Ligue 1 - preview 10. kola: Marseille - Lyon

27.10.2023, 09:07, aktualizováno 29.10.2023, 09:05
Previews
Stade Vélodrome (© twitter.com/OM_Officiel)

Tradiční nedělní porci nabízí Ligue 1. PSG potřebuje naplnit pozici jasného favorita v Brestu, aby se dotáhlo za vedoucí OGC Nice. AS Monaco následně může zareagovat na půdě LOSC Lille. Nakročit k lepším zítřkům mohou ve vzájemném souboji Marseille a především Lyon, který zůstává na dně tabulky...

Stade Brestois - Paris Saint-Germain

neděle 13:00

Brest možná v posledních týdnech jaksi polevil, opustil tak úplně ty nejpřednější příčky, stále však platí, že prožívá moc povedenou sezónu. Už nejednoho favorita přitom dokázal zaskočit a pokračovat v nastoleném trendu by chtěl také proti PSG. To ovšem pocestuje na Bretaňský poloostrov notně povzbuzené o minulý sukces z Ligy mistrů, v níž hladce porazilo AC Milán.

Po duelu s italským gigantem snad každý novinář skloňoval především jedno jméno. Warren Zaïre-Emery znovu ukázal, proč na něj aktuálně kouč Luis Enrique bezmezně sází, přestože nemá bohaté zkušenosti s velkými zápasy. I v daleko ostřílenější konkurenci vládl středu pole, navrch přidal dvě asistence. Není divu, že hlavní sportovní poradce Luís Campos a jeho pobočníci spřádají plány, jak teenagera udržet na delší dobu. Jednání o prodloužení spolupráce mimochodem, a podle kuloárních zpráv také úspěšně, aktuálně probíhají.

Akcie teprve sedmnáctiletého hráče na evropské scéně rychle rostou. Jeho výkonů si již dříve evidentně dobře všímal Thierry Henry, současný lodivod Les Espoirs, který se nedávno nebál předat mu kapitánskou pásku u výběru Francie do 21 let. A dokonce se hovoří o tom, že by mohl být Zaïre-Emery povolaný na nadcházející reprezentační sraz áčka v listopadu. Pokud by ho Didier Deschamps, šéf lavičky Les Bleus, opravdu nominoval, stal by se rodák z předměstí Paříže nejmladším hráčem oblékají národní dres od roku 1945.

Španělský stratég opravdu nemá jediný důvod bortit v současné chvíli fungující spolupráci v záloze. I on je totiž obecně moc spokojený s tím, jak se francouzský benjamínek zatím na hřišti projevuje. "Má dobrý přehled o hře, ví, kdy rozdat rozhodující přihrávky,” pochválil ho po výhře nad milánským soupeřem. "Ve svém věku je dokonalým příkladem pro všechny mladé, kteří sní o tom, že se jednou stanou profesionály. Jsem za něj opravdu šťastný."

Pařížané potřebují udržovat v Ligue 1 kontakt s první příčkou, ta je jim přitom vzdálená na rozdíl čtyř bodů, protože Nice v pátek vyhrálo na půdě Clermontu. Musejí zkrátka odpovědět stejnou notou, aby jim soupeř z jihu Francie náhle neuniknul. K podcenění party trenéra Érica Roye ze strany hostů by ovšem v žádném případě nemělo dojít. Připomeňme, že letos už Piráti skolil Lens nebo Lyon či remizovali s Rennes a teprve nedávno v Nice.

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Mah. Camara, Lees-Melou, Magnetti - Del Castillo, Satriano, Le Douaron

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Mukiele, Danilo Pereira, Škriniar, Hakimi - O. Dembélé, Ugarte, Zaïre-Emery, Barcola - Goncalo Ramos, K. Mbappé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.15 - 4.96 - 1.45

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Toulouse FC

neděle 15:00

TFC aktuálně svádí boje na dvou frontách, přičemž v Ligue 1 na začátku sezony rozhodně pomýšlelo na víc než na jedenáct bodů po devíti utkáních. V táboře MHSC naopak věří, že konec října roku 2023 bude stejně radostný jako jeho začátek.

Tehdy se hostům jednoznačně povedlo přehrát Lorient, dvě ze tří branek obstaral Akor Adams. Jenže ten od té doby neprosadil. Gól si na konto nepřipsal ani jeho parťák Musa Al-Tamari, jehož dva zásahy proti Clermontu byly anulovány poté, co jeden z fanoušků jihofrancouzského klubu hodil v nastaveném čase druhého dějství za příznivého stavu 4:2 pro domácí na hrací plochu petardu. Ta pak skoro zasáhla soupeřova brankáře Moryho Diawa.

Senegalský gólman byl odnesen na nosítkách, a La Pailleda tak přišla v tabulce o bod (namísto původně odebraných dvou). Duel se nakonec bude na Stade de la Mosson opakovat za zavřenými dveřmi a pro další dvě klání bude uzavřena tribuna Étang de Thau. "Mísí se ve mně znechucení, rozčarování a spousta smutku. Pět minut do konce zápasu, my vedeme a nějaký idiot najednou hodí něco z tribuny,” prohlásil prezident klubu Laurent Nicollin.

A aby toho nebylo málo, před týdnem připravil MHSC o body Florent Mollet, v současnosti hájící barvy FC Nantes. Naopak celek ze Stadium Municipal tři utkání ve francouzské nejvyšší soutěži neprohrál, přičemž hned ve dvou z nich se střelecky prosadil Thijs Dallinga, který v týdnu zaznamenal jedinou trefu svého týmu i na stadionu Anfield v Liverpoolu.

"Není to dobrý výsledek, ale přesto na sebe můžeme být pyšní. Samozřejmě, po takové porážce se to neříká snadno, ale v některých momentech jsme předváděli opravdu kvalitní výkon. Jsem šťastný, že se mně podařilo skórovat. Dát gól na takhle proslulém místě, o tom jako dítě sníte," nechal se slyšet třiadvacetiletý hráč, který od loňského roku patří k tahounům Toulouse, a tak není divu, že na něj trenér Carles Martínez Novell bude spoléhat i v Montpellieru.

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Jullien, Kouyaté, I. Sylla - Chotard, Ferri - Mousa Tamari, Savanier, Fayad - Adams

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Desler, Logan Costa, Nicolaisen, Suazo - Schmidt, Spierings, César Gelabert - Bangré, Dallinga, Magri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.91 - 4.44

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Monaco

neděle 15:00

LOSC v týdnu zvládlo svůj duel v rámci Evropské konferenční ligy, přestože průběh rozhodně nebyl jednoznačný. Monaco v minulé sezoně skončilo těsně za pohárovými příčkami, takže se může soustředit jen na domácí soutěž, čehož zatím knížecí klub využívá měrou vrchovatou. A pochopitelně v tom hodlá pokračovat i při daleké cestě na sever.

Jak už bylo uvedeno, svěřenci kouče Paula Fonseky ve čtvrtek domácí střetnutí proti Slovanu Bratislava zvládnuli, třebaže museli otáčet skóre. "O přestávce nám trenér řekl, že takhle hrát dál nemůžeme, pokud chceme dojít v Evropské konferenční lize daleko. Říkal, že to, že se nejedná o tým z Ligue 1, ještě neznamená, že je slabší. Po jeho poločasovém projevu jsme v tom zápase chtěli uspěch," prohlásil brankář Lucas Chevalier.

Vlastně se nejednalo o příliš velké překvapení, že slovenský vicemistr odjížděl ze Stade Pierre-Mauroy s prázdnou. Co se kalendářního roku 2023 týče, Les Dogues na vlastním stánku uhrály dohromady 36 bodů a v této statistice jsou na tom nejlépe ze všech účastníků Ligue 1.

Jestli si domácí záložník Yusuf Yazici udrží formu, je pravděpodobné, že uvedená porce bodíků ještě naroste. Zato jeho spoluhráč Jonathan David, loni čtyřiadvacetigólový, se stále ne a ne probrat ze střeleckého půstu. Prozatímní dva zářezy jsou na forvarda jeho kalibru v této fázi vážně docela málo.

AS znovu sází především na týmové pojetí, což mu vychází skvěle, neboť má aktuálně na kontě o pět bodů více než nejbližší protivník, a těší se z výborné formy. Třiadvacet vstřelených branek je aktuálně vůbec nejvíce z celé Ligue 1. Alexandr Golovin se zatím prosadil čtyřikrát, před týdnem se při výhře 2:1 nad Métami postaral o oba góly v Oukidjově síti. Stabilní výkonnost potvrzuje také Wissam Ben Yedder, jenž je samozřejmě i nyní připraven potrápit domácí defenzivu.

Marodka se aktuálně týká Breela Embola, Mohammeda Salisua, Caia Henriqueho, Vandersona a Guillerma Maripána, u Eliota Mataza je pak start nejistý. K dispozici by naopak měli být hostům švýcarský internacionál Denis Zakaria. Další příležitost nedočkavě vyhlíží dvacetiletý Soungoutou Magassa, ten si však na další počínání bude muset počkat, protože je zraněný. Ten podle vlastních slov věří, že má předpoklady k tomu, aby se stal špičkovým hráčem. Jen o rok starší Chrislain Matsima mimochodem v týdnu prodloužil kontrakt do roku 2026 a neměl by scházet v základní sestavě.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - B. Diakité, Yoro, Alexsandro Ribeiro, Ismaily - Zhegrova, Bentaleb, André, Ivan Cavaleiro - Yazici - J. David

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Singo, Zakaria, Matsima - K. Diatta, Moh. Camara, Yous. Fofana, Jakobs - Minamino, Ben Yedder, Golovin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.86 - 2.98

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

FC Metz - Le Havre AC

neděle 15:00

Čtyři porážky za sebou mají na kontě aktuálně Méty, které tak okupují barážovou šestnáctou pozici, a v duelu dvou nováčků s Le Havrem samozřejmě budou cílit na přerušení téhle špatné série. Ani hosté každopádně v posledních týdnech nevykázali slušné výsledky, z předchozích tří kol vydolovali pouze bod, a především by pak velmi rádi rozšířili své slabší konto výher.

Svěřenci trenéra Luky Elsnera do této chvíle získali na své konto jen dva tříbodové rezultáty, ve stejném režimu se mimochodem dosud prezentovali také Les Grenats. Na rozdíl od nich ovšem má celek z Normandie o dvě remízy navíc, a tak je přece v průběžném pořadí o trochu výše. Sumárně však ani jeden z týmů nemá na růžích ustláno, co se držení kvalitního odstupu od sestupových míst týče. Záchrana přitom pochopitelně pro oba představuje ambici číslo jedna.

Domácí stratég László Bölöni si zajisté moc dobře uvědomuje, že nelze pokračovat v režimu porážek, jinak se může jeho ekipa se zlou potácet. Třeba za minulý výkon na půdě favorita z Monaca však své mužstvo úplně nehanil. "Navzdory všem nedostatkům to bylo pozitivní. Alespoň totiž víte, jakým směrem se musíte vydat, abyste lépe řešili určité situace,” uvedl. "Myslím si, že jsme ukázali slušnou disciplínu a určitou sílu odporu vůči kvalitnímu soupeři.”

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Colin, I. Traoré, Fali Candé, Udol - N'Duquidi, Jean-Jacques - Jallow, L. Camara, Sabaly - Asoro

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - Salmier, A. Sangante, G. Lloris - Négo, Kuzjaev, A. Touré, Casimir - Sabbi, Bayo, N. Alioui

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.11 - 2.81

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Racing Strasbourg

neděle 17:05

Les Rouges et Noirs zatím nedokázali navázat na výkony z loňské sezony, které je dovedly na výbornou čtvrtou příčku. Racing si zase do jisté míry může stěžovat na nepřízeň paní Štěstěny, kvůli čemuž zatím okupuje až třináctou pozici.

Družina kouče Patricka Vieiry má za sebou dvě těsné porážky s Lens a Nantes. K nim před týdnem přibyl nepříznivý výsledek 0:3 z Parku princů. Pařížský forvard Kylian Mbappé sice skóroval proti SRFC jenom jednou, přesto mu mimochodem i nadále patří první příčka mezi kanonýry. Co by za to na francouzko-neměcké hranici dali, kdyby měli alespoň z poloviny takhle spolehlivého střelce.

V tomto směru jsou totiž nejspolehlivější Lebo Mothiba a Jean Bellegarda, kteří zaznamenali každý pouhé dvě branky. Vcelku spolehliví zakončovatelé typu Ludovica Ajorqueho či Habiba Dialla zkrátka chybí. To se pak není čemu divit, že venku se síť za zády soupeřova gólmana podařilo ve čtyřech partiích rozvlnit pouze jednou. K dobrému výsledku pravděpodobně nebudou moct přispět ani Karol Fila a Habib Diarra, jenž v týdnu netrénoval.

Rennes vyběhne na trávník domácího Roazhon Parku v lepším rozpoložení, neboť ve čtvrtek dokázalo díky Gouirimu a Kalimuendovi zvítězit na horké řecké půdě. Po zdolání Panathinaikosu po třech kolech vede svoji skupinu Evropské ligy. V Ligue 1 by však rádo vylepšilo svoji aktuální devátou pozici.

"Hodně mých hráčů si neuvědomuje svůj skutečný potenciál, který si přitom uvědomit musejí, aby mohli hrát uvolněněji," prohlásil kouč Bruno Génésio, jenž vede bretaňský celek od roku 2021. Na vlastním stánku se domácím v tomto ročníku střelecky daří, třináct gólů před vlastními příznivci nenastřádal žádný ze soupeřů. Ovšem co se defenzivy týče, je to mnohem lepší při venkovních duelech, tam Rennes inkasovalo jenom třikrát. Není tedy pochyb, že i proti Strasbourgu bude jasným favoritem.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Assignon, Omari, Belocian, Theate - Bourigeaud, Matič - Blas, Rieder, Gouiri - Kalimuendo

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Senaya, Nyamsi, L. Perrin, Delaine - Angelo, Mwanga, Doukouré, Bakwa - Sahi Dion - Emegha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.37 - 7.69

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Olympique Lyon

neděle 20:45

Jednou z největších událostí francouzské nejvyšší soutěže během jakékoli sezóny je rozhodně Choc des Olympiques. A letos bude bitva okořeněná pikantní italskou trenérskou školou. Na jedné straně se totiž ukáže Gennaro Gattuso, na druhé Fabio Grosso. Hlavně kolem druhého jmenovaného byl v posledních dnech humbuk, s Lyonem teď vlastně musí v Marseille uspět.

Oběma lodivodům je aktuálně čtyřicet pět, jsou prakticky stejný ročník. Moc dobře se znají, v roce 2006 slavili s Itálií titul mistrů světa. V letošním roce se poprvé v kariéře vydali na nebezpečné francouzské dobrodružství v rolích hlavních šéfů lavičky. Jak v Marseille, tak v Lyonu neúspěchy těžce snáší. Oba kluby patří v Ligue 1 mezi nejambicióznější vůbec a oba v žádném případě neprožívají klidnou sezónu.

Zatímco domácí se stále vzpamatovávají především z čistek na funkcionářském poli a z velké kritiky z řad novinářů i fanoušků, hosté naopak z hráčských ztrát. Oba celky trpí už několik týdnů především vnitřními neshodami. U Les Gones jde každopádně evidentně o daleko větší problém, protože ti ani nevykazují potřebné výsledky přímo na hřišti. Grosso je přitom podle kuloárních zpráv v nemilosti některých svěřenců, atmosféra v kabině prý není nejideálnější.

Doposud lyonský stratég odkoučoval čtyři zápasy a získal pouhý bod. Po minulé porážce s Clermontem v bitvě o Auvergne-Rhone-Alpes výběr OL spadl na samotné dno tabulky. Grosso je tedy, jen tak na okraj, údajně pod klubovým ultimátem. Nesmí prý prohrát v tomto a následujícím klání s Métami, jinak bude odvolaný, bez ohledu na to, jak krátce v novém působišti je.

A jen o pár dnů později po nezdaru s Clermontem vyplulo na povrch několik dalších nepříjemných skutečností. Třeba to, že obránce Nicolás Tagliafico byl vyřazený z nominace na utkání s Les Lanciers proto, že do Paříže odcestoval v roli diváka na ragbyové utkání mezi Argentinou a Novým Zélandem. Měl volno, Argentinec ho zkrátka pojal po svém. Nelíbilo se to ale právě Grossovi.

Následně se italský stratég znovu naštval a dokonce zrušil kompletní úterní trénink. V televizním pořadu odvysílaném na stanici RMC Sport totiž bývalý francouzský reprezentant Jerome Rothen prozrazoval fámy přímo z šatny. Prý mu jeden ze současných hráčů Lyonu říkal, že Grosso je, shrnuto a podtrženo, příšerným trenérem. "Chtěl jsem mluvit s hráči, protože pro mě je kabina posvátná. Nikdy se mi nelíbilo dělat nějaké scény. Svou práci dělám rád a dělám ji tak, jak chci já,” vyjádřil se Ital k celé kauze. "Mluvil jsem s nimi, protože do médií uniklo něco, co se mi nelíbilo. Kabina je důležitá, tvoříme v ní naši budoucnost. Už teď je těžké dát to všechno dohromady, takže musíme držet při sobě. Myslím si, že to všichni pochopili a půjdeme dál," dovysvětlil.

OM po sportovní stránce rozhodně netápe tak jako jeho rival, i tak je však pro něj současné postavení pod příčkami zaručující účast v evropských pohárech pro příští sezónu prostě málo. Na nynější střet se každopádně slušně navnadilo, v Evropské lize doma skolilo AEK Atény. "Jsou to velmi důležité tři body. Budeme po nich více sebevědomí. Po vítězství je vždy mnohem lepší jít do práce," těšilo domácího útočníka Vítinhu. "V neděli nás čeká velký zápas, není moc času na odpočinek. Ale není pochyb o tom, že výhra vám vždy vše usnadní."

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Rubén Blanco - Clauss, C. Mbemba, B. Meité, Renan Lodi - V. Rongier, Kondogbia, Veretout - I. Sarr, Aubameyang, Harit

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Clinton Mata, Lovren, O'Brien, Tagliafico - Caqueret, Alvero, Tolisso - Nuamah, Lacazette, Jeffinho

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.24 - 5.49

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Stade Reims - FC Lorient

sobota 17:00

Lorient se už pomalu a jistě sunul po sérii pěti utkání bez vítězství nebezpečně blízko k těm příčkám, které znamenají sestup do Ligue 2, nicméně propad zastavil v pravý čas. Rozhodně je přitom ještě více povzbudivé, že tři body urval v lokálním bretaňském derby proti Rennes. Aby se však opravdu šoupnul do klidnějších vod středu pořadí, musí mít zápal i v Remeši.

Parta trenéra Willa Stilla si každopádně doposud vedla lépe než její nynější protivník, i proto je pasována v tomto měření sil do role favorita. Z devíti zápasů urvala na své konto solidní čtyři vítězství a pohybuje se v horní polovině tabulky, hovořit musíme v souvislosti těch míst zaručující účast v evropských pohárech na příští sezónu. V duelu s Les Merlus pak bude chtít Remeš především napravit svoje poslední dvě vystoupení s Monacem a v Toulouse, z nichž získala jediný bod.

Když Lorient naposledy zavítal na Stade Auguste-Delaune, inkasoval tam čtyři branky a nakonec padl. Avšak ještě předtím, v předchozích třech případech, tam neprohrál. Dvakrát z toho tam dokonce slavil výhru, jednu ještě v rámci francouzské druhé nejvyšší soutěže v roce 2018. "Abyste porazili tak silného soupeře, jakým je Remeš, potřebujete hlavně vydržet hrát intenzivně,” nastavil jasný herní cíl před tímto mačem hostující stratég Régis Le Bris.

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Okumu, Abdelhamid, De Smet - Richardson, Munetsi, Teuma - Ito, O. Diakité, Daramy

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - For. Mendy, Talbi, I. Touré - T. Le Bris, L. Abergel, T. Bakayoko, Yongwa - Faivre, Kroupi, Tosin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.94 - 4.83

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RC Lens - FC Nantes

sobota 21:00

Pryč jsou ty doby, kdy loni Nantes zachraňovalo Ligue 1 na poslední chvíli. Po devíti kolech se bretaňský výběr nacházel v tabulce na slušném sedmém místě před sobotním programem a velmi rád by namotával další bodíky na provázek, ostatně jako v týdnech předchozích. A to bez ohledu na to, že nyní pocestuje na půdu Lens, které se začíná postupně vzpamatovávat.

Kanárci sice do této chvíle zapsali už tři porážky, na druhou stranu umějí také vítězit. Poslední dva tříbodové výsledky získali jak na půdě Štrasburku, tak proti Montpellieru. A to přitom v obou duelech neměli k dispozici svého nejproduktivnějšího střelce Mostafu Mohameda. Pomineme-li dosavadního suveréna v tabulce nejlepších šutérů, tedy Kyliana Mbappého z PSG, je Egypťan s pěti zapsanými trefami na děleném druhém místě.

A to i přesto, že musel vynechat již dva zmíněné zápasy kvůli karetnímu trestu. Svůj distanc za prohřešek ze začátku října z půdy Rennes si již každopádně odpykal, a s ním by tak teď mohlo být Nantes ještě silnější než v předchozích dvou případech. "Jsme na dobré cestě," řekl nedávno hostující kouč Pierre Aristouy. "Přivedli jsme do kabiny několik hráčů z akademie, abychom měli široký kádr. Zapojili se do toho všeho i naši mladíci,” těšilo ho.

Domácí zatím zaostávají na francouzské nejvyšší scéně za svými očekáváními. Umístění ve spodní polovině pořadí je pro účastníka Ligy mistrů, který mimochodem v úterý uhrál na poli milionářské soutěže bod s eindhovenským PSV, zkrátka málo. Výsledky jsou ovšem přece lepší než na samém startu sezóny. Alespoň tedy Les Sang et Or tak často neprohrávají.

Na co si každopádně Franck Haise rozhodně stěžovat nemůže, to je atmosféra na Stade Bollaert-Delelis. Fanoušci stále chodí ve velkých počtech, právě oni mnohdy tvoří základní složku všech úspěchů. Už nejednomu slavnějšímu konkurentovi burácivá kulisa nahnala husí kůži. "Jsme sice malé město, klub má ale obrovskou podporu v regionu i mimo něj. Je tu na stadionu vždy zvláštní klima,” potvrzoval lodivod Lens.

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Aguilar, Abdul Samed, A. Diouf, Machado - Sotoca, Wahi, Thomasson

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Coco, Duverne, Cömert, Castelletto, Merlin - Pedro Chirivella, Moutoussamy - Mollet, Abline, Simon

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.19 - 5.77

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Clermont Foot - OGC Nice

pátek 21:00

Nice má od začátku sezóny opravdu moc dobrou formu. I nadále platí, že jako jediný celek z Ligue 1 ještě neutrpěl žádnou porážku. A svou sérii neporazitelnosti se bude snažit zakulatit na číslo deset na půdě Clermontu. Ten se nachází na opačném pólu tabulky, na druhou stranu bude vstupovat do tohoto měření sil jistě notně povzbuzený o poslední venkovní skalp Lyonu.

Svěřenci trenéra Pascala Gastiena v bitvě o Auvergne-Rhone-Alpes takovou vzpruhu určitě potřebovali. Podobně jako jejich protivník nezískali na své konto do té doby jediné vítězství, se dvěma body se krčili na samotném dně. Ne že by díky těsné výhře ze stadionu Parc Olympique Lyonnais výrazně povýšili v průběžném pořadí, konkrétně se posunuli právě jen před svého lokálního rivala, bezpochyby by však mohl mít konečný výsledek pozitivní vliv na budoucí týdny.

Clermont každopádně nebude mít v páteční předehrávce jednoduchou úlohu navázat na předchozí bodový zisk. OGC navíc bude mít velkou motivaci dostat se, alespoň dočasně, na první místo před vedoucí Monaco, k takovému počinu přitom bude zapotřebí výhra. Aktuálně je však ekipa trenéra Francesca Farioliho v natolik dobrém rozpoložení, vždyť naplno bodovala v pěti případech z posledních šesti, včetně minulého regionálního derby s Marseille, že nemá jediný důvod nevěřit si. "Pokud se nemýlím, Clermont je jedním ze tří nebo čtyř nejlepších týmů, co se držení míče týče. Je velmi agresivní v obranné fázi, navíc vysoko presuje,” varoval hostující stratég, jehož družina je tak jako tak pasována do role favorita.

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Seidu, Pelmard, Caufriez - C. O. Konaté, J. Gastien, Gonalons, Magnin, Allevinah - Cham - Nicholson

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Rosario, Todibo, Dante, Bard - Sanson, Ndayishimiye, Boudaoui - Laborde, Moffi, Boga

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.90 - 3.25 - 2.16

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AS Monaco
9
6
2
1
23 : 12
20
2
OGC Nice
9
5
4
0
10 : 4
19
3
Paris Saint-Germain
9
5
3
1
20 : 7
18
4
Lille OSC
9
4
3
2
12 : 10
15
5
Stade Brestois
9
4
3
2
9 : 8
15
6
Stade Reims
9
4
2
3
15 : 12
14
7
FC Nantes
9
4
2
3
16 : 15
14
8
Olympique Marseille
9
3
3
3
12 : 12
12
9
Stade Rennes
9
2
5
2
15 : 12
11
10
Toulouse FC
9
2
5
2
11 : 10
11
11
Le Havre AC
9
2
4
3
10 : 12
10
12
FC Lorient
9
2
4
3
15 : 19
10
13
Racing Strasbourg
9
3
1
5
8 : 14
10
14
RC Lens
9
2
3
4
8 : 13
9
15
Montpellier HSC
8
2
3
3
12 : 11
8
16
FC Metz
9
2
2
5
8 : 16
8
17
Clermont Foot
8
1
2
5
7 : 13
5
18
Olympique Lyon
9
0
3
6
7 : 18
3

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Seydou Doumbia

Čar, Niles a Cherki ani v nominaci na derby tak ti musí být hodně v prdeli

Reagovat
Israha

Duje v té Anglii šel až tak dolů, že se neprosadí přes Diomandého a spol?

Reagovat
Seydou Doumbia

Zas tak tragický aby se neprosadil do nominace ani přes O'Briena mi nepřišel, tady už to je asi čistě o nastavení a přístupu, Cherki ukázal že je v prdeli a podobně na tom asi jsou i ti dva.

Reagovat
Langi

Tak Niles je strasnej, ale zas at Grosso nedela, ze v tehle situaci muze Car a Cherki sedet …bude hrat O’Brien a Akouokou…to je vyhra

Reagovat
Mandanda_30

Ale ne dneska

Reagovat
Seydou Doumbia

Cara nechal doma aby fans OM nenapadli autobus, ale tím že ho nechal doma je akorát víc nasral že to schytal trenér za něj já nevím kurva

Reagovat
Mandanda_30

Zrovna dneska jsem se těšil, nejhorší Lyon za bůhví jak dlouho, mohli jsme si udělat hezkej večer, tak nechápu proč to udělali, když museli vědět, že kvůli tomu zrušijou zápas a akorát nám tak ty 3 body seberou

Reagovat
Seydou Doumbia

taky moc nechápu, zadarmo tři body a udělaji toto zrovna dnes

Reagovat
lajka30
Reagovat
Seydou Doumbia

Až na to že to byli ty vypatlané kurvy z Marsej no

Reagovat
lajka30

Už jsem to taky jsem to zaregistroval. Za to se omlouvám moje chyba.

Reagovat
Langi

Hosi fans Marseille to je teda strasnej odpad…jako chapu, ze tam je nejaka rivalita, ale hazet sutry na autobus jeste pred zapasem…zavrit stadion a kontumace…dementni bezmozci

Reagovat
PtákOhnívák

To se dalo celkem čekat v Marsej... Vždyt v tom městě už snad nikdo jiný, než kriminálníci a utečenci z afriky nebydlí... Tak co čekat od "fanoušků" Marsej. To je peklo to město!

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako mít první výhru v 10 kole po kontumaci by byl unikát, ale podle mě jen přehodí termín a budou hrát před prázdnými tribunami, takový velký krok neudělají...bohužel teda

Reagovat
Israha

Ok, tak po téhle demenci budu přemýšlet, jestli pokračovat ve fandění OM. Už to vyhrožování Marcelinovi a zbytku vedení bylo hraniční, tohle je přes čáru definitivně. Říct teď někomu, že jsem příznivec Marseille, připadám si trapně, že jsem ve stejné sociální skupině jako tihle kreténi, kteří ničí majetek a ubližují na zdraví v rámci "jakési rivality", kor ještě navíc s klubem, kde ty vztahy nikdy nijak vyhrocené nebyly. Z tohohle bude flastr jak prase, který de facto může rozhodnout o tom, že sezona dopadne neúspěšně (čekám velký bodový postih).

Reagovat
Mandanda_30

Tak jaký procento z celé fan base Marseille toto dělá.... Na sociálkách říkaj fanouškovské stránky OM, že hrůza, hanba, etc.... Spíš bych tu fanouškovskou komunitu OM rozdělil na 2 části a ztotožňoval se jen s tou jednou

Reagovat
Seydou Doumbia

problém je že vidět jde hlavně ta druhá...ta jedna dělá top grafické chorea, ta druhé haže kameny do hlavy soupeři...to vybalancovat nejde

Reagovat
Israha

To můžeš udělat vždy, v jakémkoliv fanouškovství najdeš skupinu dementů, co to svoje nadšení pro věc hrotí až moc. Ve velkém fotbale ale aktuálně nic horšího, než extrémní fans OM, bohužel není. Proti tomuhle jsou nějaké ofenzivní skandování či jeden dělbuch na trávníku drobnosti.

Reagovat
Mandanda_30

Snažím se jen bránit bratry a sestry z OM, ale ano je to celkem nemožný úkol

Reagovat
Israha

Já nejsem zrovna zastánce přehnané korektnosti a pozérského slušňáctví (když se dvě bandy bitkařů domluví, že se před zápasem někde mimo stadion cíleně pobijou, říkám si "demence, ale jejich věc"), ale prostě nejdeš někomu házet šutry do hlavy a dělbuchy do skel autobusu, jen protože fandí jinému klubu. A nejdeš agresivně vyhrožovat vedení klubu kvůli "špatným výsledkům" (které navíc reálně kdovíjak špatné nebyly). To je natolik přes čáru, že obligátní prohlášení "to je to tvrdé jádro, ostatní jsou normální" u mě prostě neobstojí. Tohohle je potřeba se razantně zříci a ne nad tím mávnout rukou ve smyslu "oni už jiní nebudou".

Reagovat
Mandanda_30

Souhlas, ale obávám se, že oni opravdu už jiní nebudou

Reagovat
Thimpu25

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto je velice smutne , Marseille už bohužiaľ nemožno považovať ako Európu a tak to aj vyzerá .

Reagovat
fabec1222

Francie země imbecilů. Historicky neumí nic jinýho než brečet a furt někomu řezat hlavy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele