Ligue 1 - preview 13. kola: Udrží Nice neporazitelnost?

24.11.2023, 08:50, aktualizováno 26.11.2023, 09:14
Previews

Lyon se před dvěma týdny dočkal první letošní výhry a proti Lille chce druhou, která by ho dostala ze dna tabulky. Trápící se Rennes hostí Remeš, nedělní program odstartuje v Nice.

OGC Nice - Toulouse FC

neděle 13:00

PSG v pátečním šlágru s Monacem po výsledkové stránce nezaváhalo, takže Nice se do čela Ligue 1 neprokouše, i kdyby ve svém nedělním klání nad Toulouse uzmulo tři body. Domácí by si ale na každý pád alespoň chtěli udržet svou neporazitelnost, již vykazují už jako jediní z celého uskupení francouzské nejvyšší soutěže. Ovšem i kdyby se jim to nepovedlo, druhou příčku jistě neopustí.

Třetí Monaco je Les Aiglons sice vzdálené na rozdíl pouhých dvou bodů, jenže tenhle konkurent OGC z jihu Francie nezvládl právě zmiňovaný mač v Parku princů. A další pronásledovatelé, konkrétně Lille a Remeš, ztráceli před reprezentační přestávkou na partu kouče Francesca Farioliho již čtyři body. Fakt, že se po tomto víkendu nemůže sesunout pořadím dolů a zůstane pevně v závěsu za pařížským velikánem, ovšem rozhodně nedává záminku jakkoli podcenit nynější střetnutí.

Nice zase bude vycházet především ze zabezpečené obrany. Pořád platí, a to suverénně, že má nejpropracovanější systém defenzivy, vždyť dosud za dvanáct kol inkasovalo pouhé čtyři branky! Jednociferné číslo si nevyhrazuje v rámci všech ostatních sedmnácti ligových soupeřů nikdo jiný. Co každopádně není dobrou zprávou pro celé mužstvo, ale vlastně hlavně pro celou obranu, je možná absence klíčového stopera Jeana-Claira Todiba.

Ten si nedávno plnil poctivě svoje reprezentační povinnosti v áčkovém výběru Francie, vrátil se ovšem ke klubovým povinnostem zraněný. A aby se jeho pochroumané stehno nezhoršilo, je silně pravděpodobné, že do souboje s výběrem kouče Carlese Martíneze Novella nezasáhne. Hosté mimochodem řeší úplně jiné starosti než jejich protivník, nacházejí se totiž jen těsně nad sestupovým pásmem. Les Violets navíc musejí myslet také na evropskou scénu, už příští čtvrtek je čeká duel proti Saint-Gilloise, a budou tak muset roztříštit své síly, aby náročný program dobře zvládli.

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Lotomba, Rosario, Dante, Bard - Sanson, K. Thuram, S. Diop - Laborde, Moffi, Boga

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Desler, Logan Costa, Nicolaisen, Suazo - Sierro, Spierings, Cásseres - Dönnum, Magri, Cissoko

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.27 - 7.06

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Stade Brestois

neděle 15:00

Montpellier vyzve v souboji týmů, které aktuálně v tabulce dělí pouhé tři body, Brest. S tím, že mírně zaostává ten, který hraje domácí zápasy na Stade de la Mosson. Les Pirates by však rádi ukončili pětizápasovou sérii bez výhry.

V únoru letošního roku celek z jihu Francie zvítězil 3:0. Ovšem leckteří si jistě budou pamatovat sedmigólový výprask ze srpna loňského roku, při kterém se do listiny střelců podepsala hned pětice hráčů, z toho čtyři změnili působiště. Zůstává akorát tuniský reprezentant Wahbi Khazri, jenž zatím vyběhnul na hrací plochu ve všech jedenácti partiích, v nichž si ale připsal jedinou branku.

V tomto směru jej naštěstí zatím vcelku spolehlivě zastupuje Akor Adams, který se dokázal prosadit už sedmkrát. Naposledy na konci října proti Toulouse, neboť v těžkých střetnutích s PSG a Nice neskóroval v dresu La Paillade nikdo. Nicméně, v uplynulých dnech se řešila především rozepře kouče Michela Der Zakariana s Thierrym Henrym, jenž aktuálně vede francouzskou jednadvacítku a jenž si dovolil zpochybnit úroveň LIgue 1.

"Nemám rád, když někdo snižuje úroveň naší ligy. Utkání probíhají ve vysokém tempu, v čemž za Premier League o mnoho nezaostává. Zápasy v Anglii taky sleduju, a ne všechny jsou kvalitní. Ve Francii na méně záživné občas taky dojde, ale snižovat kvůli tomu kvalitu celé soutěže je nepřijatelné," prohlásil arménský lodivod, jenž bude postrádat Léa Leroye a Issiagu Syllu.

Na opačném pólu se využilo pauzy k prodloužení kontraktu u tří klíčových hráčů, tj. u Romaina Del Castilla, Jérémyho Le Douarona a Pierra Lees-Meloua. Všichni setrvají v bývalém působišti Michela Der Zakariana do roku 2027. Teď by bylo záhodno, aby svou oddanost klubu vyjádřili i střelecky, jelikož po třech porážkách s Lille, PSG a Monakem by bylo dobré neztratit s mančaftem, jaký se kvalitou kádru pohybuje na podobné úrovni.

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Omeragic, Kouyaté, Sainte-Luce - Chotard, Ferri - Mousa Tamari, Savanier, Nordin - Adams

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Le Cardinal, Locko - Mah. Camara, Lees-Melou, Magnetti - Del Castillo, Satriano, Le Douaron

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.44 - 3.31

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Nantes - Le Havre AC

neděle 15:00

Ligový nováček se zatím prezentuje povedenými výkony, v jejichž rámci zatím dokázal obrat o body Monaco či Lens. Naopak na Les Canaris padla v závěru října deka, jakou se dosud nepodařilo setřást.

V minulé sezoně klub ze Stade de la Beujoire utíkal hrobníkovi z lopaty. Ligue 1, která byla zredukována na 18 týmů, se povedlo uhájit. Aktuální devátá pozice věru není špatná, ale ... Zaprvé, šestnáctý Lorient ztrácí pouhé tři body. A zadruhé, poslední tři zápasy se skóre 1:8 nepřekvapivě nepřinesly do tabulky ani bod.

Přitom Pierre Aristouy rozhodně pracuje s kádrem, který má dostatečnou kvalitu na to, aby se vyhnul záchranářským starostem. O poslední listopadové neděli roku 2023 nepomůžou Fabien Centonze a Douglas Augusto. Připravený by ovšem měl být dosavadní nejlepší střelec Mostafa Mohamed, jenž se v egyptském dresu v rámci kvalifikace na mistroství světa 2026 jedním přesným zásahem podílel na demolici Džibutska v poměru 6:0.

S Lukou Elsnerem, který sedí na lavičce Les Ciel et Marine od loňského června, musí být klubové vedení spokojeno. Návrat mezi elitu se konal poprvé od ročníku 2008/2009 a vypadá to, že by nemusel následovat opětovný sestup. Tím spíše, že přichází posila zvučného jména, dokonce se zkušenostmi z evropských šampionátů.

André Ayew za Ghanu nastoupil v Jihoafrické republice, v Brazílii i v Kataru, kde si dovolil zahodit proti Uruguay penaltu, což dopomohlo nepostupu ze skupiny. Syn slavného otce Abedi Pelého se do Francie vrací po osmi rokách. V uplynulých dnech při kvalifikaci nastoupil pouze na jeden poločas proti Komorám, takže by měl být připraven, tím spíše když Josué Casimir a Mohamed Bayo nebudou moct hrát kvůli kartám.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Pierre-Gabriel, Cömert, Castelletto, Duverne - Pedro Chirivella, Douglas Augusto - Ganago, Mollet, Simon - Mostafa Mohamed

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - Youté, A. Sangante, G. Lloris - Négo, Kuzjajev, A. Touré, Opéri - Joujou, N. Alioui, Grandsir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.36 - 4.00

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

FC Lorient - FC Metz

neděle 15:00

Pro Les Merlus přišla reprezentační přestávka v ten nejvhodnější moment, protože duely sehrané od té říjnové zpravidla nekončily tak, jak Régis Le Bris představoval. Les Grenats sice ve dvanácti utkáních sesbírali třináct bodů, za což jim patří jedenáctá pozice, avšak pouze s dvoubodovým náskokem před nejbližším protivníkem.

Ve vzájemných kláních těchto dvou celků se i normálně složitě hledá favorit, natož v aktuálním ročníku, kdy se nedaří ustálit formu. V bretaňském výběru po odchodu Terema Moffiho a Enza Le Féeho zoufale chybí jak spolehlivý střelec, tak hráč, který by dokázal góly připravovat. Proto se od 22. října nenašel nikdo, kdo by dokázal přesně zacílit za záda soupeřova brankáře.

Prozatím nelepším střelcem klubu je vedle Romaina Faivreho sedmnáctiletý Eli Junior Kroupi, jenž s velkou pravděpodobností brzy změní působiště. Bezbranková remíza s Lens, tedy účastníkem Ligy mistrů, by se za obyčejných okolností počítala, avšak v současnosti je pro klub, který obhajuje výbornou desátou příčku, poněkud málo. Ničemu nepomáhá ani skutečnost, že kouč nebude moct poslat do hry kvůli zranění hned sedm borců.

Na opačném pólu není situace tolik dramatická, ačkoli Cheikh Sabaly, Óscar Estupiñán a Habib Maiga by jinak zřejmě na trávník vyběhli. Cílem pro zimní přestupové období bude především zlepšit defenzivu, jelikož pouze čtyři týmy inkasovali vícekrát. Ani spolehlivý střelec by se neztratil, takže vedení možná mrzí, že pustilo do Ajaxu Georgese Mikautadzeho.

Na druhou stranu lze považovat za výhodu, že o dvanáct dosavadních branek se postaralo hned osm fotbalistů. Před dvěma týdny si premiérovou trefu připsali Kevin Van Den Kerkhof a Simon Elisor, kteří tedy dopomohli k výhře 3:1 nad Nantes. Nicméně tentokrát půjde patrně o jiný zápas, který může rozhodnout jedna jediná chybka.

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - For. Mendy, Laporte, Talbi, Yongwa - Faivre, L. Abergel, T. Bakayoko, Makengo - S. Doucouré, Kroupi

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Kouao, I. Traoré, Fali Candé, Udol - L. Camara, Jean-Jacques - Van Den Kerkhof, Jallow, Asoro - Elisor

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.31 - 4.10

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Stade Reims

neděle 17:05

Aktuální třinácté místo v tabulce Ligue 1 rozhodně není něco, s čím by měli být v Rennes spokojeni. A během reprezentační přestávky tedy došlo na jednu zásadní změnu, aby ekipa postupně stoupala výše, minimálně aby se do vánoční přestávky přiblížila příčkám zajišťující účast v pohárové Evropě pro následující ročník. Staronového kouče Juliena Stéphana teď čeká náročný debut proti Remeši.

Právě svěřenci trenéra Willa Stilla jsou v současné chvíli umístění v pořadí tam, kde by chtělo být SRFC vždy a na dlouhodobé bázi. Mužstvo z Marne se přitom netají vyššími ambicemi, jak uvedl nedávno hostující lodivod. Už jeho tým nechce hrát pouze v klidném středu šedého průměru. A dá se tak říci, že právě tenhle duel může hodně napovědět, jak si oba celky vlastně stojí, co se týče možného postupu do pohárové Evropy.

Od března roku 2021 působil Bruno Génésio jako šéf lavičky klubu z Bretaňského poloostrova. A i když jeho angažmá nakonec dopadlo odvoláním, protože od začátku sezóny prostě jeho parta na stabilní výkonnost nedosáhla, odvedl obecně slušnou práci. Není potřeba ji hanit. Vedení Les Rennais se prostě rozhodlo pro změnu, protože cítilo, že je potřeba nový impuls. Vsadila přitom na osvědčené jméno, právě Stéphan před Génésiovým jmenováním domácí trénoval, a to nepřetržitě od konce roku 2018.

Určitě tedy třiačtyřicetiletý stratég, jenž mimochodem naposledy kormidloval Štrasburk, nebude mít větší problém s aklimatizací. Nemá vlastně na co si zvykat, přichází do velmi známého prostředí. Už přitom podnikl určité kroky podle svého, aby se situace zlepšila, sebral třeba kapitánskou pásku Benjaminovi Bourigeaudovi a předal ji brankáři Stevovi Mandandovi. A jestliže v Le Racingu prakticky pokaždé lpěl na systému 3-5-2, teď vzkázal, že bude variabilnější. "Ve Štrasburku jsem takové rozestavení musel používat, neměli jsme totiž žádné jiné varianty co do vlastností hráčů v kádru. Ale teď můžeme hrát v defenzívě čtyř nebo tří obránců. Jsou tu k dispozici tyhle možnosti,” těšilo Stéphana.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Wooh, Belocian, Theate - Bourigeaud, Le Fée, Matič, Truffert - Gouiri, Kalimuendo, Terrier

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Abdelhamid, De Smet - Munetsi, Matusiwa, Teuma - Ito, O. Diakité, Daramy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.54 - 3.56

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Lille OSC

neděle 20:45

Clermont během soboty nedokázal bodovat v domácím duelu s Lens, a tak se při neděli může Lyon vyhoupnout ze samotného dna tabulky. Musí každopádně zvítězit nad Lille, které jistě prožívá lepší sezónu než Les Gones. Pro domácí byla škoda, že nedávný úspěch mu přerušila listopadová reprezentační pauza, tak jako tak na něj ovšem hodlají navázat ve třináctém kole.

Až na jedenáctý pokus se dočkali hráči OL kýženého ligového vítězství. Udrželi čisté konto na půdě Rennes a nakonec o tříbodovém zisku rozhodli díky jediné vstřelené brance. Pořád nicméně mají co napravovat, od začátku ročníku toho mužstvo pokazilo tolik, že ještě nějakou dobu bude trvat nastolení jasného řádu. Tedy za předpokladu, že bude i nadále sbírat body a že se mu bude dařit stejně jako naposledy na Bretaňském poloostrově.

Svěřenci trenéra Paula Fonsecy nenastupují na svého soupeře asi v úplně vhodnou dobu. Ten bude mít opravdu lepší náladu po skalpu SRFC, navíc je i velmi motivovaný, aby se vymanil z poslední pozice, když už tato možnost existuje. LOSC sice letos často neprohrává, v Ligue 1 se mu to stalo jen dvakrát a hlavně v posledních týdnech pravidelně boduje, musí však myslet také na evropskou scénu a zapsat sukces, aby v ní pokračovalo i na jaře. Je ale třeba připomenout, že situaci má v Konferenční lize ve skupině A slušně pod kontrolou a ve čtvrtek pocestuje do Lublaně plnit roli favorita.

Parta kouče Fabia Grossa je pasována v tomto souboji do role mírného outsidera. Přece jenom jsou dosavadní výkony a výsledky obou ekip jiné, a zatímco Lyon bojuje o to nebýt v sestupových vodách, Lille o umístění v top čtyřce, a tudíž o postup do Ligy mistrů pro následující sezónu. "Bylo super, že jsme bodovali v Rennes. Ale řekli jsme si hned po zápase, že musíme především takto pokračovat i do dalších týdnů,” uvedl domácí lodivod. "Pro nás se nic nemění. Potřebuje získat stabilitu, a to nejen po výsledkové rovině.”

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Clinton Mata, Diomandé, O'Brien - Kumbedi, Caqueret, M. Diawara, Henrique - Nuamah, Lacazette, Mama Baldé

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, Yoro, Alexsandro Ribeiro, Gudmundsson - Bentaleb, Ang. Gomes - Zhegrova, Yazici, Ivan Cavaleiro - J. David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.99 - 3.48 - 2.47

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Clermont Foot - RC Lens

sobota 17:00

Clermont nemůže být se současným postavením v tabulce spokojený, nachází se totiž přímo v sestupovém pásmu. Snaží se nicméně v posledních týdnech přece napravit, co zbabral hlavně na samotném začátku sezóny, a opravdu zaznamenal zlepšení. Teď se pokusí v roli mírného outsidera překvapit úřadujícího vicemistra z Lens, které bude potvrzovat nynější šesté místo.

Také klub ze severu Francie, podobně jako ten z Auvergne-Rhone-Alpes, prožíval těžkopádný start do nového ročníku. Přece si Les Sang et Or museli zvyknout na nové posily, vypořádat se potřebovali rovněž s některými odchody hráčů. Avšak i oni, a znovu můžeme vzít v úvahu paralelu s Clermontem, výkonnostně stoupají. Najednou se v průběžném pořadí dostali přesně do takové pozice, ve které chtějí být minimálně vlastně vždy, tedy útočit na postup do evropských pohárů. Těch by se jistě chtěli zúčastnit stejně jako letos.

Lens mimochodem už za pár dnů čeká předposlední duel skupinové fáze Ligy mistrů, a to na půdě Arsenalu. Následující dvě kola v milionářské soutěži rozhodnou o úspěchu či neúspěchu, může totiž klidně postoupit do osmifinále, ale také úplně vypadnout z pohárové Evropy. I proto by nynější generálku proti výběru kouče Pascala Gastiena rádo zdárně zvládlo. Jen tak na okraj, Clermont také v příštím týdnu absolvuje herní minuty přímo na hřišti, ve francouzské nejvyšší soutěži podstoupí opakovaný mač na půdě Montpellieru.

Ať už dopadne klání Lens na Stade Gabriel-Montpied jakkoli, třeba vítězně, výše v Ligue 1 se posunout nemůže. Pátá Remeš je totiž vzdálena na rozdíl čtyř bodů. "Po první reprezentační přestávce v září jsme hráli doma s Métami. Dominovali jsme, ale stejně jsme prohráli. Poté jsme, v říjnu, získali poměrně pracnou cestou remízu v Le Havru,” vracel se k nevábným výsledkům po návratu z mezinárodních pauz hostující stratég Franck Haise. "Takže ať už jde o kohokoli, až nastoupíme proti komukoli, existuje toho spousta, na co si před tímto zápasem musíme dát pozor."

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Seidu, Pelmard, Caufriez - C. O. Konaté, Magnin, Gonalons, Neto Borges - Cham, Rashani - Kyei

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Aguilar, N. Mendy, A. Diouf, Frankowski - Sotoca, Thomasson - Wahi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.04 - 3.50 - 2.02

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Olympique Marseille

sobota 21:00

Když se Patrick Vieira a Gennaro Gattuso proháněli po trávnících v rolích hráčů, platili za ty hlavní hradby středu bitevního pole. Byli kolikrát nesmlouvaví, tvrdí a nepříjemní v osobních soubojích. V pozici trenérů samozřejmě musejí emoce více krotit. Pokud však v utkání jejich klubů, tedy Štrasburku a Marseille, bude husto, jako když hráli oni sami, máme se na co těšit.

Pochopitelně že jak bývalý francouzský reprezentant, tak ten italský proti sobě v minulosti několikrát nastoupili. Asi za ten nejpamátnější zápas se dá označit finále světového šampionátu z roku 2006, ve kterém Gli Azzurri vyhráli nad Les Bleus po penaltách. "Na Vieiru si nevzpomínám. Ale na ty rány, které jsem od něj dostal do nohou, už jo,” vtipkoval marseillský stratég při vzpomínkách na Vieirovu krutost při snaze získat míč pro svůj tým.

Jakkoli mohla Gattusa hra proti svému současnému koučovskému kolegovi bolet a štvát ho, před nynějším kláním v Alsasku na něj pěl slova chvály. "Byl to fakt chlap jako hora. A já byl jen poloviční. Navíc měl, i když byl vysoký a robustní, takovou zvláštní, speciální techniku. Vždycky to byly bitvy jako Davida s Goliášem. Byl to tvrdý, ale loajální hráč. Mohli jsem ho všichni jen respektovat," vzkazoval na dálku. "Myslel sis, když ses na něj podíval, že je pomalý. Jenže to byla chobotnice. A měl vítěznou mentalitu.”

Abychom vrátili pozornost na současné dění, stěží odhadovat, kdo je aktuálně pod větším tlakem. Zatímco Vieira se Štrasburkem v posledních týdnech nijak nezářil, tříbodový výsledek na své konto uzmul naposledy v září, Gattuso s OM okupuje pozice v mdlém středu tabulky. Což je na ambiciózní klub z jihu Francie hodně málo. Navíc při podrobnějším náhledu na statistiky obou ekip zjistíme, že Olympique má o pouhý bod více než Le Racing.

Úspěch z tohoto klání tak nutně potřebují oba. Obecně opravdu současné postavení nijak neuspokojuje všechny strany, tedy fanoušky, vedení klubů a v neposlední řadě ani samotné hráče v kabinách. V předchozích dvou střetech obou soupeřů se mimochodem konalo vyrovnané měření sil, jak v říjnu předešlého roku, tak v březnu toho letošního se urodila dvakrát remíza. V obou duelech přitom padly shodně čtyři branky.

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Guilbert, Nyamsi, L. Perrin, Delaine - Doukouré, I. Sissoko, Mwanga - Angelo, Emegha, Bakwa

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Clauss, C. Mbemba, Balerdi, Renan Lodi - Kondogbia, Veretout - Aubameyang, Harit, J. Correa - Vítinha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.27 - 3.61 - 1.94

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - AS Monaco

pátek 21:00

Reprezentační boje pro rok 2023 definitivně skončily, naplno se tak rozbíhají ligové soutěže a hodně zostra se začne v Ligue 1. V páteční předehrávce totiž na sebe narazí PSG, čili nynější lídr, a Monaco, třetí celek tabulky, který je pozadu o pouhé tři body. A jenom vítězství zaručí domácím, že i po tomto víkendu budou stále v samém popředí před svými pronásledovateli.

Hodně se přitom na zápas těší hostující stratég Adi Hütter. Když v létě přicházel jako náhrada za Philippeho Clementa, měl za úkol napravit předchozí neúspěšnou sezónu. Knížecí celek se totiž pod vedením Belgičana nedostal do evropských pohárů a takový fakt samozřejmě vedení Les Monégasques hodně vadil. Rakušan každopádně přání monackých bafuňářů zatím plní, na současné výsledky si funkcionáři či fanoušci rozhodně stěžovat nemůžou.

A jestliže může být na jihu Francie aktuálně tak trochu nuda, protože nepůsobí na žádné frontě pohárové Evropy, pak Hütter přirovnává aktuální klání k tomu, které jako by patřilo na tu nejvyšší úroveň nablýskané milionářské soutěže. "Je to jako mít ty pocity před zápasem Ligy mistrů,” řekl ve středu na tiskové konferenci. "Může padnout hodně gólů, oba týmy mají nejlepší útoky v soutěži. Nechceme se ale proti favoritovi jen bránit. Chci, abychom byli odvážní.”

Hosté se budou muset jistojistě obejít bez suspendovaného Youssoufa Fofany, mimochodem rodáka z Paříže, zranění pak trápí trojici hráčů ve složení Caio Henrique, Eliesse Ben Seghir a Breel Embolo, přičemž do hry se nepodívá ani Myron Boadu. I nadále se nepočítá s Gelsonem Martinsem. Naopak k dispozici by měl být obránce Guillermo Maripán, i když se po plnění reprezentačních povinností za Chile vrátil ze srazu nároďáku prakticky na poslední chvíli. "Není to poprvé, co podnikal tuhle dlouhou cestu,” připomínal Hütter. "Ví, co musí v tomto krátkém období udělat, aby byl v té nejlepší formě. Myslím, že bude připraven.”

Les Parisiens čeká v příštím týdnu důležité střetnutí v Lize mistrů proti Newcastlu. Může si pořádně zavařit, co se postupu do osmifinále týče, nebo podniknout zásadní krok kupředu. Tak jako tak představuje nynější mač parádní generálku na měření sil s The Magpies. Ani pařížský stratég Luis Enrique každopádně nemůže počítat s některými svými oporami. Nově se přitom při repre pauze zranili dva stabilní články sestavy, a to kapitán Marquinhos a obletovaný teenager Warren Zaïre-Emery. Do to chybějí i nadále zdravotně indisponovaní Keylor Navas, Sergio Rico, Nuno Mendes a Presnel Kimpembe. Mimo hlavní službu je pořád odstavený Hugo Ekitiké.

Dobrou zprávou pro PSG je, že se navrátil do klubového dění v dobré náladě klíčový útočník Kylian Mbappé. Ten totiž po zápasech s Gibraltarem a Řeckem již dosáhl na metu 300 kariérních gólů, a to v pouhých 24 letech. Je přitom dost možné, že hlídat ho bude muset na opačné straně Wilfried Singo, dvaadvacetiletý obránce, který se po letním přestupu do Monaca v novém prostředí spíše ještě rozkoukává. "Pro Wilfa to bude velká výzva. Asi největší vůbec, protože nastoupí proti Mbappému, jednomu z nejlepších hráčů planety," podotkl Hütter.

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Danilo Pereira, Škriniar, L. Hernández - Ugarte, Fabián Ruiz - O. Dembélé, Kolo Muani, Mbappé, Vitinha

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Singo, Maripán, Magassa - Vanderson, Zakaria, Moh. Camara, Jakobs - Akliouche, Ben Yedder, Golovin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 5.11 - 6.31

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
12
8
3
1
29 : 9
27
2
OGC Nice
12
7
5
0
13 : 4
26
3
AS Monaco
12
7
3
2
25 : 14
24
4
Lille OSC
12
5
5
2
15 : 11
20
5
Stade Reims
12
6
2
4
17 : 15
20
6
RC Lens
12
4
4
4
13 : 13
16
7
Le Havre AC
12
3
6
3
12 : 13
15
8
Stade Brestois
11
4
3
4
11 : 13
15
9
FC Nantes
12
4
2
6
17 : 23
14
10
Olympique Marseille
11
3
4
4
12 : 13
13
11
FC Metz
12
3
4
5
12 : 18
13
12
Montpellier HSC
11
3
4
4
15 : 14
12
13
Stade Rennes
12
2
6
4
16 : 16
12
14
Toulouse FC
12
2
6
4
13 : 16
12
15
Racing Strasbourg
11
3
3
5
9 : 15
12
16
FC Lorient
12
2
5
5
15 : 21
11
17
Clermont Foot
11
2
3
6
8 : 14
9
18
Olympique Lyon
11
1
4
6
9 : 19
7

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
vlastik

Reagovat
fabec1222

OT: Kdo byste chtěl, tak v rámci zimní sezony pokračujeme v diskuzi zde: https://www.eurofotbal.cz/clanky/je-vam-zima-v-sezone-1962-63-byla-mnohem-vetsi-134262/?forum=1#forum Tedy stejné místo, jako loni.

Reagovat
Roberto Baggio

PSG

Reagovat
alien17

Zdar. Prosim Vás, EF komunita už mi jednou pomohla, tak to zkusim znova. Slíbil jsem pomoc se sběrem dat a chtěl jsem Vás požádat, zda byste mohli vyplnit dotazník, který se týká vnímání zahraničních hráčů ve fortuna lize tzv. Fotbalových migrantů? Je to dlouhodobý výzkum a probíhá další kolečko sběru aktuálních dat. Děkuju

https://forms.gle/jnZs3D4aLcLWULSn8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele