Liga mistrů: Souhrn středečních zápasů 5. kola

28.11.2007, 23:29
Komentáře a souhrny
Liga mistrů zná další dva postupující, dnes se jimi stali dva z největších favoritů na celkové vítězství - Chelsea, ta si pohrála s Rosenborgem, a AC Milán, jemuž stačila remíza s Benfikou. Ve hře zůstává Liverpool, jenž si poradil s Portem, do hry se dostaly i Brémy vítězstvím nad Realem, naopak mimo je po remíze se Schalke Valencia.
Skupina A
Liverpool pokračuje ve svém znovuzrození, především díky dvěma trefám Fernanda Torrese porazil 4:1 Porto a udržel si tak slušné šance na postup. O tom, že ve skupině A nebude před posledním kolem jasno vůbec o ničem, pak rozhodl i druhý zápas, v němž Besiktas brankou dvě minuty před koncem zdolal Olympique Marseille. Největší šance na postup má i nadále Porto, stačí mu bod doma s Besiktasem. Ale pokud prohraje, může skončit i poslední. Přímý souboj o postup bude k vidění v Marseille, kde se představí Liverpool.

Beşiktaş JK - Olympique Marseille 2:1

28.11.2007 20:45

Góly: 26. Rodrigo Tello, 88. Bobô - 65. Taye Taïwo

Besiktas se v domácím prostředí oklepal z drtivé prohry s Liverpoolem z minulého kola a dál bude bojovat o postup do další fáze Ligy mistrů. Domácí mohou děkovat hlavně Bobovi, který svým gólem dvě minuty před koncem utkání, zajistil Besiktasi výhru nad Marseille v poměru 2:1.

Už od začátku zápasu bylo vidět, že Besiktas dál myslí na osmifinále Ligy mistrů a chce za každou cenu nad Marseille zvítězit. Domácí začali aktivněji, první střela zápasu kterou vyslal Tello, ale mířila nad bránu. Ve velké šanci se ocitl na druhé straně Niang, gólman Besiktase Rustu Recber však míč skvěle vytěsnil. Besiktas už ve 20. minutě poprvé střídal, ze hřiště odešel s bolestí krku Edouard Cisse a místo něho naskočil do zápasu Koray Avci. O chvíli později střídali i hosté, kdy Djibril Cisse nahradil zraněného Nasriho.

Ve 26. minutě viděli diváci první gól zápasu. Besiktas zahrával volný kop, ke kterému se postavil Rodrigo Tello a prostřelil bezmocného Mandandu. Marseille se po inkasovaném gólu probudila a hned z další šance zahrozil Ronald Zubar, jeho střela ale mířila mimo bránu. Velkou příležitost srovnat měl o chvíli později i Valbuena, jím vyslaná dalekonosná střela ale Recbera neohrozila. Těsně před přestávkou mohli domácí vést už o dva góly. Po skvělé kombinaci Uzulmeze, Tella a Delgada dostal míč Serdar Ozkan, ovšem proti jeho střele skvěle zasáhl Mandanda a míč vyrazil mimo bránu.

Do druhého poločasu vyběhli hosté s jednou změnou. Trenér Gerets se rozhodl vystřídat Zubara, místo něhož na hřiště poslal Taye Taiwa. Hra Marseille se ale moc nezlepšila, proto o deset minut později Gerets střídal znovu, odešel Boudewijn Zenden a místo něho nastoupil sedmnáctiletý André Ayew. Ve druhém poločase moc šancí k vidění nebylo, za zmínku snad stojí jen střela Nianga, která mířila mimo bránu.

Marseille se ale pozvolna lepšila a vytvářela si čím dál větší příležitosti k vyrovnání. A v 65. minutě se dočkala. K míči se dostal Taye Taiwo a nádhernou dalekonosnou střelou překonal Recbera. Remízu však hosté neudrželi, dvě minuty před koncem přišel vítězný gól Besiktase. Matías Delgado přihrál na pravou stranu volnému Rogeriovi Deivsonovi, kterému se přezdívá Bobo a ten přesnou střelou zajistil svému týmu důležitou výhru 2:1 nad Marseille.

Turecký tým stále může bojovat o postup, ale nebude to mít snadné, musí vyhrát v Portu. Marseille si to o postup rozdá s Liverpoolem.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - FC Porto 4:1

28.11.2007 20:45

Góly: 19. Fernando Torres, 78. Fernando Torres, 83. Steven Gerrard (pen.), 87. Peter Crouch - 33. Lisandro López

Liverpool si připsal na první pohled jasné vítězství 4:1 nad FC Portem, ale realita byla jiná. Portugalské mužstvo bylo nebezpečným protivníkem a málem si odvezlo kýžený postupový bod, nicméně branka Liverpoolu na 2:1 v 78. minutě, o níž se postaral hrdinova Fernando Torreso, definitivně zlomila jeho odpor. Porto poté kapitulovalo ještě dvakrát.

Liverpool byl v úvodních minutách aktivnější, avšak v zakončení chyběl důraz, střelu Torrese a hlavičku Voronina v záklonu bez problémů zlikvidoval brankář Helton. V 19. minutě vybuchl vyprodaný Anfield Road nadšením, Gerrard rohový kop nasměroval přesně na hlavičku Fernanda Torrese – 1:0. Reds byli aktivnější a v prvních dvaceti minutách pohybovali na polovině portugalského soka. Porto však odpovědělo v 33. minutě, po centru z levé strany neuhlídal Arbeola Lisandra Lopéze, který stejně jako Torres na druhé straně skóroval po přesné hlavičce. Chvíli na to mohl opět odpovědět aktivní Torres, po chybě v rozehrávce postupoval sám na brankáře, ale nejlepší moment prováhal a byl odzbrojen.

Porto po vstřelené brance zařadilo na vyšší rychlostní stupeň, Lisandro Lopéz se ocitl ve stoprocentní šanci, ale mířil těsně vedle, další šanci měl Čech, jehož tečovaná střela mířila nad břevno. První poločas nabídl zajímavý fotbal, v úvodních minutách dominoval tým z města Beatles, postupem času se ale Porto dostalo do zápasu a hru vyrovnalo.

S přibývajícími minutami druhého dějství Liverpool zvyšoval své úsilí pro vstřelení branky a protože stav 1:1 vyhovoval Portu, Reds si vytvořili územní převahu, nicméně liverpoolské mužstvo brzdily nepřesnosti. V 78. minutě se přece jenom domácí dočkali, hrdina Torres byl v době přihrávky zády k brance Porta, ale se štěstím se dokázal uvolnit přes duo Bosingwa, Stepanov a navrátil svému týmu vedení – 2:1. V 84. minutě se Stepanov zapsal černým písmem i u třetí branky Liverpoolu, v pokutovém území fauloval a sudí následně bez váhání odpískal pokutový kop, který Steven Gerrard bez problémů proměnil. Na konečných 4:1 zvýšil přesnou hlavičkou po rohovém kopu Gerrarda náhradník Crouch.

Liverpool se po jasné výře přiblížil k postupu, ale k jistotě potřebuje v posledním kole vyhrát v Marseille. Portu stačí uhrát bod doma s Besiktasem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.FC Porto (POR)52216:78
2.Liverpool FC (ENG)521214:57
3.Olympique Marseille (FRA)52126:57
4.Besiktas JK (TUR)52034:136
Skupina B
Skupina B už má svého vítěze a tedy i prvního postupujícího. Chelsea nezopakovala zaváhání z prvního kola, na hřišti Rosenborgu vyhrála až nečekaně snadno 4:0 a už nemůže být na čele tabulky předstižena. Překvapivě mimo hru už je Valencia, ta se bezbrankovou remízou se Schalke odsoudila k tomu, že bude právě s německým týmem na dálku bojovat alespoň o Pohár UEFA, musela by však dovézt body z hřiště Chelsea. Schalke však hraje ještě o hodně - pokud doma porazí Rosenborg, postupuje.

Rosenborg BK - Chelsea FC 0:4

28.11.2007 20:45

Góly: 7. Didier Drogba, 20. Didier Drogba, 40. Alex, 73. Joe Cole

Celé Norsko věřilo ve fotbalový zázrak. Cítilo, že Rosenborg může na vlastním hřišti hrát s londýnskou Chelsea vyrovnanou partii. Anglický klub je ovšem vyvedl z omylu hned v úvodu utkání a nakonec přesvědčivě zvítězil.

Manažer Chelsea Avram Grant mohl do utkání nasadit uzdraveného Didiera Drogbu. A byl to právě on, kdo v úvodu režíroval hru hostů. Během dvaceti minut vstřelil dva góly a zahájil tak smrtonosnou pomstu za překvapivou remízu v prvním utkání na Stamford Bridge.

První branka padla už po sedmi minutách hry, kdy nejprve Coleovu střelu brankář Hirschfeld vyrazil, ale záhy byl už krátký na dorážku kapitána reprezentace Pobřeží slonoviny. U druhého gólu Drogba využil zmatku před domácí brankou a jediný se dokázal v šestnáctce zorientovat.

Chelsea se rázem uklidnila a předváděla několik pohledných kombinací, kterým tleskali i norští fanoušci. Ti si ovšem hlavně přáli, aby se jejich miláčci pokusili s výsledkem něco udělat a navázat na výkon z prvního zápasu. Rosenborg si sice vytvořil několik příležitostí, ale žádná přímo neohrozila Cudiciniho svatyni.

Před přestávkou si o slovo řekli opět hosté. Alex napřáhl z pětatřiceti metrů a jeho přímý kop překvapivě skončil za zády domácího gólmana. Manažer Grant se po třetí brance jenom usmíval a norská režie se jeho grimas nemohla nabažit.

Chelsea svou dominanci i nadále potvrzovala dalšími nebezpečnými akcemi. Po rohovém kopu se do vzduchu zavěsil Alex, ale jeho hlavičku brankář Hirschfeld vytěsnil mimo tři tyče. Záhy se před branku procpal Wright-Phillips, v zakončení však selhal. Napodruhé byl o něco nebezpečnější, když v pádu dokázal orazítkovat břevno.

Na střeleckou listinu se nezapsal ani Essien. Toho po narážečce s Drogbou vychytal vyběhnuvší Hirschfeld a navíc ho zezadu jistili stopeři. Čtvrtý gól přidal až Joe Cole, který doklepl míč do branky poté, co využil neúspěšné střely Essiena a následného zákroku brankáře.

Fotbalisté Rosenborgu v jednu chvíli absolutně rezignovali, postupem času ale začali bojovat alespoň o čestnou branku. Blízko byl především Sapara, jehož standardní situaci musel Cudicini vyrazit nad břevno. Do dalších šancí se dostali Tettey a Konan, ale první jmenovaný netrefil branku a druhého vychytal hostující gólman. Chelsea nakonec čisté konto udržela a do Londýna si s sebou odvezla všechny tři body i jistotu postupu z prvního místa ve skupině.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Schalke 04 0:0

28.11.2007 20:45

Góly: -

Valencia jen remizovala se Schalke 04 a definitivně se tak připravila o možnost postoupit do další fáze Ligy mistrů. Německý klub má díky získanému bodu a prohře Rosenborgu s Chelsea naději na postup do dalších bojů ve vlastních rukách a postoupí, pokud v posledním utkání porazí Rosenborg.

V sestavě Valencie nastoupil poprvé v této sezoně od úvodní minuty záložník Edu, brazilský středopolař se do týmů vrátil po roční pauze zaviněné zraněním kolenních vazů. Pouze na lavičce zůstal talentovaný záložník David Silva. Za hostující tým nastoupil od začátku Jermaine Jones, který se vrátil po problémech s kotníkem. V útoku dostal přednost před Asamoahem Altintop.

První vážnější akci shlédli fanoušci na Mestalle v deváté minutě, kdy se dostal k hlavičce Joaquin, španělský reprezentant ale nezamířil přesně a jeho pokus skončil nad břevnem hostující branky. Ve dvacáté minutě se v pokutovém území srazil Kevin Kuranyi s jedním z obránců Valencie, německý reprezentant se sice dožadoval odpískaní pokutového kopu, rozhodčí však správně zůstal ledově klidným. Později si naskočil na rohový kop hostující stoper Bordon, jehož prudká hlavička mířila nad břevno Canizaresovi brány. Na druhé straně si poradil se střelou Joaquina z přímého kopu brankář Neuer.

Ve 32. minutě přišel důležitý moment, kapitán domácího mužstva Albelda dostal červenou kartu za faul na Rafinhu, defenzivní štít Valencie smetl naprosto zbytečně záložníka hostujícího týmu a zaslouženě šel pod sprchy. Trenér Ronald Koeman reagoval stažením útočníka Morientese, na místo kterého přišel středopolař Fernandes. Valencia měla územní převahu, gólovou příležitost si ale vytvořit nedokázala. Tři minuty před koncem poločasu musel kouč Koeman sáhnout k dalšímu střídání, zraněného Marca Caneiru nahradil Raul Albiol. V nastaveném čase měli netopýři velkou šanci, sražený centr se dostal k Marchenovi, praporek pomezního rozhodčího zůstal nesprávně nezdvižen a zaskvět se tak musel Neuer.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala dobrou akcí Schalke, po kombinaci na pravé straně se dostal ke střele Ivan Rakitic, krajní záložník vyslal pěknou ránu, která skončila těsně vedle domácí branky. Poté promrhal další šanci hostů Altintop, který nedokázal zkrotit míč, když se ocitl sám před brankářem Canizaresem. Po hodině hry si našel prostor na levé straně hřiště Vicente, ale s nepříliš prudkou střelou krajního záložníka Valencie si v pohodě poradil Neuer. Práci měl i Canizares, ten se vytáhl proti střele Kuranyiho. V 76. minutě se dostal k odvrácenému rohovému kopu střídající David Silva a jeho parádní rána rozvlnila boční síť. Na druhé straně si z nepříliš důraznou hlavičkou Asamoaha poradil Canizares. V 86. minutě střílel mimo branku z hranice pokutového území Joaquin. A když ani Silva v samém závěru netrefil branku hostí, rozešli se oba soupeři smírně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Chelsea FC (ENG)53209:211
2.Rosenborg Trondheim (NOR)52125:77
3.Schalke 04 (GER)51222:35
4.Valencia CF (ESP)51132:64
Skupina C
Ve skupině C také není ještě o ničem rozhodnuto. Do hry se totiž vrací Werder Brémy, když přestřílel Real Madrid a znemožnil mu již dnes oslavit postup. V druhém utkání se zrodilo překvapení, Lazio sice vedlo nad Olympiakosem, ale ten dokázal otočit a odváží si veledůležité vítězství. Real má stále vše ve svých rukách, k postupu mu bude stačit i bod doma s Laziem. Brémy se o postup pojedou poprat do Řecka.

Werder Brémy - Real Madrid 3:2

28.11.2007 20:45

Góly: 4. Markus Rosenberg, 40. Boubacar Sanogo, 58. Aaron Hunt - 14. Robinho, 71. Ruud van Nistelrooy

Werder Brémy uštědřil na domácím hřišti porážku Realu Madrid a oživil tak své naděje na postup do dalšího kola Ligy mistrů. Ač německému celku chybělo několik klíčových hráčů v čele s Diegem, využil hojně chybující defenzívy úřadujícího španělského mistra ke vstřelení tří gólů. Real si mírně zkomplikoval cestu do osmifinále, kam se s jistotou kvalifikuje v případě jakéhokoli bodového zisku proti Laziu v posledním zápase na domácí půdě.

V samotném utkání měl nejprve dvojí příležitost Sergio Ramos, ovšem ani jeden z jeho pokusů do sítě nepronikl. A tak se gólu dočkali domácí příznivci. Ve 4.minutě odcentroval z pravé strany Fritz, Sanogo míč nezkrotil, zato však číhající Rosenberg ano. Švédskému útočníkovi střela sice nevyšla, přesto Casillase prostřelil.

O osm minut později pálil na branku brémského náhradníka Vandera Robinho, ale uspěl teprve o minutu později. Malý Brazilec, který spolu s brankářem Casillasem vybočoval z šedi hostujícího týmu, skóroval po samostatné akci vedené po levé straně. Pak střílel po rohu Gutiho mimo Marcelo a to bylo na dlouhé minuty ze strany Bílého baletu vše.

To Werder se činil více. Hráči v zelenobílém využívali laxní hry Marcela a nesehranosti Metzeldera a Pepeho k průnikům zejména po pravé straně. Ve 26. minutě se po přihrávce Rosenberga neprosadil na kraji šestnáctky Sanogo. Po jeho přihrávce pálil o šest minut později Slovinec Tošič. Pak v krátkém sledu stříleli na branku Casillase po přihrávkách Dána Jensena Rosenberg se Sanogem. Útočník Pobřeží Slonoviny se konečně prosadil ve 40. minutě po pasu kolegy z útoku Švéda Rosenberga – 2:1. Akce byla vedena opět přes levou stranu Realu, Rosenberg obehrál Gaga, Metzelder přišel pozdě a africký útočník zasáhl balón před Pepem.

Do šaten odcházeli spokojenější domácí. Realu opět špatně hrál střed zálohy ve složení Diarra – Gago. Před nimi operující Guti se jen stěží prosazoval, stejně jako dvojice útočníků Raúl – Van Nistelrooy.

V úvodu druhého poločasu měli po šanci právě útočníci Realu, ovšem jejich střelecká snaha vyšla vniveč. Pak hlavičkoval do Casillasovy náruče Sanogo a v 55. minutě pálil mimo po pasu Robinha ve vyložené šanci Van Nistelrooy. Domácí zvýšili svůj náskok v 58. minutě po nádherné přihrávce Jensena, která našla svého adresáta v osamoceném Huntovi, který neměl problém překonat Casillase. Zbytečné dodávat, že i tato akce šla přes část hřiště, kterou měli na starost Marcelo a Metzelder.

Real přesto ještě dokázal snížit, když se po skvělé přihrávce Gutiho prosadil v 71. minutě Van Nistelrooy, jehož oblouček si našel cestu do sítě gólmana Vandera. Do konce zápasu byli aktivnější ale překvapivě domácí. Pokus Sanoga z 80. minuty šel vedle a se střelou Carlose Alberta z 88. minuty si poradil Casillas.

Kletba utkání v Německu tak stále visí nad Bílým baletem, který vyhrál na německém území v Lize mistrů pouze jediný zápas. Oba týmy tak musí o postup ze skupiny tvrdě bojovat. Real doma proti Laziu a Werder, už s Diegem, na horké řecké půdě proti Olympiakosu.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Olympiakos Pireus 1:2

28.11.2007 20:45

Góly: 30. Goran Pandev - 35. Luciano Galletti, 64. Darko Kovačević

Lazio Řím nečekaně prohrálo na domácím hřišti v "antickém derby” 1:2 s Olympiakosem Pireus. Po tomto utkání Lazio kleslo na poslední místo skupiny C, k čemuž přispěla i výhra Werderu nad Realem Madrid. Hostům se podařil dokonalý obrat a potvrdili, že se jim daří lépe na cizích hřištích. Obě své výhry v letošní Lize mistrů zaznamenali mimo domácí stadión. Na postupující ze skupiny si tak budeme muset počkat na závěrečné kolo.

Úvod utkání byl vyrovnaný. Oba týmy měly několik šancí, které však zůstaly nevyužity. Poté však přišla velká chvíle domácích. Ve 30. minutě zápasu se prosadil kanonýr domácích Goran Panděv, když zužitkoval výtečnou práci Rocchiho. Radost fanouškům však nevydržela příliš dlouho. O pět minut později vyrovnal prudkou ranou Luciano Galletti. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Fanoušci Lazia, kteří byli zaskočení nečekaným vyrovnáním, se nestačili divit ani ve druhém poločase. Po řadě zahozených šancí domácích přišel krutý trest. V 64. minutě dal na 2:1 Darko Kovačevič po selhání obrany domácích, kteří se snažili vystavit hostující hráče do ofsajdu. Kovačevič byl na hřišti pouhých 10 minut.

Italové se poté snažili něco udělat s výsledkem, ale veškeré úsilí končilo u brankáře hostů Nikopolidise. Utkání tak skončilo výhrou Olympiakosu. Tomu stačí v posledním kole proti Werderu Brémy i remíza k historickému postupu mezi posledních 16 týmů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Real Madrid (ESP)522110:88
2.Olympiakos Pireus (GRE)52218:78
3.Werder Brémy (GER)52038:106
4.Lazio Řím (ITA)51227:85
Skupina D
V "déčku" si osmifinálovou účast zajistil obhájce trofeje, AC Milán, přestože jen remizoval na půdě Benfiky. Pomohl mu k tomu výsledek druhého duelu, v němž si Celtic gólem v nastaveném čase připsal tři body za vítězství nad Šachtarem. A právě tyto dva týmy si to v posledním kole na dálku rozdají o postup. Lepší výchozí pozici má Celtic, ale hraje v Miláně a pokud odjede s prázdnou, bude muset doufat, že Šachtar neporazí již vyřazenou Benfiku.

SL Benfica - AC Milán 1:1

28.11.2007 20:45

Góly: 20. Maximiliano Pereira - 15. Andrea Pirlo

Remíza 1:1 na půdě Benfiky zajistila milánskému AC postup do dalších bojů Ligy mistrů. První poločas zajímavého utkání se hrál ve vysokém tempu a navíc byl okořeněn dvěma nádhernými góly. V druhém poločase se tempo zklidnilo, hra byla rozkouskovaná častými fauly. V závěru utkání si domácí nevytvořili dostatečný tlak, aby překonali spolehlivou obranu Rossonerri.

Úvod přinesl šance na obou strenách V páté minutě naservíroval Kaladze míč Seedorfovi, jeho střelu vyrazil brankář domácích na rohový kop. O čtyři minuty později střílel na druhé straně na Didovu branku Pereira, ale jeho projektil skončil vysoko nad a nebezpečnou dalekonosnou střelu Petita srazila milánská obrana mimo tři tyče. Pirlův přímý kop z 15. minuty si srazil stoper domácích přímo na branku, ale Quim byl připraven. O chvíli později už padl první gól. Domácí nabídli Pirlovi nebývale mnoho prostoru a ten ukázkovou střelou z dálky otevřel skóre zápasu.

Utkání začínalo nabírat na tempu a po chybě v milánské rozehrávce se do šance dostal Rodriguez, ale Dida jeho slabou střelu bez problému chytil. Už ve 20. minutě se ale domácí dočkali vyrovnávací branky. Pereira se jednoduše zbavil Gattusa a výstavní střelou do pravého horního růžku Didovy branky srovnal na 1:1. Po vyrovnávacím gólu začal na obou stranách ofenzivní koncert. Po půlhodině hry střílel aktivní Rodriguez mimo, na druhé straně střela Brochiho udělala Quimovi v brance Benfiky nečekané problémy, ale obrana problém vyřešila. Ve 37. minutě se ve velké šanci objevil Pereira, ale jeho střelu zablokoval Kaladze.

Druhý poločas začali lépe domácí, do šance se dostal Rui Costa, Dida však bývalého spoluhráče z AC Milán vychytal. V 62. minutě dal sice gól Gomes, ale nebyl uznán pro jasný ofsajd domácího záložníka. O pět minut později se zapotil znovu Dida, když na brankové čáře zkrotil volej Gomese. Z následného útoku zahrozil Kaká, byl faulován, míč si k trestnému kopu postavil Pirlo a jeho technická střela jen těsně minula levou tyč Quimovy branky.

Benfica se v závěru utkání pokoušela strhnout vítězství na svou stranu, ale pozorná obrana Milána jí v tom bránila a statečně odolávala tlaku. Domácí stále více otevírali hru a to nahrávalo rychlým milánským protiútokům. Z jednoho z nich minul Kaká branku jen o centimetry. Utkání tak skončilo spravedlivou remízou 1:1, díky níž má Milán jistý postup. Benfica je ze hry venku.

Více informací k zápasu

Celtic FC - Šachtar Doněck 2:1

28.11.2007 20:45

Góly: 45. Jiří Jarošík, 90. Massimo Donati - 4. Brandão

Celtic Glasgow má na domácím hřišti patent na branky v závěrech poločasů. Na konci zápasu srazil vaz milánskému AC, těsně před odchodem do kabin dal jedinou branku utkání s Benfikou a tentokráte skóroval na konci první i druhé půle. Díky tomu tak může i nadále pomýšlet na druhou účast mezi šestnácti nejlepšími kluby Evropy v řadě.

Celtic v úvodním střetnutí obou klubů na Ukrajině inkasoval dvakrát hned v úvodu zápasu a vstup do utkání si nepohlídal ani v domácím prostředí. Již ve čtvrté minutě se za obranou ocitl zcela osamocený Brandao a brankář Boruc si na střelu brazilského fotbalisty pouze sáhl - 0:1.

Domácí rychlý start Šachtaru rozrušil a další rána přišla v 16. minutě, když z utkání odstoupil zraněný Naylor. První šance Celticu přišla až ve 22. minutě, to si McGeady pohrál se dvěma protihráči a po jeho přihrávce pálil nad McDonald. Blíže k vyrovnání byloněkolik minut později Venegoor of Hesselink, jeho hlavičce po centru Caldwella scházely decimetry. Hosté rozhodně jenom nebránili jednobrankový náskok a snažili se o to přidat pojistku. Střela Srny byla nepřesná, poté to dvakrát zkoušel Brandao. Jeho střelu nejprve srazil na roh Kennedy, po následném rohovém kopu pak proti Brazilcově hlavičce vytáhl skvělý reflex Boruc. Ve 41. minutě přišli hostitelé o zraněného Kennedyho, přesto mohli odcházet do kabin spokojeni. Na svědomí to měla 45. minuta, chyba v komunikaci mezi Srnou a Chygrynskiym a povedená rána z voleje v podání Jiřího Jarošíka. Pyatov si na míč sice sáhl, v cestě do sítě mu ale nezabránil - 1:1.

Vstřelená branka dodala domácím fotbalistům síly a po změně stran měli více ze hry. Z jejich tlaku vybočila až 65. minuta, v níž pálil po samostatné akci nad Jadson. Na druhé straně hlavičkoval po rohovém kopu z nadějné pozice nad Jarošík, Celtic však tento fakt nakonec mrzet nemusel. Běžela druhá minuta nastavení, když se na hranici pokutového území dostal k míči Donati a jeho střela zapadla přesně k pravé tyči bezmocného Pyatova - 2:1.

Celtic vyhrál všechny tři domácí zápasy a před posledním utkáním ve skupině má vše ve svých rukou. Šachtar potřebuje k postupu porazit Benfiku a spoléhat na to, že AC Milán doma porazí skotský klub.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.AC Milán (ITA)531111:510
2.Celtic Glasgow (SCO)53025:59
3.Šachtar Doněck (UKR)52035:96
4.Benfica Lisabon (POR)51133:54

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Shevchenko

Jarošík paráda! Mohl dát hattrick. Drogba dobře slavil gól Jo a co to tam dělal myslím Traore u toho gólu Alexe?

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou užasný akrobatický kousek, pouštěl sem si to tak dvacetkrát a pokaždé sem se válel smíchy. Do Berouska s ním ....

Reagovat
smazaný uživatel

nahodou, vzdyt on si byl jisty ze ten mic tak jednoduse odkopne a nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Ses trochu spletl, podívej se na Traoreho...to je ten černoch...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Shevchenko

Já s něho nemůžu

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele