Ligue 1 - souhrn 10. kola: Výhru PSG vystřílel Mbappé

27.10.2023, 22:58, aktualizováno 29.10.2023, 18:59
Komentáře a souhrny
U míče Kylian Mbappé (© AFP)

PSG zavítalo do Brestu, odkud si nakonec odvezlo tři body. Přestože v 89. neproměnil penaltu, se o to dvěma trefami postaral Kylian Mbappé. Nice to na půdě Clermontu nemělo vůbec jednoduché, ale přesto zůstává jediným neporaženým týmem ligy a po těsné výhře 1:0 stoupá dočasně do čela tabulky. Remeš porazila Lorient a posunula se již na čtvrté místo.

Stade Rennes - Racing Strasbourg 1:1

29.10.2023 17:05

Góly: 23. Adrien Truffert - 81. Lebo Mothiba

Fotbalisté Rennes remizovali v 10. kole Ligue 1 na svém hřišti se Štrasburkem 1:1. V zajímavém duelu, ve kterém se oba celky snažily prezentovat ofenzivní hrou, otevřel skóre svým prvním letošním ligovým gólem Adrien Truffert. Pro francouzského obránce šlo teprve o pátou ligovou trefu v kariéře, tři body za ni však domácí nezískali. Tým z Alsaska totiž zásluhou Leba Mothiby v závěru duelu vyrovnal a utnul svou třízápasovou sérii porážek.

V roli favorita vstupovali do utkání domácí fotbalisté, kterým se na vlastním hřišti poměrně dařilo, když zde v probíhajícím ročníku nestačili pouze na silné PSG. I přesto se tým z Bretaně pohyboval jen ve středu tabulky a se ztrátou jednoho bodu mu na záda dýchal Štrasburk. Ten však v předchozích třech zápasech nezískal ani bod a vstřelil jediný gól. Na půdě Rennes navíc prohrál sedm z posledních osmi duelů.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí. Již v sedmé minutě se hezky uvolnil a zakončil Arnaud Kalimuendo, k jeho smůle však střela proletěla těsně nad břevnem. Hosté se připomněli vzápětí, když si po krásném centru naskočil na hlavičku Emanuel Emegha, skvělým zákrokem se ovšem blýskl Steve Mandanda. Ve 23. minutě šlo Rennes do vedení, když se náramně z voleje trefil Truffert. Těsně před přestávkou zahrávali hosté nebezpečnou standardku, vytěžit se jim z ní však nic nepodařilo, a tak odcházeli do šaten s jednogólovou ztrátou.

Hned z první akce druhého poločasu mohl Le Racing srovnat. Angelo nicméně nedokázal po hezké nabídce Dilaneho Bakwy dopravit balon do sítě. V 63. minutě kroutil svůj přímý kop na zadní tyč kapitán domácích Benjamin Bourigeaud, výborný zákrok ovšem vytáhl Matz Sels. Chvíli poté mohl vyrovnat Kevin Gameiro, jeho volej zpoza pokutového území ovšem proletěl těsně kolem levé tyče. V 81. minutě se však hosté přece jen dočkali, když se ve vápně k dorážce dostal Mothiba a bez problémů uklidil míč do brány. V závěru mohl rozhodnout Ibrahim Salah, jeho střela však mířila pouze doprostřed na připraveného Selse.

Utkání tak skončilo nerozhodně a oba celky se o body podělily. Rennes se v příštím kole 5. listopadu představí na hřišti Nice, zatímco Štrasburk přivítá ve stejný den Clermont.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Toulouse FC 3:0

29.10.2023 15:00

Góly: 13. Akor Adams, 63. Khalil Fayad, 72. Akor Adams

Fotbalisté Montpellieru dokázali poprvé v sezoně urvat na domácí půdě tři body, když zvítězili v utkání 10. kola Ligue 1 nad Toulouse 3:0. La Paillade o svém úspěchu rozhodli už ve 13. minutě, kdy se prosadil Akor Adams. Letní posila z norské ligy pak společně s Khalilem Fayadem přidala ve druhé půli ještě po jednom zásahu a zasloužila se o nápravu po nepěkném závěru posledního domácího zápasu s Clermontem. Hosté tak po nevydařeném duelu na evropské scéně proti Liverpoolu prohráli i ve francouzské soutěži, v jejíž tabulce zůstali ve spodní polovině.

Příznivci Montpellieru se v průběhu týdne dozvěděli, jaký trest postihne klub za neukázněnost fanoušků v předminulém kole, kdy bylo domácí utkání proti Clermontu předčasně ukončeno po tom, co dělobuch zranil gólmana soupeře. Disciplinární komise rozhodla, že se zápas bude opakovat a La Paillade přijdou v tabulce o jeden bod. Nevydařené období soupeře chtělo využít Toulouse, které v lize neprohrálo tři klání v řadě a v minulém ročníku dotáhlo oba vzájemné duely do vítězného konce.

Do první šance zápasu se mohl dostat hostující Frank Magri, jeho střela v pádu ovšem mířila mimo a hlavní sudí byl hluchý i vůči jeho stížnostem ohledně držení obráncem. Ve 13. minutě tak jásali domácí příznivci. Adamse našel v pokutovém území exkluzivním pasem Téji Savanier a mladý Nigerijec nedal svou šajtlí po zemi brankáři šanci zakročit. Le Tef mohli vyrovnat po půlhodině hry, přízemní střela Yanise Begraouiho měla potřebnou razanci, ale větší problémy brankáři La Paillade nenadělala. Na hrací ploše bylo ke konci první půle ještě poměrně rušno a hlavní rozhodčí rozdal do pauzy nakonec čtyři žluté karty.

Po chybě obránce se v 53. minutě zjevil sám před brankářem Adams, byl ovšem odmítnut skvělým zákrokem brankáře Guillaumem Restesem. Obrana hostů si však nadále koledovala a rezultoval z toho druhý gól domácích. Na centr z rohového kopu si naskočil Kiki Kouyaté a přistrčil míč hlavou přímo na nikým nehlídaného Fayada. Ten prázdnou bránou nepohrdl a navýšil vedení týmu z jihu Francie. Osud utkání pečetil svou druhou trefou večera v 72. minutě Adams, pro kterého se jednalo již o sedmý zásah v letošním ročníku. Hosty od většího debaklu zachránila ještě branková konstrukce, zapsání Mousy Al-Tamariho do listiny střelců k jeho smůle odmítla pravá tyč.

Fotbalisté Montpellieru tak utkání navzdory nepříjemnostem z posledních týdnů zvládli. V příštím kole se 3. listopadu představí na půdě silného PSG. Toulouse přivítá o dva dny později Le Havre.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Monaco 2:0

29.10.2023 15:00

Góly: 32. Ivan Cavaleiro, 42. Bafodé Diakité

Fotbalisté Lille porazili v 10. kole Ligue 1 Monako 2:0, a udělali tak vítěznou tečku za vydařeným týdnem, v němž na evropské scéně porazili Slovan Bratislava. Dogy o výhře rozhodly dvěma góly už v první půli, kdy se prosadil i bývalý hráč knížecího klubu Ivan Cavaleiro. Hosté se tedy po druhé porážce v sezoně nevrátili na první místo a zůstali třetí, tým ze severu Francie se zařadil na čtvrtou příčku.

Lille si, zdálo se, libovalo v těsných domácích bitvách. V aktuálním ročníku odehrálo před svými fanoušky napříč soutěžemi sedm duelů a šest z nich ovládlo, ani v jednom z nich však nevstřelilo více než dva góly. V ligové soutěži Dogám na vlastním hřišti výrazně zjednodušovala práci precizní obranná hra a právě ta musela být v nejlepší kondici proti Monaku. Knížata totiž disponovala nejlepším útokem ligy, který se v každém venkovním klání prosadil minimálně dvakrát.

Hostující ofenziva se k plnění normy snažila vykročit již po třech minutách, rána Krépina Diatta zpoza vápna ale zamířila těsně vedle. Dogy na příležitost knížecího klubu odpověděly hned vzápětí, projektil Yusufa Yaziciho však Philipp Köhn bez problémů zlikvidoval. Diváci v Lille sledovali vyrovnané střetnutí, ani jeden z týmů si v úvodní půlhodině další brankové příležitosti nevytvořil. Skóre se tak poprvé měnilo až krátce po jejím uplynutí, když Cavaleiro využil skvostného centru Edona Zhegrovy a ranou z voleje poslal domácí do vedení. Zhegrova mohl ještě v první půli přidat k asistenci i úspěšnou trefu, jenže jeho projektil pod břevno Köhn vyrazil. Dogy přesto ještě před odchodem do šaten navýšily své vedení, když po další přesné přihrávce Zhegrovy uspěl ranou na zadní tyč Bafodé Diakité.

V úvodu druhého poločasu napřáhl k dalekonosné střele Aleksandr Golovin, nulu na straně Monaka ale umazat nedokázal. Knížata svého soupeře přehrávala, Wissam Ben Yedder v další příležitosti hostů zakončil těsně vedle vzdálenější tyče. V 69. minutě se již svěřenci Adi Hüttera radovali z kontaktní trefy, zásah Myrona Boadu však kvůli ofsajdovému postavení neplatil. O pět minut později vypálil z hranice vápna Maghnes Akliouche, ani francouzský záložník ovšem pozorného Lucase Chevaliera překonat nedokázal. Gólman Lille si pohlídal i další pokus Golovina, jenž jej prověřil stříleným centrem z přímého kopu. Hosté se snažili závěr utkání zdramatizovat, Akliouche ale rozvlnil jenom boční síť.

Souboj týmů z popředí tabulky tak zvládlo lépe Lille. To se v příštím kole představí 4. listopadu na hřišti Marseille, Monako o den později přivítá Brest.

Více informací k zápasu

FC Metz - Le Havre AC 0:0

29.10.2023 15:00

Góly: -

Le Havre remizoval v rámci 10. kola Ligue 1 na hřišti Mét 0:0, a protáhl tak neporazitelnost ve vzájemných střetnutích již na sedm utkání. Aktivnější byli jasně domácí střelci, včetně bývalého hráče Sparty Praha Benjamina Tetteha, kteří však byli deptáni gólmanem Arthurem Desmasem, jenž předvedl v první půli hned několik výborných zákroků a zařídil bezbrankový výsledek zápasu. Les Grenats se tak alespoň dočkali prvního bodového zisku od půlky září.

Do prvního souboje těchto celků na půdě nejvyšší francouzské soutěže po 23 letech vstupovali v lepším rozpoložení hosté. Le Havre dosud prohrál jediný ze čtyř venkovních duelů, když dokázal remizovat v Rennes či Lyonu. Těšit ho navíc mohla i bilance s Métami, které ve vzájemném utkání nedokázaly zvítězit šestkrát v řadě. Po nadějném vstupu do sezony navíc Les Grenats upadli do krize, když čtyřikrát za sebou nebodovali, třikrát přitom dokonce nevstřelili ani gól.

Nepříliš atraktivní úvod utkání postrádal šance i střely na bránu. To mohl změnit Mohammed Bayo, individuální průnik až k prostoru malého vápna ale zakončil pouze ranou do jednoho z bránících hráčů Les Grenats. První příležitost domácích přišla až ve 27. minutě z kopačky Kevina Van Den Kerkhofa. Gólman Desmas ovšem jeho prudký pokus z hranice šestnáctky zlikvidoval. Brankář hostí pak měl velké štěstí, když českým fanouškům dobře známý Tetteh mířil jen pár čísel vedle levé tyče. V samotném závěru prvního poločasu se pak musel vytasit s akrobatickým zákrokem proti střele Lamince Camary z přímého kopu, která by jinak zapadla přesně do pravé šibenice.

Domácí hráči začali druhou půli tam, kde ji skončili, mrzet je opět mohlo neúspěšné zakončení Tetteha, tentokrát v podobě promáchnutí z bezprostřední blízkosti po rohovém kopu. Le Havre poprvé výrazněji zahrozil až v 51. minutě, z prostoru penalty ale Bayo mířil vedle levé tyče. Fantastický zákrok pak předvedl Alexandre Oukidja, lob Nabila Aliouiho vytáhl na poslední chvíli až na brankové čáře. Poslední půlhodina zápasu postrádala gólový apetit z obou stran, diváci na Stade Saint-Symphorien nakonec na branku v propršeném duelu čekali marně.

Souboj nováčků francouzské nejvyšší soutěže tak skončil dělbou bodů. Méty se v příštím kole 5. listopadu představí v Lyonu, Le Havre bude hrát tentýž den v Toulouse.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Paris Saint-Germain 2:3

29.10.2023 13:00

Góly: 43. Steve Mounié, 52. Jérémy Le Douaron - 16. Warren Zaïre-Emery, 28. Kylian Mbappé, 89. Kylian Mbappé

Fotbalisté PSG navázali na dobrou formu i v Brestu, kde v 10. kole Ligue 1 zvítězili 3:2, čímž protáhli sérii výher na čtyři klání po sobě. Skóre zápasu otevřel již v 16. minutě teprve 17letý Warren Zaïre-Emery, jenž po skvělém výkonu proti AC Milán zaznamenal svou první branku v letošním ligovém ročníku. Pozadu tentokrát nezůstal ani Kylian Mbappé, který nakonec dvěma góly rozhodl o výhře svého celku, přičemž svou první trefou dosáhl v pouhých 24 letech na metu 250 nastřílených branek na klubové úrovni.

Pařížanům se před pár dny vydařil duel v Lize mistrů, když porazili AC Milán nečekaně jednoduše 3:0. K výhře nasměroval PSG ve formě hrající Mbappé, jenž byl s osmi vstřelenými góly nejlepším kanonýrem Ligue 1. Ve francouzské nejvyšší soutěži ovšem nečekal červenomodré jednoduchý úkol, jelikož Brest doma dosud neprohrál a figuroval na velmi dobrém pátém místě.

Les Parisiens nasadili hned v úvodu velmi vysoké tempo, a domácí gólman Marco Bizot tak neměl chvíli klidu. Zejména pumelice Zaïre-Emeryho mu nadělala potíže, míč ale přesto zvládl zblokovat na roh. Nadějný Francouz se však gólového zápisu dočkal v 16. minutě, kdy z podobné pozice za šestnáctkou nádherně vymetl pavučinu pod levou šibenicí. Bizot zachraňoval děravou obranu Brestu o pět minut později, kdy nádherně vytáhl přesnou střelu pod břevno z kopačky Kang-In Leeho. Na tečovanou ránu Mbappého ze 28. minuty byl ovšem krátký. O překvapivou kontaktní trefu se chvíli před pauzou postaral hlavičkou z malého vápna Steve Mounié.

Další nečekaný dárek doručil hostům po změně stran Jérémy Le Douaron, jenž hlavičkou z pozice penaltového puntíku dorovnal skóre. Francouzského forvarda první gól v ligové sezoně namotivoval a po hodině hry mohl přidat další. Nejprve však spálil jasnou šanci ve vápně a chvíli nato jej vychytal bravurním zákrokem Gianluigi Donnarumma. Naděje Brestu na bodový zisk zhatila v závěru penalta, kterou po neúspěšné střele dorazil do odkryté sítě Mbappé. Kontroverzní moment doprovodilo rovnou šest žlutých karet.

Brest tak přišel o domácí neporazitelnost a Paříž si odvezla tři body. Další zápas čeká Piráty 5. listopadu v Monaku, PSG se o dva dny dříve střetne s Montpellierem.

Více informací k zápasu

RC Lens - FC Nantes 4:0

28.10.2023 21:00

Góly: 27. Florian Sotoca (pen.), 58. Facundo Medina, 71. Florian Sotoca (pen.), 89. Neil El Aynaoui

Fotbalisté Lens zvítězili v 10. kole Ligue 1 doma nad Nantes jednoznačně 4:0. Veškerou pozornost si pro sebe uzmul útočník Florian Sotoca, jenž dvěma proměněnými penaltami a přesnou přihrávkou na branku Facunda Mediny rozhodl o tom, že se jeho tým po téměř měsíci radoval z triumfu ve francouzské nejvyšší soutěži. Zkušený kanonýr se navíc díky svému počinu stal nejlepším ligovým střelcem Racing Clubu v tomto století.

Hráči Lens hodili za hlavu nepovedený vstup do nové sezony a v posledních týdnech se úspěšně začali vyhýbat porážkám. Stále to však nebyl ten rozjetý tým z minulého ročníku, který usiloval o titul. V předchozích utkáních sice osmkrát neprohrál, hned ve čtyřech případech z toho ovšem byly remízy, přičemž minulá ligová ztráta nastala proti nováčkovi soutěže z Le Havre. Tentokrát Racing čekal souboj s Nantes, kterému se naopak na jeho poměry skvěle dařilo, o čemž svědčilo 14 získaných bodů a sedmé místo v tabulce.

I přes mírnou převahu domácích se o první větší šanci postarali Kanárci. Zpoza vápna to z voleje vyzkoušel talentovaný bek Quentin Merlin, ovšem na jeho zakončení ke vzdálenější tyči si počíhal kapitán Brice Samba. Velkou šanci na změnu skóre nicméně dostali fotbalisté Racing Clubu. Po faulu na Adriena Thomassona v pokutovém území se z penaltového puntíku prosadil zkušený útočník Sotoca, jenž v sezoně 2019/20 pomohl loňskému vicemistrovi postoupit mezi francouzskou elitu. Utkání bylo i nadále herně vyrovnané, nicméně další přesnou trefu už úvodní dějství nepřineslo, i když daleko k navýšení vedení neměl mladý Elye Wahi.

Po změně stran kontrolovali domácí hru, ani jeden z týmů si ovšem dlouho nevypracoval jedinou střelu. Hned první pokus však Lens dokázalo přetavit v další branku. Postupnou kombinaci vyšperkoval přihrávkou střelec úvodní trefy Sotoca, jenž našel Medinu a argentinský stoper v tutovce nezaváhal. Vzápětí mohlo být manko mezi oběma celky už třígólové, Alban Lafont ale skvěle zasáhl proti Wahimu. Po ruce jednoho z hostujících hráčů se zahrával další pokutový kop a z puntíku se znovu nemýlil veterán Sotoca. Třešničku na dortu přidala střídající posila Neil El Aynaoui, pro kterého se jednalo o první trefu v dresu Lens.

Lens tak domácí zápas dotáhlo do vítězného konce a připsalo si tři body. V následujícím kole se 4. listopadu střetne s Lorientem, Nantes vyzve o den později na souboj Reims.

Více informací k zápasu

Stade Reims - FC Lorient 1:0

28.10.2023 17:00

Góly: 84. Joshua Wilson-Esbrand

Reims zvítězilo v 10. kole Ligue 1 před vlastním publikem nad Lorientem 1:0 a dotáhlo se na rozdíl jediného bodu na aktuálně třetí PSG. Klub z Remeše v prvním poločase dominoval, přičemž strůjcem aktivity domácích byl především japonský útočník Junja Ito. Les Merlus ve druhé půli sice tempo duelu vyrovnali, porážce se však nakonec neubránili. V závěrečné desetiminutovce totiž rozhodl svou premiérovou trefou v dospělém fotbale anglický obránce Josh Wilson-Esbrand, jenž do Francie před touto sezonou zamířil na hostování z Manchesteru City.

Fotbalisté Lorientu v minulém kole prolomili nepříznivou sérii pěti zápasů bez vítězství, když doma porazili Rennes 2:1. Pro Les Merlus to ovšem byla teprve druhá výhra od startu ročníku, s čímž fanoušci rozhodně nemohli být spokojení. Klopýtat začalo i Reims, které po porážce s Monakem uhrálo pouze bod v Toulouse. Do karet červenobílým tentokrát hrál alespoň fakt, že se svěřenci Regise Le Brise čtyřikrát po sobě neprohráli.

Tempo duelu diktovali od úvodních minut domácí fotbalisté, kteří si v deváté minutě připsali i první větší příležitost, když ránu Marshalla Munetsiho zablokoval jeden z bránících hráčů. Hostující gólman nemusel zasahovat ani o několik okamžiků později proti projektilu Ita, jenž z hranice vápna zamířil vysoko nad. Aktivita Reims nepolevovala, v polovině úvodního dějství však Munetsi v další nadějné příležitosti hlavičkoval pouze do země. Hráčům Lorientu činil problémy především agresivní presink soupeře, úvodní střelecké zakončení tak zaznamenali až ve 36. minutě, kdy přízemní rána Romaina Faivreho prosvištěla těsně vedle vzdálenější tyče. Závěr poločasu již další šance nenabídl.

Aktivita klubu z Remeše po změně stran opadla. První vážnější příležitost druhé půle si tak v 54. minutě připsal hostující Eli Junior Kroupi, z nadějné pozice ve vápně ale výrazně přestřelil. Červenobílí se s přibývajícím časem začali objevovat na soupeřově polovině častěji, jenže Yvona Mwoga znovu ohrozili až v 70. minutě, kdy Teddy Teuma vyslal z hranice vápna nebezpečnou přízemní střelu. V 82. minutě byl blízko vsítění branky Darlin Yongwa, pumelici kamerunského obránce ale vytěsnil domácí gólman výtečným zákrokem na roh. Promarněné příležitosti museli Les Merlus litovat dvojnásobně, neboť jen o chvíli později rozhodl o vítězství klubu z Remeše technickou ranou k tyči Wilson-Esbrand.

Domácí tak zápas zvládli a po dvou zaváháních naplno bodovali. V následujícím kole se 5. listopadu střetnou s Nantes, Lorient změří o den dříve síly s Lens.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - OGC Nice 0:1

27.10.2023 21:00

Góly: 74. Hicham Boudaoui

Fotbalisté Nice v 10. kole Ligue 1 nakonec vyzráli na obranu domácího Clermontu a zvítězili 1:0. Hosté celý zápas jednoznačně dominovali, avšak poctivý obranný blok Les Lanciers dlouho gól nepřipustil. V prvním poločase navíc zklamal Gaëtan Laborde, který neproměnil pokutový kop. Odpor domácích tak zlomil až v 74. minutě Hicham Boudaoui. Orli se tříbodovým ziskem vyhoupli do čela soutěže a jako jediní si stále drží neporazitelnost.

Fotbalisté Clermontu v posledním kole konečně poznali chuť vítězství, když porazili utrápený Lyon na jeho půdě 2:1, a poprvé tak od startu ročníku získali tři body. Tentokrát je však na vlastním hřišti čekal o poznání těžší úkol, jelikož se jim do cesty postavilo Nice. Les Aiglons se mohli chlubit hned několika pozoruhodnými fakty. V tabulce se totiž nacházeli na druhé příčce, přičemž ani jednou neprohráli a zároveň měli i nejlepší obranu z celé soutěže.

Dle očekávání už od úvodních minut dominovali hráči Nice, první šance ovšem brankou neskončily. V osmé minutě si naběhl za defenzivu Evann Guessand, gólman mu ale svým výběhem znemožnil úspěšně vystřelit. Krátce nato zakončoval přetažený centr Laborde, Mory Diaw si však jeho pokus opět pohlídal. Kolem 30. minuty zakončovali v krátkém sledu z velké vzdálenosti Jérémie Boga a Jean-Clair Todibo, jenže oba své pokusy namířili mimo tři tyče. To samé platilo i pro Laborda, který měl možnost otevřít skóre z penalty, branku ale trestuhodně o kus přestřelil.

Sedm minut po změně stran se dočkali první střely i domácí, pokus Cheicka Oumara Konatého ale zblokoval obránce. Avšak stále bylo jasně lepším týmem Nice, jenže vytrvalé obléhání branky dlouho nikam nevedlo. To se změnilo až v 74. minutě, kdy po perfektním přízemním centru Romaina Perrauda, jednoduše zakončil do odkryté branky Boudaoui. O pojistku se pokusil v 81. minutě dalekonosnou ranou Boga, dobrý zákrok ale převedl Diaw. Hosty to však mrzet nemuselo, Clermont si ani v závěru nedokázal vytvořit výraznější šanci.

Nice tak potvrdilo skvělou formu a z Clermontu si odvezlo další tři body. Následující zápas odehrají oba celky 5. listopadu. Les Lanciers se střetnou se Štrasburkem, Orli poté přivítají Rennes.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
OGC Nice
10
6
4
0
11 : 4
22
2
Paris Saint-Germain
10
6
3
1
23 : 9
21
3
AS Monaco
10
6
2
2
23 : 14
20
4
Lille OSC
10
5
3
2
14 : 10
18
5
Stade Reims
10
5
2
3
16 : 12
17
6
Stade Brestois
10
4
3
3
11 : 11
15
7
FC Nantes
10
4
2
4
16 : 19
14
8
Stade Rennes
10
2
6
2
16 : 13
12
9
Olympique Marseille
9
3
3
3
12 : 12
12
10
RC Lens
10
3
3
4
12 : 13
12
11
Montpellier HSC
9
3
3
3
15 : 11
11
12
Toulouse FC
10
2
5
3
11 : 13
11
13
Le Havre AC
10
2
5
3
10 : 12
11
14
Racing Strasbourg
10
3
2
5
9 : 15
11
15
FC Lorient
10
2
4
4
15 : 20
10
16
FC Metz
10
2
3
5
8 : 16
9
17
Clermont Foot
9
1
2
6
7 : 14
5
18
Olympique Lyon
9
0
3
6
7 : 18
3

Zbývající zápasy

29.10. 20:45
Olympique Marseille - Olympique Lyon

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Godwinson

Přestávám už ten svět chápat. Může mi někdo vysvětlit, proč se Montpellieru odečte bod a ten zápas s Clermontem se kurva bude opakovat?

Reagovat
Thimpu25

mně to smysl dává, musíš akorát rozlišovat dvě věci toho rozhodnutí:

1. ten bod je jako trest pro klub, kvůli kterýmu se to nedohrálo (blbec s petardou)... kdyby to bylo naopak, bod odečtou tomu druhýmu

2. záleží, jak je tohle v jejich řádech... pokud tam je, že se zápas musí opakovat (nebo dohrávat) z důvodu toho, že danej klub má dementy fanoušky, není o čem...

věřím tomu, že kdyby Clermont vedl 2:4, ten výsledek nechají... protože ale vedl Montpellier, jako další trest je to, že o ty prakticky tři jistý body v tu chvíli prostě přijde

Reagovat
Godwinson

Mně to v dnešním světě přijde úplně na píču rozhodnutí. Pokuta, odečet bodu, ok ... ale bylo to úplně na konci zápasu a ten pojebanej golman to nasimuloval. Jako mě dnes už nic nepřekvapí, ale nevím ... když rozhodčí kurví zápasy jeden za druhým, hráči simulujou, je ticho po pěšině. Ale jako v pohodě.

Reagovat
Thimpu25

to, že se se simulováním bojuje možná trochu hůř, je asi pravda, že rozhdočí kurví zápasy, se bude stávat a stávat bude, dokud nebude poněkud transparentnější a méně chaotický VAR... ale to už je trochu jiná diskuze

co se týče toho hráče... nedělám si iluze, že ta petarda byla tak strašidelná, aby těch 5 minut nedohrál... sahat mu však v tomto případě do svědomí je ovšem dost vachrlatý... ty, když srazíš chodce na přechodu, tak asi nevystoupíš hned z auta a neřekneš mu "hele, dyť to nic nebylo, to dojdeš, ne?"

tím chci říct, že v právu je prostě ten postiženej, ne Montpellier, jakkoli se ti to může zdát blbě, jakkoli oba víme, že kdyby byla vůle, v klidu se to dohraje... jak bys jinak tu situaci vyřešil, aby naopak Clermont neprskal - a logicky by prskal, jeho vina to nedohrání to prostě nebyla... jak jsem psal výše, můžeme se bavit spíš o tom, jak je to nastavené v řádech, zda se má celé to utkání opakovat nebo jen dohrávat

Reagovat
Seydou Doumbia

Clermontu to krásně nahrávalo do karet a Diaw toho využil. Tým na sestupu, zápar v prdeli, tak si zahrál divadýlko a druhý den vesele odletěl na repre sraz. Snad dostanou napiču i podruhé.

Reagovat
Thimpu25

jj, tak, tak... já jen osvetluju ten trest, proč se tak rozhodlo... diaw samozřejmě jen využil situace, co kdyby se totiž náhodou zápas nemusel opakovat, dokonce konzumovat

Reagovat
Thimpu25

"kontumovat"

Reagovat
Israha

S Lille je to pod Fonsecou takové zvláštní. Natolik nekonzistentní, že jsou schopni vyhrát i prohrát s absolutně kýmkoliv z týdne na týden, ale v nejlepším rozpoložení poměrně s klidem smáznou nejproduktivnější ofenzivu soutěže. Zhegrova je v náběhu na all-star tým sezony, lepších křídelníků letos ve Francii moc není.

Reagovat
Seydou Doumbia

Lille mi příjde jako tým, který se umí pohybovat na poli Ligue 1 a hrát pragmaticky na výsledek. Já je viděl ted proti Slovanu a to byl fakt zápas kde jsem čekal že nevyhrajou. Nakonec teda po chybě hostů srovnali a potom udělal rozdíl Zhegrova. David je letos poloviční a příjde mi že jeho čas na přestup byl letos v létě a trochu to promarnil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele