Liberec může změnit majitele, o vstupu do klubu jedná podnikatel Kania

15.12.2023, 10:50
Aktuality
Fanoušci Liberce před utkáním se Zlínem (© FC Slovan Liberec)

Majitel Slovanu Liberec Ludvík Karl by podle webu InFotbal.cz mohl prodat většinový podíl ve fotbalovém klubu podnikateli Ondřeji Kaniovi. Třicetiletý výkonný ředitel společnosti JK Education/Consilium potvrdil jednání o nákupu akcií i dalším českým médiím.

Kania je spoluzakladatelem JK Education, která se zabývá vzděláváním a provozuje mimo jiné síť soukromých škol. Letos skupina změnila název na Consilium. Podle inFotbal.cz chce Kania znovu přivést do Liberce Jana Nezmara, jenž aktuálně pracuje pro hokejové Bílé tygry. Nezmar byl dlouholetý útočník Slovanu a následně úspěšně působil jako sportovní ředitel v Liberci a pražské Slavii.

Sedmasedmdesátiletý Karl je vlastníkem sklářské firmy Preciosa. Do Slovanu vstoupil v polovině 90. let, kdy klubu pomohl z finančních problémů. Za jeho éry získal Liberec tři mistrovské tituly v letech 2002, 2006 a 2012. Rovněž se několikrát dostal do pohárové Evropy, v roce 2002 došel až do čtvrtfinále Poháru UEFA.

Autor: ČTK

Komentáře (120)

Přidat komentář
žrout

Hodně zajímavé zprávy pro český fotbal. Je dobře, že se dostávají do ligy finančně silní a progresivní majitelé, co chtějí ty kluby rozvíjet a ne jenom udržovat při nějakém chodu (viz Karl). Letos Plzeň se solidními majiteli, před ní ještě Baník, který z toho teda zatím moc nevytěžil. Myslím, že si lidi z byznysu začínají uvědomovat, že česká liga má solidní potenciál růstu, mj. taky díky Tvrdíkovi, co zajistil klíčová TV práva a přihrál všem klubům instantně do rozpočtu desítky milionů navíc. Obrovské pozvednutí Sparty Priskem, teď Tykač nasype ještě víc peněz do Slavie a ta liga by mohla začít mít fakt ještě lepší úroveň. Navíc neuvěřitelná jízda týmů v pohárech. Že by se fakt blýskalo na lepší časy? Pomalu se ten zatuchlý rybníček daří pročišťovat. Ještě aby se liga zbavila Tydýtů a podobných zbytečných pijavic, vzpamatovali se rozhodčí hlavně v pozici VAR a budeme zase o krok dál

Reagovat
St. Pauli

Ano i ne; čím víc budou kluby hračky bohatých egomaniaků, tím spíš se tu rozehrají mocenské psychohry.

Reagovat
vestinustarychdubu

Naprostý souhlas - já proto doufám viz. níže, že případně jak Kania, tak Nezmar, dál pojedou nastavenou filozofii klubu, kde se nebudou pouštět do nesmyslných experimentů, rvát do toho šílený prachy s vidinou finále LM a po pár letech zjistit, že se na tom propálil rachot a klub na kraji banrkotu.

Nerad bych, aby to ve Slovanu dopadlo jako ve Slavii, kde už slávisti stříkají, kolik milionu zase poutrácí teď v zimním přestupáku.

Reagovat
Mupi

jžiš už zase my

No jo, ve Slavii je to teď hrůza, co si budeme povídat

Reagovat
vestinustarychdubu

Já neříkám, že je to ve Slavii hrůza, úspěchy a výsledky za poslední roky jsou skvělý, o tom se nemusíme bavit. Nicméně - s klubem jako Slovan, špičku v podobě obou S nedotáhneš, aniž bys tam měl fakt bezednýho megalomana, to je ekonomicky úplně jinde, plus samozřejmě kupní síla regionu, velikost stadionu atd. - tady bys na takovej projekt neměl skoro nic.

Takže budu mnohem radši, když to v zásadě zůstane tak jak je, postaví se to na stejný filozofii, a dejme tomu se realizují ambice opět útočit na top 5/pohár a podívat se zase do Evropy.

Protože v klubu jako je Slovan, by nějaký šílený projekt do toho narvat nesmysl a dělat tady nějakej zázrak, měl naprosto odlišnou pravděpodobnost úspěchu a s největší pravděpodobností by to nejspíš skončilo po pár letech průserem.

Plus já osobně budu radši, stejně jako poslední roky, tu vidět mladý kluky, co tu nakopnou kariéru, vybrousí se tu, než si honit triko za kolik milionů eur se nakoupí nějakej nesmysl.

Reagovat
žrout

Však to je v pořádku, já nikde nepsal, že má jet Slovan na titul a kupovat megahvězdy. Ale zase věřím, že je potřeba Slovan trochu posunout výš progresivní a systematickou prací, teď je to stagnace. Takže pro Slovan ideální.

Já osobně bych rád viděl v lize tým jako je Nordsjaelland v Dánsku - vychovává mladé talenty domácí i zahraniční, na tom je postavený a zároveň má výkonnost na solidní roli v EKL. Kdyby šel Slovan třeba touhle cestou, tak fantazie. Možná se tomu trochu bude chtít přiblížit Plzeň s novými majiteli. Uvidíme.

Za mě teda obecně ligu vidím tak, že Slavia a Sparta by měly být těmi kluby, které opravdu mají v zádech ty "megalomany", bojují o jako favoriti o titul a táhnou celou ligu (kvalitou, marketingově, infrastrukturou, ...). Za nimi Plzeň s velmi solidně vybudovanou infrastrukturou a jasně 3. nejlepším kádrem a pak kluby jako Liberec, Baník... s bojem o TOP 6 a ta 2 zbývající místa do pohárů.

Zároveň tady máme konečně normální peníze z TV práv, 2 nové stadiony, a v neposlední řadě třeba od příští sezony nově ojedinělý klub, který má až překvapivě nadstandardní cizince a vodí pořád lepší a lepší + velmi ambiciózní zahraniční majitel. Myslím, že je na co se těšit.

Reagovat
ratusek

Na Vyškov v 1.lize fakt není důvod se těšit

Reagovat
žrout

Místo Budějek nebo naprosto zbytečnýho Zlína? Za mě super, že se tady někomu daří tahat mladé cizince, co mají fakt kvalitu, a ne že to zkoušejí jak většina na náhodu a sem tam to u někoho vyjde. Minimálně můžou být skvělou farmou pro ambiciozní kluby, kterým pak můžou tyhle kluky prodávat a tím zase ligu posunout výš. Tím pádem se taky zvyšuje konkurenceschopnost širší špičky v pohárech a jejich prodejní potenciál do zahraničí. Takže další peníze do českého fotbalu.

Když porovnám tohle se Zlínem nebo Duklou, tak mám osobně jasno, co mě zajímá víc a co má větší přínos pro ligu. Pungong tady do Česka netahá žádný "plevel", ale kvalitu. A to potřebuje liga jak sůl. A jestli vodí takové borce do FNL, co teprve do FL? Však z toho může velmi těžit právě i Baník. Chápu, že "odchovanci, čeští kluci atd.," ale pokud ti "čeští kluci nemají kvalitu, není důvod na nich pořád bazírovat. Navíc ideální mix je top kvalita z vlastních zdrojů + kvalitní cizinci. Takhle to funguje všude v Evropě a funguje to dobře

Reagovat
ratusek

ano další klub bez stadionu, fans a celkovýho zázemí potřebujeme. Který nemá žádnou mládež a bude kupovat jen cizince. Ale tak jo, na rok ať si to zkusí. Bohatě mi stačilo, že totálně vyhořeli proti Zlínu

Reagovat
Strakosha

Fans To se líbí uživatelům Slovan Liberec, FK Zlín, Dynamo ČB, FKMB všude tam fotbal vyloženě táhne a to mají všichni svoje stadiony. Jsi úplně mimo

Reagovat
ratusek

Až bude hrát Vyškov o záchranu nebo spodek tabulky, tak jsem na ty návštěvy zvědav, na tom stadionu, kde chtějí hrát. Takže jsi uplně mimo ty

Navíc ani nevím jestli je vůbec reálné aby hráli ve Znojmě, jak chtěli. Ono sypat peníze jen do áčka když zbytek defakto platit nemusíš, je "jednoduché".

Reagovat
Pride

řešit v česku návštěvnost

Reagovat
ACSeRw!n

?

Reagovat
žrout

Proti Zlínu nevyhořeli, u nich byli lepší, ale nadali šance, pak už si odvetu Zlín hezky počesku ukopal jako správnou bramboračku. Tu pak předvádí v lize celý podzim. Jo a to přesně chceme

Bez stadionu do ligy postupoval Hradec, Pardubky. Bez fans jsou Bolka, Zlín, Budějky, Dukla, a další. Pořádný stadion v 2. lize taky skoro nikdo nemá. Zbrojovka je k smíchu a taky nemá pořádný stadion. Podle mě by do budoucna ve Vyškově dali dokupy některý stadion, pokud se ukáže ten projekt jako životaschopný a výdělečný. Všechno má svůj vývoj, ten majitel tam je jak dlouho? 2, 3 roky? Co od něj chtít za větší zázraky? Za mě rozhodně větší přínos než postup "tradičních" klubů bez jakéhokoli dalšího přínosu pro ligu. Rozhodně tam je majitel, který chce dělat fotbal jako funkční a smysluplný byznys a posouvat hráče dál, což je super oproti těm strejcům bez peněz z Příbrami nebo Jihlavy, co si to jdou nějak pošmrdlat a třeba postup uhaluzit, chvilku se ukázat v lize, okopat kotníky silnějším a pak zas ahoj o patro níž. Fanoušci stejně žádní a veskrze progres nula.

Z tradičních klubů ve FNL dává ve FL smysl jedině Brno a to až ve chvíli, kdy se bude stavět nový stadion a budou mít normálního majitele. Do té doby ať klidně jsou tam, kde jsou.

Reagovat
Imos

Reagovat
Pride

Přesně tak

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Marisic

Hele porovnávat to s Budějkama a Zlínem je totál zbytečný a jen reaguješ na to, že se jim teď 2 sezony nedaří. Ještě před nedávnem bylo všechno v Budějicích zalitý sluncem, Horejš, Sivok, Drobný apod, že se to teď posralo je druhá věc.

Vyškov je totál umělej klub postavenej na zelený louce . Pungong je určitě strašně schopnej člověk, tahá sem výborný frajery, třeba se jim tam teď objevil kluk co loni odehrál přes 20 zápasů v belgický lize, kluky co si čuchli v Ligue 2, Souare co má start za Marseille vypadá neskutečně. Jenže nemaj žádnou klubovou strukturu. Jsou prostě akorát áčko, který má sloužit k přeprodeji hráčů dál a to je vše. Bez stadionu, bez zázemí, de facto bez mládeže a až to Pungonga přestane bavit tak ten klub půjde zpátky do zapomnění. Tak jako upřímně k čemu tohle je. A ne, nefunguje to tak, že čeští kluci nemaj kvalitu, že už se rodí jako kopyta. Ale je potřeba aby kluby co hrajou profesionální soutěže, první ligu a zčásti FNL ty prostředky dávaly do výchovy mladejch, aby mládežnický trenéři z tý práce i vyžili a mohli tomu dát víc a hlavně nebát se ty kluky hodit do profesionálního fotbalu, aby nabrali zkušenosti. Viz například jak (ne)funguje Bohemka, před nedávnem o tom psal Jan Morávek, maj tam Adama Kadlece a Vojtu Nováka a odmítaj je prostě hrát, že jsou moc mladý.

Mít v profi fotbale kluby jako Vyškov je sice hezký zpestření a pro ligu i možnost vydělat na prodejích těch kluků nějaký peníze ale dlouhodobě je to prostě katastrofa, protože odmítaj do toho fotbalu cokoli vrátit.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Imos

A co řekneš až za pět let ta mládež ve Vyškově a tréninkový hřiště a opravený Drnovice budou a dejme tomu už bude Vyškov celkem zaběhlý jméno se zajímavými hráči? Furt katastrofa, naprostý nesmysl a nedáš tomu šanci?

Samozřejmě, že lepší by bylo, kdyby se nejdřív zvedlo to zázemí, mládež a všechno kolem a pak se šlo do ligy, ale holt když jsou s tím áčkem o tolik napřed tak zas nevidím důvod jim cíleně bránit jít do ligy a růst dál

Reagovat
žrout

Reagovat
Marisic

tak opravený drnovice by mohli mít už teď upřímně, když teď chtěj do ligy. Pokud vim, tak na tom neudělali zhola nic. O mládeži taky nic nevim.

Jestli za 5 let budou krásný drnovice pulzující nadšenejma fans (což na Moravě s jejich patriotismem i čekam) a k tomu výborně vedená mládež tak budu rád a uznám že sem se v panu majiteli aspoň částečně splet.

Do ligy jim nikdo nebrání, já jen popsal fakt, že to žádná velká výhra pro náš fotbal není.

Reagovat
Imos

Jasný, dokud to nebude, tak to nikam moc nevede a nemyslím si, že to bereme jako velkou výhru pro náš fotbal, nikdo o Vyškovu takhle nemluví podle mě

Reagovat
Marisic

tak žrout minimálně mluvil o přínosu pro ligu a popisoval to docela pozitivně

Reagovat
Imos

tak docela pozitivně a velká výhra je něco jinýho, tady se prostě hledá v té bídě pozitiva, to je naprosto pochopitelný a ty řečený pozitiva jsou reálný, na těch pár let by byla sranda koukat na to, co za reprezentanty z afriky ten majitel přinese do ligy

Reagovat
Marisic

popravdě to nečtu tak že by někdo v bídě toužebně hledal pozitiva, možná moje chyba

zbytek už je slovíčkaření, popsal jsem proč z toho nějak extra rád nejsem, to že sem tahá šikovný frajery nerozporuju, jak jsem už psal, přijde mi docela šílený, jakou kvalitu zvládne udělat.

Reagovat
Pride

Tak či tak, jsou z druhé ligy nejzajímavější a momentálně jediní, kteří by první lize mohli něco dát. Radši umělý klub bez fanoušků - stejně jako půlka ligy - než debilní Zbrojovku, která sice fanoušky má, ale nemá stadion a hraje úplně zoufalý fotbal nebo Duklu, která zase má stadion, ale nikoho nezajímá.

Reagovat
žrout

Reagovat
Marisic

Sorry ale říkat že půlka ligy je umělá je absolutní nonsense. Oproti Vyškovu se to nedá srovnávat. O fans jsem ani moc nepsal, nějaký lidi tam na poměry FNL chodí a kdyby měli stadion tak je tam i prostor pro zlepšení. A jestli FNL vyhrajou tak ať postoupěj, žíly mi to netrhá. Jen se prostě dost možná za 5 let Pungong zvedne, že už ho to nebaví a Vyškov se nám vypaří

Reagovat
Pride

Špatně jsem to napsal, půlka ligy je bez fanoušků.

Reagovat
žrout

Proč myslíš, že když ten projekt pofičí dál a bude výdělečný (zatím není důvod si myslet opak), že nezačnou budovat infrastrukturu klubu? Však aby mohli dlouhodobě působit v první lize, budou muset mít vlastní stadion, stejně nebudou mít na výběr. Nebo jsi čekal, že budou ve druhé lize stavět hned stadion a akademii? Plno druholigistů i z krajských měst nemá (nebo donedávna nemělo) stadion na první ligu desítky let, ale samozřejmě Pungong je ten špatnej, protože je na tom stejně po 2 letech v druhé lize, do který postupovali z MSFL. To trochu nedává smysl, ne?

Reagovat
Marisic

No myslim si to proto, že nezačali doteď. Loni už hráli baráž o ligu a nebyli doteď schopný na drnovickej stadec sáhnout. Přitom takovou investici by to zas nechtělo. Že by postavili vlastní stadion ve Vyškově, na to teda nespolíhám vůbec. Stejně tak s tou mládeží, nikdo po nich nechce novej Ajax, ale kdyť ten klub kromě áčka defacto neexistuje, u19 a u17 hrají divizi v dorostu. Jestli se to u nich změní, rád uznám chybu a budu rád, že máme novou zajímavou ligovou štiku. Jestli za pár let pan Pungong si řekne, že už ho to vlastně nebaví, kluky ukázal v lize, tak je prodá a zbaví se i toho klubu a Vyškov bude hrát zpátky divizi, tak si třeba zas ty vzpomeneš na tuhle debatu.

Ten klub prostě funguje na bázi ukázání a přeprodeje cizinců, z toho vyinkasuje a jede se dál.

Já po nich ale nic nechci, ať si vydělávaj. Jen jsem popsal, proč si nemyslim, že je to nějak extra pozitivní pro českej fotbal.

Jinak mimochodem Prostějov třeba stadion staví už teď

Reagovat
Imos

Jen se ozvu k tomu Prostějovu, taky staví asi po pěti letech co vyhlásili, že by rádi hráli o baráž ne? s tím že sportovně nemají ani na top 6 v druhý lize, ale palec nahoru jen si teda nemyslím, že by to úplně dokazovalo tvůj point, že zázemí je majiteli jedno, ono tam bude dost oplejtaček s tím kdo je majitel, kolik dá město, čí jsou pozemky, atp atp a tyhle sračky kolem prostě trvají roky

Reagovat
Marisic

hele já prostě slyšel že na ten drnovickej stadec ani nesáhli. To je můj hlavní point. nečekal bych nějaký svatostánky ale přece jenom nějaký i menší úpravy by tomu stadionu hodně pomohly.

Jestli to je majiteli jedno a jak moc se můžeme hádat, já to vidím z toho stadionu a mládeže, ale samozřejmě ukáže čas. Může to dopadnout určitě hezky, může to dopadnout jak v případě Olympie Hradec. Tam to teda byla mimořádná škoda, přotože to byl tradiční klub

Reagovat
Imos

To je možný, já ani nevím jestli ten staďák vlastní, nebo jak to tam je dohodnutý

Zrovna ten Radotín mi přišel jako větší umělohmotina jako Vyškov teda

Reagovat
žrout

A jak můžou investovat do stadionu, který jim nepatří (zatím), na druhou ligu je úplně vpoho a kde se nemůže hrát první liga (do které mají nakročeno)? Já četl vyjádření starostky Drnovic, že tam první ligu nechcou, takže co s tím má Vyškov dělat než vyjednávat a hledat další cesty pro klub? Jako za mě zrenovované Drnovice by byly super a podle mě by to chtěl i Vyškov, ale jako vždy tady je v Česku se vším problém. Oni se v tý vesnici asi raději budou dívat na chátrající stadion, než aby tam jednou za 14 dní přijela televize a mraky fanoušků. Což na jednu stranu chápu, ale svého času to fungovalo v pohodě, tak proč ne teď? Navíc by to přineslo ekonomický rozvoj pro obec. Ale to už je na nich.

I kdyby to Pungong za 5 let v 1. lize zabalil (nevím, proč by to dělal, když mu to bude fungovat), tak to bude pro fotbal větší přínos, než kdyby teď postoupila třeba Dukla. Za těch 5 let se tady může objevit spousta kvalitních fotbalistů, jako je třeba teď Dweh v Plzni (a to přišel do 2. ligy, co teda může chodit do FL?), kteří budou zajímaví pro české top kluby, kde pomůžou sportovně a pak je střelí na západ za násobek. To jsou velké prachy do naši chudé ligy, kde jinak tyhle zajímavé afričany nemáš šanci dostat, pokud nejsi S a S. A my budem kafrat, že je někdo schopný je tady dotáhnout, adaptovat je na Česko, naservírovat je na zlatém podnose a nabídnout ke koupi? Co víc si přát? Vždyť to je skvělý. Raději se budu dívat na tyhle fakt kvalitní hráče než na ty furt stejný nekopy, co hrajou ligu už za desátej tým a nemaj žádný zajímavý potenciál

No a jestli se Vyškov vrátí zase zpátky? Však co? Aspoň budou moct vzpomínat na to, že hráli ligu, kam by se jinak nikdy nepodívali, to mi jako "černej scénář" nepřijde tak hrozný, ne? Nebo co horšího se jim může stát?

Reagovat
Marisic

No může se jim stát že třeba zaniknou. Jako tý Olympii Radotín. Zůstanou akorát dluhy a najednou budou složitě zakládat fénixe a hrát v přeboru. Obecně je to teda i špatný pro ligu, nemít stabilní kluby, co jsou etablovaný a maj i jinej účel než přeprodávat černochy v dlouhodobým hledisku.

Když tak pošli odkaz na to vyjádření starostky. Jestli to maj takhle složitý, tak bych to i pochopil. Zas na druhou stranu na tom stadionu hrají, vzhledem k historii drnovickýho stadionu bych se i dost divil, kdyby ho vesnice chtěla prodat zvlášť levně. Vůbec by nebylo na překážku ho zrenovovat výměnou za dlouhodobej nájem. Beztak budou muset dát něco do umělýho osvětlení a vesnice jim nemá jedinej důvod pomoct.

Jeden čas se mluvilo i o opravě stadionu ve Vyškově, to zjevně teda taky nehrozí.

No nicméně ten byznys model je za mě takovej, že cizí podnikatel bude naší ligu využívat pro svůj obchodní model a ukázání svýho produktu, vydělá si, ale do výchovy mladých fotbalistů a do úrovně ligy formou zázemí nevrátí zhola nic. A až si vydělá dost nebo to začne být ztrátový tak prostě cashoutne a Vyškov už neuvidíme. Rád se budu plést, ale tohle za nějak extra pozitivní neberu.

Samozřejmě že tahá skvělý hráče, to už jsem snad psal, tam spor není

Jinak upřímně návrat Dukly do ligy nebo Vyškov pro mě vyjde na stejno

Reagovat
žrout

Nedaří se mi to najít, ale tady aspoň zprostředkovaně:

"Navíc pořád není jasné, kde by Vyškov v případě postupu hrál nejvyšší soutěž. Představa o rekonstrukci stadionu ve vísce Drnovice je sice lákavá, ovšem jde o investici v řádu desítek milionů korun a také nezájem politiků v obci v čele se starostkou Lenkou Růžičkovou. O nájezdy fanoušků Sparty, Slavie nebo Baníku už část místních po letech nestojí. Mají obavy, že by přinesly víc problémů než užitku."

https://isport.blesk.cz/clanek/muj-isport-blogy-redaktori-michal-kosturik/439840/vyskov-mezi-fotbalovou-elitu-jednu-afriku-liga-uzivi-ale.html

Jinak kdyby Vyškov zanikl jako klub? Nevím, ale myslím, že by málokomu chyběl navíc amatérský fotbal tam asi bude vždycky, když je to okresní město

Reagovat
Marisic

tyjo tak já nevim, ale rád bych kdyby se na vrcholový úrovni nestřídaly kluby jak ponožky, ale taky trochu etablovaly, nabraly historii a fanoušky. To čemu tu nejdřív zasadili ránu komunisti v 50. letech a pak devadesátky. Tendle přístup že by asi brzo prvoligovej klub nikomu nechyběl kdyby zanik je strašnej. A pro ty lidi v tom městě kde s tím maj spojenou třeba taky nějakou tradici, nějaký zážitky ještě horší, že by to museli horkotěžko nadšenecky obnovovat, hasit třeba případný dluhy apod. Tadle devadesátková představa fotbalovejch klubů jako jednorázovejch hraček nějakejch shady podnikatelů je upřímně strašně smutná.

Dík za ten článek, Koštuřík vlastně píše můj point, že z toho českej fotbal moc nevytěží, a že by bylo fajn kdyby Pungong zainvestoval i do zázemí. Moc z toho ale nečtu, že by vesnice dělala klubu nějak problémy. Já slyšel o historii toho drnovickýho stadionu, že chátral a že ho vesnice obtížně a draze vykupovala, aby ho vůbec zachránila. Přijde mi pak docela logický, že nemá zájem dotovat klubu příslušnost ve fotbalový špičce. Jinak bych z toho cítil takový to typický český že ze státního krev neteče.

Reagovat
žrout

Já jen reagoval na tvůj černý scénář

Jestliže klub hraje amatérský fotbal, nový majitel ho vytáhne až do první ligy a pak z nějakého důvodu zase odejde a vrátí se tam, kde byl, tak v tom nějakou tragédii nevidím. Špatně mi přijde, když někdo koupí tradiční profi klub a pak ho dovede k zániku, nebo někam do amaterských soutěží. Ano, to je pak průšvih.

Ale jinak to, co píšeš, že bys rád etablované kluby s historií a nějakou fanouškovskou základnou, to se přece děje a takových týmů je v lize 90%. A pak tam máš furt ty stejné, které se tam točí jak ponožky, vylezou z FNL, rok dva hrajou FL, pak se zase vrátí. Točí se tam a nemají žádný přínos pro ligu, nebo jen minimální. Fanoušci taky skoro žádní. Tak jestli si mám vybrat Duklu nebo Jihlavu, od kterých není vůbec co čekat, nebo zajímavý funkční projekt s velmi kvalitními cizinci, kteří budou zpestřením pro ligu, potenciálními kvalitními posilami atd., pak rozhodně raději ten Vyškov. Já na tom prostě nějaké negativum nevidím... Nebo o co liga konkrétně přijde, když postoupí Vyškov místo Dukly? Možná mi to uniká...

Co se týče zázemí a infrastruktury, dejme novému majiteli čas. Podle mě nejdříve testuje, jestli je tohle životaschopný model. Pokud postoupí do ligy, bude ho to motivovat k investicím víc. Už samotné regule ligy to po něm budou vyžadovat. Takže pokud bude chtít vydělávat, bude muset vyřešit zázemí, stadion atd. Pokud ne, tak prostě nebude moct dál podnikat. Je to celkem jednoduché.

Reagovat
žrout

Ještě k těm Drnovicím:

Z tohoto soudku samozřejmě je i otázka, která teď asi fanoušky zajímá nejvíc: kde by MFK hrál první ligu, pokud se mu i na jaře bude dařit tak, jako na podzim?

Tady je potřeba si uvědomit, že bez ohledu na postupové ambice stejně s koncem této sezony v Drnovicích končíme. Podmínku umělého osvětlení i pro druhou ligu od další sezony už nesplňujeme a azylu se nevyhneme. Neustále vedeme jednání jak s městem Vyškovem, tak i na obcí Drnovice a zkoušíme tuto situaci vyřešit, ale je to běh na dlouhou trať. My musíme řešit azyl, jak pro případnou první ligu, tak i pro druhou. To je prostě krutá realita.

https://vyskovsky.denik.cz/fotbal-druha-liga/dilci-cil-je-splnen-ale-more-ukolu-je-stale-pred-nami-rika-manazer-mfk-zboril-20.html

Reagovat
Marisic

jo, zdar sorry mi ten tvůj koment nějak zapad, tak často tu nejsem.

Hele k tomu předchozímu, ono úplně neva, když se ty kluby nějak točej, respektive je tu nějakej počet měst dost velkejch na to aby utáhly profi fotbalovej klub, z toho ty menší z těhle měst když maj třeba hokej, tak ten fotbal taky nepotřebujou. Takže by bylo prostě fajn to zastabilizovat na těchto klubech a aby měly fans, zázemí, mládež, stadion. Dneska člověk rád z nostalgie vzpomene na Blšany a původní Drnovice, ale kluby který fakt stojej na 1 člověkovi a ten když odejde tak není jedinej důvod proč by ten klub hrál takhle vysoko, to není prostě správně. To je rozdíl mezi Duklou, Jihlavou a Vyškovem. Dukla i Jihlava maj stadec dejme tomu na ligu a hlavně Jihlava má velmi slušnou mládež. Já nemám rád upřímně Duklu, pro mě stejně jako jsou umělý kluby v kapitalismu, tak tohle je umělý klub akorát z komunismu. Ale ta Jihlava tak zlá není. Můj favorit z druhý ligy by ale byla buď nějaká forma renesance Brna ale hlavně Opava. Já chci v lize kluby jako Opavu. Chci aby měla liga derby, aby liga zajímala lidi protože fanděj svýmu konkrétnímu lokálnímu klubu a můžou si o víkendu zajít na jeho stadion, aby se mohli se svým klubem ztotožnit. To Vyškov lize nedá. Upřímně už mám azylů v lize pokrk, atraktivitu přinášej diváci a my se tímhle permanentně střílíme do kolena. Ale dobrá, budou hrát 2 roky azyl v lize a pak jestli postavěj stadion, tak to s hořkostí vemu. Bůhví jestli vůbec to udělaj.

Reagovat
žrout

Reagovat
Strakosha

Naopak

Reagovat
vestinustarychdubu

S tím se dá souhlasit, já bych primárně rád, aby Slovan zůstal klubem, jakým byl a který teď poslední roky vystřídalo Slovácko.

Hlavně ať byl Karl jaký byl, jedno se mu upřít nedá - jakkoli to sportovně občas drhlo, tak za celou dobu Karlova působení klub neměl finanční problémy, nerotovali tu pochybný majitelé a neklepali se tu lidi co tři roky, co s klubem bude (jen v letních výprodejích, ale to je taková klasika a adrenalin před sezonou). A to bych rád, aby v klubu zůstalo.

Reagovat
Strakosha

No v práci s mládeží Liberec dlouhodobě vyniká. Pravidelně za Áčko nastupuje přesně 0 odchovanců

Reagovat
žrout

Proto by to chtělo zlepšení a nový majitel by tomu mohl pomoct.

Reagovat
Salfovic

Lbc má dlouhodobě snad nejhorší mládež z ligy. Najít v ní její odchovance je vzácnost.

Reagovat
Imos

je to pravda, poslední dva roky se to ale zvedlo, nový ředitel akademie, postup zpátky do první dorostenecký (sice tam docela dostávají, ale co zkušenost dobrá) a teďka aspoň trošišku čuchnout dostali Lexa, Hudák a Polyak

Reagovat
Imos

ale ta kvalita našich kluků dosahuje max Vanďáku většinou

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Greny

Jen taková technická, když slby se vrátil Nezmar tak musí být člen FAČR? Pak mu hrozí trest ne?

Reagovat
vestinustarychdubu

Upřímně netuším, jak by to s tímhle bylo.

Reagovat
ACSeRw!n

to se pripadne nejak poresi, toho bych se nebal

Reagovat
ratusek

otázka jak kdyby to naše české specifické prostředí neznal

Reagovat
Bakary3

Nemyslím si, že by musel být členem.

To je důležitý pro zápisy o utkání, že by tam schvaloval přestupy taky nečekám... Takže proč...

A ikdyby z nějakýho nevím jakýho důvodu ta povinnost byla, tak se to dá určitě snadno ochcat, externí poradce nebo tak něco.

Reagovat
ratusek

zatuchlý rybníček se pročišťuje? Vždyt na svaze i v komisi rozhodčích je neskutečný bordel.

Reagovat
vestinustarychdubu

Ten Kania vypadá slušně, až mě překvapuje, že takovej člověk chce vůbec do českýho fotbalovýho prostředí jít. Každopádně je primárně fajn, že jeho ideologie není "hodit na něco hromadu pěnez, a ono to bude nějak fungovat" - stejně tak pokud by se vrátil Nezmar, kterej upřednostňuje dlouhodobou ekonomickou stabilitu a až na to udělat dejme tomu nějakou nadstavbu a šikovně to zkusit popostrčit. Fakt nechci ve Slovanu nějakýho megalomana typu Tvrdíka, co bude vyhazovat oknem cizí prachy, vykupovat nesmyslně v lize cokoli, co párkrát kopne zajímavě do míče a pak se co dva roky klepat, jestli takovej experiment vyjde nebo ne, jestli jsou nebo nejsou peníze na další roky, nebo aby tu byl nějakej pohrobek devadesátkovýho mafiánství, co si v klubu vypere peníze, vybrakuje co jde, po mně potopa a klub by se třeba ocitnul v obrovských problémech.

Karl je minimálně kontroverzní postava, to rozhodně a bylo jasný, že jednou ten den, kdy to bude pouštět, přijde. Ale budu rád, pokud to přepustí někomu, kdo se bude držet toho nastavenýho trendu a filozofie klubu - dlouhodobě stabilní zázemí a finanční jistota a případně ambice atakovat top 5 nebo přes pohár do Evropy.

Reagovat
andrew96

Nevím, co přesně myslíš tím "slušně", ale Kania taky není velký Mirek Dušín.

Reagovat
vestinustarychdubu

Nedělám si iluze, že je to uplnej Mirek Dušín, ale asi budu (z toho, co se o něm ví), radši ze někoho takovýho, než za nějakýho devadesátkovýho dinosaura co tu pamtuje divokej západ.

Samozřejmě to tak jako tak může skončit průserem, to ukáže až čas.

Reagovat
Pride

Jojo, Koubek z Budějek taky vypadal slušně

Reagovat
fenixLFC

som mohol precitat aspon prvy prispevok namiesto toho ze som sa nieco podobne pytal nizsie

Reagovat
ratusek

Takže další tým do stabilního boje o TOP6 či poháry. Další důraz na to, aby to v Baníku začali dělat dobře nebo teda spíš lépe vzhledem k těm finančním možnostem.

Reagovat
Kucka

Kaniovi se docela divím, nikdy nevypadal jako zájemce o fotbal a byznysově je jistější zůstat ve školství, ale proč ne.

Reagovat
JessePinkman

OT: Koubek má prodat Dynamo, Podroužek končí.

Reagovat
žrout

By mě zajímalo, kdo může mít ze zahraničí zájem o Budějky

Reagovat
St. Pauli

Minimalne ti Holandani, co v Rakousku odpalili bankomaty.

Reagovat
Strakosha

Reagovat
AjaxFans

Fakt to byli holanďani?

Reagovat
St. Pauli

No dobre dobre, tak ja to napisu bez prikras, Turci s nizozemskymi pasy.

Reagovat
naheCZ

Americkej Budweiser...nemůžou mít jejich pivovar, tak si pořídí aspoň fotbalový klub

Reagovat
žrout

Reagovat
zorz767

Třicetiletý kindermanager. Obávám se, že z toho nic pozitivního nekouká.

Reagovat
žrout

Pokud to bude zase řídit Nezmar a opravdu se peníze za koupi nechají v klubu na další rozvoj, tak podle mě pro Liberec ideální varianta.

Reagovat
Strakosha

Myslíš jízdu na oranžovou, kupování jízdenek,nebo jak tomu mám rozumět?

Reagovat
žrout

Ty si myslíš, že to tady v Berbrem prolezlé bažině fungovalo přesně jak? Že všichni jezdili kromě Nezmara na zelenou a zastavovali chodcům na přechodu? Trochu soudnosti

Reagovat
Strakosha

Jestli chceš takové lidi ve fotbale,jsi stejný kripl jako oni

Reagovat
žrout

Reagovat
3M

U nás ano

Reagovat
Mass

Čest výjimkám

Reagovat
žrout

Reagovat
Lemond Laws

Tak ten kindermanager toho má za sebou víc než různí adultmanageri za celej život

Reagovat
zorz767

Jenže podstatný je i kapitál. Když to neutáhl ani Šádek, tak pochybuju, že týpek provozující školy na to bude mít prostředky.

Reagovat
žrout

Jenže rozpočet Plzně a Liberce je skoro o řád jinde, takže to se nedá srovnávat. Navíc teď tady budou jisté desítky milionů za TV práva, které doteď nebyly. Myslím, že i proto se začínají objevovat nová investoři/zájemci. Konečně to začíná s těmi penězi dávat aspoň minimální smysl.

Reagovat
lampas

Pokud zavedou koncepci, kdy i za cenu třeba menších ztrát pozic, budeme svrchovaným a samostatným klubem (žádný vazalové a děvky Sparty a Slavie), tak budu pro začátek spokojený. Návrat Nezmara by byl pro mě výrazný signál, že se začíná nějaká pozitivní změna. Na druhou stranu Karl držel klub naprosto pevně, svým způsobem byl jistota toho, že má klub výraznou stabilitu...

Reagovat
Gryphonheart

Mám teda malinko obavy.. nový majitel by měl mít kromě peněz (a tady není ani jisté že jich má tolik) i nějaké vazby na region, ve kterém klub působí. Aby ze https://www.fcslovanliberec.cz/ nebyl za rok https://www.fcslovanbrno.cz/.. oh wait..

Reagovat
fenixLFC

myslite ze tieto zmeny v rade klubov suvisia s navysenim TV prav alebo je to len zhoda nacasovania? (a nie, nemyslim to v konspiracnom zmysle "nahoda? nemyslim si" ). Alebo pripadne kvoli lepsim vysledkom klubov v europe co pritiahlo novych zaujemcov o vstup do futbalu?

Reagovat
Mupi

Řekl bych, že je to kombinace, toho, co píšeš. Je tu taková trochu "euforie" v klubovém fotbale. Vysoká návštěvnost u některých klubů, velmi dobré výsledky v Evropě, TV práva a shoda náhod

Reagovat
naheCZ

Kombinace všeho...lepší TV práva, větší zájem fanoušků, úspěchy v Evropě. Skvělý čas do toho vstoupit.

Reagovat
Kang & Kodos

Asi obojí. Díky penězům z práv do toho nebudou muset majitelé tolik sypat ze svýho, a díky úspěchům v Evropě a pěti místům v pohárech má třeba konkrétně Liberec větší šanci na to, že se do Evropy procpe a tam taky něco vydělá

Reagovat
kilobyte

Podle mě zase tolik ne. Změny majitelů byli dost časté i před navýšením TV práv. Plzeň sehnala nového majitele před tím. Do Budějovic chtěl jít Kohinor.

Reagovat
kardous

Tak snad to bude ku prospěchu klubu

Reagovat
FCSL

Ludvovi je 77, takže tohle prostě muselo přijít a je dobrá zpráva, že má vůbec někdo zájem. Návrat Nezmara by byl pro klub taky dobře. Sice si totálně posral pověst, ale ideálního člověka těžko najít. Klub zná, ví jak to funguje atd.

Reagovat
Imos

Dokud se to nepotvrdí, tak nehodlám jásat. Kdyby se to ale náhodou povedlo, tak to bude určitě pozitivní minimálně na začátku. V tuhle chvíli je klub v šílené stagnaci, kdy není ale vůbec žádná vůle cokoliv kamkoliv posouvat.

Reagovat
Mass

Přece jen, i když se tady na Fouska nadává, tak se českej profi fotbal pročistil a solidní soukromý subjekty tam mají zájem investovat, viz. Plzeň, Slavia, Liberec a uvidíme co Budějovice.

Reagovat
Posledni Kovboj

Jo, to je vylozene Fouskem. Ten deal udelal Plzni vylozene sam.

Reagovat
Posledni Kovboj

V.Y.L.O.Z.E.N.E.

Reagovat
Mass

A ty si myslíš že by se Šádkovi ten deal povedl, pokud by měl kancelář naproti Berbrovi?

Reagovat
Posledni Kovboj

Samozrejme ze ne. Berbr by Sadka v tom kanclu zamkl a Adolf by nestihl jednani.

Reagovat
Marisic

Reagovat
Mass

No spíš by do toho žádná seriozní firma z Rakouska ani nešla.

Reagovat
delfin

Reagovat
kilobyte

Já si myslím, že profi fotbalu hlavně pomohlo osamostatnění první a druhé ligy od FAČR.

Reagovat
CHONG

Je to jenom mojí debilní povahou nebo si taky připadáte jako nuly, když o tři roky mladší borec kupuju prvoligový klub?

Reagovat
veikko

Klídek, za pár dní mu bude 31 a rozdíl dvou let už se ti bude kousat líp.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Kang & Kodos

Mám ještě dva roky čas, mám nohy na stole

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
delfin

Ne. Asi se mám rád.

Reagovat
Kang & Kodos

Každej zkurvenej komouš musí viset. Snad ho Kania strčí z okna hned po podpisu všech dokumentů

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
kecipep

Reagovat
Bobřík1

Tak viset nebo padat z okna?

Reagovat
Kang & Kodos

Dneska se spíš lítá z oken. Záleží, jestli je Kania konzervativního smýšlení

Reagovat
Mass

Vyhodí z okna hned potom, co mu na krk uváže smyčku.

Reagovat
Kaspar

Ten na kraji ma poradnyho modryho stojaka

Reagovat
Mass

Fandim Liberci, aby se stal tim čtvrtym českym top týmem do pohárů.

Reagovat
ACSeRw!n

tech 1000 lidi co tam chodi na zapasy si zaslouzi spis sestup

Reagovat
delfin

Liberec je srdcovka. Takže taky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele