden rok.

Ačkoli představitelé Cimbom ještě oficiálně novou posilu nepředstavili, učiní tak maximálně v řádech dnů. Nejen Kicker, ale i německá televizní společnost Sky Germany hovoří o přestupu jako o hotové záležitosti. Sám Demirbay přitom v pozdních úterních večerních hodinách dorazil na letiště v Istanbulu, kde ho v přítomnosti novinářů přivítali také fanoušci.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de, bulinews.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Witcher

Patrik bude to samé

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten mel alespon jednu top strop sezonu. Ale jinak ano... asi pocitali ze jich bude vic, ne ze si koupi hracku pro doktory.

Reagovat
cr7sux

určitě jsou z těch 41 gólů nešťastní

Reagovat
Rudnevs

Hoffenheim v tej dobe vedel predávať. Demirbay, Amiri, Nico Schulz za extrémne pálky, ani jeden poriadne nenaplnil očakávania. Zrejme ťažili v prvom rade z fungujúceho Nagelsmannovho systému.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nejdrsnější byl prodej Joelintona po 10 golech a jedné sezoně do NUFC za 45 mega v době kdy byli ve sračkách. Ten hráč se tam 2 roky na hrotu trápil a byl k ničemu, postupně ho začali posouvat níže a níže (už v Hoffe a Rapidu pár x hrál AM) a nakonec skončil až na CM a tam je to klíčová, rychlá, silná bestie ala Bruno Guimaraes ale s ofenzivnějšími choutkami...respekt jemu i týmu že to ani jedna strana nevzdala

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kucka

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Eichel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kucka

Reagovat
andrew96

Tak Schulz se našel až v Hoffe, kde se usadil na levém beku. Do té doby se spíš motal někde vepředu. S Amirim vcelku souhlas, světlých momentů měl jen pár a dlouho se ve formě nikdy neudržel. Demirbay je stabilnější, ale asi bych taky čekal, že svou kopací techniku a cit pro přihrávku prodá o něco víc.

Jinak první jméno z generace Demirbaye a Schulze, které mě napadne jako zklamání, je Yunus Malli. Ten měl svého času solidně našlápnuto, po odchodu z Mainzu už ale nikde nepatřil mezi lídry.

Reagovat
Rudnevs

Asi tak no, Schulz bol podľa mňa vyslovene mačka vo vreci. V Herthe i v Gladbachu maximálne priemer, potom v Hoffe vyletel vďaka Nagelsmannovi a v Borussii opäť jeden z najslabších článkov. Po posledných udalostiach si už asi klub nenájde vôbec. Aspoň nie v Nemecku. Nemci sa pokúšajú mediálne zrušiť hráča len za to, že sleduje niečo na instagrame, takže myslím, že udrieť ženu, ešte k tomu tehotnú, je riadne silné kafe a ten si proste skrz fans už v Nemecku nikde nikdy nezahrá.

Yunus Malli že vraj tiež ťažil najmä z Tuchela alebo celkovo zo súhry v Mainzi. Vo Wolfsburgu bol totálny bordel a navyše prišiel dosť predražený. Wolfsburg tam mal tých flopov vtedy mnoho - viď Bazoer, N’Tep, Dimata,…

Reagovat
Kejza

jestli Costa vypadal v pětadvaceti na čtyřicet, tak tady Keremovi bych věřil ještě víc

Reagovat
formic81

jako Gala ma team jak svine po delsi dobe

Reagovat
Werkrider

Demirbay dal několik důležitých gólů, díky, ale nikdy to nebyl srdcař a nebyl vyloženě dobrý ani dopředu, ani dozadu, takový jack of all trades, master of none.

To co jsme za něj zaplatili my, byl fakt joke... no nic, ať se mu daří.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele